Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μ αρεσει που καθεσαι κ μετρας να δεις αν ειναι οι μισοι η οχι.Ακου ρε φιλε δεν μπορεις να εχει μια ομαδα 3 παικτες εθνικης ισπανιας συν το γιουλ που απο οτι γραφεται μαλλον θα ειναι στο ευρωμπασκετ να εχει το μπουλοκ,να εχει τον ουινστον,τον ερβελ κ συ να λες σιγα την ομαδα που νικησε ο ολυμπιακος.Εθνικη βελγιου την εχεις πει επιμενεις σ αυτο σε ξαναρωταω?δεν ξερω μου δινεις την εντυπωση οτι δεν πολυβλεπεις ευρωπαικο.κατι ειπες για το ρεγες μα ο ρεγες ειναι η κολωνα της ρεαλ.Το ειδες προχθες με τη ταου?οργιασε στο πρωτο ματς ειχε 3 απο ημιχρονο κ ο σπλιτερ εκανε παρτυ αν το ειδες...Κατι ειχες πει της προαλες κ για τον τσιλντερς αμα θες παμε κ εκει αλλα το χειροτερο ειναι οταν εχω διευκρινησει οτι τοτε το 96 εβλεπα τα ματς κ ασφαλως δεν ειμουν τοσο καλος στην αναλυση τους εσυ γυριζεις συνεχεια στο 96...Για τωρα πες μου.κ για τον αλβερη στο αν ειχε η οχι επιθετικο ρεπερτορειο επιμενω...

Είπες ότι έχει τη μισή εθνική Ισπανίας; Το είπες. Τρεις παίκτες έχει δηλαδή τον εξής έναν παικτάρα το Ρέγιες. Ο Ελβιέλας και ο Βαν Ντερ Σπρούχεν είναι παίκτες ανέκδοτα και γενικότερα η φετινή Ρεάλ είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε να ξοδέψει τόσα λεφτά και να φτιάξει τόσο κακή ομάδα. Καλά θα μου πεις δεν είναι η μόνη, έχουμε και παραδείγματα πιο κοντά μας αλλά εντάξει.

Είπες ή δεν είπες ότι ο Ντομινικ έπαιζε στο 2 και ο Αλβέρτης έπαιζε στο 3; Εσύ δεν είπες ότι δεν έπαιζε ποτέ άμυνα; Ο Εντι Τζόνσον τι επιθετικό ρεπερτόριο είχε; Αυτό είναι που μετράει σε ένα παίκτη;

Βλέπετε μπάσκετ 2-3 χρόνια, βλέπετε και 15-20 παιχνιδάκια από πιο παλιά και νομίζετε ότι μάθατε και μπάσκετ...

• Απαντ. 19,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειμαι κ τυχερος μπορω να πω γιατι οι πρωτες μου αναμνησεις ειναι απο μια δεκαετια που πραγματηκα ηταν πολυ το λενε η καλυτερη.Ευχομαι κ εγω να μην παω 32 κ να κανω φροντιστηριο σε μικροτερους κ να τους λεω ε αφου εισαι 21 δεν ξερεις κ απο μπασκετ.Ειπες κ εσυ οτι ειναι εθνικη βελγιου η ρεαλ σχημα λογου ηταν ηταν αυτο που ειπα αφου πιθανον να γινουν 4 αρα αφου πιανεσαι τοσο πολυ απο τις λεξεις η σχεδον μιση εθνικη ισπανιας.αλλα εδω εγιναν οι δεδας κ χαρης μαρκοπουλος πρωτοι προπονητες σε ομαδε της α2 στα 23 τι καθομαι κ ασχολουμαι.καλα τωρα γραψε οτι θες παω να δω το ματς να δω τα ασχετα της ρεαλ.ΥΓΠαντως στο οτι η ρεαλ εδωσε τοσα λεφτα κ δεν εχει γινει καλη ομαδ συμφωνω αλλα αυτο οφειλεται στο οτι εχει τραγικο προπονητη...ΥΓ2.Για τον αλβερτη δεν ειπα οτι δεν επαιζε ποτε καθολου αμυνα....

Δημοσ.
Ειμαι κ τυχερος μπορω να πω γιατι οι πρωτες μου αναμνησεις ειναι απο μια δεκαετια που πραγματηκα ηταν πολυ το λενε η καλυτροι.Ευχομαι κ εγω να μην παω 32 κ να κανω φροντιστηριο σε μικροτερους κ να τους λεω ε αφου εισαι 21 δεν ξερεις κ απο μπασκετ.Ειπες κ εσυ οτι ειναι εθνικη βελγιου η ρεαλ σχημα λογου ηταν ηταν αυτο που ειπα αφου πιθανον να γινουν 4 αρα αφου πιανεσαι τοσο πολυ απο τις λεξεις η μιση εθνικη ισπανιας.αλλα εδω εγιναν οι δεδας κ χαρης μαρκοπουλος πρωτοι προπονητες σε ομαδε της α2 στα 23 τι καθομαι κ ασχολουμαι.καλα τωρα γραψε οτι θες παω να δω το ματς να δω τα ασχετα της ρεαλ.ΥΓΠαντως στο οτι η ρεαλ εδωσε τοσα λεφτα κ δεν εχει γινει καλη ομαδ συμφωνω αλλα αυτο οφειλεται στο οτι εχει τραγικο προπονητη...ΥΓ2.Για τον αλβερτη δεν ειπα οτι δεν επαιζε ποτε καθολου αμυνα....

Η ρεάλ δεν είχε ομάδα επειδή είχε τραγικό προπονητή που διάλεξε τραγικούς παίκτες. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ότι σας γλύτωσε από τον Λάζαρο το ναυαγό; Ότι πήρε το Μάσεϊ φέτος; 'Οτι έδωσε τόσα λεφτά φέτος και τελικά όλη η ομάδα ήταν ο κακομοίρης ο Ρέγιες και ο Μπούλοκ (όσο άντεχε); Τον Άλεξ Ελβιέλα;

Σου εύχομαι σε 3 χρονάκια με το καλό σου μάτι που κόβει τον Αλβέρτη να μην έχει παίξει ποτέ 2άρι να φας τη θέση του Φιλ...

Δε μπορείς να καταλάβεις μάλλον ότι μερικά πράγματα δεν είναι θέμα υποτίμησης λόγω ηλικίας αλλά χρονικής δυσκολίας λόγω ηλικίας. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία απαίτηση από ένα παιδί 7 χρονών το 1996 να ξέρει να μου πει τι θέση έπαιζε ο Αλβέρτης. Ούτε εγώ θα ήξερα*. Το θέμα όμως προκύπτει όταν αυτό το παιδί επιμένει (εσφαλμένα) για αυτό το θέμα...

*Μπορεί το 1987 να φώναζα "παρ' τα @@ μου σε ..στη" στον Αντονέλο Ρίβα αλλά δε σημαίνει ότι μπορούσα να κάνω και ανάλυση του τι έβλεπα. Και επέτρεψέ μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες για τα 10 χρόνια που παρακολουθείς και πόσα από αυτά πραγματικά καταλαβαίνεις αυτό που βλέπεις.

Δημοσ.
Ο Εντι Τζόνσον τι επιθετικό ρεπερτόριο είχε; Αυτό είναι που μετράει σε ένα παίκτη;

Μη συγκρινεις τον Εντυ τωρα με τον Αλβερτη..εντελως αλλο επιπεδο και αδικεις και τους 2.

Πραγματι το μπασκετ πριν 10-15 χρονια, θεοποιουσε παικτες που ειχαν καλο σουτ. Και αυτο γιατι υπηρχαν διαφορετικοι κανονισμοι, διαφορετικες αμυνες και διαφορετικη φιλοσοφια στο επιθετικο παιχνιδι.

Γ αυτο λεμε οτι παικτες τυπου Αλβερτη ηταν παικταραδες οσο το μπασκετ ηταν πιο αργο σαν αθλημα. Οταν το 30''αρι εγινε 24''αρι, αλλαξαν πολλα πραγματα και δυστυχως πλεον απαιτειται απο εναν αθλητη να κανει πολλα πραγματα μεσα στο γηπεδο, εκτος απο το να σκοραρει με σουτ.

Και θα σου απαντησω, ναι, ειναι και αυτο που μετραει, δεν ειναι αμελητεο το επιθετικο ρεπερτοριο.

Θελεις να μιλησουμε με παραδειγματα?

Ο Ρακοσεβιτς θεωρειται απο τους καλυτερους σουτερ του Ευρωπαικου μπασκετ. Ο Σαρας επισης. Βλεπεις να εχουν μονο σουτ, ή να εχουν τρομερο πλουραλισμο στο επιθετικο τους παιχνιδι??

Ο Τσιλι οταν ηρθε στην Ελλαδα. Ηταν (και ειναι) σε ενα βαθμο μονοδιαστατος. Αν τον παρακολουθουσες μεσα στη χρονια, θα εβλεπες οτι εχει αλλαξει στον τροπο που λειτουργει επιθετικα-σουτακια απο τριποντο, σουτ απο ντριπλα, τζαμ σοτ, δεν ειναι πραγματα που ειχε οταν ηρθε στην Ελλαδα.

Θελεις ακομα ενα (χωρις αμεση συγκριση με τον Αλβερτη) παραδειγμα??

Ο Στιβενσον του Αμαρουσιου. Παιζει μια μετρια αμυνα, δεν εχει διεισδυση, δεν μπορει να ποσταρει ή να βαλει καλαθι εκμεταλλευομενος ταχυτητα-δυναμη-ογκο. Ειναι ομως ενας εξαιρετικος σουτερ. Γ αυτο και παιζει ''μονο'' στο Μαρουσι.

Αποψη μου ειναι οτι δε φτανει πλεον μονο το σουτ για να παιξει στο υψηλοτερο επιπεδο κανεις.

Δημοσ.

Ο Στιβενσον του Αμαρουσιου. Παιζει μια μετρια αμυνα, δεν εχει διεισδυση, δεν μπορει να ποσταρει ή να βαλει καλαθι εκμεταλλευομενος ταχυτητα-δυναμη-ογκο. Ειναι ομως ενας εξαιρετικος σουτερ. Γ αυτο και παιζει ''μονο'' στο Μαρουσι.

Όμως ο Αλβέρτης δεν έπαιζε απλώς στον ΠΑΟ, ήταν και ο Αρχηγός του. Και δεν πρόκειται "απλώς για τον ΠΑΟ" αλλά για μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες που υπήρξαν ποτέ στην Ευρώπη. Και δεν ήταν "απλώς ένας αρχηγός", αλλά από τους μεγαλύτερους πολυνίκες στην ιστορία του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Αν αυτά είναι για σένα τυχαία ή δεν καταλαβαίνεις τη σημασία τους, τότε συγνώμη αλλά ΔΕΝ καταλαβαίνεις τα πιο απλά πράγματα για το μπάσκετ, ή (ακόμη χειρότερα) κολλάς απόλυτα σε κάποια θέματα. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί επί τόσες μέρες προσπαθείς με τόσο ζήλο να μειώσεις κάπως τον Αλβέρτη.

Δημοσ.

Ναι να μην μειωθεί η αξία του Αλβέρτη εννοείται ότι ο άνθρωπος ήταν παιχταράς.Αλλά μην τον κάνουμε και τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα που πέρασε ποτέ από τα παρκέ!Κόφτε κάτι..:lol::lol:

Πολυνίκης είναι επειδή έμεινε στον Παναθηναϊκό αντί να πάει σε μικρότερης δυναμικότητας ομάδα ακόμη και αν δεν έπαιζε ούτε ένα λεπτό..Και τις φετινές 3 κούπες που έχει πάρει "αγωνιζόμενος" με πολιτικά ρούχα στον πάγκο,άλλοι πολύ καλύτεροι του(ΤΩΡΑ..για τα τωρινά δεδομένα μην παρεξηγηθώ ή γίνουν συγκρίσεις ηλικίας του τύπου ο Αλβέρτης στην ηλικία του άλλου κτλ..) δεν τις έχουν δεί ακόμη ούτε στον ύπνο τους...:lol:

Δημοσ.

Ενδιαφέρον όμως θα είχε να δώσεις μια εξήγηση γιατί οι Γιαννακόπουλοι και ο Ομπράντοβιτς κράτησαν όπως λες κάποιον με πολιτικά και δεν κράτησαν τους "πολύ καλύτερους" που λες ούτε με σορτσάκι!

Δημοσ.
Όμως ο Αλβέρτης δεν έπαιζε απλώς στον ΠΑΟ, ήταν και ο Αρχηγός του. Και δεν πρόκειται "απλώς για τον ΠΑΟ" αλλά για μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες που υπήρξαν ποτέ στην Ευρώπη. Και δεν ήταν "απλώς ένας αρχηγός", αλλά από τους μεγαλύτερους πολυνίκες στην ιστορία του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Αν αυτά είναι για σένα τυχαία ή δεν καταλαβαίνεις τη σημασία τους, τότε συγνώμη αλλά ΔΕΝ καταλαβαίνεις τα πιο απλά πράγματα για το μπάσκετ, ή (ακόμη χειρότερα) κολλάς απόλυτα σε κάποια θέματα. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί επί τόσες μέρες προσπαθείς με τόσο ζήλο να μειώσεις κάπως τον Αλβέρτη.

Διαβασες οτι δεν συγκρινω τον Στιβενσον με τον Αλβερτη, και οτι μιλαω γενικα για το ποσο μπορει να σταθει ενας μπασκετμπολιστας στο συγχρονο μπασκετ, οντας μονο σουτερ?

Δημοσ.
Παντως ενισχυονται κ οι αλλοι καθως αν παρουν οπως λενε λαβρινοβιτς,παρκερ,κ χολντεν ανεβαινουν επιπεδο...

ΠΟΣΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ?

Τοσα χρονια με ολους αυτους τους παικταραδες που ΘΑ επαιρναν (αλλα ποτε δεν πηραν) εχουν ριξει στην Παναθα 10 επιπεδα αλλα περιεργως καθε Ιουνη κανουμε τσαμπα διαφημιση στα Κυπελλα Ζευς.

Καθε χρονο γραφουν γιαυτους 35 παικταραδες, τελικα παιρνουν 3 υπερεκτιμημενουν και απλα γελαμε καθε Ιουνη με τα πρωτοσελιδα του Πρωταθλητη και της Σπορντευ του περασμενου Ιουλη

ΥΓ. Απο αυτους που εχουν γραφτει για να σου κανω την χαρη αξιζουν 2, ο Λαβρινοβιτς και ο Παρκερ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ γιατι ειναι και 34 πια...Κατι Χολντεν, κατι Ζησης, κατι Γλυνιαδακης, ελα ρε αδελφε, που θα ανεβουν επιπεδο με αυτους. Αντε, θα ανεβουν επιπεδο και απο το -2 απο τον Παναθηναικο θα πανε στο επιπεδο -1,9.

Δημοσ.
ΠΟΣΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ?

Τοσα χρονια με ολους αυτους τους παικταραδες που ΘΑ επαιρναν (αλλα ποτε δεν πηραν) εχουν ριξει στην Παναθα 10 επιπεδα αλλα περιεργως καθε Ιουνη κανουμε τσαμπα διαφημιση στα Κυπελλα Ζευς.

Καθε χρονο γραφουν γιαυτους 35 παικταραδες, τελικα παιρνουν 3 υπερεκτιμημενουν και απλα γελαμε καθε Ιουνη με τα πρωτοσελιδα του Πρωταθλητη και της Σπορντευ του περασμενου Ιουλη

ΥΓ. Απο αυτους που εχουν γραφτει για να σου κανω την χαρη αξιζουν 2, ο Λαβρινοβιτς και ο Παρκερ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ γιατι ειναι και 34 πια...Κατι Χολντεν, κατι Ζησης, κατι Γλυνιαδακης, ελα ρε αδελφε, που θα ανεβουν επιπεδο με αυτους. Αντε, θα ανεβουν επιπεδο και απο το -2 απο τον Παναθηναικο θα πανε στο επιπεδο -1,9.

Συμφωνω απολυτα φιλε για ζηση-γλυνιαδακη διαφωνω στο χολντεν που εκτιμω οτι μπορει να βοηθσει...κοιτα ενα ψηλο με γρηγορα ποδια θελει κ θα εινα πολυ καλα μεσα στη ρακετα γιατι κ ο μπουρουσης ειανι παρα πολυ καλος.καλος κ οπλο στην επιθεση ο βουισιτς αλλα πισω μπαζει...

Δημοσ.

Δεν αδικω κανενα Χολντεν. Τον θεωρω ενα καλο παικτη με οπλο την επιθετικη και οργνωτικη σταθεροτητα στην αποδοση του τα τελευταια χρονια και μειον την ελλειψη σταθεροτητας στο παιχνιδι του(δλδ ενω τα τελευταια χρονια ειναι σταθερα καλος σαν ατομικη αξια δεν εμπναιει την σταθεροτητα που απαιτει ενας ασος) και γενικα θεωρω οτι το μαξιμουμ του ειναι κατωτερο του μαξιμουμ πολλων αλλων ασων, σαν ικανοτητα τον θεωρω χειροτερο του Παπαλουκα, σαφεστατα χειροτερο των Διαμαντιδη-Γιασικεβιτσιους οποτε δεν μου λεει κατι αν τον παρει ο γαυρος. Και τον Πριτσιονι θεωρω καλο παικτη, θα αγχωθω αν παρει ο γαυρος τον Πριτσιονι?

ΥΓ. Φετος ο γαυρος εχει και ενα ζορι που δεν ειχε αλλες χρονιες. Δεν ξερει αν θα μεινει ο καλυτερος του παικτης φετος, ο Μπουρουσης, και εχει 2 βασικα κλειδια σε προχωρημενη ηλικια. Κοινως μην σκεφτεστε τι θελει για να γινει καλυτερος γιατι αυτο σημαινει οτι θεωρειτε δεδομενο οτι θα μεινουν ολοι και θα βγαλουν καλα την χρονια(καλα, ειδικα για Βουισιτς, πουναι εκεινος ο μαγκας που μας ελεγε για Βουισιτς τον Φλεβαρη-Μαρτη ποτε ηταν, που του λεγαμε οτι "φιλε βιαζεσαι, κατσε να δεις αν θα αντεξει μεχρι τελους")

Εαν μεινουν, και ΕΑΝ παρει 4-5 παικταραδες το ξανασυζηταμε. Αλλα απο τα πρωτοσελιδα μαθημα δεν εχετε παρει?

Καθε χρονο επι 3 χρονια σαρωνει στα πρωτοσελιδα ο Ολυμπιακος και στο τελος ερχονται το 1/3 αυτων που γραφηκαν και παιζουν το 1/5 αυτου που περιμεναν

Δημοσ.

Για τον Βουισιτς θεωρεις οτι ο Γιαννακης δεν εφταιξε? Στο οτι καηκε? Η ηταν θεμα αποκλειστικα τραυματισμων?

Δημοσ.

Ήταν θέμα προγραμματισμού της ομάδας. Τον είχαν στο σανατόριο μέχρι το top16 και έπαιξε μέχρι το final four και μετά έπαιζε όσο μπορούσε, που φανερά δεν αρκεί. Στα μάτια μου, τον προετοίμασαν για να πάρουν το ευρωπαϊκό, το οποίο δεν τους έκατσε.

Δημοσ.

Δεν ηταν σωστη η διαχειρηση του Γιαννακη. Το ιδιο συνεβη και με τον Παπαλουκα. Δεν ηταν θεμα τραυματισμων, οπως διαλαλουσαν οι μετα Χριστον προφητες σε ολα τα φορουμς..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...