tonyk_x Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κατεβασα τα open office επιλεγοντας : Ανοιγμα με -> Διαχειριστης συμπιεσμενων αρχειων.Κατεβαινει κανονικα αλλα μετα,μολις παω να το ανοιξω,το μονο που μου ωγαζει ειναι 2 εικονιδια που οταν τ ανοιγω εχουν μια λιστα εντολων μεσα.Βοηθηστε με να βγαλω ακρη!!!!Τι κανω λαθος????? Από αυτό που λες υποθέτω ότι κατέβασες ή κάποιο .rpm αρχείο ή ακόμα χειρότερα το tarrball της εφαρμογής. Στο linux δεν χρειάζεται να μπεις σε αυτή την διαδικασία. Όλα κατεβαίνουν και εγκαθίστανται μέσω του διαχειριστή πακέτου της διανομής σου και συγκεκριμένα στην περίπτωση σου με το yum. Επειδή όμως πιστεύω ότι έχεις είδη εγκατεστημένο το open office και τσάμπα παιδεύεσαι διάβασε το προηγούμενο μήνυμα μου. Αν πάλι είσαι βέβαιος ότι δεν το έχεις εγκατεστημένο για να μην παιδεύεσαι με εγκαταστάσεις μέσω γραμμής εντολών εγκατέστησε το yumex που θα σου επιτρέψει να κάνεις εγκαταστάσεις εφαρμογών και αναβαθμίσεις με γραφικό τρόπο. Για να εγκαταστήσεις το yumex άνοιξε το terminal (menu - Εφαρμογές -->Εργαλεία συστήματος --> Τερματικό.) σαν root (αν έχεις μπει σαν απλός χρήστης, και επειδή δεν θα έχεις ρυθμίσει το sudo, , βάλε τον κωδικό του root όταν στο ζητήσει, και δώσε την παρακάτω εντολή. >su -c 'yum install yumex' μόλις γίνει η εγκατάσταση θα το βρεις στο μενού στα εργαλεία συστήματος αν δεν κάνω λάθος.Ανοίγεις την εφαρμογή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις available packages από την σχετική επιλογή και στο πεδίο αναζήτησης να γράψεις open office. Θα σου εμφανίσει όλα τα διαθέσιμα πακέτα. Βάλε αυτά που χρειάζεσαι. Αν παραλείψεις κάτι σημαντικό θα στο πει μόνο του ότι πρέπει να εγκαταστήσεις και άλλο ή άλλα πακέτα εκτός αυτών που έχεις επιλέξει. Ο παραπάνω τρόπος ισχύει για οποιαδήποτε εφαρμογή θέλεις να εγκαταστήσεις. Σε προτρέπω όμως να μην βιαστείς και να διαβάσεις λίγο τα stickies στο λινκ που σου έδωσα πριν. Και κάτι που πρέπει να θυμάσαι. Όταν έχεις απορίες, μπορείς είτε να μπεις σε ένα φόρουμ και να ρωτήσεις ή για πιο γρήγορα απλά google it. Καλή συνέχεια. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:39 ---------- Εχε υποψην σου οτι δεν εγκαθησταν προγραμματα στο λινουξ κατεβαζοντας αρχεια απο 'δω κι εκει. Πας στο Συστημα -> Διαχειριση -> Προσθαφαιρεση λογισμικου. Εκει θα βρεις ολα τα προγραμματα που μπορεις να εγκαταστησεις. Αν δεν το εκανες ηδη, βαλε και το rpmfusion repository (σου το αφηνω σαν ασκηση το πως, για να μαθεις ) Σωστός. Αλλά το yumex είναι πολύ πιο ευέλικτο και φιλικό κατά την γνώμη μου. Αλλά είναι και θέμα γούστου, επιλογές υπάρχουν και ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει καλύτερα. Άντε ένα μήνα υπομονη ακόμα να βγήκε και η 11 με έντονο ελληνικό άρωμα...χιχιχιχιχιιχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κι εγω Yumex χρησημοποιω, αλλα ειπα να το κρατησω απλο. (Εμενα μου αρεσε το Pirut) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonyk_x Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εντάξει το "ζόρι" είναι να εγκαταστήσει το yumex. Μετά θα εγκαθιστά εφαρμογές με την ίδια ευκολία που κατεβάζει mp3 από το ελληνάδικο... χιχιχιχιχι Το pirut δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα του ρίξω μια ματιά μια που το ανέφερες. Πάλι το καημένο το One θα την πληρώσει, με άφησε λαλάκα το άτιμο με το να τρέχει αεράτα full compiz και AWN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Το pirut ειναι νεκρο πλεον. Τελευταια του εμφανιση στον Anaconda Installer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 παιδια σας ευχαριστω και τους 2 παρα παρα πολυ!! Ελπιζω οταν σας χρειαστω ξανα (πολυ συντομα δηλαδη!!!) να ειστε τοσο εξυπηρετικοι και ευγενικοι μαζι μου!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:47 ---------- Καλησπέρα!!!Μια ακόμα βοήθεια σας παρακαλώ!!επειδή το στίκ γέμισε μόνο με την εγκατάσταση του φεδόρα,σκέφτηκα να τα κάνω ολα απ την αρχή περνώντας τα σε εναν εξωτερικό σκληρο που έχω.Το προβλημά μου είναι οτι η φεδόρα δεν βλέπει καθόλου τον δίσκο..Μπορώ να κάνω κατι γι αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Η εγκατασταση σε εξωτερικο δισκο καλο ειναι να αποφευγεται. Οταν λες δεν τον βλεπει, αναφερεσαι στον κανονικο installer? ´η προσπαθεις με το Live USB Creator? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Η εγκατασταση σε εξωτερικο δισκο καλο ειναι να αποφευγεται.Οταν λες δεν τον βλεπει, αναφερεσαι στον κανονικο installer? ´η προσπαθεις με το Live USB Creator? Οταν είμαι στη φεδόρα,τον συνδέω για να αποθηκεύω εκεί οτι χρειάζομαι αλλά δεν γίνεται τίποτα..Σαν να μην τον συνέδεσα καθόλου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Περιεργο. Ειναι NTFS? Συνδεσε τον ξανα και δωστε στο Τερματικο την ακολουθη εντολη και κανε copy paste το αποτελεσμα εδω lsusb Αυτη η εντολη μας δινει πληροφοριες για τις συσκευες usb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 [liveuser@localhost ~]$ lsusb Bus 002 Device 007: ID 059f:0651 LaCie, Ltd Bus 002 Device 003: ID 13fe:1e00 Kingston Technology Company Inc. Bus 002 Device 005: ID 04a9:108d Canon, Inc. PIXMA iP2000 Bus 002 Device 006: ID 062a:0102 Creative Labs Bus 002 Device 004: ID 045e:0039 Microsoft Corp. IntelliMouse Optical Bus 002 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 002: ID 04f2:b008 Chicony Electronics Co., Ltd USB 2.0 Camera Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub [liveuser@localhost ~]$ o lacie ειναι ο δίσκος που μ ενδιαφέρει.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:18 ---------- Τελικά πήγα πήρα καινούριο σκληρό..Τώρα τον διαβάζει μια χαρά.Προσπαθώ να εγκαταστήσω ολη τη φεδόρα στον νέο σκληρό πατώντας στο εικονίδιο "εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο" αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Συγνωμη που δεν απαντησα πιο νωρις, Το θεμα "βουλιαξε" κατω απο τα νεα, και δεν ειδα την απαντηση σου. Ο νεος δισκος ειναι εξωτερικος USB? Μια φορα, τα φλασακια USB τα βλεπει κατα την εγκατασταση. Με το Live USB Creator πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος να κανεις εγκατασταση σε εξωτερικο δισκο. Στην ουσια και αυτοι USB ειναι. Κατα τ'αλλα, πως περνας με τη Fedora? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Καλημέρα! Εξωτερικός usb είναι ο δίσκος αλλά δεν μου τον διαβάζει το usb creator..Ετσι κάνω το άλλο.Περνάω το live image σε στικ και μπαίνω απο κει...Μετα,παω να εγκαταστήσω κανονικά το λίνουξ στον νεο εξωτερικό αλλά μετα τα χάνω.. Ξέχασα να ρωτήσω.Αυτά που αντέγραψα απ το τερματικό,τα κοίταξες? Κατάλαβες κάτι? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:39 ---------- Τελικά εγκατέστησα κανονικά τη fedora και όλα δουλεύουν ρολοι!!! Πως εγκαθιστώ το flash? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δες στο Wiki του Insomnia. Εχουμε Ελληνικο Fedora User Guide, και γραφει και για το adobe flash. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=309750 >Bus 002 Device 007: ID 059f:0651 LaCie, Ltd Βλεπει την συσκευη μια χαρα. Τωρα γιατι δεν την κανει mount, δεν ξερω. Ισως ενα su -c 'fdisk -l /dev/sd*' να μας διαφωτισει, αλλα δεν παιρνω ορκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Θα το κοιτάξω αργότερα (έχω μαθημα τώρα) και θα σου πω... Και κάτι άλλο..Πως κάνω partition του σκληρού απ τη φεδόρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Εγκαθηστας το gparted απο το Package Manager (´η απο το τερματικο, su -c 'yum install gparted') Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Και μια τελευταια ερωτηση μιας κ σε βρηκα!εκανα εγκατασταση σε εξωτερικο σκληρο.οταν ανοιγω τον υπολογιστη,πως μπορω να το κανω να μου βγαζει μια οθονη ωστε να επιλεγω ποιο λογισμικο θελω να φορτωνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.