thakisn Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γεία σας!! Αποφάσισα να μπω στον κόσμο του linux,οπότε θα χρειαστώ τη βοήθεια σας..Θέλω να εγκαταστήσω τη fedora 9 αλλά παράλληλα να εχω και τα vista..Μπορώ να εγκαταστήσω τη fedora σε ενα usb stick και όποτε θέλω να το βάζω στον υπολογιστή και να το τρέχω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 ναί μπορείς ! προϋπόθεση ο υπολογιστής σου να μπορεί να κάνει boot απο usb διάφορες περιπτώσεις τρόπου εγκατάστασης liveusb-creator https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ Boot and run Linux from a USB flash memory stick για διάφορες διανομές http://www.pendrivelinux.com/ Using UNetbootin to create a Live USB Linux http://www.pendrivelinux.com/using-unetbootin-to-create-a-live-usb-linux/ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 και μ αυτό τον τρόπο όποτε θα βάζω το στίκ θα εχω λίνουξ και οταν το αφαιρω θα λειτουργουν κανονικά τα βίστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 και μ αυτό τον τρόπο όποτε θα βάζω το στίκ θα εχω λίνουξ και οταν το αφαιρω θα λειτουργουν κανονικά τα βίστα? Ναι, αλλά σαν live image. Μπορείς να το εγκαταστήσεις και κανονικά στο φλασάκι, όπως θα έκανες και σε έναν οποιοδήποτε δίσκο (δεν είναι εγγυημένο όμως ότι θα δουλέψει. Εμένα μου είχε δουλέψει). Παρεπιπτόντως έχει βγει η fedora 10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Fedora 10 με τον Fedora Live USB Creator. Θα κραταει και τις ρυθμισεις σου. https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 To πέρασα στο στικ,ολα δουλευουν μια χαρα!!Ομως κατέβασα τα open office και μάλλον τα εγκατέστησα!!Λεω μάλλον γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε!!Το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρω που αποθηκεύτηκαν!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Πως κατεβασες το OpenOffice? Απο τον package manager? (σωστος τροπος) Απο καποιο αρχειο rpm? (λιγοτερο σωστος αλλα αποδεκτος τροπος) Με καποιο αλλο τροπο; (εντελως λαθος κατα 99%) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonyk_x Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 To πέρασα στο στικ,ολα δουλευουν μια χαρα!!Ομως κατέβασα τα open office και μάλλον τα εγκατέστησα!!Λεω μάλλον γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε!!Το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρω που αποθηκεύτηκαν!! Γιατί ρε παιδιά εγκατάσταση σε USB Flash??? Χάθηκε το dual boot? Ποιο το κέρδος για τον φίλο μας? Τεσπά στο παρακάτω λινκ θα βρεις έναν από τους καλύτερους οδηγούς στα ελληνικά για Fedora 8 και 9 έτσι ώστε να κάνεις τις βασικές αρχικές ρυθμίσεις (flash, java, media files κτλ) Σχεδόν ίδιες είναι και οι εντολές για Fedora 10 και σίγουρα αν καταλάβεις λίγο την λογική δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα. http://www.linuxformat.gr/?q=forums/linux/fedora Πάντως μπράβο για την επιλογή σου. Η Fedora έχει μια δική της μαγεία. Οι περισσότεροι θα σου πρότειναν να ξεκινήσεις με ubuntu ή mint μιας και είναι περισσότερο out of the box διανομές. Από την άλλη η Fedora θα σου σπάσει λίγο τα παπάκια μέχρι να την φέρεις στα μέτρα σου αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Καλή επιτυχία. Υ.Γ.: Όσο για τα λάθη μην αγχώνεσαι. όσο περισσότερα λάθη κάνεις στην αρχή τόσο καλύτερα θα μάθεις. Κανείς δεν τα κατάφερε με την πρώτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εχει και τα + της η εγκατασταση σε USB. Μπορει να τρεχει τη διανομη απο οποιο pc θελει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις γρήγορες απαντήσεις σας!!! Ο λογος που έβαλα φεδόρα είναι γιατί αυτή μας έδειξε ο δάσκαλος στο τει και όπως την είδα μου αρεσε... Σίγουρα θα κάνω αρκετά λάθη αλλά φαντάζομαι ούτε εσείς γεννηθήκατε παίζοντας τους υπολογιστές στα δάχτυλα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Τελικα βρηκες το OpenOffice? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κατεβασα τα open office επιλεγοντας : Ανοιγμα με -> Διαχειριστης συμπιεσμενων αρχειων.Κατεβαινει κανονικα αλλα μετα,μολις παω να το ανοιξω,το μονο που μου ωγαζει ειναι 2 εικονιδια που οταν τ ανοιγω εχουν μια λιστα εντολων μεσα.Βοηθηστε με να βγαλω ακρη!!!!Τι κανω λαθος????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tonyk_x Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις γρήγορες απαντήσεις σας!!!Ο λογος που έβαλα φεδόρα είναι γιατί αυτή μας έδειξε ο δάσκαλος στο τει και όπως την είδα μου αρεσε... Σίγουρα θα κάνω αρκετά λάθη αλλά φαντάζομαι ούτε εσείς γεννηθήκατε παίζοντας τους υπολογιστές στα δάχτυλα!!! Μα αυτό ακριβώς σου είπα και εγώ. Το καλό με το ανοιχτό λογισμικό είναι ότι μπορείς να επέμβεις στο σύστημα σου σε βάθος. Και όσο ψάχνεις τόσο πιο "βαθιά χώνεσαι". Φυσικά όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα είναι και πιο λογικό να αναγκαστείς να ψαχτείς. Ακόμα και αν δεν λύσεις το πρόβλημα σου θα έχεις μάθει κάτι παραπάνω για την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του μεταλλικού κουτιού που ονομάζεται ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης το open office είναι στα default πακέτα της εγκατάστασης της Fedora από την έκδοση 1 από όσο θυμάμαι.Αν δεν αφαίρεσες τα πακέτα του με το χέρι κατά την εγκατάσταση ίσως αυτό που σε μπέρδεψε και πήγες να το εγκαταστήσεις είναι ότι σε πολλές διανομές οι εφαρμογές δεν έχουν την "κοινή" τους ονομασία και πολλές φορές εικονίδιο αλλά κάποιο άλλο ειδικότερα αν αλλάξεις τη γλώσσα του συστήματος στα Ελληνικά. Ο firefox πχ σε κάποιες διανομές εμφανίζεται στα μενού σαν "περιηγητής ιστού" και όχι firefox και με εικονίδιο διαφορετικό της γνωστής αλεπούς. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο gnome όπου οι εφαρμογές του open office εμφανίζονται όχι με το όνομα τους αλλά με περιγραφή της λειτουργίας τους.Π.χ. αντί για open office writer το βρίσκεις απλά ως "Επεξεργαστής κειμένου". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μα αυτό ακριβώς σου είπα και εγώ. Το καλό με το ανοιχτό λογισμικό είναι ότι μπορείς να επέμβεις στο σύστημα σου σε βάθος. Και όσο ψάχνεις τόσο πιο "βαθιά χώνεσαι". Φυσικά όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα είναι και πιο λογικό να αναγκαστείς να ψαχτείς. Ακόμα και αν δεν λύσεις το πρόβλημα σου θα έχεις μάθει κάτι παραπάνω για την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του μεταλλικού κουτιού που ονομάζεται ηλεκτρονικός υπολογιστής.Επίσης το open office είναι στα default πακέτα της εγκατάστασης της Fedora από την έκδοση 1 από όσο θυμάμαι.Αν δεν αφαίρεσες τα πακέτα του με το χέρι κατά την εγκατάσταση ίσως αυτό που σε μπέρδεψε και πήγες να το εγκαταστήσεις είναι ότι σε πολλές διανομές οι εφαρμογές δεν έχουν την "κοινή" τους ονομασία και πολλές φορές εικονίδιο αλλά κάποιο άλλο ειδικότερα αν αλλάξεις τη γλώσσα του συστήματος στα Ελληνικά. Ο firefox πχ σε κάποιες διανομές εμφανίζεται στα μενού σαν "περιηγητής ιστού" και όχι firefox και με εικονίδιο διαφορετικό της γνωστής αλεπούς. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο gnome όπου οι εφαρμογές του open office εμφανίζονται όχι με το όνομα τους αλλά με περιγραφή της λειτουργίας τους.Π.χ. αντί για open office writer το βρίσκεις απλά ως "Επεξεργαστής κειμένου". Εχεις δικιο..Υπαρχει επεξεργαστης κειμενου..Που ειναι ομως τα υπολοιπα και ειδικοτερα το αντιστοιχο του excel???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εχε υποψην σου οτι δεν εγκαθησταν προγραμματα στο λινουξ κατεβαζοντας αρχεια απο 'δω κι εκει. Πας στο Συστημα -> Διαχειριση -> Προσθαφαιρεση λογισμικου. Εκει θα βρεις ολα τα προγραμματα που μπορεις να εγκαταστησεις. Αν δεν το εκανες ηδη, βαλε και το rpmfusion repository (σου το αφηνω σαν ασκηση το πως, για να μαθεις ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.