Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακός

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα πρωτοι εμεις μιλησαμε για τον Γιαννακη και οτι πρεπει να παρει ποδι.. Δε χρειαζεται να μας το πουν η να μη μας το πουν οι δημοσιογραφισκοι.. Αλλα δε μπορουμε να παραβλεψουμε και τη χθεσινη φαρσοκωμωδια..

• Απαντ. 16,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και μενα μου αρεσει η προσεγγιση ορισμενων. αντι να διωξουν το Γιαννακη μπας και φτιαξουν ομαδα, τα ριχνουν στην διαιτησια και παραπλανουνε τους οπαδους τους που τα πιστευουν

Κοίτα, είμαι άσχετος από μπάσκετ, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι τίτλοι και να λέω ότι κερδίσαμε τον ΠΑΟ. Μπορείς να μου εξηγήσεις ή να εξηγήσεις στο φόρουμ ποιές ήταν οι χθεσινές λανθασμένες κινήσεις του Γιαννάκη (προφανώς μιλάμε για την τελευταία περίοδο) οι οποίες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα; Αν αλλάξει το επίθετό του ξέρω γω, να τον κρατήσουμε;

Δημοσ.

το αρθρο ειναι επιπέδου πρωταθλητή, και ετσι πρέπει να αντιμετωπιστεί...

Έτσι!!! Βαφτίζουμε το άρθρο "επιπέδου πρωταθλητή" και το απαξιώνουμε. Που ακριβώς λέει ψέμματα το συγκεκριμένο άρθρο? Που?

Κοίτα, είμαι άσχετος από μπάσκετ, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι τίτλοι και να λέω ότι κερδίσαμε τον ΠΑΟ. Μπορείς να μου εξηγήσεις ή να εξηγήσεις στο φόρουμ ποιές ήταν οι χθεσινές λανθασμένες κινήσεις του Γιαννάκη (προφανώς μιλάμε για την τελευταία περίοδο) οι οποίες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα; Αν αλλάξει το επίθετό του ξέρω γω, να τον κρατήσουμε;

Οι λανθασμένες κινήσεις του Γιαννάκη χθες ήταν ότι τόλμησε να πάει να πάρει παιχνίδι εκεί μέσα. Μας πώς το σκέφτηκε, τους κοντούς που θα πάρουν την ΠΑΕ τους ρώτησε?

Πώς πας και μπαίνεις σφήνα κύριε Γιαννάκη στα επιχειρηματικά σχέδια 2 μεγαλοαπατεώνων που έχουν και ένα καθηστερημένο και φυγόστρατο να μεγαλώσουν. Αυτός κλέφτης θα γίνει?

Ε, κύριε άσχετε Γιαννάκη, που για 3 περιόδους οι άλλοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν έστω μία πάσα χωρίς να γίνει κλέψιμο? Απολογήσου που υπάρχεις, Γιαννάκη.

Δημοσ.

Κι άλλο άρθρο επιπέδου πρωταθλητή:

"Η σφαγή των αμνών"

Οι τελικοί συνεχίζονται αλλά ο Ολυμπιακός προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ της ήττας και κυρίως από τον τρόπο που ήρθε, καθώς το +14, μετατράπηκε σε -9. Διαφορές στο μπάσκετ χάνονται. Έχουν γυρίσει και άλλα ματς. Ωστόσο, όπως λένε στον Πειραιά, "τέτοια διαιτησία δεν έχει ... υπάρξει ποτέ".

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να κάνουν την Κυριακή το 2-2, ωστόσο σκέφτονται από τώρα τι θα συναντήσουν σε ένα ενδεχόμενο πέμπτο τελικό.

"Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Ίσως όμως να έχει επόμενο" είναι τα λόγια των ανθρώπων της ομάδας, που επισημαίνουν ότι για να αλλάξει το ματς, οι διαιτητές όχι μόνο ανέχθηκαν το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά έφτασαν στο σημείο "να ... μετρήσουν, χωρίς να πρέπει, εφτά πόντους των γηπεδούχων".

Πού εστιάζουν τα παράπονά τους; Μετά το 44-60 (στο 27) κι ενώ η εξέλιξη του αγώνα, με τα συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ολυμπιακού δεν επέτρεπε στους ρέφερι να επέμβουν, άρχισε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού.

"Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν ξύλο. Το περιμέναμε. Αυτό, που δεν περιμέναμε ήταν η αντιμετώπιση της διαιτησίας" λένε οι ολυμπιακοί και επισημαίνουν:

* Τα βήματα του Γιασικεβίτσιους στη φάση, όπου έγινε το 51-60. "Είναι εξαιρετικά κρίσιμο καλάθι, γιατί άλλο να τελειώνεις το ημίχρονο στο -9 και άλλο στο -11. Ο Σάρας έκανε περίπατο" λένε στο ΣΕΦ.

* Το κανονικό διώξιμο της μπάλας από τον Τσίλντρες, ενώ η μπάλα είχε χτυπήσει στο στεφάνι: "Όταν έχεις αμφιβολία, όπως ενδεχομένως να είχαν οι διαιτητές, αφήνεις τη φάση. Δεν είσαι σίγουρος να ... μετρήσεις δυο πόντους" είναι το σχόλιο των Ολυμπιακών.

* Αμέσως μετά, ο Μπατίστ πέφτει πάνω στον Τεόντοσιτς. Το "ερυθρόλευκο" σχόλιο: "Εδώ δεν χρειάζεται καν τηλεοπτικό ριπλέι. Ο Μπατίστ κάνει επιθετικό φάουλ. Αντ' αυτού χρεώνεται με αμυντικό φάουλ ο Τεόντοσιτς, που αποβάλλεται με πέντε! Ο Παναθηναϊκός παίρνει τρεις πόντους".

Τρεις φάσεις ίσον 7 πόντοι. Σε μια ομάδα που κάνει "καμ-μπακ" είναι μια εξαιρετική βοήθεια για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Αλλά στον Ολυμπιακό δεν σταματάνε εκεί: "Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει ξύλο, το ματς ξέφυγε τελείως. Θεωρητικά, μια ομάδα που μέσω της άμυνάς της προσπαθεί να γυρίσει τον αγώνα, το πιο λογικό είναι να χρεωθεί με πέντε φάουλ αρκετά νωρίς. Οι σπρωξιές πήγαν σύννεφο, αλλά εμείς εκτελέσαμε 4 βολές, οι δυο μάλιστα από τον Μπέβερλι όταν όλα είχαν κριθεί. Πέκοβιτς και Μπατίστ κάνουν κατ΄εξακολούθηση κινητά σκριν και δεν τους χρεώθηκε ούτε ένα. Αντιθέτως σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ στον...Μπουρούση! Πώς να παίξεις μπάσκετ, όταν σε κάθε πικ-εντ-ρολ που κάναμε έπεφτε το ξύλο της αρκούδας; Πώς να μη μένει η μπάλα στα χέρια μας;"

"Ατιμώρητος" ο Διαμαντίδης

Στον Ολυμπιακό επίσης στέκονται και στην φάση όπου ο τηλεοπτικός φακός συλλαμβάνει τον Διαμαντίδη να φτύνει τον Τεόντοσιτς. "Πέρασε ατιμώρητη" έλεγαν καθώς οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν την πράξη του διεθνή άσου.

Μια ενέργεια, πάντως, που δεν είναι η ... πρώτη, καθώς το ίδιο είχε κάνει σε αγώνα με τον Πανελλήνιο, όταν έφτυσε τον μετέπειτα συμπαίκτη του, Γιούριτσα Γκόλεματς!

Θέμα αξιοπιστίας και πείσματος

Στον Ολυμπιακό θέτουν θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Προφανώς έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ, που εδώ και χρόνια δεν αλλάζει προσανατολισμόύς, πολύ περισσότερο δεν θέτει τους όρους του παιχνιδιού από το ξεκίνημα κάθε χρονιάς.

Από την άλλη, πάντως, το πείσμα στην ομάδα για το 2-2 παραμένει ισχυρό, όσο κι αν όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά την δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού, το προβάδισμα για τον τίτλο ανήκει στους "πράσινους"

http://sport24.gr/html/ent/217/ent.365217.asp

Δημοσ.

Είναι τεράστια η ευθύνη του Γιαννάκη χτες παιδιά, το έχετε πάρει μονότερμα με τη διαιτησία και δεν το βλέπετε τώρα. Μόνο και μόνο το ότι δεν πήρε 1 από τα τάιμ άουτ που δικαιούταν στο τελευταίο 10λεπτο (όπου και η διαφορά πήγε από το -9 στο +9 για μας) είναι έγκλημα.

Για τη διαιτησία ήθελα να γράψω από χτες, αλλά ήθελα να ξαναδώ το κομμάτι μετά το -14 (μέχρι εκεί νομίζω δεν υπήρξε κάτι - δεν θυμάμαι να υπήρξαν και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν) γιατί το παιχνίδι δεν το είδα σπίτι μου και για κάποιες φάσεις δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Ωστόσο, με αυτά για τα οποία είμαι σίγουρος (όπως το καλάθι του Τσίλντρες) θεωρώ ότι χτες υπήρξε εύνοια. Δε μπορώ να ξέρω αν ήταν σε βαθμό αλλοίωσης όπως υποστηρίζουν πολλοί ή όχι όπως άλλοι τόσοι, αλλά το διέκρινα και δεν μου άρεσε. Μάλιστα, το παιχνίδι το έβλεπα με φίλο Παναθηναϊκό, και στο τέλος του το είπα και συμφώνησε (ότι είχαμε αβάντα από το -14 και μετά). Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να παπγαλίσω κάτι, επιφυλάσσομαι για κάποιες φάσεις και θα το ξαναδώ.

Προσωπικά θέλω νίκη στο ΣΕΦ (και ξεκάθαρη και αντρίκια) γιατί μόνο έτσι δε θα έχουμε γκρίνια και αμφισβήτηση γι' αυτό το πρωτάθλημα (αν το πάρουμε εν τέλει). Αν χάσουμε στο ΣΕΦ, και με 20 πόντους να κερδίσουμε σε μια βδομάδα, πάντα θα έχουμε κουβέντα για τον 3ο τελικό του 2010, όπως είχαμε για το non-call (στο οποίο παιχνίδι εξακολουθώ να πιστεύω ότι ΔΕΝ υπήρξε εύνοια ή αλλοίωση, γιατί στα τελευταία λεπτά δόθηκαν εκατέρωθεν πολλά φαλτσοσφυρίγματα - δεν ήταν λάθη μόνο υπέρ του ενός, ακόμα και αν η τελευταία φάση ήταν δικιά σας, αφού στην προτελευταία πχ. είχε γίνει λάθος εις βάρος μας, το ίδιο καθοριστικό).

Θα ξαναγράψω στη Διαιτησία όταν βρω χρόνο να ξαναδώ αυτό το κομμάτι, αλλά η εντύπωση που είχα όταν το έβλεπα ήταν ότι α) το διώξιμο του Τσίλντρες είναι κανονικό, β) ο Μπατίστ κάνει επιθετικό, γ) ο Σάρας φαίνεται να κάνει βήματα, δ) δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για Μπέβερλι-Διαμαντίδη (θα το ξαναδώ). Εφόσον δεν μπορώ να θυμηθώ αντίστοιχες φάσεις υπέρ σας στο ίδιο διάστημα θεωρώ λογικό το να διαμαρτύρεσετε εντόνως ΑΛΛΑ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένας οποιοσδήποτε άλλος αξιόλογος προπονητής δε θα έχανε ματσάκι που είναι 14 πόντους μπροστά στη μέση της 3ης περιόδου, όπως επίσης πιστεύω ότι όταν κάνατε τελείως άκυρα λάθη και λάθος πάσες στην επίθεση (τύπου Περπέρογλου) θα έπρεπε να σας απασχολεί, ειδικά όταν ο προπονητής σας θεώρησε ότι ΔΕΝ χρειαζόταν ένα από τα τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του, με τον αντίπαλο να έχει πάει το 46-60 στο 61-61.

Anyway, ο ΠΑΟ ευνοήθηκε πολύ χτες στο κομμάτι από το 46-60 μέχρι 2 λεπτά πριν το τέλος (που κρίθηκαν όλα) και με χάλασε, καθώς η ανατροπή ήταν επική και η ενέργεια των παικτών της ομάδας απίστευτη σ' αυτό το διάστημα, και είναι κρίμα να αμφισβητείται το δίκαιο της νίκης. Με το μπλοκάρισμα το δικό σας και την ενέργεια τη δικιά μας θεωρώ ότι το παιχνίδι και πάλι θα γύριζε, μπορεί απλά να είχαμε περάσει πιο δύσκολα τα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΥΓ: Διαφωνώ με το "ξύλο". Και στο ΣΕΦ έπεσε τρελό ξύλο και από τους δύο, πιο πολύ μάλιστα. Υπάρχει γραμμή και αφήνουν λίγο τα σκληρά μαρκαρίσματα γιατί με τόση ένταση αν το threshold στα φάουλ ήταν πιο χαμηλά θα τελείωνε το ματς και θα παίζαμε 3 με 3. Δε νομίζω ότι σφυρίζουν τα δικά σας και αφήνουν τα δικά μας (πχ. θυμάμαι μια δυο φάσεις με τον Πέκοβιτς που υπήρχε προφανές φάουλ και δε δόθηκε).

Δημοσ.
Με το μπλοκάρισμα το δικό σας και την ενέργεια τη δικιά μας θεωρώ ότι το παιχνίδι και πάλι θα γύριζε, μπορεί απλά να είχαμε περάσει πιο δύσκολα τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με συγχωρείς, ο Iluvatar και τα παιδιά του να παίζανε, δε θα μπορούσαν να πλησιάσουν το καλάθι. Μετά βίας μπίσταγε η μπάλα, για να βγει η πάσα ήθελε το μαγικό άγγιγμα του Jacob, όσο για το να πλησιάσεις τη ρακέτα, έπρεπε να είχες χαιρετήσει τους δικούς σου και να τους φιλήσεις σταυρωτά γιατί δεν ήξερες αν θα θα ξαναγυρίσεις!

Δημοσ.

Ελπιζω να βγω ψευτης αλλα αν μετα το «1 2 3 πρωταθλημα θα παρουμε μοναχα με τη βια» που ακουστηκε στο σεφ στο δευτερο αγωνα σε συναρτηση με τα χθεσινα, νομιζω οτι το παιχνιδι της κυριακης ΑΝ τελειωσει θα αργησει πααααρα πολυ.

Δημοσ.
Ελπιζω να βγω ψευτης αλλα αν μετα το «1 2 3 πρωταθλημα θα παρουμε μοναχα με τη βια» που ακουστηκε στο σεφ στο δευτερο αγωνα σε συναρτηση με τα χθεσινα, νομιζω οτι το παιχνιδι της κυριακης ΑΝ τελειωσει θα αργησει πααααρα πολυ.

@Critter: Ελπίζω και εύχομαι να βγεις ψεύτης μόνο και μόνο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

@Erwdios: Καλώς παραθέτεις τα άρθρα, αλλά θα θέλω να σε ρωτήσω: Γίνετε πολύς λόγος για τα βήματα του Γιασικεβίτσιους. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Πέρσι, σε αντίστοιχη φάση με τα βήματα του Παπαλουκά, βγήκε κάποιος από αυτούς να πει "Ναι, ήταν βήματα";

Δημοσ.

Αν γίνει το παραμικρό, που θα απειλήσει την σωματική ακεραιότητα των παιχτών να σηκωθεί η ομάδα και να φύγει.

Ας παίξουν κλωτσομπουνίδια με τον Κλέιζα και τον 10 μέρες, την στιγμή που οι γελοτοποιοί θα χοροπηδάνε στον πάγκο.

Δημοσ.
@Critter: Ελπίζω και εύχομαι να βγεις ψεύτης μόνο και μόνο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

@Erwdios: Καλώς παραθέτεις τα άρθρα, αλλά θα θέλω να σε ρωτήσω: Γίνετε πολύς λόγος για τα βήματα του Γιασικεβίτσιους. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Πέρσι, σε αντίστοιχη φάση με τα βήματα του Παπαλουκά, βγήκε κάποιος από αυτούς να πει "Ναι, ήταν βήματα";

Wizzy, δεν θυμάμαι ποια φάση λες, αν θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Δημοσ.
Με συγχωρείς, ο Iluvatar και τα παιδιά του να παίζανε, δε θα μπορούσαν να πλησιάσουν το καλάθι. Μετά βίας μπίσταγε η μπάλα, για να βγει η πάσα ήθελε το μαγικό άγγιγμα του Jacob, όσο για το να πλησιάσεις τη ρακέτα, έπρεπε να είχες χαιρετήσει τους δικούς σου και να τους φιλήσεις σταυρωτά γιατί δεν ήξερες αν θα θα ξαναγυρίσεις!

Για τη διαιτησία τα έχω γράψει στο αντίστοιχο θρεντ, αλλά έχει δίκιο ο κοννακ - δεν γίνεται να βλέπει ο προπονητής πως η ομάδα έχει θολωμένο μυαλό, να βλέπεις πως ξεκινάει ο άλλος επαναφορά και να μη κόβεις το ρυθμό του. Και αφού βλέπεις ότι πέφτει ξύλο, βάλε μέσα το Σχορτσιανίτη να τους κοντράρεις, να υπάρχει στην επίθεση παίκτης που θα τραβήξει 2 αντιπάλους επάνω του μπας και βγει ο Κλειζα ή ο Παπαλουκάς μόνος του για διείσδυση. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι (όπως ο Παναθηναϊκος στο ποδόσφαιρο) οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κόμπλεξ μέσα στο ΟΑΚΑ, γιατί πιο πολύ κι από εκνευρισμό είδα απογοήτευση,.

Anyway, καλά ξεμπερδέματα με τον 4ο τελικό, λυπάμαι από τώρα τους διαιτητές που θα κληρωθούν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...