Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακός

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθαρα αγωνιστικα θα μιλησω.Κατ αρχας το κακο αρχισε με το που ηρθε ο Κετσπαγια.Ηταν οξυθυμος χαρακτηρας και οι προπονησεις του αφησαν στους παικτες κακη φυσικη κατασταση.Επειτα Ντουντου και Ντιογο, παιχτες που περσι προσφεραν τα μεγιστα στην κατακτηση του double φετος δεν μπορουν να αποδωσουν.Εφυγε ο Μπελουτσι,τραυματιστηκε ο Νταρμπι και ολα αυτα σε συνδυασμο με τις μεταγραφες που δεν εγιναν συντελουν σε ενα κεντρο σαφως αποδυναμωμενο δημιουργικα και με μια ανυπαρκτη επιθεση.Αριστερο χαφ δεν αποκτηθηκε ποτε και παιζαμε με τον Λεοναρντο.Ο Γκαλετι επαιζε 1 ματς στα 15.Θεωρω οτι αυτοι οι λογοι συντελεσαν στην αγωνιστικη μας καθιζηση απο περσι.Αν εσυ βλεπεις οτι χασαμε την τοσο μεγαλη ευνοια που εκρινε πρωταθληματα(:lol:) δικαιωμα σου, δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.

• Απαντ. 16,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν ο βασικός παράγοντας στην καθίζηση του Ολυμπιακού ήταν η διαιτησία, τότε αυτό θα σήμαινε ότι στον πρώτο γύρο είχαμε ακόμα την εύνοια και στο δεύτερο όχι. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν υπήρξε, συνεπώς άλλοι είναι οι λόγοι. Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο αγωνιστικός παράγοντας που ακούει στο όνομα "τύχη"! :lol:

Δημοσ.
Στην Ευρώπη φυσικά δεν έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις και για τις 2 ομάδες. Αν περάσουμε την Ρώμα θα έχουμε πετύχει σαφέστατα καλύτερη πορεία απο εσάς που κατα πάσα βεβαιότητα ( :D ) θα αποκλειστείτε. Προς το παρόν υστερούμε μόνο στα σημεία για φέτος. Καμία επαφή φυσικά με το χάσμα της ευρωπαϊκής παρουσίας διαχρονικά μεταξύ των δύο ομάδων.

Όσο για τα περυσινά, ίσως αν είχατε λίγη αντικειμενική κρίση να δεχόσασταν τουλάχιστον τώρα πως το περυσινό πρωτάθλημα σας το χαρίσανε (και χαντάκωσαν εμάς) Εξηγούμαι:

Ο οσφπ το φετινό καλοκαίρι ενισχύθηκε σαφώς στην άμυνα, στα χαφ έφυγε ο Μπελούτσι και ήρθαν Μαρέσκα-Λεντέσμα, οπότε μπορεί να πει κανείς πως δεν αποδυναμώθηκε, ενώ στα σέντερ φορ έμεινε στα ίδια. Φυσικά δεν έχει σε σχέση με πέρυσι αριστερό και δεξί εξτρέμ.

Δικαιολογεί αυτό την φετινή αγωνιστική καθίζηση? Φυσικά όχι. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι έχει να κάνει καθαρά με το κόψιμο της καθαρής αβάντας σε κάθε μα κάθε αγώνα του οσφπ, που έδενε τα πόδια των αντιπάλων και έλυνε αυτά των παικτών του οσφπ. Και φυσικά όποτε χρειαζότανε έδινε και έτοιμα γκολ με πέναλτυ.

Αυτά δεν είναι συμπεράσματα που βγάζω εγώ με τα πράσινα γυαλιά. Είναι συμπεράσματα που βγαίνουν από τον οποιοδήποτε φίλαθλο δεν φοράει κόκκινα.

Ρε παιδακι μου μερικες φορες λεω πως τα σκεφτονται μερικοι εδω μεσα αυτα που λενε...:o

Δημοσ.
Ρε παιδακι μου μερικες φορες λεω πως τα σκεφτονται μερικοι εδω μεσα αυτα που λενε...:o

Και εγώ λέω πως δεν επεξεργάζονται λιιιίγο μερικοί αυτά που διαβάζουν.

Δημοσ.
Και εγώ λέω πως δεν επεξεργάζονται λιιιίγο μερικοί αυτά που διαβάζουν.

Ρε συ τα διαβαζω αυτα που γραφεις αλλα τα γραφεις οταν φορας τα καταπρασινα γυαλια σου και δε μπορω παρα να γελασω με αυτα που γραφεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

Γνώμη μου είναι πως η φετινή πορεία του Ολυμπιακού δεν αποτελλεί "καθίζιση" μετά τις γιορτές, αλλά συνέχεια μιας φθίνουσας πορείας ετών (τουλάχιστον δύο) η οποία καλύφθηκε πίσω από το ισχυρότερο παυσίπονο όλων, την "κούπα" του πρωταθλητή.

Πέρα από τις υπερβολές που γεννούν στιχάκια για ύμνους ομάδων (Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ, λ.χ.) η ακμή και η παρακμή είναι φυσικά στοιχεία στην πορεία της ζωής και το να περιμένει κανείς πως μια οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα θα αποτελούσε εξαίρεση είναι, μάλλον, παράλογο. Φυσικά, αυτό δεν εμποδίζει τους οπαδούς να εξαγριώνονται για το "κατάντημα" της ομάδας τους, όμως το "κατάντημα" αυτό δεν συνέβη αιφνιδιαστικά, όπως ορισμένοι το παρουσιάζουν: ξεκίνησε από πέρυσι, τουλάχιστον (νωρίτερα θεωρώ εγώ), όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν αντιμέτωπος με την ανάγκη να αντικαταστήσει παίκτες οι οποίοι τουλάχιστον βιολογικά (αν όχι και τυπικά) φτάνουν στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους πορείας.

Αυτούς τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν τους αντικατέστησε, αλλά παρασυρμένος από το μύθο των "δια περιπάτου" πρωταθλημάτων, της "καρδιάς του πρωταθλητή" και του "κόμπεξ των μονίμως δευτερότριτων" νόμιζε πως κουτσά-στραβά θα πορευτεί και φέτος. Την ίδια στιγμή ο βασικός αντίπαλος στην Αθήνα ενισχυόταν, ενώ δύο ακόμη ομάδες της Θεσσαλονίκης δυνάμωναν.

Σε αυτή την έπαρση, λογικό επόμενο μιας παντί τρόπω κυριαρχίας πολλών ετών (ας λάβουμε υπόψη πως υπάρχουν σήμερα νεαρά ενήλικα άτομα τα οποία δεν έχουν καν ανάμνηση της εποχής πριν την κυριαρχία του Ολυμπιακού) ήρθε να προστεθεί η οικονομική δυσπραγία σε διεθνές επίπεδο, η οποία για τον Ολυμπιακό συνέπεσε και με τη βιολογική κάμψη του ανθρώπου που τον οδήγησε σε αυτή την εποχή της καθολικής κυριαρχίας. Όταν οι ιδέες στερεύουν μαζί με τα χρήματα, και αυτό συμβαίνει σε έναν άνθρωπο που κατέκτησε πρωταθλήματα αλλάζοντας τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, έναν άνθρωπο μαθημένο να κάνει ένα σωρό απίθανα και με κάποιον τρόπο να του "πιάνουν", δε θέλει πολύ να στραβώσει το πράγμα.

Κι αν κάτι αποδεικνύει το ότι στον πρόεδρο του Ολυμπιακού έχουν "πιάσει" πράγματα έξω από κάθε λογική, αρκεί να δει κανείς την απροθυμία να ξεγραφτεί οριστικά από τη διεκδίκιση του πρωταθλήματος μια ομάδα που εδώ και καιρό συνοδεύει το αποκρουστικό θέαμα που παρουσιάζει στο γήπεδο με επί σειρά ετών αδιανόητες "γκέλες".

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό (και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια σφαιρικότερη θεώρηση) δεν είναι το ότι θα χάσει ένα (δύο, πέντε, αδιάφορο τελικά) ή όσα πρωταθλήματα: είναι ότι σε μια εποχή ανεπανάλληπτης κυριαρχίας, όταν του δόθηκαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες να εκμεταλευτεί τον πακτωλό χρημάτων από το CL και να φτιάξει ένα όνομα στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα αποκαρδιωτικό σερί αποτελεσμάτων, δεν έφτιαξε καμία υποδομή, δεν απέκτησε δίκτυο επαφών: κοντολογίς, δεν έκανε τίποτε, πέρα από ένα γήπεδο, που να τον καθιστά σοβαρή Ευρωπαϊκή ομάδα.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα επανέλθει στην κορυφή: το ζήτημα είναι να διδαχτεί από την αλόγιστη σπατάλη ευκαιριών και όταν του δοθεί η επόμενη ευκαιρία να είναι έτοιμος να κάνει κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

Ο βάζελος χρειάζεται 4-5 μεταγραφές τουλάχιστον. Θέλει ξήλωμα όλη η άμυνα και χρειάζεται καθαρό δεξί χαφ, ενω του λείπει και ένας δεύτερος καθαρός επιθετικός για να πει κανείς ότι ολοκληρώνεται το ρόστερ του. Ο Καραγκούνης θα συνεχίσει του χρόνου? Χλωμο. Ο Ζιλμπέρτο?

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι εφησυχάζονται με το +8 και βλέπεις ότι δεν κινούνται για κεντρικό χαφ που είναι φανερό ότι τους λείπει. Τις ίδιες μλκίες που έκανε ο Κόκκαλης κοινώς.

Εμείς να κάνυμε 3-4 σωστές κινήσεις και τα άλλα θα έρθουν, όπως πάντα. ;)

Δεκτο, αγωνιστικα μου ειναι δυσκολο να κρινω μια ομαδα σε οτι αφορα το ποδοσφαιρο.

Απλα πιστευω πως συμφωνεις μαζι μου, πως το πολυμετοχικο σχημα (στην Ελλαδα) ειναι καταδικασμενο. Μια χρονια να χασει το πρωταθλημα ο βαζελος, θα αρχισει η φαγωμαρα. Και θ αρχισουν και οι Γιαννακοπουλοι να αποκαλυπτονται στο κατα ποσο τους ενδιαφερει το καλο του Παναθηναικου (και το δικο τους καπελωμα απο τον Πατερα) ή απλα και μονο η προβολη τους. Εξαλλου τα δειγματα τα δωσαν με τις δηλωσεις τους περι Νιοπλια κτλ..

Και πραγματικα κριμα που δεν χασαν και φετος το πρωταθλημα, γιατι θα ειχαμε να απολαυσουμε απιστευτη κωμωδια για αλλη μια φορα..

Δημοσ.

Φυσικο δεν ηταν να εχουμε αυτα τα χαλια ?

Απο την ηδη ελλιπεστατη περσινη ομαδα φυγανε προπονητης, Τζολε Λετο Κοβασεβιτς Μπελουτσι Πατσα Αντζας και ηρθε ο Μελμπεργκ ο Ζαιρι ο Μαρεσκα και ο Λυκος

απο τους οποιους μονο ο Μελμπεργκ παιζει καλα (λογω του οτι ειναι και παικταρας και σοβαρος ανθρωπος απο σοβαρη χωρα)

ο Ζαιρι εχει νοοτροπια μικρης ομαδας

ο Μαρεσκα ενω ειναι επιθετικογενης τον βαζουν να παριστανει το αμυντικο χαφ

ο Λυκος που ειναι το μονο αμυντικο χαφ εχει αποκλειστει

ο Γκαλετι επαιξε 2-3 παιχνιδια και χαθηκε για φετος

ο Ντουντου ντεφορμε συνεχως

ο Ντιογκο χειροτερος απο τον Μπορχα κανει μονο τουμπες στη σεντρα

ο Αγγλος ασθενης

ο Ιερο κανει μονο για συνταξη

και κατι πιτσιρικια που τα βαζαμε οποτε δεν ειχαμε αλλους

Επισης μας εφερε ο κυριος Σωκρατης ενα προπονητη που δεν τον ηθελε κανεις (Τιμουρ) με σκοπο να τον διωξει χωρις αποζημιωση για να καλυψει την απουσια μεταγραφων, κι αλλον ενα που δεν ειχε ιδεα απο προπονητικη (Ζηκος) και εκανε μπαχαλο την ομαδα

Φτασαμε λοιπον στον Ιανουαριο και τι κανει ο προεδρος για ολα αυτα ?

Παει και παιρνει δανεικους και ελευθερους παικτες που εχουν να παιξουν μπαλα χρονια η μηνες οπως ο Καστιγιο και ο Λουα Λουα

Δημοσ.
Γνώμη μου είναι πως η φετινή πορεία του Ολυμπιακού δεν αποτελλεί "καθίζιση" μετά τις γιορτές, αλλά συνέχεια μιας φθίνουσας πορείας ετών (τουλάχιστον δύο) η οποία καλύφθηκε πίσω από το ισχυρότερο παυσίπονο όλων, την "κούπα" του πρωταθλητή.

μια φθινουσα πορεια που ομως δεν ξυπνησε πολλους λογω τιτλων. γιατι τι να γυρισεις να πεις στον αλλο οταν σου φερνει double ασχετα με το πως παιζει.

ξεκίνησε από πέρυσι, τουλάχιστον (νωρίτερα θεωρώ εγώ), όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν αντιμέτωπος με την ανάγκη να αντικαταστήσει παίκτες οι οποίοι τουλάχιστον βιολογικά (αν όχι και τυπικά) φτάνουν στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους πορείας.

τρομερα κενα και καθολου οργανωση. δεν ειναι δυνατον σε ομαδα που κανει πρωταθλητισμο, να μην καλυπτεις βασικες θεσεις αριστερου εξτρεμ, επιθετικου κτλ κτλ

εΕγιναν απιστευτες κινησεις. Κετσπαγια!! αν ειναι δυνατον! ζικο μετα, γυμναστες οτι ναναι, χαλια προπονησεις, τι να πω, εγω καλυτερα θα τα οργανωνα!

Αυτούς τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν τους αντικατέστησε, αλλά παρασυρμένος από το μύθο των "δια περιπάτου" πρωταθλημάτων, της "καρδιάς του πρωταθλητή" και του "κόμπλεξ των μονίμως δευτερότριτων" νόμιζε πως κουτσά-στραβά θα πορευτεί και φέτος.

και ομως μεχρι τελος του χρονου ηταν πρωτος με ενα βαθμο διαφορα. κατσε εξηγα μου εσυ τωρα πως και τι εγινε και παρουσιαστηκε αυτη η μεγαλη καμψη! δεν γινεται να επαιρνε τα παιχνιδια με τα παιδακια εχωντας 14 ελλειψεις.. και τωρα οι παιχτες να μην ξερουν που να σταθουν και να τους βγαινει η γλωσσα εξω απο το 60+

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό (και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια σφαιρικότερη θεώρηση) δεν είναι το ότι θα χάσει ένα (δύο, πέντε, αδιάφορο τελικά) ή όσα πρωταθλήματα: είναι ότι σε μια εποχή ανεπανάλληπτης κυριαρχίας, όταν του δόθηκαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες να εκμεταλευτεί τον πακτωλό χρημάτων από το CL και να φτιάξει ένα όνομα στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα αποκαρδιωτικό σερί αποτελεσμάτων, δεν έφτιαξε καμία υποδομή, δεν απέκτησε δίκτυο επαφών: κοντολογίς, δεν έκανε τίποτε, πέρα από ένα γήπεδο, που να τον καθιστά σοβαρή Ευρωπαϊκή ομάδα.

εδω δεν συμφωνω τελειως. ηταν στιγμες που επαιξε μπαλιτσα στην ευρωπη ο ολυμπιακος. απο δικα του λαθοι ηρθαν κατι αποκαρδιωτικα αποτελεσματα οπως λες και εσυ. φουλ επιθεση στην ευρωπη δεν παιζει κοτζαμ Ιντερ, θα του βγει του ολυμπιακου??

για υποδομες που λες τι ενοεις? δεν εχουμε μια χαρα προπονητικο κεντρο? δεν εχουμε γηπεδο?

Έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα επανέλθει στην κορυφή: το ζήτημα είναι να διδαχτεί από την αλόγιστη σπατάλη ευκαιριών και όταν του δοθεί η επόμενη ευκαιρία να είναι έτοιμος να κάνει κάτι καλύτερο.

οταν ο καπετανιος κουραζεται τοτε πρεπει να αντικατασταθει. ευχαριστουμε τον κοκκαλη για την προσφορα του και τα λεφτα του αλλα αν ειναι να κανει το ιδιο που εκανε με το μπασκετ, ε τοτε να σηκωθει να φυγει.

και φυσικα εννοειτε οτι ολα θα στρωσουν. το οτι ειμαι 8 βαθμους πισω απο βαζελο με τετοια χαλια και ελλειψεις μου δειχνει οτι το επιπεδο του αντιπαλου δεν ειναι και τοσο διαφορετικο απο το δικο μου.

ριξτε και μια ματια εδω. λεει καποια σωστα πραγματα

ΕΞΤΡΑ. ο ντατολο μου αρεσε.. για να δουμε

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝΕΙΣ.

Δημοσ.

+1 σε Snoob...

Για το Μαρεσκα κρατα μικρο καλαθι...

Δεν ειναι και κανας τρομερος επιτελικος χαφ...

Ενα πολυ καλο σουτ εχει και μια πασα της προκοπης...

Μεχρι εκει ομως...

Ετσι πιστευω...

Αλλα για αμ χαφ δε κανει...:-)

Δημοσ.

Ο Μαρέσκα δεν ήταν και δεν είναι επιθετικογενείς.

εντιτ: με πρόλαβε ο Αλέξης :-)

Δημοσ.
Φυσικο ...δανεικους και ελευθερους παικτες που εχουν να παιξουν μπαλα χρονια η μηνες οπως ο Καστιγιο και ο Λουα Λουα

Έχεις δίκιο. Εγώ πιστεύω πως ο πρόεδρος θα κάνει αυτό που ξέρει. Ακούγεται μεγάλο όνομα για του χρόνου.πηγή

Δημοσ.
και RESPECT στον Μελμπεργκ.

O μονος που σωζεται απο το χθεσινο συνοθυλευμα...:o

Ολοι οι αλλοι ηταν για τα πανυγυρια..

Δημοσ.
Ο Μαρέσκα δεν ήταν και δεν είναι επιθετικογενείς.

εντιτ: με πρόλαβε ο Αλέξης :-)

τοτε εδω ποιος ειναι ο αδερφος του ?

http://www.metacafe.com/watch/188550/enzo_maresca/

Μαλλον εχουμε πολλους γκολτζηδες και λεμε να τον βαλουμε αυτον αμυντικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...