Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Και για να τελειωνει αυτο το θεμα, το ελληνικο ποδοσφαιρο και το ελληνικο μπασκετ, απεχουν ετη φωτος. Δικαιωμα του καθενος να επιλεγει το αθλημα που γουσταρει, αλλα ας εχουμε και λιγη γνωση που ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες και που ειμαστε στην παγκοσμια ελιτ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:04 ---------- Δλδ ο φέργκιουσον και ο μουρίνιο, αντιγράφουν το φίλ? αυτο ειπα? Και στην Κίνα, επί Μάο τρώγαν ανθρώπους. Τι σημασία, έχει αυτό? Οταν λεμε οτι το μπασκετ δεν ειναι δημοφιλες, ειναι πιο σωστο να μην κρινουμε απο 5 γνωστους, αλλα να βλεπουμε τι γινεται γυρω μας.
alexdelpiero Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Αρα τι μου λετε οτι ειναι πιο γρηγορο το ποδοσφαιρο οταν παραδεχεστε οτι η μιση ομαδα μενει πισω? Ερωτηση κρισης: Αν μια ομαδα (θεωρητικα) ειχε τη δυνατοτητα να παιζει με 10 παικτες μπροστα και οχι με 6-7 οπως οι ομαδες τωρα, θα ηταν ή οχι πλεονεκτημα γ αυτην? Aπαντηση πανω σε αυτο που σε ρωτησα δεν μου εδωσες.με μενα μιλας τωρα δεν σου ειπα εγω κατι τετοιο. Μα η ερωτηση σου ρε φιλε ειναι της πλακας που κολλαει δηλ ενω δεν εχει καθολου λογικη. Το μπασκετ δεν ειναι δημοφιλες σαν το ποδοσφαιρο λεμε ρε φιλε.Δεν συγκρινονται καν.Το νβα στα ειπα κ χθες εποιανε στην ελλαδα 1.5%Εγω και οι 5 γνωστοι μου το βλεπαμε.Το ισπανικο στο σπορτ πλας ενω αλλα πρωταθληματα στην ελλαδα δεν εδειχναν.
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Aπαντηση πανω σε αυτο που σε ρωτησα δεν μου εδωσες.με μενα μιλας τωρα δεν σου ειπα εγω κατι τετοιο.Μα η ερωτηση σου ρε φιλε ειναι της πλακας που κολλαει δηλ ενω δεν εχει καθολου λογικη. Το μπασκετ δεν ειναι δημοφιλες σαν το ποδοσφαιρο λεμε ρε φιλε.Δεν συγκρινονται καν.Το νβα στα ειπα κ χθες εποιανε στην ελλαδα 1.5%Εγω και οι 5 γνωστοι μου το βλεπαμε.Το ισπανικο στο σπορτ πλας ενω αλλα πρωταθληματα στην ελλαδα δεν εδειχναν. Σου απαντησα συγκεκριμενα. Σου λεω αν μια ομαδα ειχε τη δυνατοτητα να εχει 10 παικτες στην επιθεση, αντι να εχει 6 (και η αμυνομενη ομαδα να αμυνεται με 11) θα ειχε πλεονεκτημα ή οχι? Απλα πραγματα ρωταω. Επισης μπασκετ, ξερεις, δε βλεπουν μονο στην Ελλαδα.
alexdelpiero Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Σου απαντησα συγκεκριμενα. Σου λεω αν μια ομαδα ειχε τη δυνατοτητα να εχει 10 παικτες στην επιθεση, αντι να εχει 6 (και η αμυνομενη ομαδα να αμυνεται με 11) θα ειχε πλεονεκτημα ή οχι? Απλα πραγματα ρωταω. Επισης μπασκετ, ξερεις, δε βλεπουν μονο στην Ελλαδα. Καλα ρε φιλε απαντας με ερωτηση?Αυτα που γραφεις να επιτεθει μια ομαδα με 10 δεν γινεται απλα διαβασες κατι κ το ανεφερες χωρις να το σκεφτεις. Στο δευτερο που λες χθες μου ελεγες για τις μετρησεις του αντ1 σημερα το παμε αλλου.Οι της εφες στην ευρωλιγκα δεν πηγαιναν στην ιταλια μονο της σιεννα της ρεαλ δεν πηγαιναν της μπαρτσα μονο στα μεγαλα.Σε ολα τα ματς μονο οι της μακαμπι πηγαιναν της ταου κ της ζαλγκιρης.Στην ισπανια τα κυριακατικα τα βαζουν στις 11 το πρωι για να μην πεφτουν πανω στη μπαλα.Που σε ποια χωρα ειναι πρωτο αθλημα το μπασκετ?Στην αγγλια κ τη γερμανια?ουτε καν στο αμερικα δεν ειναι πρωτο.Μονο στη λιθουανια ειναι.
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Καλα ρε φιλε απαντας με ερωτηση?Αυτα που γραφεις να επιτεθει μια ομαδα με 10 δεν γινεται απλα διαβασες κατι κ το ανεφερες χωρις να το σκεφτεις.Στο δευτερο που λες χθες μου ελεγες για τις μετρησεις του αντ1 σημερα το παμε αλλου.Οι της εφες στην ευρωλιγκα δεν πηγαιναν στην ιταλια μονο της σιεννα της ρεαλ δεν πηγαιναν της μπαρτσα μονο στα μεγαλα.Σε ολα τα ματς μονο οι της μακαμπι πηγαιναν της ταου κ της ζαλγκιρης.Στην ισπανια τα κυριακατικα τα βαζουν στις 11 το πρωι για να μην πεφτουν πανω στη μπαλα.Που σε ποια χωρα ειναι πρωτο αθλημα το μπασκετ?Στην αγγλια κ τη γερμανια?ουτε καν στο αμερικα δεν ειναι πρωτο.Μονο στη λιθουανια ειναι. Γιατι δεν γινεται? Για ποιους λογους? Υποθετικα μιλωντας, μπορεις να απαντησεις την ερωτηση μου για το ποια ομαδα θα ειχε πλεονεκτημα ? (ακομα και αν πιστευεις οτι δεν γινεται) Το υπολοιπο ποστ δε βγαζει νοημα. Αλλο το να μην ειναι πρωτο αθλημα το μπασκετ (που κανεις δεν ειπε οτι ειναι πρωτο σε δημοτικοτητα) και αλλο να το συγκρινουμε με το Πολο και το Χαντμπολ, ετσι?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Τελος παντων αν και δεν ηθελα να το παω εκει γιατι το θεωρω βλακεια, για να τελειωνουμε ομως: Ημιτελικος Ευρωλιγκα, Τελικος Ευρωλιγκα, Τελικοι Ελληνικου Πρωταθληματος μπασκετ (ισως και τελικος Κυπελλου) πιασανε μεγαλυτερες τηλεθεασεις απο: οποιοδηποτε εγχωριο παιχνιδι ποδοσφαιρου (εξαιρουμενου του τελικου κυπελλου Ελλαδος και δεν γνωριζω και τα ποσοστα των 3-4 ντερμπυ για να συγκρινω). Κι ολα αυτα για ενα αθλημα που ειναι λιγοτερο δημοφιλες απο το ποδοσφαιρο. Δεν θελω να πω κατι με αυτο, αλλα επειδη αρχισα να ακουω για ποσοστα τηλεθεασης και για το οτι με το μπασκετ δεν ασχολειται ο κοσμος, παραθετω απλως τα στοιχεια, που αποδεικνυουν οτι δεν ειναι και τοσο αδιαφορος ο κοσμος οσο τα παρουσιαζετε.
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Τελος παντων αν και δεν ηθελα να το παω εκει γιατι το θεωρω βλακεια, για να τελειωνουμε ομως:Ημιτελικος Ευρωλιγκα, Τελικος Ευρωλιγκα, Τελικοι Ελληνικου Πρωταθληματος μπασκετ (ισως και τελικος Κυπελλου) πιασανε μεγαλυτερες τηλεθεασεις απο: οποιοδηποτε εγχωριο παιχνιδι ποδοσφαιρου (εξαιρουμενου του τελικου κυπελλου Ελλαδος). Δεν θελω να πω κατι με αυτο, αλλα επειδη αρχισα να ακουω για ποσοστα τηλεθεασης και για το οτι με το μπασκετ δεν ασχολειται ο κοσμος, παραθετω απλως τα στοιχεια, που αποδεικνυουν ποσο αδιαφοροι ειναι ολοι για τα τεκτενομενα στο μπασκετ. Nαι, συμφωνω, εμενα γιατι με κανεις quote?!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Nαι, συμφωνω, εμενα γιατι με κανεις quote?! ουπς λαθος edited.
alexdelpiero Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Γιατι δεν γινεται? Για ποιους λογους? Υποθετικα μιλωντας, μπορεις να απαντησεις την ερωτηση μου για το ποια ομαδα θα ειχε πλεονεκτημα ? (ακομα και αν πιστευεις οτι δεν γινεται) Το υπολοιπο ποστ δε βγαζει νοημα. Αλλο το να μην ειναι πρωτο αθλημα το μπασκετ (που κανεις δεν ειπε οτι ειναι πρωτο σε δημοτικοτητα) και αλλο να το συγκρινουμε με το Πολο και το Χαντμπολ, ετσι? Καλα αστω ρε φιλε δεν βγαζουμε ακρη.τι να σου απαντησω. με το πλο δεν στο συγκρινα ποτε αλλα με το χανμπολ βεβαιως.Οχι σε αριθμους ετσι που προηγειται το μπασκετ αλλα υπαρχουν χωρες που υπερτερει το χαντμπολ.Στη γερμανια το χαντμπολ ειναι δευτερο αθλημα...Στην ισπανια βλεπουν(οπως κ μπασκετ εννοειτααι οχι οπως μπαλα).Στη σκανδιναβια το χανμπολ ειναι απο πανω...κ η διαφορα του ςβεβαια ειναι πολυ μικροτερη απο την διαφορα ποδοσφαιρου-μπασκετ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:44 ---------- Τελος παντων αν και δεν ηθελα να το παω εκει γιατι το θεωρω βλακεια, για να τελειωνουμε ομως:Ημιτελικος Ευρωλιγκα, Τελικος Ευρωλιγκα, Τελικοι Ελληνικου Πρωταθληματος μπασκετ (ισως και τελικος Κυπελλου) πιασανε μεγαλυτερες τηλεθεασεις απο: οποιοδηποτε εγχωριο παιχνιδι ποδοσφαιρου (εξαιρουμενου του τελικου κυπελλου Ελλαδος). Για να στο ξεκαθαρισω εγω βλεπω μεχρι κ χαντμπολ που δεν ποιανει ουτε 0,5,Αλλα το χα γραψει κ ποιο πανω να εξεραισουμε τους τελικους επειδη πουλαγαν τα ονοματα των ομαδων.για ψαχτω λιγο γιατι τα ολυμπιακος-παο στη μπαλα ποσο επιασαν?Επισης το fainal eight ελληνικο καναλι δεν το εδειξε. Το αρης-μαρουσι που παιζοταν η ευρωλιγκα κατεληξε στο μακεδονια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Για να στο ξεκαθαρισω εγω βλεπω μεχρι κ χαντμπολ που δεν ποιανει ουτε 0,5,Αλλα το χα γραψει κ ποιο πανω να εξεραισουμε τους τελικους επειδη πουλγαν τα ονοματα των ομαδων.για ψαχτω λιγο γιατι τα ολυμπιακος-παο στη μπλα ποσο επιασαν?Επισης το fainal eight ελληνικο καναλι δεν τον εδειξε. Το αρης-μαρουσι που παιζοταν η ευρωλιγκα κατεληξαν στο μακεδονια. Να, ακριβως για αυτο το λογο δε χρειαζεται να μπλεκουμε με ποσοστα, αλλα απτη στιγμη που δε δεχεστε το αυτονοητο δεν υπαρχει αλλος τροπος. Η ουσια και το αυτονοητο λοιπον ειναι οτι με το μπασκετ ασχολειται ΠΟΛΥΣ κοσμος. Φετος διπλασιαστηκαν οι τηλεθεασεις σε σχεση με περυσι καθ'ολη τη διαρκεια της σεζον και μαλιστα με μια ΕΤ1 να μου δειχνει καθε Κυριακη Τρικαλα. Σκεψου να εδειχνε και πιο εμπορικες ομαδες. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε το δεχεστε και προσπαθειτε να αποδειξετε οτι το χουνε ολοι γραμμενο. Η μαλλον καταλαβαινω το λογο και τον εχω αναφερει παραπανω. Το μπασκετ ειναι δημοφιλες στην Ελλαδα εδω και χρονια (διαφορετικα δε θα ημασταν σε υψηλο επιπεδο σαν χωρα). Γενιες ολοκληρες παιξανε και μεγαλωσανε με μπασκετ. Σε καθε γειτονια υπηρχε αθλητικος συλλογος μπασκετ γεματος παιδια, εφηβους και ανδρες. Αντιθετα με το ποδοσφαιρο που οι ομαδες ηταν λιγοτερες. Και αυτες ψαχνανε ατομα για πανπαιδικο, παιδικο και εφηβικο και δεν βρισκανε. Ολοι μπασκετ παιζανε. Και εχω εδω εσας να μου λετε οτι με το μπασκετ δεν ασχολειται ο κοσμος. Ε οκ, ειναι εμπαθεια, ειναι κατι αλλο, δεν το ξερω. Αλλα πραγματικοτητα ΔΕΝ ειναι. Καληνυχτα.
Krokodilos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Τι δεν καταλαβαινεις? Ειναι πιο γρηγορο απο το passing game μεχρι την εξελιξη των φασεων, και τις κατοχες καποιας ομαδας. Ε και? (το "κατοχες καποιας ομαδας" δεν νομιζω να το καταλαβαινει νοημων ον) Το μπασκετ παιζεται με τα χερια οποτε λογικο να ειναι πιο γρηγορο το passing game και αρα η εξελιξη των φασεων που ουσιασιτκα ειναι το ιδιο πραγμα. Να προσθεσω επισης οτι ειναι πιο θεαματικο, πιο εκρηκτικο και λιγο λιγοτερο δυνατο σαν αθλημα. Να προσθεσω επισης οτι το μπασκετ δεν ειναι πιο θεαματικο ουτε πιο εκρηκτικο σαν αθλημα. Αν ρωτησεις οποιονδηποτε που ασχολειται σοβαρα με την προπονητικη του ποδοσφαιρου, θα στο επιβαβαιωσει. Οι συνθετες αμυνες και οι παραλλαγες τους ειναι στοιχεια που συνεχως θα δεις οτι δοκιμαζονται στο μπασκετ κ μετα περνουν κ στο ποδοσφαιρο. Μαλιστα. Εσυ εχεις ρωτησει ποιους αν επιτρεπετε και στο επιβεβαιωσαν(:lol:)? Τωρα αν εβαζες λιγο το μυαλο σου να δουλεψει θα καταλαβαινες οτι το μπασκετ παιζεται με τα χερια και το ποδοσφαιρο με τα ποδια οποτε καμια συνθετη αμυνα του μπασκετ δεν εχει καν νοημα να συζηταμε πως μπορει να προσαρμοστει στο ποδοσφαιρο. Απλα τυχαινει η ζωνη και το μαν του μαν να ειναι 2 λεξεις που χρησιμοποιουνται και στο μπασκετ και στο ποδοσφαιρο. Το μελλον του ποδοσφαιρου ειναι να μοιασει στο μπασκετ, με 11 παικτες να ανεβοκατεβαινουν το γηπεδο και να εναλλασονται στις θεσεις. Δηλαδη το οτι οι παικτες του ποδοσφαιρου αλλαζουν θεσεις στο γηπεδο οφειλεται στο μπασκετ? Μαααααλιστα.:-( Δες κανεναν αγωνα του μουντιαλ του 1970(που ειναι και διαθεσιμοι στο ιντερνετ) να δεις πως ο Πελε πχ αλλαζε απο 10ρι στο κεντρο, σε αριστερο χαφ εως και επιθετικο περιοχης και πως ο Τοσταο αλλαζε πλευρα απο δεξια σε αριστερη. Ισως βεβαια εβλεπαν τους Μινεαπολις Λεικερς τοτε και επηρεαζοντουσαν απο την εναλλαγη θεσεων στο μπασκετ, ισως. Οντως πολυ υποδεεστερο. Η Κινα κ Ηνωμενες Πολιτειες δεν εχουν παρακολουθησει αγωνα.. Παραθετεις παρα πολλα επιχειρηματα εδω, που να βρω το χρονο να απαντησω.. Και τι με αυτο? Στην Κινα ειναι τελειως μλκς, τους βαζουν φυλακη αν κανουν 2ο παιδι, τους απαγορευουν να googlaρουν ελευθερα μην τυχον και δουνε πως γινεται η συνουσια, και θα μου πεις οτι εχει σημασια μια πληθυσμιακη ομαδα που τυχαινει να ειναι η μεγαλυτερη ολων των αλλων? Στην Κινα ειναι βουδιστες επισης και αρα λογω μεγαλου πληθυσμου επηρεαζει τα στατιστικα των θρησκειων. Αυτο τι σημαινει οτι ο βουδισμος ειναι εκπληκτικη θρησκεια επειδη τον πιστευουν οι Κινεζοι? Οσο για αμερικη και μπασκετ ωραιο παραδειγμα βρηκες. Πηρες την εξαιρεση και μποινγκ! Την εριξες! Δεν μιλαμε με εξαιρεσεις φιλε. Ποτέ! Παρτο χαμπαρι. Δες ποσος κοσμος βλεπει Champions League και ποσος ευρωλιγκα. Δες ποσος κοσμος βλεπει μουντιαλ και ποσος μουντομπασκετ. Οταν τα δεις ισως ξυπνησεις.
alexdelpiero Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Να, ακριβως για αυτο το λογο δε χρειαζεται να μπλεκουμε με ποσοστα, αλλα απτη στιγμη που δε δεχεστε το αυτονοητο δεν υπαρχει αλλος τροπος. Η ουσια και το αυτονοητο λοιπον ειναι οτι με το μπασκετ ασχολειται ΠΟΛΥΣ κοσμος. Φετος διπλασιαστηκαν οι τηλεθεασεις σε σχεση με περυσι καθ'ολη τη διαρκεια της σεζον και μαλιστα με μια ΕΤ1 να μου δειχνει καθε Κυριακη Τρικαλα. Σκεψου να εδειχνε και πιο εμπορικες ομαδες.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε το δεχεστε και προσπαθειτε να αποδειξετε οτι το χουνε ολοι γραμμενο. Η μαλλον καταλαβαινω το λογο και τον εχω αναφερει παραπανω. Το μπασκετ ειναι δημοφιλες στην Ελλαδα εδω και χρονια (διαφορετικα δε θα ημασταν σε υψηλο επιπεδο σαν χωρα). Γενιες ολοκληρες παιξανε και μεγαλωσανε με μπασκετ. Σε καθε γειτονια υπηρχε αθλητικος συλλογος μπασκετ γεματος παιδια, εφηβους και ανδρες. Αντιθετα με το ποδοσφαιρο που οι ομαδες ηταν λιγοτερες. Και αυτες ψαχνανε ατομα για πανπαιδικο, παιδικο και εφηβικο και δεν βρισκανε. Ολοι μπασκετ παιζανε. Και εχω εδω εσας να μου λετε οτι με το μπασκετ δεν ασχολειται ο κοσμος. Ε οκ, ειναι εμπαθεια, ειναι κατι αλλο, δεν το ξερω. Αλλα πραγματικοτητα ΔΕΝ ειναι. Καληνυχτα. Μα οταν σου λεω για το αν το βλεπει η δεν το βλεπει κοσμος δεν στο λεω για κακο απλα καταγραφω μια πραγματηκοτητα σε συγκριση παντα με το ποδοσφαιρο.Οχι απαξιωτηκα.Προτιμω πχ οταν παιζει αρης -πανιωνιος μπασκετ προτιμω να βλεπω το μπασκετικο παρα το αντιστοιχο ποδοσφαιρικο. .μιλαω για τα ελληνικα δεδομενα κ συγκριση Α1-Σουπερλιγκα.αλλα ειμαι μοιψηφια πως να το κανουμε.Τωρα για παλια που λες δεν νομιζω να ισχει αυτο που λες γιατι ολο για δομαζο,σιδερη,αντωνιαδη ακουμε κ για γουεμπλει.Απο μπασκετ μονο για το τιτλο της αεκ το 68...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μα οταν σου λεω για το αν το βλεπει η δεν το βλεπει κοσμος δεν στο λεω για κακο απλα καταγραφω μια πραγματηκοτητα σε συγκριση παντα με το ποδοσφαιρο.Οχι απαξιωτηκα.Προσωπηκα πχ οταν παιζει αρης -πανιωνιος μπασκετ προτιμω να βλεπω το μπασκετικο παρα το αντιστοιχο ποδοσφαιρικο. .μιλαω για τα ελληνικα δεδομενα κ συγκριση Α1-Σουπερλιγκα.αλλα ειμαι μοιψηφια πως να το κανουμε.Τωρα για παλια που λες δεν νομιζω να ισχει αυτο που λες γιατι ολο για δομαζο,σιδερη,αντωνιαδη ακουμε κ για γουεμπλει.Απο μπασκετ μονο για το τιτλο της αεκ το 68... Δε λεω για παλια, μιλαω για τη γενια μου, δηλαδη το 1980-1985. Πιο πριν και πιο μετα δεν ξερω Οταν λοιπον εμεις ημασταν 10-18 χρονων, καθε γειτονια ειχε δικο της συλλογο μπασκετ. Και κατεβαζε ομαδες (πανπαιδες-παιδες-εφηβοι) στα αντιστοιχα πρωταθληματα. Αντιθετως στο ποδοσφαιρο ΔΕΝ υπηρχαν συνοικιακες ομαδες. Υπηρχαν ομαδες που καλυπταν μεγαλες περιοχες. Ακομα και αυτες ΔΕΝ μπορουσαν να συμπληρωσουν 11αδα σε κανενα σχεδον ηλικιακο φασμα, γιατι ολη η πιτσιρικαρια που ασχολιοταν με αθλητισμο επαιζε μπασκετ. Γιαυτο το λογο αλλωστε, το μπασκετ εχει υποδομες ετη φωτος μπροστα απο του ποδοσφαιρου. Μια ερασιτεχνικη ομαδα μπασκετ εχει αντιστοιχες υποδομες με μια ομαδα ποδοσφαιρου Β εθνικης. Δεν υπερβαλλω. Αν το ψαξετε ακομα και τωρα που υποτιθεται οτι εχει αναπτυχθει το ποδοσφαιρο θα το διαπιστωσετε. Ολα αυτα δειχνουν οτι πολυς κοσμος ειναι αυτος που ασχολειται και με το μπασκετ. Οχι περισοτερος απτου ποδοσφαιρου. Αλλα οχι ελαχιστος οπως λετε. Καλο βραδυ.
Krokodilos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Να, ακριβως για αυτο το λογο δε χρειαζεται να μπλεκουμε με ποσοστα, αλλα απτη στιγμη που δε δεχεστε το αυτονοητο δεν υπαρχει αλλος τροπος. Η ουσια και το αυτονοητο λοιπον ειναι οτι με το μπασκετ ασχολειται ΠΟΛΥΣ κοσμος. Φετος διπλασιαστηκαν οι τηλεθεασεις σε σχεση με περυσι καθ'ολη τη διαρκεια της σεζον και μαλιστα με μια ΕΤ1 να μου δειχνει καθε Κυριακη Τρικαλα. Σκεψου να εδειχνε και πιο εμπορικες ομαδες.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε το δεχεστε και προσπαθειτε να αποδειξετε οτι το χουνε ολοι γραμμενο. Η μαλλον καταλαβαινω το λογο και τον εχω αναφερει παραπανω. Το μπασκετ ειναι δημοφιλες στην Ελλαδα εδω και χρονια (διαφορετικα δε θα ημασταν σε υψηλο επιπεδο σαν χωρα). Γενιες ολοκληρες παιξανε και μεγαλωσανε με μπασκετ. Σε καθε γειτονια υπηρχε αθλητικος συλλογος μπασκετ γεματος παιδια, εφηβους και ανδρες. Αντιθετα με το ποδοσφαιρο που οι ομαδες ηταν λιγοτερες. Και αυτες ψαχνανε ατομα για πανπαιδικο, παιδικο και εφηβικο και δεν βρισκανε. Ολοι μπασκετ παιζανε. Και εχω εδω εσας να μου λετε οτι με το μπασκετ δεν ασχολειται ο κοσμος. Ε οκ, ειναι εμπαθεια, ειναι κατι αλλο, δεν το ξερω. Αλλα πραγματικοτητα ΔΕΝ ειναι. Ωραια η προπαγανδα. Μαθαμε λοιπον, εσυ δηλαδη εβγαλες, οτι το μπασκετ ειναι αν οχι πιο δημοφιλες, παντως το ιδιο δημοφιλες με το ποδοσφαιρο. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! Πανε δες ποσοι πανε στα τοπικα πρωταθληματα και τι ενδιαφερον υπαρχει, πανε δες τα πρωταθληματα Δ,Γ και Β εθνικης ποσοι πανε και πανε δες ποσοι πανε στα αντιστοιχα του μπασκετ που παιζουν μεταξυ γονεων μονο. Οσο για το ποσο δημοφιλες το μπασκετ ειναι στην Ελλαδα φαινεται με τα ποσοστα τηλεθεασης και με τα ποσα που δαπανονται για διαφημισεις. Τα ποσα σε πληροφορω ειναι πολλαπλασια υπερ του ποδοσφαιρου (φυσικα). Οσο και να μην θελετε να το δεχτειτε, το αθλημα της Ελλαδας ειναι μονο το ποδοσφαιρο. Μακραν! Και το μπασκετ μαζευει πολλους φιλαθλους και ειναι δημοφιλες σητν Ελλαδα, αλλα περαν τουτου, καμια συγκριση! Το ποδοσφαιρο ειναι μακραν το δημοφιλεστερο. Ηταν, ειναι και θα ειναι.
Chris_85 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μα οταν σου λεω για το αν το βλεπει η δεν το βλεπει κοσμος δεν στο λεω για κακο απλα καταγραφω μια πραγματηκοτητα σε συγκριση παντα με το ποδοσφαιρο.Οχι απαξιωτηκα.Προτιμω πχ οταν παιζει αρης -πανιωνιος μπασκετ προτιμω να βλεπω το μπασκετικο παρα το αντιστοιχο ποδοσφαιρικο. .μιλαω για τα ελληνικα δεδομενα κ συγκριση Α1-Σουπερλιγκα.αλλα ειμαι μοιψηφια πως να το κανουμε.Τωρα για παλια που λες δεν νομιζω να ισχει αυτο που λες γιατι ολο για δομαζο,σιδερη,αντωνιαδη ακουμε κ για γουεμπλει.Απο μπασκετ μονο για το τιτλο της αεκ το 68... Οπουδηποτε κ αν μενεις, πηγαινε δες ποσο κοσμο εχουν τα ανοιχτα γηπεδα μπασκετ καθε απογευμα, δες τις τηλεθεασεις των αγωνων, δες το επιπεδο και τον αριθμο των ομαδων που υπαρχουν απο το Γ'τοπικο μεχρι την Α1...και μετα αν μου συγκρινεις τη δημοτικοτητα και την απηχηση στο κοινο του μπασκετ με το χαντμπολ, εγω θα γινω παπας. Επισης δεν εχεις ακουσει ποτε για Γιαννακη, Γκαλη, Φασουλα και λοιπους ε? Αρνεισαι οτι στο ποδοσφαιρο ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες σαν εθνος?? Και κατι τελευταιο: Εν μερει δικαιολογω την πλανη στην οποια ειστε. Οταν εχεις ολοκληρο ΟΠΑΠ να βγαζει τ αντερα του απο το στοιχημα του Ποδοσφαιρου, οταν εχεις προεδρους ομαδων που παιζουν στο μικρο τους δακτυλακι το πολιτικο συστημα, ειναι προφανες ποιο αθλημα θα προβαλλεται περισσοτερο και ποιο αθλημα θα προβαλεται μονιμως μετα τις 2 το πρωι, στις αθλητικες εκπομπες. Κροκοδειλε δεν ξερεις να συζητας, αντε αγορακι μου, αρκετα ασχοληθηκα με επιχειρηματα 3ης Δημοτικου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.