alexdelpiero Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Oτι δεν ασχολειται κανεις, απλα δεν ισχυει. Οτι ο Ελληνας προτιμα να βλεπει την αθλια Σουπερλιγκα, απ το να δει α1, ευρωλιγκα, νβα, ειναι κατι το οποιο χρίζει ψυχιατρικης αναλυσης. Αλλα οτι μπασκετ δε βλεπει κανεις, τα γηπεδα ειναι αδεια, η ευρωλιγκα δεν πουλαει, ειναι μ@λ@κιες. Σορρυ κιολας. Σημερα μονο περιμενα μιση ωρα για να βρω χωρο να παιξω σε ανοιχτο γηπεδο, οπου γινοταν χαμος απο κοσμο...που το βλεπετε εσεις οτι ο κοσμος του χει γυρισει την πλατη? Ξερετε τι τηλεθεασεις εκανε φετος ο Αντ1? Εχετε διαβασει για την προταση της νοβα να παρει την ΕΥρωλιγκα? Γιατι μου φαινεται ο μερικοι μιλατε χωρις να εχετε ιδεα. Οτι το ποδοσφαιρο ειναι πιο δημοφιλες, ειναι προφανες. Ειναι πιο ευκολο και απο αποψη ικανοτητων να παιξεις ερασιτεχνικα ποδοσφαιρο, και ουτε ιδιαιτερες υποδομες χρειαζονται οπως γηπεδα, μπασκετες κτλ κτλ..και αφου η μιση γη ειναι κατω απ το οριο της φτωχειας, προφανως κ θα κλωτσανε κ απο μια μπαλα.. Τεσπα δεν ξερω τι σχεση εχουν ολα αυτα με το θεμα μας, δεν ξερω τι προσπαθειτε να αποδειξετε λεγοντας πως το μπασκετ δεν πουλαει, δεν ειναι δημοφιλες κτλ κτλ.. δεν ξερω γιατι παρομοιαζεται με το πολο, το χαντμπολ, πραγματικα. Προσωπικα πιστευω πως πρεπει να δειξετε λιγο παραπανω σεβασμο, στο μοναδικο ομαδικο αθλημα που δεν ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες σαν Εθνος. ε ρε φιλε τοτε τη πεταγεσαι κ αρχιζεις κ λες αυτο ειπα οτι ειναι ποιο δημοφιλες η μπαλα.Αυτο ειπα απο την αρχη δεν απαξιωσα κανα μπασκετ.Αλλα διαβαζεις?στην ΕΥΡΩΠΗ στο τονιζω ειναι στην ιδια μοιρα πανω κατω με το βολλευ ενω στη γερμανια κατω απο το χανμπολ.Αν εξεραισεις τους τελικους στον αντ1 δεν πηγε καλα.Εδω τα ματς που παιζοταν η ευρωλιγκα αρης-μαρουσι τα πηρε το μακεδονια επειδη δεν ποιανει.εχεις δει εσυ να γινεται πολεμος για τα δεικαιωματα της ευρωλιγκα?Θα δειχνειποτε ελευθερη τv πχ στους ομιλους ταου-σιεννα.Το νβα στην ερτ εποιανε 1.5-2% τα ξερεις αυτα?Θυμασαι που χε σταματησεις τις μεταδοσεις κ εβαλε μονο τους τελικους?Που βλεπεις οτι πουλαει ρε φιλε αλλο τι προτιμας εσυ κ αλλο τη ποιανει.κ σου μιλαει ενας που ηταν στο 1.5 του νβα.Σουπερ λιγκα περα απο ντερμπι κ ηρακλη δεν βλεπω φυσικα ουτε εγω γιατι ειναι χαλια αλλα μη λεμε οτι θελουμε...Α Για το ευρωμπασκετ οταν δεν παιζει η διοργανωτρια τα γηπεδα ειναι αδεια ενω στη ευρωλιγκα οι μισες κ βαλε ομαδες δεν πανε.Στην ελλαδα το θεαμα των γηπεδων ειναι θλιβερο...Το ισπανικο που ειναι το καλυτερο πρωταθλημα στην ευρωπη το χουν χαντακωσει στο σπορτ πλας.Σε αυτο που λες που βλεπουμε για το κοσμο που του χει γυρισει τη πλατη πολλυ απλα κοιτα στην agb.
alexzzz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Οτι ο Ελληνας προτιμα να βλεπει την αθλια Σουπερλιγκα, απ το να δει α1, ευρωλιγκα, νβα, ειναι κατι το οποιο χρίζει ψυχιατρικης αναλυσης.[...] Ειναι πιο ευκολο και απο αποψη ικανοτητων να παιξεις ερασιτεχνικα ποδοσφαιρο, !!! [...] και ουτε ιδιαιτερες υποδομες χρειαζονται οπως γηπεδα, μπασκετες κτλ κτλ..και αφου η μιση γη ειναι κατω απ το οριο της φτωχειας, προφανως κ θα κλωτσανε κ απο μια μπαλα..!!! [...] έχεις φτάσει από το να είσαι υπέρμαχος του μπάσκετ στο να λες αρλούμπες για το ποδόσφαιρο... πολλές αρλούμπες.
antreaslam Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 alexzzz, αυτή είναι η πραγματικότητα όμως.... για να παίξεις μπάσκετ, βόλλευ, πόλο, χρειάζονται υποδομές... για να παίξεις μπάλα, χρειάζεται απλά 4 κάδους σκουπιδιών γαι δοκάρια.... Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο λοιπόν να βρεθεί χώρος για να κλωτσήσεις μια μπάλα, που είναι η αρλούμπα??
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Καλα η συζητηση εχει ξεφυγει. Προσπαθουμε λοιπον να ακυρωσουμε το μπασκετ ως αθλημα και στη συνεχεια να ακυρωσουμε το Ευρωπαικο μπασκετ, ωστε τελικα να απαξιωσουμε τελειως το αθλημα και τη διοργανωση που γραφει ιστορια ο αντιπαλος. Εαν δεν μπορειτε να το χωνεψετε, υπαρχουν διαφοροι πιο αξιοπρεπεις τροποι να το διαχειριστειτε, ωστε να μην εκτιθεστε κιολας. Δεν ειναι αναγκη να παραμυθιαζεστε και να εθελοτυφλειτε, οταν λιγες εβδομαδες πριν πανηγυριζατε που βρισκοσασταν στον ημιτελικο αντιπαλοι μας και προβλεπατε νικες, κατακησεις κλπ...Σαν τρελοι κανατε..Τα ιδια και στο πρωταθλημα λιγες βδομαδες μετα. Αν το μπασκετ ηταν οπως το περιγραφετε, εκεινη τη περιοδο δε θα μιλαγατε καν για αυτα.. Θα ασχολιοσασταν με τις επιτυχιες σας στο πινγκ πονγκ (οχι οτι δε το κανετε, απλα θα αφιερωνατε παραπανω χρονο). Και τελος παντων για να τελειωνουμε και επειδη ακρη δε βγαζω, ενταξει μαγκες μου το μπασκετ ειναι αθλημα για τους λιγους. Το θεμα ειναι οτι μεσα σε αυτους τους λιγους ανηκετε και εσεις οι Ολυμπιακοι, που ασχολειστε φανατικα με το μπασκετ σαν φιλαθλοι. Αρα αυτη η συζητηση μεταξυ Ολυμπιακων και Παναθηναικων μικρο νοημα εχει τη στιγμη που και οι 2 το εχουν -αν οχι σαν πρωτο αθλημα- δευτερο στην προτιμηση τους. Και κατι ακομα. Αφου το Ευρωπαικο ποδοσφαιρο ειναι ανωτερο και καλα σαν αθλημα, τοτε να φανταστω οτι ντρεπεστε να βγειτε στην Ευρωπη και να πειτε τι ομαδα ειστε Και η μονη σας ενασχοληση με αυτο -σαν φιλαθλοι, σαν συλλογος, σαν ομαδα- ειναι να το χαζευετε απο την τηλεοραση και τον καναπε σας καθε χρονο. Θα μου πειτε βεβαια οτι ειστε πολυ υπερηφανοι για τις "επιτυχιες" σας στην διαστημικη διοργανωση που ακουει στο ονομα σουπερ λιγκα. Με γεια σας με χαρα σας. Εγω παλι θα χαιρομαι 10 φορες παραπανω οταν σηκωνω Ευρωλιγκα, παρα αν εκανα νταμπλ στο Ελληνικο ποδοσφαιρο. Αλλη χαρη εχει ενα νεο ΑΣΤΕΡΑΚΙ στη φανελα, απο ενα νταμπλ απεναντι στο Θρασυβουλο, τη Χαλκηδονα, το Λεβαδειακο, τον Ιωνικο, τον Αθηναικο, την Προοδευτικη, το Αιγαλεω, την Καβαλα κλπ. Τι να κανουμε τωρα?
alexzzz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 alexzzz, αυτή είναι η πραγματικότητα όμως....για να παίξεις μπάσκετ, βόλλευ, πόλο, χρειάζονται υποδομές... για να παίξεις μπάλα, χρειάζεται απλά 4 κάδους σκουπιδιών γαι δοκάρια.... Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο λοιπόν να βρεθεί χώρος για να κλωτσήσεις μια μπάλα, που είναι η αρλούμπα?? διαφωνώ κάθετα... και εγώ μπορώ να εδώ στο γραφείο να τσιγκλίσω τον Μήτσο και να κάνουμε διαγωνισμό ποιος θα πετάξει πιο πολλά χαρτάκια στο καλάθι, δεν είναι όμως μπάσκετ. το να βάλεις 4 κάδους και να κλοτσήσεις μια μπάλα είναι στο ίδιο επίπεδο του βόλεϊ μέσα στη θάλασσα. Δεν είναι κακό να προτιμάς το μπάσκετ αλλά και να νομίζεις ότι είναι πιο σοφιστικέ άθλημα από το ποδόσφαιρο αλλά μέχρι το επίπεδο να προσβάλεις κάποιους για το ότι προτιμούν το Λεβαδειακός- Πανθρακικός από το ΠΑΟ- ΟΣΦΠ στο μπάσκετ έχει διαφορά. @Midi Militz... στο email είδα quote από δικό μου ποστ το οποίο τώρα δεν υπάρχει άρα να υποθέσω ότι απαντάς σε μένα. Το πρόβλημα μου δεν είναι μειώσω το μπάσκετ. Το πρόβλημα μου είναι ότι με μειώνει ο άλλος λέγοντας με παράλογο και τρελό που δεν το παρακολουθώ και παρακολουθώ την Σουπερλίγκα... Έχω και φοβερές ενστάσεις για το πόσο πιο φιλοσοφημένο άθλημα είναι το μπάσκετ αλλά δεν είναι του παρόντος και επίσης είναι η δική μου άποψη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 @Midi Militz... στο email είδα quote από δικό μου ποστ το οποίο τώρα δεν υπάρχει άρα να υποθέσω ότι απαντάς σε μένα. Το πρόβλημα μου δεν είναι μειώσω το μπάσκετ. Το πρόβλημα μου είναι ότι με μειώνει ο άλλος λέγοντας με παράλογο και τρελό που δεν το παρακολουθώ και παρακολουθώ την Σουπερλίγκα... Έχω και φοβερές ενστάσεις για το πόσο πιο φιλοσοφημένο άθλημα είναι το μπάσκετ αλλά δεν είναι του παρόντος και επίσης είναι η δική μου άποψη. Μπα δε νομιζω να σε ειπε τρελο καποιος. Οσο για το οτι το μπασκετ ειναι λιγοτερο φιλοσοφημενο για να μην μπουμε σε λεπτομερειες του αθληματος θα σου κανω μια απλη ερωτηση. Δινεις σε εναν μαντραχαλο μια μπαλα και την βλεπει για πρωτη φορα στη ζωη του. Τι ειναι πιο ευκολο να κανει? Να τη βαλει κατω και να αρχισει να παιζει ποδοσφαιρο η να αρχισει να σουταρει σε μπασκετα και να κανει ντριμπλες? Τωρα περι το ποσο φιλοσοφημενο ειναι, για να το κρινουμε πρεπει να εχουμε αγωνιστει και στα 2 αθληματα. Αλλα το οτι στο μπασκετ η ομαδα που κερδιζει ειναι κατα κανονα η καλυτερη και δεν βλεπεις αμπαλες ομαδες να κατακτουν τιτλους ειναι κατι πολυ θετικο. Επισης στο μπασκετ ομαδα που δεν εχει ταλεντο δεν κανει τιποτα, δε πα να γινουν 21432 συγκιριες και να ειναι κςλοφαρδη οσο δε παει, παλι στον πατο θα μεινει. Στο ποδοσφαιρο ομαδα χωρις ταλεντο, απλα επειδη τσεκουρωνει και εχει τρεχαντηρια μπορει να κατακτησει τα παντα. Βλεπε εθνικη Ελλαδας στη Πορτογαλια (υπαρχουν 10δες ακομα λαμπρα παραδειγματα). Κι αυτο σου πα πιο πανω γιατι συμβαινει. Γιατι ο μαντραχαλος που δεν εχει ξαναδει τοπι μπροστα του ειναι πιο ευκολο να στραβοκλωτσησει παρα να αρχισει ντριμπλες και σουτακια. Και ετσι πλεον βλεπεις στη μπαλα σε διοργανωσεις οπως Τσαμπιονς Λιγκ αμυντικοκεντρικες τακτικες απο μεγαλες ομαδες. Και παιχνιδια τακτικης του στυλ "παμε για το 0-0 κι οτι κατσει απο κει και περα". Νταξει αυτο το ποδοσφαιρο δε το βρισκω ιδιαιτερα φιλοσοφημενο και δυστυχως αυτη η αντιληψη κυριαρχει αυτη τη στιγμη σε πολλους μεγαλους συλλογους.
alexzzz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μπα δε νομιζω να σε ειπε τρελο καποιος. Oτι δεν ασχολειται κανεις, απλα δεν ισχυει. Οτι ο Ελληνας προτιμα να βλεπει την αθλια Σουπερλιγκα, απ το να δει α1, ευρωλιγκα, νβα, ειναι κατι το οποιο χρίζει ψυχιατρικης αναλυσης. ε... κάτι σαν τρελό.... από εκεί και πέρα είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό που ανοίγουμε. Δέχομαι ότι κερδίζει το 99% η καλύτερη ομάδα στο μπάσκετ αλλά δεν συμφωνώ στο ότι αυτό είναι και καλό. Αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν θέλω να μειώσω το μπάσκετ, άλλωστε μέχρι τώρα το αγνοώ. Πόσο μάλλον να το μειώσω επειδή ο βάζελος είναι κορυφή.
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 έχεις φτάσει από το να είσαι υπέρμαχος του μπάσκετ στο να λες αρλούμπες για το ποδόσφαιρο... πολλές αρλούμπες. Σου επιστρεφω το χαρακτηρισμο
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 διαφωνώ κάθετα... και εγώ μπορώ να εδώ στο γραφείο να τσιγκλίσω τον Μήτσο και να κάνουμε διαγωνισμό ποιος θα πετάξει πιο πολλά χαρτάκια στο καλάθι, δεν είναι όμως μπάσκετ. το να βάλεις 4 κάδους και να κλοτσήσεις μια μπάλα είναι στο ίδιο επίπεδο του βόλεϊ μέσα στη θάλασσα. . Φοβερο επιχειρημα. Ρωτα σε οποιοδηποτε χωριο το ποσο ευκολο ειναι να στησουν 2 δοκαρια σ ενα οικοπεδο κ να φυτεψουν γκαζον, και ποσο ευκολο ειναι να χτισουν γηπεδο μπασκετ, με πλαστικο ταπητα τουλαχιστον και και και... Μην τα συγκρινουμε σαν αθληματα. Το μπασκετ ειναι σαφως πιο εκλεπτυσμενο αθλημα, ειναι πιο γρηγορο σε ολους τους τομεις, και φυσικα απο πλευρας τακτικης εχει δανεισει στο ποδοσφαιρο αρκετα στοιχεια του. Το οτι το ποδοσφαιρο υπερτερει σε αλλους τομεις, κανεις δεν το αρνειται. ΑΛλα σε καμια περιπτωση δε δεχομαι οτι το ενα ειναι υποδεεστερο του αλλου, βασιζομενοι στο επιχειρημα τοι ''το μπασκετ δεν πουλαει''. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:18 ---------- δεν χρειαζόταν... με είπες τρελό πιο πριν... Ποτε σε ειπα τρελο?
alexzzz Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Φοβερο επιχειρημα. Ρωτα σε οποιοδηποτε χωριο το ποσο ευκολο ειναι να στησουν 2 δοκαρια σ ενα οικοπεδο κ να φυτεψουν γκαζον, και ποσο ευκολο ειναι να χτισουν γηπεδο μπασκετ, με πλαστικο ταπητα τουλαχιστον και και και... όχι 1... 1000 φορές πιο εύκολο... είναι να κάνουν ένα γήπεδο μπάσκετ. Τόσα χρόνια με αυτά καταπιάνομαι και συνεχίζω και τα τρώω στην μάπα. Μην τα συγκρινουμε σαν αθληματα. Το μπασκετ ειναι σαφως πιο εκλεπτυσμενο αθλημα, ειναι πιο γρηγορο σε ολους τους τομεις, και φυσικα απο πλευρας τακτικης εχει δανεισει στο ποδοσφαιρο αρκετα στοιχεια του. άποψη σου και δεν ενδιαφέρομαι να το αναλύσω... δεν είναι άλλωστε αυτό το πρόβλημα μου. Αυτό που με έκανε να απαντήσω είναι αυτό που ρωτάς κιόλας: Ποτε σε ειπα τρελο? "Οτι ο Ελληνας προτιμα να βλεπει την αθλια Σουπερλιγκα, απ το να δει α1, ευρωλιγκα, νβα, ειναι κατι το οποιο χρίζει ψυχιατρικης αναλυσης."
Krokodilos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Μην τα συγκρινουμε σαν αθληματα. Το μπασκετ ειναι σαφως πιο εκλεπτυσμενο αθλημα, ειναι πιο γρηγορο σε ολους τους τομεις, Ναι ε? Δηλαδη σε τι ειναι πιο γρηγορο? Μην μου πεις ταχυτητα σκεψης κλπ γιατι ολα αυτα θα ειναι απλως αστηρικτες αποψεις για να μην το πω πιο ξεκαθαρα: βλακειες. Αλλα εδω βλεπω οτι εσυ λες "σε ολους τους τομεις". Για πες μας λοιπον ΟΛΟΥΣ αυτους τους τομεις που το μπασκετ ειναι πιο γρηγορο αθλημα σε σχεση με το ποδοσφαιρο. Περιμενω τουλαχιστον 3 διαφορετικους τομεις για να μου πεις που ειναι πιο γρηγορο και να το αναλυσεις με επιχειρηματα το γιατι ειναι πιο γρηγορο σε καθε εναν απο αυτους τους 3 τομεις. και φυσικα απο πλευρας τακτικης εχει δανεισει στο ποδοσφαιρο αρκετα στοιχεια του. Aντε παλι. Αρκετα στοιχεια του. 3-4 πχ δηλαδη? Μαλιστα. Για πες μας λοιπον 4 στοιχεια πχ που το μπασκετ εχει δανεισει στο ποδοσφαιρο απο πλευρας τακτικης. Το οτι το ποδοσφαιρο υπερτερει σε αλλους τομεις, κανεις δεν το αρνειται. ΑΛλα σε καμια περιπτωση δε δεχομαι οτι το ενα ειναι υποδεεστερο του αλλου, βασιζομενοι στο επιχειρημα τοι ''το μπασκετ δεν πουλαει''. Ε ας το πουμε τοτε υποδεεστερο απο πλευρας ενδιαφεροντος του κοσμου. Το ποδοσφαιρο ειναι ετη φωτος μακρυα. Καλυτερο.
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Και τον ήξερες κι από χθες τον αφάνα εσύ ε? Τον ήξερες τόσο καλά που μας είχες προειδοποιήσει κιόλας για την αμπαλοσύνη του. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε κατακαλόκαιρο. Εγώ δικαιούμαι να μιλάω για τον αφάνα που είχα προβλέψει ακριβώς το τι και τι δε θα κάνει; ----------- Όσον αφορά στη σύγκριση ποδοσφαίρου/μπάσκετ, είναι απλά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές για κάποιους απλούς λόγους. 1. Ο απροσάρμοστος της τάξης μπορεί να "παίξει" ποδόσφαιρο. Του λες να κάτσει μπροστά από το τέρμα και κάνει ότι παίζει άμυνα. Ο ίδιος δε μπορεί να παίξει μπάσκετ όμως. 2. Κανόνες του παιχνιδιού. Στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται να μάθεις ότι το παιχνίδι σταματάει όταν βγαίνει η μπάλα εκτός ορίων και ότι οι κλωτσιές είναι φάουλ. Αν μάθεις τι είναι το offside, είσαι εξπέρ. Στο μπάσκετ οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πολλοί περισσότεροι και πολλοί πιο πολύπλοκοι. Γι' αυτό και είναι πολύ εύκολο αν κάποιος δεν ξέρει τους κανονισμούς να: α) Μην καταλαβαίνει τι βλέπει και να μην του αρέσει αυτό που βλέπει. β) Να διαμαρτύρεται συνέχεια για τη διαιτησία. Τα α) και β) τα έχουμε δει εδώ μέσα πολλάκις.
johnnyestia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 To ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές από το μπάσκετ γιατί η κ@ύλα του γκολ δεν υπάρχει σε κανένα άλλο άθλημα. Λήξις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.