alexzzz Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Ρε συ manuel... μη κοιτάς απλά να πας κόντρα στο ρεύμα. Μη φτάσουμε στο σημείο να κοιτάμε πριν από 20 λεπτά μια φάση για να πούμε "αν δεν έκανε αυτό, γκολ δεν θα έμπαινε"
Tilemaxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Την αριστουργηματική άμυνα της Τσέλσι προχθές, δεν μπορεί να την παίξει η κάθε ομάδα. Αριστουργηματική? 10 παίχτες πίσω να κλωτσάνε τη μπαλα και όπου πάει? Δεν πάμε καλά.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Τώρα αυτά που λές τα εννοείς, η σου ξεφεύγουν? Μια αντίπαλη άμυνα όσο και καλή να είναι, απέναντι σε τέτοιους πάιχτες, απλά εξαφανίζεται. Εγώ τα λέω και μου ξεφεύγουν και είμαι και εκτός πραγματικότητας; Μα πού το είδες αυτό στο προχθεσινό παιχνίδι; Είδες καμία Τσέλσι να την εξαφανίζει ο Μέσι; Καταλαβαίνω να μου πεις ότι δε συμφωνείς με την άποψη, ότι σου αρέσει άλλο στυλ ποδοσφαίρου κτλ κτλ αλλά όχι και να μου λες ότι είμαι εκτός πραγματικότητας, όταν σε διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα σε αυτό που μου λες. Αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι παίχτες που ανέφερες, τραβούν τουλάχιστον δύο αμυντικούς επάνω τους, και σε συνδυασμό με την ταχύτητα τους και την ντρίμπλα τους, μπορούν να τους αφοπλίζουν. Στο βίντεο που μου έδειξες, υπάρχει ένας παίχτης που κυνηγάει τον Μέσι και δεν τον φτάνει ποτέ. Αυτός ο παίχτης, δεν έπρεπε να έχει βγει μπροστά, από τη στιγμή που υπήρχε πίσω ο Μέσι και είναι γνωστό πως δεν μπορεί να τον σταματήσει στο 1-1 ούτε το αριστερό μπακ, ούτε και στη συνέχεια ο κεντρικός αμυντικός. Εν ολίγοις, το λάθος της άμυνας, είναι ότι αφενός στηρίζεται στο ότι τον Μέσι θα τον σταματήσει μόνο του το δεξί μπακ, αφετέρου έχει αφήσει πάρα πολύ χώρο ανοιχτό αφού ο κεντρικός αμυντικός είναι πολύ μακριά για να εμποδίσει την τρίπλα του Μέσι. Πώς θα άνοιγε την μπάλα δηλαδή ο Μέσι αν υπήρχε εκεί ο κεντρικός αμυντικός; Υπάρχουν άπειρες τέτοιες φάσεις όπου η άμυνα συμπεριφέρεται σωστά, που δεν εξελίχθηκαν σε γκολ του Μέσι, απλά προφανώς εσύ δεν τις θυμάσαι γιατί τις θεωρείς "α, τώρα δεν έγινε τίποτα. Βαρετό, ελπίζω στο επόμενο να βγει η τρίπλα του Μέσι". Συνεπώς δεν έχεις μάθει να ξεχωρίζεις τη σωστή και τη λάθος άμυνα. Κοιτάς μόνο την επίθεση.
elven Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Πάντως παίχτης που να μην περιορίζεται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν υπάρχουν λάθη της άμυνας. Υπάρχουν ασταμάτητοι επιθετικοί. To 1o σου έδειξε βίντεο κι ο φίλος. Μα τι να σου δείξω,κανα 30 λεπτο πριν τη φάση του γκολ;Αφού ότι και να δείξω αυτό θα μου πεις,πιο πριν όμως μπλα μπλα μπλα Για το 2ο,κανείς δεν είπε αυτό,το μόνο που είπα είναι ότι υπάρχουν παίχτες που απλά δεν μπορείς να τους σταματήσεις,χωρίς να κάνει λάθος η άμυνα σκοράρουν,απλά γιατί είναι καλύτεροι. Εννοείτε ότι τα περισσότερα γκολ θα μπουν απο λάθη άλλων όμως,μη βγάζεις ότι να ναι συμπεράσματα απο τα λεγόμενα του άλλου Μετά απ αυτό,δεν έχει κανένα νόημα η κουβέντα Στο βίντεο που μου έδειξες, υπάρχει ένας παίχτης που κυνηγάει τον Μέσι και δεν τον φτάνει ποτέ. Αυτός ο παίχτης, δεν έπρεπε να έχει βγει μπροστά, από τη στιγμή που υπήρχε πίσω ο Μέσι και είναι γνωστό πως δεν μπορεί να τον σταματήσει στο 1-1 ούτε το αριστερό μπακ, ούτε και στη συνέχεια ο κεντρικός αμυντικός. Εν ολίγοις, το λάθος της άμυνας, είναι ότι αφενός στηρίζεται στο ότι τον Μέσι θα τον σταματήσει μόνο του το δεξί μπακ, αφετέρου έχει αφήσει πάρα πολύ χώρο ανοιχτό αφού ο κεντρικός αμυντικός είναι πολύ μακριά για να εμποδίσει την τρίπλα του Μέσι. Πώς θα άνοιγε την μπάλα δηλαδή ο Μέσι αν υπήρχε εκεί ο κεντρικός αμυντικός; (απλά μια υπενθύμιση,οι παίχτες είναι 11,δεν γίνεται παντού να βάζεις έναν κεντρικό αμυντικό για να βρεις λάθος,αν τον είχε κλειστά κι έτρωγε ντρίμπλα θα έλεγες έπρεπε να τον έχει ανοιχτά γιατί ο Μέσσι στην ντριμπλα δεν πιάνεται κοκ)
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Αριστουργηματική? 10 παίχτες πίσω να κλωτσάνε τη μπαλα και όπου πάει?Δεν πάμε καλά. Άντε πάλι... δηλαδή εσύ δεν είδες να κάνει ευκαιρίες και οργανωμένες αντεπιθέσεις η Τσέλσι; Πώς τις έκανε τις ευκαιρίες; Από τύχη; Πού τους είδες τους 10 παίχτες πίσω; Πού είδες να κλωτσάνε την μπάλα όπου να 'ναι; elven, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα τύπου "κλείνω τα μάτια μου και δε βλέπω τίποτα από τα καλά του αντιπάλου γιατί εγώ είμαι με την Μπαρτσελόνα και βλέπω τους παίχτες να τριπλάρουν τους πάντες και να παίζουν μπαλάρα, ακόμα κι όταν η ομάδα δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ", νομίζω πως είσαι τουλάχιστον άδικος να μου λες πως εγώ απλά θέλω να πάω κόντρα. edit: elven, έχω ήδη απαντήσει για το βίντεο του tilemaxx και δε χρειάστηκα 20 λεπτά πιο πριν, απλά 3-4 δευτερόλεπτα. Περιμένω σχόλιο. Την κάνω τώρα, όμως, θα τα δω το βράδυ.
Child_In_Time Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 'Όταν μια ομάδα παίζει με την Μπαρτσελόνα ΘΕΛΩ - ΑΠΑΙΤΩ να φυλάξει την άμυνά της. Ότι να'ναι.. Η αντίπαλος ήταν η Τσέλσι, όχι η Δόξα Δράμας. Οι παίκτες της Τσέλσι αξίζουν σχεδόν όσο της Μπαρτσελόνα. Μιλάμε για την ελίτ του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου με ομάδες που έχουν μικρές ποιοτικές διαφορές, όχι για παιχνίδια προ-παιδικού με ανδρικό. Όταν η Τσέλσι των εκατομμυρίων παίζει με την Μπαρτσελόνα, εγώ ΘΕΛΩ-ΑΠΑΙΤΩ να βγει να παίξει κι αυτή μπάλα. Να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες των ταλαντούχων παικτών της. Να μου προσφέρει ποιοτικό ποδόσφαιρο, κι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα "όλοι μπροστά, να λήξει 9-8". ΕΛΕΟΣ με τους αστείους ύμνους για προπονητές-σκακιστές, που η ομάδα τους που αποτελείται από παγκόσμια αστέρια, κλείνεται στο μισό γήπεδο και στο 40% των περιπτώσεων διώχνει την μπάλα στην τύχη και όπου παει!
Tilemaxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Εγώ τα λέω και μου ξεφεύγουν και είμαι και εκτός πραγματικότητας; Μα πού το είδες αυτό στο προχθεσινό παιχνίδι; Είδες καμία Τσέλσι να την εξαφανίζει ο Μέσι; Καταλαβαίνω να μου πεις ότι δε συμφωνείς με την άποψη, ότι σου αρέσει άλλο στυλ ποδοσφαίρου κτλ κτλ αλλά όχι και να μου λες ότι είμαι εκτός πραγματικότητας, όταν σε διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα σε αυτό που μου λες. Στο βίντεο που μου έδειξες, υπάρχει ένας παίχτης που κυνηγάει τον Μέσι και δεν τον φτάνει ποτέ. Αυτός ο παίχτης, δεν έπρεπε να έχει βγει μπροστά, από τη στιγμή που υπήρχε πίσω ο Μέσι και είναι γνωστό πως δεν μπορεί να τον σταματήσει στο 1-1 ούτε το αριστερό μπακ, ούτε και στη συνέχεια ο κεντρικός αμυντικός. Εν ολίγοις, το λάθος της άμυνας, είναι ότι αφενός στηρίζεται στο ότι τον Μέσι θα τον σταματήσει μόνο του το δεξί μπακ, αφετέρου έχει αφήσει πάρα πολύ χώρο ανοιχτό αφού ο κεντρικός αμυντικός είναι πολύ μακριά για να εμποδίσει την τρίπλα του Μέσι. Πώς θα άνοιγε την μπάλα δηλαδή ο Μέσι αν υπήρχε εκεί ο κεντρικός αμυντικός; Υπάρχουν άπειρες τέτοιες φάσεις όπου η άμυνα συμπεριφέρεται σωστά, που δεν εξελίχθηκαν σε γκολ του Μέσι, απλά προφανώς εσύ δεν τις θυμάσαι γιατί τις θεωρείς "α, τώρα δεν έγινε τίποτα. Βαρετό, ελπίζω στο επόμενο να βγει η τρίπλα του Μέσι". Συνεπώς δεν έχεις μάθει να ξεχωρίζεις τη σωστή και τη λάθος άμυνα. Κοιτάς μόνο την επίθεση. Άλλο σωστή άμυνα, άλλο 10 πίσω, κατάλαβε το. Βγάλε απο το μυαλό σου οτι η Τσέλσι έπαιξε σωστή άμυνα, άκυρο, κακοποίησε το ποδόσφαιρο και το πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Είναι εξοργιστικό πώς μπορεί κάποιος να είναι οπαδός της άμυνας, Φαντάζομαι όταν θα βλέπετε γκόλ στο Copa Libertadores θα σιχτιρίζετε.
phanispal Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Κάτσε ρε Manuel, σεβαστά όσα λες, αλλά με αυτή τη λογική εσύ και στην τέλεια επιθετική ανάπτυξη (στο κρύψιμο της μπάλας που θα χρειαστούμε 3 replay σε αργή κίνηση για να καταλάβουμε τι έγινε), πάλι στην άμυνα θα τα ρίξεις...
alexdelpiero Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Αν εισασταν εσεις προπονητες πχ και παιζατε με την Μπαρτσελονα δηλαδη πως θα κατεβαινατε να παιζατε?Με τεχνητο οφασαιντ στο κεντρο?Θα σας εκανε παρτι η μπαρτσα με το καθετο ποδοσφαιρο που παιζει.Την αλλη μερα ολη ευρωπη θα βγαινε κ θα σας ελεγε οτι καλα ρε με την Μπαρτσελονα παιζατε εσεις βγηκατε να παιξεται οπως με την Γουιγκαν?Σημερα στο φιλαθλο εχει μια πολυ ωραια αναλυση ο Γεωργιου -που σε πολλα διαφωνω μαζι του- αλλα σημερα γραφει αληθειες που σιγουρα δεν αρεσουν στους πολλους...
alexzzz Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Γενικά δεν συμφωνείς, σήμερα όμως που συμφωνείς λέει αλήθειες... είπαμε... άλλο ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς η Τσέλσι και άλλο το "χορτάσαμε τακτική"
pantelis031 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 την μπαρτσα χαίρεσαι να την βλέπεις όπως και την μαντεστερ και οι 2 είναι πολύ δουλεμένες ομάδες...... χαμος θα γινει στο τελικο...
alexdelpiero Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Γενικά δεν συμφωνείς, σήμερα όμως που συμφωνείς λέει αλήθειες... είπαμε... άλλο ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς η Τσέλσι και άλλο το "χορτάσαμε τακτική" Δεν ειπα γενικα δεν συμφωνω ειπα οτι απλως υπαρχουν θεματα που διαφωνω...
johnyboy Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Εδώ είναι λάθος η άμυνα? εδώ είναι λάθος της άμυνας? Εδω άραγε υπάρχει αμυντικός να τον σταματήσει?
alexdelpiero Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Γκολαρες-μαγεια....Τα ειδες ομως αυτα στους 2 ημιτελικους?Ενα σουτ βρηκε εστια κ εγραψε.Υπηρχε λαθος της αμυνας που δεν απομακρυνε σωστα ο Εσιεν.Πολλες ομαδες παιζουν κατενατσιο αλλα δεχονται φασεις κ γκολ.Το θεμα ειναι να ξερεις πως να το κανεις.
phanispal Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Στο 1ο βίντεο ο Terry κάνει μόνο αυτό που δεν έπρεπε να κάνει. Αν το ήξερε το τόπι, θα τη γυρνούσε πίσω στον Cech, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.