Προς το περιεχόμενο

Το Καφενείο των Φιλάθλων

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε οχι και να συγκρινουμε τον Beethoven με μερικες AE!!λολ

Καλα τα λες Manuel,απλα μπορει καποια ομαδα να συνδυαζει τη σκοπιμοτητα αλλα να παιζει και λιγη μπαλιτσα.Για μενα το πλεον απτο παραδειγμα ειναι η United.

Παντως ρε παιδια μην ψαρωνετε με την τεραστια κατοχη και το Passing game της Barca το οποιο ορισμενες φορες εγκειται σε πασουλες στο κεντρο.Το θεμα ειναι ποσες ευκαιριες δημιουργει ανα ματς,που δημιουργει πολλες στο πρωταθλημα και τις μετουσιωνει και σε γκολ,αλλα προχθες με την Τσελσι δε δημιουργησε καμμια!

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με το σύστημα που έπαιζε η Τσέλσι (φουλ αμυνα με ξαφνικές άμυνες) ούτε η μιικτή σύμπαντος δεν θα δημιουργούσε φάσεις.

Δημοσ.

Manuel φαντάζομαι θα είσαι (ήσουν) φανατικός οπαδός του Loeb στο WRC, του Peter Ebdon στο Snooker, των S.A. Spurs στο NBA (αν και σε κόβω ν' απεχθάνεσαι το ΝΒΑ), του Schumacher στην F1 κ.ο.κ., έτσι;

Επίσης κάπου είδα ν' αναφέρεσαι σε κάποιον Μαραντόνα. Με τη λογική σου, όλοι (σχεδόν) οι ποδοσφαιριστές εκείνου του Μουντιάλ ήταν ηλίθιοι, ακόμα και οι συμπαίκτες του αφού κανείς δε μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Ντιέγκο. Έχω παρερμνηνεύσει κάτι;

Δημοσ.

Το κακο με την Μπαρτσελονα ειναι οτι θελει να μπαινει με την μπαλα στο τερμα.

Σαν ομαδα, εχει την δυνατοτητα να αλλαζει γρηγορα πασες σε περιορισμενο χωρο. Απο κει και περα οταν εφταναν στην μεγαλη περιοχη, προσπαθουσαν με καθετες μπαλιες να τρυπησουν την αμυνα της Τσελση. Κατι που δεν μπορεσαν να κανουν σε καμια περιπτωση, λογω του στησίματος που ειχαν οι Λονδρεζοι.

Ειχαν εξαφανισει τον Ετο και ειχαν αποκοψει τον Μεσι εχοντας βαλει 2-3 παικτες πανω του. Δυο φορες που αφησαν τον Ashley Cole μονο του με τον Αργεντινο, τον εκανε γιογιο.

Παρ ολο που οι αριθμοι δεν λενε παντα την αληθεια. Σε μια φαση δειχνει τα στατιστικά των ομαδων. Οι μεν Μπλε ειχαν 4 σουτ εντος τερματος, οι δε Ισπανοι ειχαν 0.

Ο Χιτιν σε αυτο το παιχνιδι πηρε την ταυτοτητα απο τον Πεπε.

Αλλα η φανελα της Τσελσι δεν εχει το βαρος μιας μεγαλης ομαδας, ακομα.

Δημοσ.

Ποια ταυτότητα ρε μεγάλε? 11κότες πίσω απο το κέντρο είχε ο Χιντινγκ. Με 10 έπαιζε η Barca και πάλι μονότερμα. Πως να κάνουν σουτ οι παίχτες της Barca όταν για να κάνεις σουτ θέλεις και ελεύθερο χώρο.

Δημοσ.
Πως να κάνουν σουτ οι παίχτες της Barca όταν για να κάνεις σουτ θέλεις και ελεύθερο χώρο.

Για αυτό πρέπει να μειωθούν οι παίχτες σε 10 και όχι να παραμείνουν 11.

Με τα σημερινά αναβολικά δεν υπάρχουν κενοί χώροι,αφού ο κάθε παίχτης κάνει 15 χιλιόμετρα το παιχνίδι και απο το ένα τέρμα στο άλλο πάει σε 5 δευτερόλεπτα.

Αυτό μόνο με γυμναστική δεν γίνεται,κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί έτσι όπως είναι δεν μπορεί να παραμείνει,ομάδες τύπου Τσέλσι ολοένα και αυξάνονται

Επισκέπτης
Δημοσ.
Manuel φαντάζομαι θα είσαι (ήσουν) φανατικός οπαδός του Loeb στο WRC

E; :confused:

του Peter Ebdon στο Snooker,

E; :confused:

των S.A. Spurs στο NBA (αν και σε κόβω ν' απεχθάνεσαι το ΝΒΑ),

Δεν έχω γενικά ιδιαίτερα συναισθήματα για το μπάσκετ, το βρίσκω αρκετά ατομικό παιχνίδι. Μου αρέσει μεν, δεν παθιάζομαι δε. Ως εκ τούτου, δε με χαλάει και το NBA. Έχεις δίκιο, όμως, απεχθάνομαι που έχουν κάνει τους κανονισμούς έτσι ώστε ουσιαστικά να απαγορεύεται να παίξεις άμυνα ενώ αντίστοιχα στην επίθεση κάνουν συνέχεια βήματα. Τέλος πάντων, αυτό ήθελαν να κάνουν, αυτό κάνανε. Με γειά τους, με χαρά τους.

L.A. Lakers. ;)

του Schumacher στην F1 κ.ο.κ.

Ούτε F1 βλέπω. Τρέφω μια συμπάθεια (απροσδιόριστη) για τους οδηγούς της Ferrari. :-)

Επίσης κάπου είδα ν' αναφέρεσαι σε κάποιον Μαραντόνα. Με τη λογική σου, όλοι (σχεδόν) οι ποδοσφαιριστές εκείνου του Μουντιάλ ήταν ηλίθιοι, ακόμα και οι συμπαίκτες του αφού κανείς δε μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Ντιέγκο. Έχω παρερμνηνεύσει κάτι;

Ναι, έχεις. :-)

Δεν είπα πως όποιος δεν μπορεί να κάνει ότι ο Μαραντόνα, είναι ηλίθιος. Είπα, απλά, ότι μια ομάδα που δεν μπορεί να σταματήσει έναν παίχτη που παίρνει την μπάλα από το κέντρο και πάει και βάζει γκολ, (ας το θέσω πιο ευγενικά, γιατί ήμουν υπερβολικός) παίζει λάνθασμενα. ;)

Εν ολίγοις, κανένας Μαραντόνα και κανένας Μέσι και κανένας Κ. Ρονάλντο δεν μπορεί να κάνει παπάδες, αν η αντίπαλη άμυνα δεν κάνει λάθη. Ξέρω ότι πολλοί δεν το βλέπουν αυτό και το μόνο που βλέπουν είναι ένας παίχτης-θεός που κάνει παπάδες. Εγώ πάντως βλέπω και μια αντίπαλη ομάδα που δεν ξέρει να αμυνθεί και του επιτρέπει να τα κάνει αυτά τα πράγματα. B)

Δημοσ.
Ποια ταυτότητα ρε μεγάλε? 11κότες πίσω απο το κέντρο είχε ο Χιντινγκ. Με 10 έπαιζε η Barca και πάλι μονότερμα. Πως να κάνουν σουτ οι παίχτες της Barca όταν για να κάνεις σουτ θέλεις και ελεύθερο χώρο.

Το να παιζεις αμυνα ειναι και αυτο ενα συστημα. (προσωπικα δεν μου αρεσει).

Τις ευκαιριες τις ειχε η Τσελσι.

Το να εχεις την κατοχη της μπαλας και να αλλαζεις πασες στο κεντρο, δεν μου λεει τπτ.

Η ικανοτητα του Χιντινγκ, ειναι οτι καταλαβε πως δεν μπορει να παρει το κεντρο. Ετσι "βολεύτηκε" στις αλλες δυο γραμμες. Εξαφάνισε τους παικτες κλειδια της Μπαρτσα και προσπαθησε να την χτυπησει μεσω των αντεπιθέσεων.

Δημοσ.

Εν ολίγοις, κανένας Μαραντόνα και κανένας Μέσι και κανένας Κ. Ρονάλντο δεν μπορεί να κάνει παπάδες, αν η αντίπαλη άμυνα δεν κάνει λάθη. Ξέρω ότι πολλοί δεν το βλέπουν αυτό και το μόνο που βλέπουν είναι ένας παίχτης-θεός που κάνει παπάδες. Εγώ πάντως βλέπω και μια αντίπαλη ομάδα που δεν ξέρει να αμυνθεί και του επιτρέπει να τα κάνει αυτά τα πράγματα. B)

Βρες μου τα λάθη της άμυνας ;)

Μερικοί παίχτες απλά το κατέχουν και δεν περιορίζονται απο καμία άμυνα,η μαγεία του ποδοσφαίρου είναι αυτοί και όχι τα αμυντικά συστήματα με παίχτες που ούτε καν ξέρουν να κλωτσάν τη μπάλα.

Τώρα εντάξει εσένα σε ευχαριστεί να βλέπεις 11 αμυντικούς απο τους οποίους σχεδόν κανείς δεν ξέρει να κάνει κοντρόλ,να βγάλει μια σέντρα,να κάνει καμιά καλή πάσα αλλά τρέχουν γρήγορα και καλύπτουν χώρους,να θυμίσω ότι υπάρχει και ο στίβος

Δημοσ.

Τι λες ρε elven κι εσύ... αυτό είναι ποδόσφαιρο: :Ρ:Ρ

Όσο σκέφτομαι ότι κάποιοι τη βρίσκουν με αυτά, σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Δημοσ.
Το ποδοσφαιρο ειναι συνδυασμός αμυνας, επιθεσης και τσαχπινιας.

Ακριβώς αυτό λέμε,όταν κάνεις το ένα απο τα τρία(εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά το τσαχπινιά),ειδικά ΜΟΝΟ άμυνα ποδόσφαιρο δεν είναι,κάτι άλλο ίσως είναι.Ευτυχώς που υπάρχουν ελάχιστοι που ευχαριστιούνται με ομάδες τύπου Τσέλσι

Ε ναι ρε phanispal,αν δεν δεις λίγο Ματεράτσι,λίγο Ανατολάκη,λίγο Κυργιάκο δε λέει,αυτή είναι η μαγεία η άμυνα,το ξύλο και η τακτική απο παίχτες που δεν ξέρουν καν τι είναι μπάλα,τους λένε βάρα αυτό το άσπρο που παίζουν όλοι,αν βάλεις άσπρο λεωφορείο θα το κλώτσήσουν

Δημοσ.

Δεν είπα πως όποιος δεν μπορεί να κάνει ότι ο Μαραντόνα, είναι ηλίθιος. Είπα, απλά, ότι μια ομάδα που δεν μπορεί να σταματήσει έναν παίχτη που παίρνει την μπάλα από το κέντρο και πάει και βάζει γκολ, (ας το θέσω πιο ευγενικά, γιατί ήμουν υπερβολικός) παίζει λάνθασμενα. ;)

Τώρα αυτά που λές τα εννοείς, η σου ξεφεύγουν? Μια αντίπαλη άμυνα όσο και καλή να είναι, απέναντι σε τέτοιους πάιχτες, απλά εξαφανίζεται. Αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι παίχτες που ανέφερες, τραβούν τουλάχιστον δύο αμυντικούς επάνω τους, και σε συνδυασμό με την ταχύτητα τους και την ντρίμπλα τους, μπορούν να τους αφοπλίζουν.

Συκρεκριμένα ένα πρόσφατο παράδειγμα:

Έκανε κάποιο λάθος η άμυνα? Όχι.

Ο Μέσσι ήταν αυτός που κατάφερε να τρυπήσει και να βάλει γκόλ.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο παίκτης θα έδινε τη μπάλα πίσω.

Κάτι το οποίο δεν έγινε, πήρε τη μπάλα στα πόδια του και τους ξεφτύλισε.

Τώρα, αν εσυ πιστεύεις ότι μια σωστα οργανωμένη άμυνα μπορεί να σταματήσει τέτοιους παίκτες, σόρρυ είσαι εκτός πραγματικότητας. Εκτός και αν θεωρείς οτι μια τέλεια αντίπαλη άμυνα είναι με 10 παίχτες πίσω μπουλούκι να παίζουν φλίπερ με την μπάλα. Αν το νομίζεις αυτό, στο ξαναλέω, είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Βρες μου τα λάθη της άμυνας ;)

'Αμα θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά, πες μου για ποια φάση θέλεις να σου πω το λάθος της άμυνας. Όχι βέβαια κάτι φάσεις όπου η ζημιά έχει ήδη γίνει και έχουμε ένας εναντίον ενός ή κάτι τεράστιους άδειους χώρους ΝΑ (με το συμπάθειο)! Από το βίντεο που μου έδειξες, σε ελάχιστα φαίνεται τι γίνεται, στα πιο πολλά βλέπεις απλά ένα κόλπο, ούτε το στήσιμο της ομάδας, ούτε ποιος ήταν αυτός που έπρεπε να κλείσει, ούτε τίποτα. Το πως κλείνεις κάθε παίχτη, είναι διαφορετικό. Πάντως παίχτης που να μην περιορίζεται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Μερικοί παίχτες απλά το κατέχουν και δεν περιορίζονται απο καμία άμυνα,η μαγεία του ποδοσφαίρου είναι αυτοί

Αντιστρέφοντας, λοιπόν, σε ρωτάω εγώ εσένα: βρες μου τα λάθη της Μπαρτσελόνα, στο παιχνίδι με την Τσέλσι. ;) Δεν έχει παίχτες η Μπαρτσελόνα που να το κατέχουν; Η Ελλάδα πήρε EURO επειδή οι αντίπαλοι δεν ήταν ποιοτικοί; Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν υπάρχουν λάθη της άμυνας. Υπάρχουν ασταμάτητοι επιθετικοί. ;)

Τώρα εντάξει εσένα σε ευχαριστεί να βλέπεις 11 αμυντικούς απο τους οποίους σχεδόν κανείς δεν ξέρει να κάνει κοντρόλ,να βγάλει μια σέντρα,να κάνει καμιά καλή πάσα αλλά τρέχουν γρήγορα και καλύπτουν χώρους,να θυμίσω ότι υπάρχει και ο στίβος

Κοίτα, αν θέλεις απλά να μου την πεις, πες το μου, να μην κάθομαι να απαντάω. ;)

Αν, όμως, με ρωτάς σοβαρά, δε με ευχαριστούν οι 11 αμυντικοί. Με ευχαριστεί να βλέπω ομάδες που να παλεύουν για το καλύτερο, ανάλογα με το τι έχουν απέναντί τους. Όταν μια ομάδα παίζει με την Μπαρτσελόνα ΘΕΛΩ - ΑΠΑΙΤΩ να φυλάξει την άμυνά της. Δεν μπορεί να μου αφήνεις μόνους τους παίχτες όπως ο Μέσι.

Και για να κλείσεις τέτοιους παίχτες, απαιτούνται πολλάάά περισσότερα από ταχύτητα. Η κάλυψη χώρων για παράδειγμα, που αναφέρεις, είναι κάτι το εξαιρετικά πολύπλοκο, δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Την αριστουργηματική άμυνα της Τσέλσι προχθές, δεν μπορεί να την παίξει η κάθε ομάδα.

Άμα μου πεις και ποιοί είναι οι 11 αμυντικοί της Τσέλσι που δεν μπορούν να κάνουν κοντρόλ και αν βγάλουν σέντρες... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...