Προς το περιεχόμενο

Το Καφενείο των Φιλάθλων

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως απαντηση στο αρθρο του Καρπετοπουλου, που μονιμως γραφει για να εντυπωσιασει, οπως και τωρα με τη δηθεν σφαγη, διαβαστε αυτο.

Αυτά άκριβώς είπα και εγώ, αλλά κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα απλά για αντίδραση. Δεν πειράζει λέμε, ξυδάκι, και του χρόνου πάλι απο τον καναπέ τον τελικό.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Περα απ' αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι σε εντυπωσιασε χθες στην Τσελσι εκτος απ' την αμυνα της;

To μηχανάκι εσιέν, το μπάλλακ να κόβει, τον κόουλ να υποχρεώνει σε παράλληλο παιχνίδι το μέσι και το άλβες να κάνει μια μόνο σωστή σέντρα, τον μποσίνγκουα να σβήνει τον ετό, τον ντρογκμπά να ταλαιπωρεί 3 αμυντικούς. ... Αλλά τι σου άρεσε από τη μπάρτσα? πέρα από τους μόνιμους (τσάβι, ινιέστα). Δε σ άρεσαν τα κοψίματα του πικέ και πως ανέβαζε τη μπάλα?

Δημοσ.
Ο κόσμος ακούει και Βανδή, θα κόψω εγώ τον Beethoven;"

Για να βγει νόημα παράλληλα με τα προηγούμενα posts σου, μάλλον το αντίθετο ήθελες να πεις...

Δημοσ.
To μηχανάκι εσιέν, το μπάλλακ να κόβει, τον κόουλ να υποχρεώνει σε παράλληλο παιχνίδι το μέσι και το άλβες να κάνει μια μόνο σωστή σέντρα, τον μποσίνγκουα να σβήνει τον ετό, τον ντρογκμπά να ταλαιπωρεί 3 αμυντικούς. ... Αλλά τι σου άρεσε από τη μπάρτσα? πέρα από τους μόνιμους (τσάβι, ινιέστα). Δε σ άρεσαν τα κοψίματα του πικέ και πως ανέβαζε τη μπάλα?

Ειπα εκτος απ' την αμυνα της. Και μονο με την αμυνα δεν κερδιζεις παιχνιδι, με μια κλασικη ευκαιρια σε ολο το ματς, οπως και αποδειχθηκε.

Η Barca δεν μου αρεσε καθολου φυσικα αλλα τουλαχιστον ακομα και με δεκα, τολμουσε.

Δημοσ.

Οι τίτλοι και η ιστορία (εδώ γελάμε) της τσέλσι χωράνε σε μια και μόνο γραμμή.

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο και αρκετά ασχολήθηκα με μια ομάδα που πριν 4 χρόνια δεν ήξερε κανείς.Και αν δεν πήγαινε ο Μουρίνιο εκεί ακόμα άγνωστη θα ήταν.

Δημοσ.

Καλα σιγουρα σιγα το μεγεθος την Τσελσι.Απλα ειναι η μοδα της εποχης κ μου χουν γινει ολοι Τσελσι.Τι ειναι η τσελσι μπροστα σε Λιβερπολ,μαντζεστερ,αρσεναλ ακομα κ μπροστα στην τοττεναμΙστορικα εννοω.

Δημοσ.
Οι τίτλοι και η ιστορία (εδώ γελάμε) της τσέλσι χωράνε σε μια και μόνο γραμμή.

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο και αρκετά ασχολήθηκα με μια ομάδα που πριν 4 χρόνια δεν ήξερε κανείς.Και αν δεν πήγαινε ο Μουρίνιο εκεί ακόμα άγνωστη θα ήταν.

το οτι ειναι αγνωστη προς εσενα δεν σημαινει οτι ειναι αγνωστη η τσελσι και προ μουρινιο εποχη εποχης τζολα προπονητη παιχτη ειχε καλη ομαδουλα.

Δημοσ.
Ειπα εκτος απ' την αμυνα της. Και μονο με την αμυνα δεν κερδιζεις παιχνιδι, με μια κλασικη ευκαιρια σε ολο το ματς, οπως και αποδειχθηκε.

Η Barca δεν μου αρεσε καθολου φυσικα αλλα τουλαχιστον ακομα και με δεκα, τολμουσε.

δεν σου άρεσε, γιατί δεν την άφηνε η τσέλσι. Και λογικό είναι να τολμά και με 10. Αν έχανε δε θα πέρναγε. Δεν έχω δει ακόμα το παιχνίδι με τη ρεάλ (έπαιζε ο Θρύλος), αλλά φαντάζομαι ότι η άμυνα της ρεάλ θα έπαιζε ψηλά είτε δε θα δινε βοήθειες στο μαρκάρισμα του μέσι

Δημοσ.

Η Τσελσι ομως, ακομα και με παιχτη παραπανω δεν τολμησε και το πληρωσε.

Η Ρεαλ επαιξε ανοιχτα και με την αμυνα ψηλα(σε σημεια το παρακανε) αλλα το εχω ξαναπει, αλλη η φιλοσοφια της Ρεαλ και αλλη της Τσελσι, οτι και να λεμε...

Δημοσ.
το οτι ειναι αγνωστη προς εσενα δεν σημαινει οτι ειναι αγνωστη η τσελσι και προ μουρινιο εποχη εποχης τζολα προπονητη παιχτη ειχε καλη ομαδουλα.

Το είπες και μόνος σου.

ότι πήρε η Ρεάλ πήρε και η Τσέλσι.Απλά η Ρεάλ το πάλεψε.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Πως δηλαδη συνδεεις το αντιποδοσφαιρο(πες το αμυντικο εσυ) με την κλασικη μουσικη. Δηλαδη εμεις που μας αρεσει το ανοιχτο ποδοσφαιρο ειμαστε οι "σκυλαδες", οι χαζοι του ποδοσφαιρου;

Βεβαια καταλαβαινω οτι το ειπες σε στυλ: "δεν θα αλλαξω εγω τα γουστα μου σε σχεση με το τι αρεσει στους αλλους", αλλα το παραδειγμα ηταν τουλαχιστον ατυχες.

Το παράδειγμα κατ' αρχάς δεν ήταν τυχαίο. Είναι απλά πραγματικά ένα γούστο μου, άσχετο με τα γούστα του "πολλού" κόσμου. Για αυτό το χρησιμοποίησα.

Αν πάντως έπρεπε να αντιπαρατάξω το ένα απέναντι στο άλλο, σίγουρα το ποιοτικό ποδόσφαιρο είναι το ποδόσφαιρο τακτικής και σκοπιμότητας, αυτό που αναδεικνύει την ομαδικότητα του αθλήματος και όχι το ποδόσφαιρο αλάνας. Καταλαβαίνω βέβαια πως στους πολλούς αρέσουν οι χοροί και τα πανηγύρια, τα μπιτ, τα μέταλ, γενικά αυτά που έχουν ρυθμούς και μπλαμπλα κτλ κτλ και να βαριέται ή να "ψυχοπλακώνεται" και καλά με την "δήθεν ποιότητα" όπως θα την χαρακτηρίσει κτλ κτλ, ή αντίστοιχα προτιμούν τους χαβαλέδες για κολλητάρια τους και φιλαράκια απ' ότι (λέμε τώρα, το πάω στα άκρα για να γίνω κατανοητός) έναν ποιητή, αλλά όταν μιλάμε για ποιότητα, μιλάμε πάντα για μυαλό (τακτική), αξίες (ομαδικότητα) και στόχους (σκοπιμότητες), δηλαδή για ψυχαγωγία (ψυχή + άγω = οδηγώ την ψυχή), όχι για διασκέδαση (διασκεδάζω = διασκορπίζομαι).

Δεν υπονοώ ότι η διασκέδαση είναι κακό πράγμα, έστω και αν πολλοί το έχουμε έτσι στο μυαλό μας. Και εγώ δε θα μπορούσα να ζήσω ακούγοντας μόνο κλασική ή βλέποντας μόνο ποδόσφαιρο τακτικής ή έχοντας κολλητούς ψυχοπλακωτικούς ανθρώπους. Αλλά το κάθε τι ας έχει την θέση του.

Φυσικά, υπάρχουν και ομάδες - συνθέτες που τα συνδυάζουν όλα. Όταν μιλάμε για κολοσσούς Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπετόβεν κτλ, δεν ξέρω κανέναν που να μην του αρέσει, είτε ανήκει στη μια κατηγορία φαν, είτε στην άλλη.

Το ξέρω ότι διαφωνείτε, δε χρειάζεται να μου το πείτε. :P

Περα απ' αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι σε εντυπωσιασε χθες στην Τσελσι εκτος απ' την αμυνα της; Αν θες εξηγησε μου, γιατι στην τελικη, ουτε καν το αποτελεσμα δεν την δικαιωνει.

Κατ'αρχάς, εγώ δεν κρίνω από το αποτέλεσμα, το θεωρώ ανόητο σε ένα παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο που η τύχη παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο. Και ειδικά σε ένα ματς σαν το χθεσινό, όπου μιλάμε ότι άνοιξε ένας κ...ς ΝΑ! Όταν σε όλο το παιχνίδι κάνεις ΕΝΑ σουτ, που το καταφέρνεις γιατί ένας παίχτης αλάνθαστος κάνει ΕΝΑ λάθος, και αυτή η μια ευκαιρία που έβγαλες χωρίς να την δικαιούσαι πάει και σου μπαίνει γκολ, αυτό δε λέγεται "α, το αποτέλεσμα δικαιώνει!", λέγεται "α, το αποτέλεσμα παραπλανεί..."

Τέλος πάντων, το αφήνω στην άκρη αυτό: τι μου αρέσει; Με συναρπάζει η τακτική ρε φίλε! Γουστάρω να βλέπω να κλείνουν οι χώροι και να παλεύουν οι παίχτες να ανοίξουν άμυνες. Θέλω να βλέπω σκακιέρα και να υπάρχει πίεση και άγχος. Δε μ' αρέσει να βλέπω έναν μάγκα να κάνει κόλπα και έναν ηλίθιο να ξεφτιλίζεται, πώς να το κάνουμε; Καταλαβαίνω ότι οι πιο πολλοί δεν τα βλέπετε καν αυτά τα πράγματα γιατί δε σας ενδιαφέρουν, σας ενδιαφέρουν οι ατομικές μονομαχίες κυρίως (είναι ένας από τους λόγους που οι επιθετικοί παίχτες που παίζουν πολύ καλά χωρίς την μπάλα στα πόδια, θεωρούνται από πολλούς "α, απλά κωλόφαρδος είναι", πχ ο Γκέκας). Εμένα με γοητεύει όταν κάποιος βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και αντί να του περάσει την μπάλα από πάνω, σπάει την μπάλα στον συμπαίκτη του που σκοράρει σε κενή εστία (δεν ξέρεις πόσο με ευχαριστεί όταν το βλέπω αυτό και πόσο εκνευρίζομαι όταν προσπαθούνε να σκοράρουν μόνοι τους, ακόμα κι αν το καταφέρουν). Με γοητεύει να αλλάξουν οι παίχτες 15 μπαλιές, να ξεκλειδώσουν το παζλ και να σκοράρουν με τον πιο απλό τρόπο, παρά να πάρει την μπάλα ο Μαραντόνα στο κέντρο και να περάσει όλη την άμυνα ηλιθίων και να σκοράρει. Έτσι βλέπω ποδόσφαιρο. Κοιτάω συνέχεια τα στησίματα και φαντάζομαι τρόπους για να ξεκλειδώσουν. Για λεπτομέρειες του συγκεκριμένου αγώνα, δες το ποστ του alexdelpiero.

Ως απαντηση στο αρθρο του Καρπετοπουλου, που μονιμως γραφει για να εντυπωσιασει, οπως και τωρα με τη δηθεν σφαγη, διαβαστε αυτο.

Προσωπικά, από το άρθρο του Καρπετόπουλου δεν κράτησα τη σφαγή. Και το έδωσα ως άρθρο για το σημείο που αναφέρετε στην Man United, άρα άκυρη η απάντηση.

Αυτά άκριβώς είπα και εγώ, αλλά κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα απλά για αντίδραση. Δεν πειράζει λέμε, ξυδάκι, και του χρόνου πάλι απο τον καναπέ τον τελικό.

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι εγώ ήμουν με την Μπαρτσελόνα, ε; Εκτός αν δεν αναφερόσουν σε μένα.

Για να βγει νόημα παράλληλα με τα προηγούμενα posts σου, μάλλον το αντίθετο ήθελες να πεις...

Γιατί, ακούει κανένας Beethoven και εγώ είμαι ο μόνος που ακούει Βανδή; :confused:

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να το γράφω:

Είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις, παρά να δημιουργείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...