Προς το περιεχόμενο

Το Καφενείο των Φιλάθλων

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ σε όλα Izerman.

Επίσης να ξανα-τονίσουμε ότι έχει πολλούς πούστικους κανόνες το ποδόσφαιρο ειδικά.

Πχ..υπήρχε κανόνας (πριν μερικά χρόνια, ίσως να ισχύει ακόμα) που έλεγε ότι αν κινείται το τείχος, έχει το δικαίωμα ο διαιτητής να πάει τη μπάλα 3 βήματα πιο μπροστά κάθε φορά που κάνει τέτοιες μαλακίες το τείχος. Το έχετε δει ποτέ αυτό να εφαρμόζεται;

Καλά, δε θα μιλήσουμε για το Instant Replay, αυτά είναι Επιστημονική Φαντασία για την FIFA και τα στησίματα τους :lol:

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι στον κανονισμό.

Δηλαδή εσάς σας αρέσει αυτή η μπούρδα που πρέπει οι αμυντικοί να πηγαίνουν να παρενοχλούν τους αντιπάλους για να μην εκτελούν γρήγορα τα φάουλ; Ή που πρέπει να κρατούν την μπάλα και μετά τρώνε κίτρινες κάρτες; Άσε που στην συγκεκριμένη φάση έχει την μπάλα ο τερματοφύλακας και ο διαιτητής πηγαίνει και του την παίρνει στα γρήγορα!

Ο κανονισμός πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποσαφηνιστεί.

Δημοσ.

Ο κανονισμός είναι αρκετά ξεκάθαρος. Το τείχος δεν είναι δικαίωμα της αμυνόμενης ομάδας. Η επιτιθέμενη είναι αυτή που έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μην υπάρχουν παίχτες σε μια ακτίνα χ μέτρων.

Τώρα αν δεν αρέσει σε κάποιους και πρέπει να αλλαχθεί, δεν ξέρω, αλλά δεν φταίνε οι παίχτες της Πόρτο επειδή εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια (και όχι κάποιον τραυματισμό) του αντιπάλου. Ίσως το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι παίχτες δεν γνωρίζουν καλά τους κανονισμούς.

Μήπως πρέπει να καταργηθεί το γρήγορο φάουλ; Δεν νομίζω ότι θα είναι καλό για το παιχνίδι αυτό.

Δημοσ.

Άλλο το γρήγορο φάουλ και άλλο το έμμεσο στην περιοχή.

Με την ίδια λογική ας εκτελούν και τα πέναλτυ γρήγορα ( το έμμεσο πολλές φορές είναι πιο κοντά κι από πέναλτυ και μπορείς και τα πέναλτυ να τα παίξεις με πάσα αν θες ) :P

Γενικά ΜΠΑΖΟΥΝ σε πολλά θέματα οι κανονισμοί.

Δημοσ.
Ίσως το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι παίχτες δεν γνωρίζουν καλά τους κανονισμούς.

Μα υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι παίχτες έχουν δεχθεί κίτρινες κάρτες ακριβώς επειδή παρεμπόδισαν την εκτέλεση ενός φάουλ ή κράτησαν την μπάλα στα χέρια τους!

Γενικά, δεν μπορεί να είναι στην κρίση του διαιτητή το πότε ένα φάουλ θα εκτελείτε άμεσα και πότε όχι. Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις όπου ο διαιτητής γυρνάει πίσω τη φάση χωρίς κάποιον λόγο, απλά γιατί δεν είχε στηθεί το τείχος.

Άσε που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ίδιος ο διαιτητής δίνει την μπάλα στους επιθετικούς.

Δημοσ.

Εγω δεν λεω αν επρεπε ή όχι να μετρήσει.

Εγώ σκέφτομουν χθες το σενάριο να ειναι ο γαυρος στο -3 οταν ερθει ΟΑΚΑ και στο 85 με 0-0 σκορ να έμπαινε το ιδιο γκολ (απο όποιον και να εμπαινε) το τι θα γινοταν στην Ελλαδα και αν θα τελειωνε ο αγωνας. Το σκεφτομουν χθες και με ειχε πιασει νευρικο γελιο.

Δημοσ.

Σε αυτό που παραδέχομαι τον Πλατινί, είναι οτι πλέον με το νέο πρόγραμμα της UEFA βλέπουμε 4 ζωντανά ευρωπαικά ματς την εβδομάδα. (CL+UEFA). Αυτό βέβαια βολεύει απίστευτα αυτούς που δεν έχουν Νόβα, γιατί τα ελεύθερα διαλέγουν τα πιο σημαντικά.

Δημοσ.
Εγω δεν λεω αν επρεπε ή όχι να μετρήσει.

Εγώ σκέφτομουν χθες το σενάριο να ειναι ο γαυρος στο -3 οταν ερθει ΟΑΚΑ και στο 85 με 0-0 σκορ να έμπαινε το ιδιο γκολ (απο όποιον και να εμπαινε) το τι θα γινοταν στην Ελλαδα και αν θα τελειωνε ο αγωνας. Το σκεφτομουν χθες και με ειχε πιασει νευρικο γελιο.

Είσαι πολύ διεστραμμένος, το ξέρεις? :devil:

Όχι άλλη συζήτηση περί νομιμότητας και ηθικής, φτάνει πια...

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λένε οι κανόνες (και ο Μέσι είναι παικταράς) αλλά εγώ μια φορά θα ντρεπόμουν να πανηγυρίσω τέτοιο γκολ.

Δημοσ.

Παρακολουθήστε στο βίντεο τη φάτσα του Γκουαρντιόλα μετά το γκολ του Μέσι. Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι αυτό το γκολ δεν ταιριάζει στις μεγάλες ομάδες...

Πραγματική γελοιοποίηση του αθλήματος τέτοιου είδους γκολ, αλλά μας δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιές ομάδες είχαν την αβάντα στον εκάστοτε αγώνα.

Δημοσ.

Καλά έχετε πλάκα ε, πραγματικά δε πίστευα πως υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί την προπονητική αξία του Βενγκέρ, ακόμα και αν τον αντιπαθεί ξέρω γω.

Το γκολ της Πόρτο (τριγωνάκι με τον διαιτητή) δεν ξέρω αν είναι εντός ή εκτός κανονισμών, και λίγο με απασχολεί.

Είναι σίγουρα ανήθικο και αντιεπαγγελματικό.

Όλα τα άλλα είναι γελοιότητες.

Αν δεν έχεις την αξία να κερδίσεις παίζοντας ποδόσφαιρο, χάσε παίζοντας ποδόσφαιρο.

Δημοσ.

liopΥr δεν αμφισβητω την προπονητηκη αξια του βενγκερ, απλως ρε συ ενω λεει οτι θελει να κυνηγαει τιτλους καθεται κ μου ασχολειται πρωτα με το να αναδειξει νεους παικτες.Η το ενα θα κανει η το αλλο κ τα δυο μαζι δεν γινωνται...:-)

Δημοσ.

Με την μόνη διαφορά στο το λινκ που έδωσα με τον Μέσι η Μπάρτσα είχε καθαρίσει ήδη το ματς και το γκολ μπήκε για λόγους φιέστας, ενω χθές ήταν καθαρά για λόγους σκοπιμότητας (και βέβαια ανήθικο αφού στην ουσία έκλεψε το αποτέλεσμα).

---------- Προσθήκη στις 20:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:21 ----------

Αντεπίθεση για σεμινάριο ο Άγιαξ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...