Προς το περιεχόμενο

Επιθέσεις κακοποιών κατά αστυνομικών

cbr600RR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν ο ανώτερος σε διατάξει να κάνεις κάτι που είναι ενάντια στην ηθική σου, οφείλεις έχωντας στοιχειώδη αυτοσεβασμό να μη το κάνεις.

Ποια ηθικη; οταν εισαι σε ενα σωμα, αστυνομικο/στρατιωτικο ή οτιδηποτε εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εκτελεις εντολες. Στην αστυνομια συγκεκριμενα με προεδρικο διαταγμα που ψηφιστηκε προσφατα αν εστω κρινεις εντολη ανωτερου σου, φευγεις σπιτι σου με αποταξη.

Σιγουρα αν εισαι 19 χρονων και κανεις το χαβαλε σου μπορεις να το παιξεις ηθικο στοιχειο (δεν αναφερομαι σε σενα ειρωνικα, γενικα το λεω) και να σηκωθεις να φυγεις. Οταν ομως περιμενουν και 2-3 στομαστα σπιτι να ζησουν απο σενα, δεν εχεις τετοιες πολυτελειες. Ετσι δεν ειναι;

Αλλωστε εδω που τα λεμε και που δεν ειναι ετσι; εχω υπηρετησει φανταρος και εχω δουλεψει σε διαφορες δουλειες. Ειτε στο στρατο ειτε σε επιχειρηση οταν ο ανωτερος εριχνε μπινελικια κ ελεγε θα κανεις αυτο κ αυτο ολοι μοκο κανανε και απλα εκτελουσανε. Δυστηχως αν εχεις αναγκη τον αλλο πρεπει να κανεις και τον μαλακα...

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μην το ξαναπιάνεις, να χαρείς. Κάπου μπέρδεψες τα συμφραζόμενα.

... ή μάλλον κάνε μου μαθήματα σύνταξης, σε ικετεύω.

Μαθήματα σύνταξης δεν ξέρω αν χρειάζεσαι.

Μαθήματα λογικής, χρειάζεσαι σίγουρα.

Να το ξαναπιάσω δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη, ξεκινάω να πω κάτι με τις καλύτερες προθέσεις, και υπάρχει πάντα κάποιος γραφικός παντογνώστης που "έχει φάει την ζωή με το κουτάλι" και μπορεί να βγάλει συμπέρασμα αν δουλεύω και πόσο έχω ανάγκη την δουλειά μου, επειδή βάζω την αξιοπρέπειά μου πάνω από αυτή.

Όταν δε στερεύει από επιχειρήματα, πιάνει τα ορθογραφικο-συντακτικά, και όταν αυτοαναιρείται παίζει με τις λέξεις.

Μη νιώθεις άσχημα γι'αυτό.

Υπάρχουν κι άλλοι.

Δημοσ.

Σιγουρα αν εισαι 19 χρονων και κανεις το χαβαλε σου μπορεις να το παιξεις ηθικο στοιχειο (δεν αναφερομαι σε σενα ειρωνικα, γενικα το λεω) και να σηκωθεις να φυγεις. Οταν ομως περιμενουν και 2-3 στομαστα σπιτι να ζησουν απο σενα, δεν εχεις τετοιες πολυτελειες. Ετσι δεν ειναι;

Δεν είναι καθόλου έτσι !!!

Αλλωστε εδω που τα λεμε και που δεν ειναι ετσι; εχω υπηρετησει φανταρος και εχω δουλεψει σε διαφορες δουλειες. Ειτε στο στρατο ειτε σε επιχειρηση οταν ο ανωτερος εριχνε μπινελικια κ ελεγε θα κανεις αυτο κ αυτο ολοι μοκο κανανε και απλα εκτελουσανε. Δυστηχως αν εχεις αναγκη τον αλλο πρεπει να κανεις και τον μαλακα...
Δεν τον κάνεις , ... καταντάς να γίνεις !!!
Δημοσ.

Και ξαναρωταω.. αν εχεις οικογενια και παιδακια που ζουν απο σενα.. εχεις την πολυτελια να μεινεις ανεργος προκειμενου να το παιζεις ηθικος στους ανωτερους σου;

Δημοσ.
Ποια ηθικη; οταν εισαι σε ενα σωμα, αστυνομικο/στρατιωτικο ή οτιδηποτε εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εκτελεις εντολες. Στην αστυνομια συγκεκριμενα με προεδρικο διαταγμα που ψηφιστηκε προσφατα αν εστω κρινεις εντολη ανωτερου σου, φευγεις σπιτι σου με αποταξη.

Και ο άνθρωπος που κατεβαίνει να διαδηλώσει για τις συντάξεις και τον πλακώνουν στα χημικά δεν έχει λεφτά να πάρει τα φάρμακά του ρε συ.

Ο μετανάστης επίσης δεν έχει να ταϊσει τα 3 του παιδιά.

Τι λογική είναι αυτή τελικά? Να πεθάνουν όλοι οι άλλοι να ζήσουν μόνο τα δικά μας παιδιά?

Καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος που έχει οικογένεια διστάζει να ρίξει μαύρη πέτρα και να πει "ντροπή σας ρε ξεφτύλες, εγώ δεν παίρνω μέρος".

Αλλά ως πότε? Κοιμάται ήσυχος τα βράδια?

Ξεφεύγουμε κάπως πολύ από το θέμα. Ναι, εν μέροι (δυστυχώς) ισχύει αυτό που λες.

Αλλά συμβιβάζεσαι με την ιδέα πως θα είσαι για την υπόλοιπη ζωή σου φαντάρος και θα υπακούς στις διαταγές κάποιου ασχέτως αν αυτές συμβαδίζουν με την ηθική σου?

Αν όχι, έκανες κάτι για να το αλλάξεις?

Δεν βλέπεις πως αυτό το πράγμα ισχύει όσο το αφήνεις εσύ (όχι προσωπικά, ο κάθε "εσύ") να ισχύει?

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να παραιτούνται. Μετά τι θα συμβεί με την αστυνομία; Θα γεμίσει "ηθικά" -κατά τη δική σου έννοια πάντα- στελέχη και.....

(συνεχίζεις)

Δημοσ.

Αχ! πως με ερεθίζουν μερικές λεξούλες, όπως μεροκαματιάρης ή 2-3 στόματα να θρέψει...

Με φτιάχνουν απίστευτα!

Ενώ οι παππούδες - εργαζόμενοι - φοιτητές που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, αλλά τρώνε χημικά και ξύλο με το τσουβάλι. Δεν τρέχει κάστανο έτσι?

Αφήστε αυτά τα κλαψωμπιπ επιχειρήματα και πιάστε κανένα ποιο σοβαρό.

Στην τελική αυτοι που κόπτονται τόσο πολύ για τους μεροκαματιάρηδες που έχουν 2-3 στόματα να ταΐσουν, ας τσοντάρουν από τα δικά τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους!

Συνεχίζω να διαχωρίζω τους Μπάτσους από τους Αστυνομικούς

Μπάτσοι είναι αυτοί που τα όπλα τους εκπυρσοκροτούν με αποτέλεσμα να σκοτώνουν μετανάστες στα σύνορα, φοιτητές και μαθητές...

Μπάτσοι είναι αυτοί που πουλάνε κλανιά μαγκιά, προστασία σε μαγαζιά - πόρνες και μεγαλέμπορους ναρκωτικών...

Μπάτσοι είναι αυτοί που βασανίζουν στα τμήματα ανθρώπους, που βάζουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε αθώους, για να καλύψουν τις μλκιες τους...

Όσο για την ηθική, σας παρακαλώ...

Η λέξη ηθική και όχι η έννοια της, γίνετε η τσίχλα κάθε ανήθικου. Οποιοσδήποτε αστυνομικός που αισθάνεται ηθικός θα μπουζουριαζε όλους τους παραπάνω Μπάτσους.

'Η νομίζετε πως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει?

Δημοσ.

ANHLIKOS με τη διαφορά ότι πολλοί από αυτούς τους φοιτητές - παππούδες - εργαζόμενοι δεν το κάνουν γιατί πεινάνε αλλά γιατί τους λένε να το κάνουν.

Δεν λέω ότι όλοι υποκρίνονται, αλλά όταν βλέπω τον 80χρονο με ένα τριαντάφυλλο να πηγαίνει μπροστά στον ματατζή ενώ λίγο πιο πέρα γίνεται χαμός άσε με να πιστεύω ότι κάτι άλλο παίζει από πίσω και δεν τον έπιασαν ξαφνικά αγάπες.

Δημοσ.

Eχεις δικιο κανεις 80χρονος δεν πειναει απ τη συνταξη του, κανεις εργαζομενος δεν μενει ανεργος απ το εργοστασιο που κλεινει, κανεις φοιτητης δε διαμαρτυρεται επειδη η σχολη του δεν εχει τα βασικα για να γινει το μαθημα...Ολοι κανουν αυτα που κανουν επειδη τους τα λενε οι ''απο πανω'', βγαινουν στο δρομο επειδη ειναι κομματοσκυλα και κανουν πορειες διαμαρτυριας για χατηρι του κομματος που τους εχει σαλεψει τη λογικη..

Μηπως τους μπερδευεις με σενα?

Δημοσ.
Παντως ακομα μου προξενει εκπληξη πως κανεις δε σχολιαζει την αναγκη επιμορφωσης των αστυνομικων, την αναγκη της σωστης εκπαιδευσης και επανα-εκπαιδευσης, την αναγκη αλλαγης νοοτροπιας στο αστυνομικο σωμα.

Μην εκπλήσσεσαι. Έτσι επιφανειακά έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε το οτιδήποτε.

Βλέπεις είναι πιο εύκολο να κάψουμε το δάσος παρά να κυνηγήσουμε τον λύκο.

Δημοσ.

Παιδια μη βαζετε λογια στο στομα μου.

Ναι μεν ειπα οτι και οι αστυνομικοι εκτελουν εντολες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αλλα δεν ειπα ποτε οτι και η αλλη πλευρα (συνατξιουχοι κτλ κτλ) εχει αδικο. Η καθε πλευρα εχει τα δικια της.

Και κλεινω θυμιζοντας εκπομπη του Τριανταφυλοπουλου οπου ηταν ενας ματατζης προσκεκλημενος λιγες μερες μετα απο πορεια οικοδομων οπου επεσε ξυλο με τα ΜΑΤ και ο ματατζης αυτος ειχε τον ιδιο του τον πατερα στην πορεια με τους οικοδομους.

Δημοσ.
Eχεις δικιο κανεις 80χρονος δεν πειναει απ τη συνταξη του, κανεις εργαζομενος δεν μενει ανεργος απ το εργοστασιο που κλεινει, κανεις φοιτητης δε διαμαρτυρεται επειδη η σχολη του δεν εχει τα βασικα για να γινει το μαθημα...Ολοι κανουν αυτα που κανουν επειδη τους τα λενε οι ''απο πανω'', βγαινουν στο δρομο επειδη ειναι κομματοσκυλα και κανουν πορειες διαμαρτυριας για χατηρι του κομματος που τους εχει σαλεψει τη λογικη..

Μηπως τους μπερδευεις με σενα?

Ακριβώς, τους μπερδεύω με μένα...

all:

Ξαναλέω, όταν ο 20/50/80χρονος εν μέσω διαδήλωσης πηγαίνει και επιδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του στον ματατζή προσφέροντας του ένα τριαντάφυλλο είναι το λιγότερο προκλητικό. Φυσικά και δεν έχει φάει κανείς ξύλο επειδή προσέφερε ένα λουλούδι σε ήρεμες συνθήκες, αλλά όταν αυτός βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς άλλους οι οποίοι πετούν πέτρες, φωνάζουν και σπρώχνουν αργά η γρήγορα θα φάει και αυτός το χημικό του και μετά θα βγαίνουμε και θα φωνάζουμε "γεμίσανε χημικά τους συνταξιούχους και τους φοιτητές".

Εμ, καλά μου παιδάκια ο καπνός δεν κάνει διακρίσεις, έχει κάποια Α ακτίνα που δρα. Εγώ όταν πηγαίνω σε πορεία είμαι 50 μέτρα μακρυά οπότε ούτε χημικό ούτε ξύλο τρώω και διαδηλώνω για αυτά που πρέπει όχι επειδή ο τάδε ματατζής έβαλε ανάποδα την ασπίδα του.

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Γιατί σε όσες διαδηλώσεις έχω πάει βλέπω τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών (χωρίς να έχει πέσει ήδη καθόλου χημικό/ξύλο) αντί να διαμαρτύρονται για τα πραγματικά τους προβλήματα? Να βγάλουν πανό, να φωνάξουν, να κράξουν το σύστημα δεν λέει κανείς όχι. Αφού είπαμε ότι είναι φτωχοί , δεν έχουν τα βασικά για να γίνει το μάθημα, είναι άνεργοι. Και αντί να λένε "ψωμί παιδεία ελευθερία" λένε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι". Ε, δεν είναι λίγο υποκριτικό?

Μήπως τα θέλουνε λιγάκι? Τραβάτε με κι ας κλαίω δηλαδή! Ρίξτε μου και λίγο ξύλο (αφού σας προκάλεσα) για να γίνω και ήρωας.

Μιλάμε για ανεβασμένα πράγματα...

Δημοσ.

Γιατί σε όσες διαδηλώσεις έχω πάει βλέπω τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών (χωρίς να έχει πέσει ήδη καθόλου χημικό/ξύλο)

Να βγάλουν πανό, να φωνάξουν, να κράξουν το σύστημα δεν λέει κανείς όχι.
:shock:

Περιμένεις απάντηση στην επιχειρηματολογία σου ;

Δημοσ.
Ξαναλέω, όταν ο 20/50/80χρονος εν μέσω διαδήλωσης πηγαίνει και επιδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του στον ματατζή προσφέροντας του ένα τριαντάφυλλο είναι το λιγότερο προκλητικό.

Επειδή είσαι ανίκανος να καταλάβεις τη σημασία της χειρονομίας αυτής, θα πρότεινα να αφήσεις το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...