Hamurabi Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Αυτές τις πορείες λοιπόν, που εν τέλη διεκδικούν εμμέσως την εξαφάνιση τέτοιων εγκληματικών περιστατικών όπου θύματα είναι και οι αστυνομικοί, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους φροντιζουν να τις πνίγουν στα δακρυγόνα. Μη μου πεις οτι δεν ξερεις οτι το αν θα πεσουν δακρυγονα ή οχι το αποφασιζουν ανωτατα στελεχη της ελ.ας. που περνουν εντολη απτον υπουργο. ΓΙατι οποιος νομιζει οτι το αν θα πεσουν δακρυγονα το αποφασιζει το αστυφυλακακι μαλλον ζει σε αλλο κοσμο. Σε γενικες γραμμες συμφωνω απολυτα με το τελευταιο μηνυμα σου παντως.Και ξαναλεω για αλλη μια φορα οτι με αηδιαζει το οτι για το πως θα πραξει η αστυνομια αποφασιζουν οι πολιτικοι... οι οποιοι δεν ενδιαφερονται συνηθως για το συμφερον των πολιτων αλλα της καρεκλας τους.
Evgenios1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ρε που παμμμεεε? Συμφωνα με http://www.greekinsight.com/?conID=14727 εχουμε 700 νεκρους καθε 6 μηνες. (ελληνες σουμαχερ) Συμφωνα με το http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.01.2008,id=3438256 εχουμε 140 νεκρους καθε χρονο. (δολοφονιες) αρα 700*2+140= 1540νεκρους/χρονο και η υπογεννητικοτητα στα 1,29 το 2008... χμμ.. σε 100 χρονακια δεν θα υπαρχον ελληνες
@@sos@@ Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 LOL δλδ ποια είναι η διαφορά; Τον μεν ένα μπορείς να τον κερνάς υποτιμητικά σχόλια ενώ τον άλλον όχι; Ο ένας παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία , ρόλο που επέλεξε με την δική του βούληση να τον κατέχει και ο άλλος με την φορολογία του παρέχει τα υλικά για να φέρει αυτόν τον ρόλο σε πέρας . Α, και κάτι άλλο λέγοντας μπάτσο τον μπάτσο δεν αναφέρομαι στον Βαγγέλη ή στον Θανάση αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύει εκείνη την στιγμή , την καταχρηστική εξουσία ενώ λέγοντας κυράτσα πας κατευθείαν στο πρόσωπο που χαρακτηρίζεις.
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μη μου πεις οτι δεν ξερεις οτι το αν θα πεσουν δακρυγονα ή οχι το αποφασιζουν ανωτατα στελεχη της ελ.ας. που περνουν εντολη απτον υπουργο. ΓΙατι οποιος νομιζει οτι το αν θα πεσουν δακρυγονα το αποφασιζει το αστυφυλακακι μαλλον ζει σε αλλο κοσμο. Όχι δεν το αποφασίζει το αστυφυλακάκι φυσικά. Αλλά καιρός είναι να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες των πράξεών του. Αν ο ανώτερος σε διατάξει να κάνεις κάτι που είναι ενάντια στην ηθική σου, οφείλεις έχωντας στοιχειώδη αυτοσεβασμό να μη το κάνεις. Να παραιτηθείς το ίδιο δευτερόλεπτο από το σώμα. Διαφορετικά είναι συννένοχος στην διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Δηλαδή ο αστυνομικός που πέταξε χημικά στους συνταξιούχους δεν έχει ευθύνη για την πράξη του? Φταίει ο ανώτερος μόνο που του έδωσε την εντολή? Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας με τέτοιες δικαιολογίες. Σε γενικες γραμμες συμφωνω απολυτα με το τελευταιο μηνυμα σου παντως.Και ξαναλεω για αλλη μια φορα οτι με αηδιαζει το οτι για το πως θα πραξει η αστυνομια αποφασιζουν οι πολιτικοι... οι οποιοι δεν ενδιαφερονται συνηθως για το συμφερον των πολιτων αλλα της καρεκλας τους. Εδώ το παρεξήγησες. Δεν λέω πως η αστυνομία πρέπει να δρα ανεξάρτητη. Εγώ σου θέτω τον προβληματισμό σε άλλη βάση, πιο ρομαντική, όπου η αστυνομία δεν θα χρειάζεται καν να δράσει. (να μη πω καν να υπάρχει και χαρακτηριστώ ουτοπικός). Η εγκληματικότητα οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους όπως οικονομική εξαθλίωση, καταπίεση, εξουσία, ρατσισμός, έλλειψη παιδείας... ( η λίστα είναι μεγάλη). Όταν η κατάσταση φτάνει στα άκρα ή είσαι εναντίων των παραπάνω ή συννένοχος. Δεν χωράει μέση κατάσταση. Εστιάζοντας στην λογική καταλαβαίνουμε πως δεν γεννήθηκε κανένας εγκληματίας. Όλοι έγιναν/διαμορφώθηκαν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτές πρέπει να αλλάξουν ριζικά, αλλιώς εδώ θα είμαστε να ανακυκλώνουμε θύματα.
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Να παραιτηθείς το ίδιο δευτερόλεπτο από το σώμα. Τι ωραία και εύκολα που τα λες. Λες και φυτρώνουν δουλειές στο δρόμο και μπορούνε να τσιμπήσουν δυο τρεις στο γυρισμό για το σπίτι. Σύνελθε. Ο υπάλληλος που δουλεύει υπερωρίες χωρίς να το θέλει και χωρίς να πληρώνεται μπορεί επίσης να παραιτηθεί. Όταν αρχίσεις να δουλεύεις γιατί το έχεις ανάγκη το σκεπτικό σου θα αλλάξει. Η ευθύνη βρίσκεται λοιπόν στον ανώτερο και όχι στην τελευταία τρύπα του ζουρνά.
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Τι ωραία και εύκολα που τα λες. Λες και φυτρώνουν δουλειές στο δρόμο και μπορούνε να τσιμπήσουν δυο τρεις στο γυρισμό για το σπίτι. Το ίδιο ακριβώς λέει και ο κλέφτης. Δεν είχε δουλειά, και κάπως έπρεπε να ζήσει. Αν δεν διεκδικήσεις, δεν θα πάρεις. Συγνώμη κιόλας που θέτω την αξιοπρέπειά μου πάνω από την δουλειά μου. Εσύ σε αντίστοιχη περίπτωση, όταν θα σου πει ο ανώτερος σου να ρίξεις χημικά στον παππού σου, πες του "sorry grandpa, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου και δεν παίζουν και πολλές". Σύνελθε. Ναι οκ. Ο υπάλληλος που δουλεύει υπερωρίες χωρίς να το θέλει και χωρίς να πληρώνεται μπορεί επίσης να παραιτηθεί. Όταν αρχίσεις να δουλεύεις γιατί το έχεις ανάγκη το σκεπτικό σου θα αλλάξει. Η ευθύνη βρίσκεται λοιπόν στον ανώτερο και όχι στην τελευταία τρύπα του ζουρνά. Τόσα ξέρεις τόσα λες θα σου πω. Δεν με ξέρεις προσωπικά, και από το γεγονός και μόνο πως βγάζεις αβίαστα συμπεράσματα μπορώ να κρίνω την ωριμότητά σου. Αν εσύ έχεις συνηθίσει να σε εκμεταλεύονται σε σημείο που να το θεωρείς και κανόνα, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το ποιος πρέπει να συνέλθει.
Lucifer Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μεταξύ μας τώρα, άρρωστη μάνα στον Ευαγγελισμό, καθυστερημένη αδερφή, αλκοολικό πατέρα και ανάπηρο αδερφό να έχεις, δε γκλοπιάζεις συνταξιούχους, ούτε βαράς με μεταλλικές λαβές 15χρονα, ούτε πας και εσύ παρέα στους 5 που κλωτσάνε τον πεσμένο να γίνετε 6.
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Το ίδιο ακριβώς λέει και ο κλέφτης. Δεν είχε δουλειά, και κάπως έπρεπε να ζήσει.Αν δεν διεκδικήσεις, δεν θα πάρεις. Τώρα τι σύγκριση είναι αυτή; Σαφώς και αστειεύεσαι. Συγνώμη κιόλας που θέτω την αξιοπρέπειά μου πάνω από την δουλειά μου. Καλά κάνεις και τη θέτεις. Αν όμως κάποιος έχει πραγματική ανάγκη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στη θεωρία βέβαια έτσι είναι. Το καλύτερο το άφησες για το τέλος. Δεν με ξέρεις προσωπικά, και από το γεγονός και μόνο πως βγάζεις αβίαστα συμπεράσματα μπορώ να κρίνω την ωριμότητά σου. VS Αν εσύ έχεις συνηθίσει να σε εκμεταλλεύονται σε σημείο που να το θεωρείς και κανόνα[..] who's laughing now. (?)
@@sos@@ Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Η ευθύνη βρίσκεται λοιπόν στον ανώτερο και όχι στην τελευταία τρύπα του ζουρνά. Η τελευταία τρύπα του ζουρνά όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών .Το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι αλλά μετά βρωμά ολόκληρο . Και όσο δεν παίρνει τις τύχες της η ουρά τόσο την πατάει το κεφάλι . Θα μου πείς τώρα , τι να κάνει ο λαός ... ο "κυρίαρχος ..."ο "κυρίαρχος λαός" των λακέδων, μιζαδόρων και δουλοπρεπών χαφιέδων... Ο κυρίαρχος και με αλάθητο κριτήριο λαός ειναι αυτός που πάντοτε δίνει άλλοθι στους εξουσιαστές του για τα μεγαλύτερα εγκλήματά τους...απο την εποχή του Σωκράτη και του Φωκίωνα μέχρι το τέλος του κόσμου...Ο λαός ποτέ δεν θα ξυπνήσει,αφού ο σκοπός του είναι ίδιος με εκείνον του αφέντη του: να πλουτίσει, πατώντας επί πτωμάτων...
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Τώρα τι σύγκριση είναι αυτή; Σαφώς και αστειεύεσαι. Μεταξύ του κλέφτη που κλέβει για να επιβιώσει, και του αστυνομικού που πετάει χημικά στην γιαγιά του ψηφίζω άσσο. Πιο αντρίκειο μου φαίνεται. Καλά κάνεις και τη θέτεις. Αν όμως κάποιος έχει πραγματική ανάγκη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στη θεωρία βέβαια έτσι είναι. Να επαναλάβω το τόσα ξέρεις τόσα λες, ή θα θεωρηθεί πλεονασμός? Το καλύτερο το άφησες για το τέλος. VS who's laughing now. (?) Αυτό τώρα τι ήταν? Επίπληξη για ένα ξεχασμένο "λου"? Μπράβο, έβαλες τρίποντο. Έχεις και άλλα τέτοια ακράδαντα επιχειρήματα? Παρεμπιπτόντως, μάθε και να διαβάζεις, δίνοντας για αρχή βάση στα "αν".
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εντάξει, αφού πιάστηκες από κει, η ευθύνη βρίσκεται κατά κύριο λόγο στον ανώτερο. ..και δεν είπα ότι αυτό που κάνουν οι αστυνομικοί είναι σωστό, ούτε ότι το κάνουν όλοι, ούτε ότι γίνεται πάντα. Απλά το είδα απ τη σκοπιά του απλού, τελευταίου μεροκαματιάρη. @liopyr, όχι αγαπητέ δεν ήταν για το ξεχασμένο λ, ήταν γιατί έκανες ακριβώς αυτό για το οποίο με κατηγόρησες πριν. αν ήθελα να συνεχίσω θα μιλούσα για αντίληψη. Μεταξύ του κλέφτη που κλέβει για να επιβιώσει, και του αστυνομικού που πετάει χημικά στην γιαγιά του ψηφίζω άσσο. Εγώ δεν ψηφίζω κλέφτη γιατί μάλλον είναι τεμπέλης και άχρηστος, ούτε αστυνομικό "που πετάει χημικά στη γιαγιά"(-> γιατί αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε). Δικαιολογώ περισσότερο όμως τον δεύτερο.
Chris_85 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Απλά το είδα απ τη σκοπιά του απλού, τελευταίου μεροκαματιάρη. ''Τελευταιος μεροκαματιαρης'' δεν υπαρχει απο τη στιγμη που θελεις να λεγεσαι σωστος αστυνομικος. Ειναι ενα επαγγελμα γεματο ευθυνες και οποιος δεν ειναι διατεθημενος να αναλαβει αυτες τις ευθυνες, ακομα και οταν αυτο σημαινει πως πρεπει να αρνηθει να υπακουσει σε εγκληματικες εντολες ανωτερων, τοτε δεν ειναι ικανος γ αυτη τη δουλεια και σωστα λοιδορείται. Παντως ακομα μου προξενει εκπληξη πως κανεις δε σχολιαζει την αναγκη επιμορφωσης των αστυνομικων, την αναγκη της σωστης εκπαιδευσης και επανα-εκπαιδευσης, την αναγκη αλλαγης νοοτροπιας στο αστυνομικο σωμα. Δε μπορει, μεχρι και οι υπευθυνοι της αστυνομιας που βγαινουν και μιλουν, ειναι σαν να χουν κατεβει απ το βουνο χτες και εκφραζονται με τον λεκτικο πλουτο παιδιων του δημοτικου..δε μπορει αυτοι να ναι οι αξιοτεροι μεσα στο σωμα..
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 @liopyr, όχι αγαπητέ δεν ήταν για το ξεχασμένο λ, ήταν γιατί έκανες ακριβώς αυτό για το οποίο με κατηγόρησες πριν. αν ήθελα να συνεχίσω θα μιλούσα για αντίληψη. Την οποία ή έχεις ιδιαίτερη ανάγκη ή δεν διάβασες την τελευταία πρόταση στο προηγούμενο post μου. hint: Το "αν" το χρησιμοποιούμε μιλώντας υποθετικά. Μιλώντας υποθετικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή συμπεράσματα. Εγώ δεν ψηφίζω κλέφτη γιατί μάλλον είναι τεμπέλης και άχρηστος Τελικά ο κλέφτης είναι τεμπέλης ή δεν υπάρχουν δουλειές όπως ισχυρίστηκες πριν από λίγα λεπτά??? Μπερδεύτηκες λίγο? ούτε αστυνομικό "που πετάει χημικά στη γιαγιά"(-> γιατί αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε) Δικαιολογώ περισσότερο όμως τον δεύτερο. Ahem. Οkie. Eγώ εδώ τώρα τι λέω? Χμ. Συγχαρητήρια.
NOMIKOS Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Η εγκληματικότητα οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους όπως οικονομική εξαθλίωση, καταπίεση, εξουσία, ρατσισμός, έλλειψη παιδείας... ( η λίστα είναι μεγάλη). Όταν η κατάσταση φτάνει στα άκρα ή είσαι εναντίων των παραπάνω ή συννένοχος. Δεν χωράει μέση κατάσταση. +1 Συμφωνώ πρέπει να δωθεί βάση και στα αίτια.
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Την οποία ή έχεις ιδιαίτερη ανάγκη ή δεν διάβασες την τελευταία πρόταση στο προηγούμενο post μου.hint: Το "αν" το χρησιμοποιούμε μιλώντας υποθετικά. Μιλώντας υποθετικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή συμπεράσματα. Μην το ξαναπιάνεις, να χαρείς. Κάπου μπέρδεψες τα συμφραζόμενα.... ή μάλλον κάνε μου μαθήματα σύνταξης, σε ικετεύω. Τελικά ο κλέφτης είναι τεμπέλης ή δεν υπάρχουν δουλειές όπως ισχυρίστηκες πριν από λίγα λεπτά???Μπερδεύτηκες λίγο? Όχι δεν μπερδεύτηκα. Επιμένω ότι ο κλέφτης είναι κατά πάσα πιθανότητα τεμπέλης και άχρηστος. Άλλο το "οι δουλειές δε φυτρώνουν στο δρόμο" και άλλο το "δεν υπάρχουν δουλειές" Θα σε μαλώσω. Ahem. Οkie. Eγώ εδώ τώρα τι λέω? Χμ. Συγχαρητήρια. Να σαι καλά, και την επόμενη φορά πιο προσεκτικά. το "και" το έβαλα μετά από το "," για να δηλώσω έμφαση. ιφ δατς οκεη γιδ γιου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.