BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ιδιοκτήτης -> ΚράτοςΜπράβος -> Μπάτσος έννομοι κανόνες -> Νόμοι πελάτης -> Πολίτης (για αυτό πληρώνεις φόρους ) Με λίγα λόγια "ιδιοκτήτης" είναι το κράτος,έχει θέσει κάποιους κανόνες και έχει ορίσει την αστυνομία να τους εφαρμόζει και για να βρίσκεσαι στον "χώρο" του πληρώνεις ή διαμαρτύρεσαι με την ψήφο σου και όχι με χειροδικία στα όργανα της τάξης,αν δεν τον κάνεις τότε δε συμμορφώνεσαι με τους έννομους κανόνες που έχει θέσει για το χώρο αυτό. Κατα μία έννοια είσαι κι εσύ ιδιοκτήτης γιατί εσύ είσαι το κράτος αλλά το "μερίδιο" σου το δανείζεις ανα 4 χρόνια σε κάποιον που πρέπει να υπακούς(αυτό συμφώνησες). Εκτροχιάσθηκε το θέμα. Ναι μονο που δεν θυμαμαι να συμφωνησα να δινω το μεριδιο μου σε κανεναν. Επισης, οι εννομοι κανονες, οι μπραβοι και ο αυτοχαρακτηριζομενος "ιδιοκτητης" οφειλουν να σεβονται τον πελατη και να τον υπηρετουν. Και για να ριξω και την μπηχτη μου στον κοινοβουλευτισμο, τους εννομους κανονες τους βγαζουν οι πελατες, για ολα τα θεματα που αφορουν το μπαρ αποφασιζουν οι πελατες. Γενικα οταν υπαρχει ιδιοκτητης το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρει το μπαρ σου πισω. Μονοδρομος χωρις μεσες λυσεις και ρεφορμιστικες (σαν τον ομνι και εγω, απο παγκακι την' κονομησα την λεξουλα ) τακτικες. ΤΩΡΑ Εκτροχιαστηκε το θεμα.
Lucifer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Εδώ φαίνονται ονομαστικώς ποιοι είναι οι νεκροί αστυνομικοί. Έχουν σκοτωθεί στο καθήκον 85 από το 1984 και μετά. Και εδώ η άλλη πλευρά, 15 νεκροί και 2 παράλυτοι. Lucifer ως προς το αν αξίζει να υπομένει κάτι, ενοώ αν έχει κάνει κάτι που δικαιολογείται η χρήση βίας εναντίον του, πχ μπουνίδι σε αστυνομικό, προσπάθεια διαφυγής κτλ Όχι πχ αν σκότωσε να του συντρίψουν το κεφάλι...γιαυτό είναι αρμόδιο το δικαστήριο. Συμφωνούμε, προφανώς και η βία όταν καθιστά πράξη άμυνας δε θεωρείται ανήθικο μέσο. Αυτό λέω τόσα ποστ, ένας δεμένος, ένας με σηκωμένα ψηλά τα χέρια και ένας συνταξιούχος, δε δικαιολογούν βία (εκτός αν ο συνταξιούχος είναι ο παππούς μου). Ένα μαγκάκι που σπρώχνει και μανουριάζει, ναι, του σπας τη μάπα, τον δένεις και ως εκεί. Δλδ υπάρχει ο νόμος της ιδιοκτησίας, που υπερισχύει της βίας? Και πάλι, που ξέρεις, ότι αυτός, δεν μπορεί να αντιδράσει. Καθαρή μικροαστική συμπεριφορά. Ο κακός μπάτσος βαράει, τον ταλαίπωρο μικροκακοποιό, ο καλός φουσκωτός, βαράει το βλάκα, που δεν με αφήνει να διασκεδάσω. Αφεντικέ, σε σκεφτόμουν (!) και ήθελα να κάνω την απαραίτητη, όπως φαίνεται, διευκρίνηση: βία σε κάποιον που φέρεται ανάρμοστα σε ιδιωτικό χώρο (οι κανόνες του οποίου είναι εντός νομικού πλαισίου) δικαιολογείται μόνο ούτως ώστε να τον απομακρύνεις από το χώρο αυτό σε περίπτωση που αντιστέκεται. Δηλαδή -Φιλαράκο, σταμάτα να χουφτώνεις την κοπελιά. -Δε θα μου πεις εσύ τι θα κάνω ψηλέ, μυώδη αγριάνθρωπε. -Πέρασε σε παρακαλώ έξω μην έχουμε άλλα. -Έλα ρε παπάρι, έλα, μπορεί να είσαι 4 φορές εγώ αλλά και 'γω θα ματώσω πάνω σου! Αν η απάντηση του πελάτη, σε οποιαδήποτε από τις 2 συστάσεις του μπράβου (αυτός είναι καφές), ήταν απλώς "οκ μεγάλε, έγινε", δε θα 'χαμε ντράβαλα και θα 'χαν όλοι δίκιο.
Chris_85 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Σιγά μορφωμένε γιατρέ,θα σκίσεις κανα φακελάκι Αλλος θα σκισει φακελακι, αλλος κανα καλσον.. Ως τιμητες της δημοκρατιας, με πληρη δικαιωματα και χωρις κανεναν ελεγχο, ατομα που ''σπουδαζουν'' 2 χρονια, με τις συνθηκες που επικρατουν στην ΕΛΑΣ, δε μπορω να δεχθω λυπαμαι. Και κατι τελευταιο. Για να μπορεις να προασπισεις τη δημοκρατια, πρεπει πρωτα και κυρια, να ξερεις τι σημαινει η συγκεκριμενη λεξη. Σκεφτειτε ποσοι αστυνομικοι εχουν την ικανοτητα να καταλαβουν πραγματικα, οχι μονο τον ορισμο της, αλλα και την βαθυτερη εννοια και το τι ακριβως περιλαμβανει. Αφου λοιπον σκεφτειτε το κατα ποσο εχει ασχοληθει ενα αστυνομικο οργανο με το να κατανοησει τα παραπανω, σκεφτειτε και πως θα αντιδρουσε σε καταστασεις οπου θα επρεπε ο ιδιος να αποφασισει αν αυτο που θα κανει ειναι ''δημοκρατικο'' ή αν εχει πλεον περασει στην αντιπερα οχθη. Παραδειγματα?? Μια πορεια, δακρυγονα και ξυλο σε ηλικιωμενους, τα ''δικαιωματα'' ενος αλλοθρησκου, ενας οργισμενος 15χρονος που τον βριζει, .... Για να μπορει λοιπον ο αστυνομικος να αποτελεσει τον απολυτο τιμητη της δημοκρατιας (οπως επιχειρηματολογειτε μερικοι εδω μεσα-ακραιο/απευκταιο σεναριο για μενα) με απολυτη εξουσια και κανεναν ελεγχο, πρεπει να ειναι αρκετα μορφωμενος και πολυ καλα εκπαιδευμενος. Οσο την αστυνομια την αποτελουν (στην καλυτερη) ατομα που η νοητικη και πνευματικη τους εξελιξη εχει σταματησει στην Γ λυκειου και η μοναδικη εγκεφαλικη τους καταπονηση λαμβανει χωρα οταν συμπληρωνουν ''ΠΑΜΕ στοιχημα", τοτε εχουμε καθε λογο να ειμαστε επιφυλακτικοι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:58 ---------- Δεν λέω κάτι άλλο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν επεμβαίνεις σε μια σύλληψη είτε νόμιμη είτε όχι(κατά την άποψη σου). Και γνωστοι σου να ηταν ρε ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρεμβαινεις σε αστυνομικο ελεγχο! τι δεν καταλαβενετε? ΕΕτσιι....Κ οταν βλεπεις τη συμφοιτητρια σου, μια φιλη σου, ενα συμμαθητη σου, δεμενο πισθαγκωνα απο εναν μπατσο, ο οποιος με μανια χτυπαει το κεφαλι του παιδιου στο τσιμεντο, η χωνει κλωτσιες στα πλευρα 20 χρονων κοριτσιων, επισης δεν εχεις δικαιωμα να επεμβεις!!!!! Ειναι τυχεροι οι αστυνομικοι, που απεναντι τους εχουν ανθρωπους με περισσοτερο μυαλο και σωστοτερη κριση. Αλλιως με τοσα που εχουν γινει, αν ειχαν απεναντι τους τραμπουκους του επιπεδου τους, θα ειχαμε αιματοκυλισμα σε καθε πορεια. Υ.Γ. βεβαια θα μου πεις, εχουν τραμπουκους απεναντι τους ορισμενες φορες, τους κουκουλοφορους που σπαν-χτυπουν-βιαιοπραγουν. Αυτους αραγε γιατι δεν τους συλλαμβανουν ΠΟΤΕ? Για 2 λογους. Ειναι μπατσοι-ειναι επικινδυνοι.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Chris_85, με καθε σεβασμο αλλα νομιζω οτι το πηδηξες λιγακι το θεμα. Σχεδον παντα ταυτιζομαι με τις αποψεις σου αλλα εδω εισαι λιγο ως πολυ φουλ. Η αστυνομια, για αρχη, δεν προασπιζει καμια δημοκρατια. Το μονο που προασπιζει ειναι οι νομοι και τιποτε αλλο. Τωρα αν η ιδια η αστυνομια ειναι μερικες φορες υπερανω του νομου και αλλες απλα προστατης αυτου ειναι αλλο θεμα. Αστυνομια υπηρχε και σε μη δημοκρατικα καθεστωτα. Αλλο θεμα ειναι με λιγα λογια η δημοκρατια και δεν χωραει εδω. Τελος, αποψη μου, δεν γινεται να ζητας απο την αστυνομια να καταλαβει τι σημαινει ουσιαστικα η δημοκρατια οταν εσυ ο ιδιος την επικαλεισαι προφανως ανεφερομενος στο σημερινο πολιτικο συστημα που καμια απολυτως σχεση δεν εχει με την δημοκρατια. Μπορεις να τους πεις τιμητες της ελευθεριας (που και αυτο ειναι αρκετα συζητησιμο) η τιμητες της ασφαλειας και της ταξης (που και σε αυτο χωραει κουβεντα), το πρωτο ομως οχι. Ξεκαθαρα πραγματα. Και για το τελευταιο, ειναι σημαντικο να τονιστει η διαφορα γνωσης και μορφωσης. Το οτι καποιος δεν τελειωσε π,χ το λυκειο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι μορφωμενος και να μην εχει πνευματικη καλλιεργεια. Στα αληθεια ομως πιστευεις, πως τετοιες αξιες περνανε στα παιδια απο το υπαρχον εκπαιδευτικο συστημα? Δεν αμφισβητω την ελειψη τετοιων αξιων στην ελληνικη αστυνομια, αλλα το παω και πιο περα λεγοντας οτι αυτα δεν θα τα βρεις ουτε στην υπολοιπη κοινωνια. Εννοειται πως οι αστυνομικοι εχουν να αντιμετωπισουν και την διαφθορα της εξουσιας, το οποιο εχοντας ελειψη παδειας το κανει δυσκολο να αντιμετωπιστει. Να συμφωνησω φυσικα και στο οτι δεν ειναι αρκετα εκπαιδευμενοι.
Chris_85 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Chris_85, με καθε σεβασμο αλλα νομιζω οτι το πηδηξες λιγακι το θεμα. Σχεδον παντα ταυτιζομαι με τις αποψεις σου αλλα εδω εισαι λιγο ως πολυ φουλ. Η αστυνομια, για αρχη, δεν προασπιζει καμια δημοκρατια. Το μονο που προασπιζει ειναι οι νομοι και τιποτε αλλο. Τωρα αν η ιδια η αστυνομια ειναι μερικες φορες υπερανω του νομου και αλλες απλα προστατης αυτου ειναι αλλο θεμα. Αστυνομια υπηρχε και σε μη δημοκρατικα καθεστωτα. Αλλο θεμα ειναι με λιγα λογια η δημοκρατια και δεν χωραει εδω. Τελος, αποψη μου, δεν γινεται να ζητας απο την αστυνομια να καταλαβει τι σημαινει ουσιαστικα η δημοκρατια οταν εσυ ο ιδιος την επικαλεισαι προφανως ανεφερομενος στο σημερινο πολιτικο συστημα που καμια απολυτως σχεση δεν εχει με την δημοκρατια. Μπορεις να τους πεις τιμητες της ελευθεριας (που και αυτο ειναι αρκετα συζητησιμο) η τιμητες της ασφαλειας και της ταξης (που και σε αυτο χωραει κουβεντα), το πρωτο ομως οχι. Ξεκαθαρα πραγματα. Aπαντουσα απλα σε οσους λεγαν οτι η αστυνομια πρεπει και μπορει να ειναι τιμητης της δημοκρατιας και πως η μορφωση δεν εχει καμια σχεση με ολο αυτο και δεν εξεφρασα καποια προσωπικη αποψη για το πως πρεπει να ειναι η να μην ειναι η αστυνομια. Συγκεκριμενα, δεν ειπα οτι θελω την αστυνομια τιμητη της δημοκρατιας, ή οτι αυτο θα ηταν καποτε εφικτο, ειπα απλα οτι εστω και στο ακραιο σεναριο που η αστυνομια θελουμε να παιξει αυτο το ρολο, η μορφωση ειναι απαραιτητη. +1 για τα υπολοιπα που λες περι αστυνομιας. Και για το τελευταιο, ειναι σημαντικο να τονιστει η διαφορα γνωσης και μορφωσης. Το οτι καποιος δεν τελειωσε π,χ το λυκειο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι μορφωμενος και να μην εχει πνευματικη καλλιεργεια. Στα αληθεια ομως πιστευεις, πως τετοιες αξιες περνανε στα παιδια απο το υπαρχον εκπαιδευτικο συστημα? Δεν μιλαμε γενικα, μιλαμε συγκεκριμενα. Δεν μας ενδιαφερει ο ''καποιος'' που τελειωσε το Λυκειο και ενδεχεται να εχει ή μη, πνευματικη καλλιεργεια. Μιλαμε για καποιον που φερει οπλο. Οσο λοιπον αυτος ο καποιος που φερει οπλο νομιμα, ειναι στο πνευματικο επιπεδο του αποφοιτου Λυκειου, τοτε υπαρχει προβλημα (για τη συγκεκριμενη εργασια που καλειται να φερει εις περας ο μεσος αστυνομικος μιλαω). Πιστευω πως η δουλεια του αστυνομικου ειναι παρα παρα πολυ δυσκολη και πως για να την κανει σωστα, χρειαζεται να κατανοησει εννοιες και αξιες που σαφως και δεν τις δινει στο συνολο τους η λυκειακη βαθμιδα εκπαιδευσης. Οποτε απαιτουνται περαιτερω σπουδες, μοργωση, εκπαιδευση...που διαφωνεις? Δεν αμφισβητω την ελειψη τετοιων αξιων στην ελληνικη αστυνομια, αλλα το παω και πιο περα λεγοντας οτι αυτα δεν θα τα βρεις ουτε στην υπολοιπη κοινωνια. Εννοειται πως οι αστυνομικοι εχουν να αντιμετωπισουν και την διαφθορα της εξουσιας, το οποιο εχοντας ελειψη παδειας το κανει δυσκολο να αντιμετωπιστει. Να συμφωνησω φυσικα και στο οτι δεν ειναι αρκετα εκπαιδευμενοι. Ουτε εγω αμφισβητω την ελλειψη αξιων. Να επαναλαβω ομως πως η υπολοιπη κοινωνια δεν φερει οπλο. Οποτε η συγκριση ειναι ατοπη. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:55 ---------- Για να ξεκαθαρισω πληρως τη θεση μου, δεν εχω σαφως κατι με ατομα που τελειωσαν το Λυκειο και δεν σπουδασαν κατι. Εννοειται. Ουτε θεωρω αλλους με σπουδες και πτυχια, πιο πετυχημενους/πιο ''παιδεμενους'' ή οτι αλλο.. Λεω συγκεκριμενα, πως το επαγγελμα του αστυνομικου ειναι παρα πολυ δυσκολο και απαιτουνται πολλα (μορφωση-εκπαιδευση-παιδεια) για να γινει καποιος σωστος αστυνομικος. Διαφωνω με την ελληνικη νοοτροπια περι του επαγγελματος του αστυνομικου. Διαφωνω με το οτι ο καθε τυχαρπαστος μπορει να βγαλει ενα 14 και να γινει αστυνομικος.Διαφωνω με τη νοοτροπια στις σχολες αστυνομιας (περνα 1-2 μαθηματα δικαιου και παρε πτυχιο, οσο καθυστερημενος και να σαι). Και τελος, διαφωνω στο να παραδωσω τα ''κλειδια'' της δημοκρατιας σ' εναν μπατσο. Ξεκαθαρα πραγματα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.Προτείνω τη μέθοδο οι πηγές είναι εκεί έξω (όχι η tv και η μνήμη σου Κοσμά). Απλά όταν λένε να γίνουμε σαν το εξωτερικό και "γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς" απαντώ "μετρήστε αυτά τα δύο και δείτε γιατί δεν είμαστε και γιατί έχουμε αυτή τη νοοτροπία απέναντι στην ΕΛΑΣ". Καλό είναι αυτό, γιατί με το μακρύ και το κοντό του καθενός άκρη δε βγαίνει. Απλά, όταν διαβάζω μια τέτοια προτροπή: πσστ κάντε μια σύγκριση στις χώρες αυτές και μετρήστε θανάτους αστυνομικών σε σχέση με greece... ...υποθέτω ότι κάτι συγκεκριμένο είχες ήδη υπόψη και δε ζητούσες απλά από τους άλλους να ψάξουν να βρουν στοιχεία που θα στηρίζουν την εντύπωση που έχεις. Απλές επισημάνσεις.
Teaser Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Το θέμα εκτροχιάστηκε εντελώς σε εμπαθή επίθεση κατά μίας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους απευθύνονται. Ο ένας λέει ότι ο αστυνομικός πρέπει να έχει πανεπιστημιακή μόρφωση για να φέρει όπλο (), ο άλλος ότι πρέπει να εξομολογείται, ο τρίτος θέλει αστυνομικούς με δεμένα χέρια. Ε, εντάξει, τι να συζητήσουμε...
frenzy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 ...υποθέτω ότι κάτι συγκεκριμένο είχες ήδη υπόψη και δε ζητούσες απλά από τους άλλους να ψάξουν να βρουν στοιχεία που θα στηρίζουν την εντύπωση που έχεις. Απλές επισημάνσεις. Oι επισημάνσεις στα γραφόμενα άλλων καλό είναι να αποφεύγονται αν δεν έχουν διαχειριστικό χαρακτήρα...Είμαι ικανός να πω ακριβώς αυτό που θέλω σε κάθε ποστ. Με λίγα λόγια επισημαίνεις πως "προέτρεψα κάποιον να βρει στοιχεία"-καλά μέχρι εδώ- που "θα στηρίζει την εντύπωση που έχω"-χμ ποιά εντύπωση; Δεν άφησα κάτι να εννοηθεί για την εντύπωση που έχω για τα μεγέθη μέχρι το ποστ αυτό. Απλά είπα "μέχρι να δείτε κανένα νούμερο μη λέτε πολλά". Chill. Απλά επισημαίνω τις επισημάνσεις σου για να μην επισημανθούμε παραπάνω ε;
elven Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Αλλος θα σκισει φακελακι, αλλος κανα καλσον.. Ως τιμητες της δημοκρατιας, με πληρη δικαιωματα και χωρις κανεναν ελεγχο, ατομα που ''σπουδαζουν'' 2 χρονια, με τις συνθηκες που επικρατουν στην ΕΛΑΣ, δε μπορω να δεχθω λυπαμαι. Και κατι τελευταιο. Για να μπορεις να προασπισεις τη δημοκρατια, πρεπει πρωτα και κυρια, να ξερεις τι σημαινει η συγκεκριμενη λεξη. Σκεφτειτε ποσοι αστυνομικοι εχουν την ικανοτητα να καταλαβουν πραγματικα, οχι μονο τον ορισμο της, αλλα και την βαθυτερη εννοια και το τι ακριβως περιλαμβανει. Αφου λοιπον σκεφτειτε το κατα ποσο εχει ασχοληθει ενα αστυνομικο οργανο με το να κατανοησει τα παραπανω, σκεφτειτε και πως θα αντιδρουσε σε καταστασεις οπου θα επρεπε ο ιδιος να αποφασισει αν αυτο που θα κανει ειναι ''δημοκρατικο'' ή αν εχει πλεον περασει στην αντιπερα οχθη. Παραδειγματα?? Μια πορεια, δακρυγονα και ξυλο σε ηλικιωμενους, τα ''δικαιωματα'' ενος αλλοθρησκου, ενας οργισμενος 15χρονος που τον βριζει, .... Για να μπορει λοιπον ο αστυνομικος να αποτελεσει τον απολυτο τιμητη της δημοκρατιας (οπως επιχειρηματολογειτε μερικοι εδω μεσα-ακραιο/απευκταιο σεναριο για μενα) με απολυτη εξουσια και κανεναν ελεγχο, πρεπει να ειναι αρκετα μορφωμενος και πολυ καλα εκπαιδευμενος. Οσο την αστυνομια την αποτελουν (στην καλυτερη) ατομα που η νοητικη και πνευματικη τους εξελιξη εχει σταματησει στην Γ λυκειου και η μοναδικη εγκεφαλικη τους καταπονηση λαμβανει χωρα οταν συμπληρωνουν ''ΠΑΜΕ στοιχημα", τοτε εχουμε καθε λογο να ειμαστε επιφυλακτικοι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:58 ---------- ΕΕτσιι....Κ οταν βλεπεις τη συμφοιτητρια σου, μια φιλη σου, ενα συμμαθητη σου, δεμενο πισθαγκωνα απο εναν μπατσο, ο οποιος με μανια χτυπαει το κεφαλι του παιδιου στο τσιμεντο, η χωνει κλωτσιες στα πλευρα 20 χρονων κοριτσιων, επισης δεν εχεις δικαιωμα να επεμβεις!!!!! Ειναι τυχεροι οι αστυνομικοι, που απεναντι τους εχουν ανθρωπους με περισσοτερο μυαλο και σωστοτερη κριση. Αλλιως με τοσα που εχουν γινει, αν ειχαν απεναντι τους τραμπουκους του επιπεδου τους, θα ειχαμε αιματοκυλισμα σε καθε πορεια. Υ.Γ. βεβαια θα μου πεις, εχουν τραμπουκους απεναντι τους ορισμενες φορες, τους κουκουλοφορους που σπαν-χτυπουν-βιαιοπραγουν. Αυτους αραγε γιατι δεν τους συλλαμβανουν ΠΟΤΕ? Για 2 λογους. Ειναι μπατσοι-ειναι επικινδυνοι. Πως ακριβώς απαιτείς να έχει ο αστυφύλακας παιδεία απο τη στιγμή που δεν έχεις ούτε εσύ; Υποθέτω μιλάς για την αστυφυλάκων γιατί η αξιωματικών δεν είναι 2 χρόνια. Δηλαδή μιλάς για μια σχολή του 12; που ο σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει κυρίως σωματικά αλλά και πνευματικά κάποιους που θα βγουν στον δρόμο. Κυρίως σωματικά λέω γιατί κυρίως πνευματικά νομίζω ότι είναι ο σκοπός της σχολής αξιωματικών. Κι έρχεσαι εσύ ο οποίος υποτίθεται είσαι σε μία απο τις τοπ σχολές (ιατρική έχεις πει,έτσι δεν είναι; ) και μιλάς υποτιμητικά για έναν ολόκληρο κλάδο αμόρφωτων,ηλιθίων,ζώων κτλ κτλ. Για πες γιατί μπερδεύτηκα;Η παιδεία που είναι; Το να μιλάς με απαξίωση για κάποιους που ούτε καν γνωρίζεις είναι παιδεία; Το να μιλάς λες και είσαι ο μπλε Παουερ Ρέιντζερ που τους μ@μ@ει όλους; Το να θεωρείς τους άλλους αμόρφωτους πλην εσένα βεβαίως; Άσε κατάλαβα,το ότι έχεις περισσότερο μυαλό πρέπει να ναι... Αν η μετριοφροσύνη ήταν προτέρημα φαντάζομαι θα το χες και αυτό Ένα πράμα του στυλ είμαι τόσο γαμάτος που όταν με βλέπουν τα καβούρια περπατάν ευθεία. Θα έλεγα ότι έχεις καβαλήσει λιγάκι το καλάμι αλλά εσύ έχεις αρχίσει τις σούζες. Ξεκαβάλα λοιπόν,προσγειώσου γιατί ο λαός με την "καλύτερη κρίση και το περισσότερο μυαλό" δεν έχει ούτε τον δικό σου κλάδο σε εκτίμηση,είστε(θα είσαι εσύ) λιγάκι πιο πάνω απο τους ταρίφες. Και μη νομίζεις μπορεί να φοβάσαι να κρατάει ο αμόρφωτος όπλο αλλά κι εμείς φοβόμαστε να κρατάνε αμόρφωτοι νυστέρι και να κάνουν διαγνώσεις. Υγ:Είμαι κατά της αστυνομοκρατίας ,αλλά ο μηδενισμός και η έπαρση κάποιων αντι- εδώ μέσα,που νομίζουν ότι είναι η ελίτ ξερω γω ή ότι έπιασαν τον παπά απο τ @@ σε κάνει να θες να γίνεις στρουμφάκι ή χειρότερα να πας ΕΠΟΠ. Υγ2:Culand,γράψε ότι θες,αμφιβάλω αν θα το διαβάσω.Τι αμφιβάλω 1.02 απόδοση δίνει
kosmasgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 ΧαΧα έχει εμπειρίες ρε elven μην το παρεξηγείς το παιδί. Γνωρίζει το μορφωτικό επίπεδο και την ικανότητα 40.000 αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα.
teo64x Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 [...] γιατί ο λαός με την "καλύτερη κρίση και το περισσότερο μυαλό" δεν έχει ούτε τον δικό σου κλάδο σε εκτίμηση,είστε(θα είσαι εσύ) λιγάκι πιο πάνω απο τους ταρίφες. [...] Δε συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση, αλλά, μιλώντας ως αναγνώστης, με αφορμή (και μόνο) το παραπάνω, τι θα λέγατε (όλοι στο thread, κανείς συγκεκριμένος) τα μεγαλύτερα-του-μεσαίου ποστ σας να περιείχαν και ανάλογο αριθμό επιχειρημάτων και όχι γενικών και αυθαίρετων προτάσεων ή ανέντιμων και χιλιοδιατυπωμένων προσωπικών προσβολών σε βάρος των συνομιλητών;
elven Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δε συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση, αλλά, μιλώντας ως αναγνώστης, με αφορμή (και μόνο) το παραπάνω, τι θα λέγατε (όλοι στο thread, κανείς συγκεκριμένος) τα μεγαλύτερα-του-μεσαίου ποστ σας να περιείχαν και ανάλογο αριθμό επιχειρημάτων και όχι γενικών και αυθαίρετων προτάσεων ή ανέντιμων και χιλιοδιατυπωμένων προσωπικών προσβολών σε βάρος των συνομιλητών; Αφού είναι αφορμή και μόνο,προσωπικά θα έλεγα όχι :ρ
Chris_85 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δε συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση, αλλά, μιλώντας ως αναγνώστης, με αφορμή (και μόνο) το παραπάνω, τι θα λέγατε (όλοι στο thread, κανείς συγκεκριμένος) τα μεγαλύτερα-του-μεσαίου ποστ σας να περιείχαν και ανάλογο αριθμό επιχειρημάτων και όχι γενικών και αυθαίρετων προτάσεων ή ανέντιμων και χιλιοδιατυπωμένων προσωπικών προσβολών σε βάρος των συνομιλητών; Εχω τονισει 1000φορες μερικα πραγματα, αλλα η ικανοτητα αντιληψης μερικων ειναι δυστυχως περιορισμενη(δεν αναφερομαι σε σενα). Αν ωστοσο θεωρεις οτι εγω προσεβαλλα καποιον στο φορουμ, ή οτι δεν εχω επιχειρηματα για τις θεσεις μου, περιμενω να μου καταδειξεις τα αναλογα ποστ, για να επανορθωσω. edit: Βλεπω πηρες την απαντηση σου, οποτε μην ασχολεισαι..ας ριξουμε κανα γελακι και ας προσπερασουμε ασχολιαστα τετοια ποστ, ουτως η αλλως αυτον που τα ποσταρει γελοιοποιουν..
kosmasgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μάλλον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την εξαίρεση απο το σύνολο. Οσο την αστυνομια την αποτελουν (στην καλυτερη) ατομα που η νοητικη και πνευματικη τους εξελιξη εχει σταματησει στην Γ λυκειου και η μοναδικη εγκεφαλικη τους καταπονηση λαμβανει χωρα οταν συμπληρωνουν ''ΠΑΜΕ στοιχημα", τοτε εχουμε καθε λογο να ειμαστε επιφυλακτικοι. Φοβερό επιχείρημα. Τουλάχιστον εγώ στον κοινωνικό μου κύκλο ξέρω καμοιά 10αριά που σπουδάζουν ταυτόχρονα σε ΑΕΙ και τα πάνε και μια χαρά με τα μαθήματα. Ως τιμητες της δημοκρατιας, με πληρη δικαιωματα και χωρις κανεναν ελεγχο, ατομα που ''σπουδαζουν'' 2 χρονια, με τις συνθηκες που επικρατουν στην ΕΛΑΣ, δε μπορω να δεχθω λυπαμαι. Αλλο οι συνθήκες της ΕΛΑΣ και άλλο οι συνθήκες στις σχολές της ΕΛΑΣ. Για να μπορεις να προασπισεις τη δημοκρατια, πρεπει πρωτα και κυρια, να ξερεις τι σημαινει η συγκεκριμενη λεξη. Σκεφτειτε ποσοι αστυνομικοι εχουν την ικανοτητα να καταλαβουν πραγματικα, οχι μονο τον ορισμο της, αλλα και την βαθυτερη εννοια και το τι ακριβως περιλαμβανει. Αφου λοιπον σκεφτειτε το κατα ποσο εχει ασχοληθει ενα αστυνομικο οργανο με το να κατανοησει τα παραπανω, σκεφτειτε και πως θα αντιδρουσε σε καταστασεις οπου θα επρεπε ο ιδιος να αποφασισει αν αυτο που θα κανει ειναι ''δημοκρατικο'' ή αν εχει πλεον περασει στην αντιπερα οχθη. Παραδειγματα?? Μια πορεια, δακρυγονα και ξυλο σε ηλικιωμενους, τα ''δικαιωματα'' ενος αλλοθρησκου, ενας οργισμενος 15χρονος που τον βριζει, .... Ωραία όλα αυτά , αλλα εκφράζουν το σύνολο της ΕΛΑΣ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.