Προς το περιεχόμενο

Επιθέσεις κακοποιών κατά αστυνομικών

cbr600RR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, τι παράλογο είπα. Πέρα από την κοινή λογική. Το να διαφωνείς, στο ότι ο μπάτσος δεν πρέπει να εξασκεί βία, εμένα μου φαίνεται τελείως παράλογο. Εμένα το θέμα μου, δεν είναι αυτό. Ειναι, με ποιο δικαίωμα, μια κυράτσα, επεμβαινει στο πως κάνει τη δουλειά της η αστυνομία. Και πρόσεξε, πήγαν να συλλάβουν κάποιον, δεν τον πλακώνανε. Αυτό έλειπε, να μη συλλαμβάνει κόσμο η αστυνομία, επειδή τα πρόβατα του λαζόπουλου φοβούνται την αστυνομική βία.

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλα ρε, πατε να βγαλετε ακρη με τον omni? Το να πηγε εστω και σε μια πορεια και να μην ειδε να συλλαμβανεται κανεις ασχετος πρεπει να βραβευτει με παγκοσμιο βραβειο παρατηρησης.

Δηλαδη δεν εχει δει οτι σε ολες τις πορειες ειναι οι 200 μπαχαλακηδες στην ουρα, οι μπατσοι δεν τους πιανουν (γιατι προφανως ειναι συναδελφοι) και μολις τα κανουν μπαχαλο, τρωνε το ξυλο και τα δακρυγονα οι ασχετοι που κατεβηκαν να διαμαρτυρηθουν.

Δημοσ.

Critter σεβαστή η άποψη σου αλλά έχω μια ένσταση. Συλλαμβάνουν κόσμο συχνά σε πορείες. Και αυτό γίνεται όταν αυτοί προκαλούν.

Δεν συλλαμβάνονται τυχαίοι που περνούν από μπροστά εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Δεν είμαι βλάκας να βλέπω ότι 100 άτομα εκσφενδονίζουν πέτρες και ξύλα και να μπω "τυχαία" ανάμεσα τους... Αν εγώ βρίσκομαι μέσα στην ομάδα των πετροβόλων προφανώς πετάω και εγώ πέτρες. Συνήθως οι δεύτεροι διαχωρίζονται από τους ειρηνικούς διαδηλωτές, επομένως δεν τίθεται θέμα λάθους σύλληψης. Εκτός από εξαιρέσεις βέβαια.

Και η βία όπως λέει το αφεντικό είναι απαραίτητη για έναν αστυνομικό. Δεν εφευρέθηκε τώρα η αστυνομία ούτε πρώτη φορά χρησιμοποιείται βία. Είναι το μόνο μέσο που μπορεί να αντικρούσει την βία και την αντίσταση. Πολύ πιθανόν είναι ότι αν τα βάλεις με ματατζή σώμα με σώμα θα σε διαλύσει στο ξύλο και θα έχει κάθε δίκαιο. Άλλο αυτό όμως και άλλο οι κλάψες του κάθε λαζόπουλου για τα αθώα παιδάκια που βρίσκονται όλως τυχαίως στα πεδία μαχών ενώ σκόπευαν να πάνε να αρμέξουν την αγελάδα για να ταίσουν με γάλα την οικογένεια...

Μην ξανά λέμε τα ίδια πράγματα μετά από τόσο καιρό...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ότι αυτοί που κάνουν τις φασαρίες είναι προβοκάτορες, δεν μας ενδιαφέρει;

Δημοσ.

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα!Είμαστε έλληνες ευηπόλητοι πολίτες,χριστιανοί ορθόδοξοι,που υποστηρίζουμε την κυβέρνηση για να πάει η Ελλαδίτσα μας μπροστά!Ξέρουμε κ έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ που μας ενημερώνουν τίμια και σωστά:X

Δημοσ.
Nαι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, τι παράλογο είπα. Πέρα από την κοινή λογική. Το να διαφωνείς, στο ότι ο μπάτσος δεν πρέπει να εξασκεί βία, εμένα μου φαίνεται τελείως παράλογο. Εμένα το θέμα μου, δεν είναι αυτό. Ειναι, με ποιο δικαίωμα, μια κυράτσα, επεμβαινει στο πως κάνει τη δουλειά της η αστυνομία. Και πρόσεξε, πήγαν να συλλάβουν κάποιον, δεν τον πλακώνανε. Αυτό έλειπε, να μη συλλαμβάνει κόσμο η αστυνομία, επειδή τα πρόβατα του λαζόπουλου φοβούνται την αστυνομική βία.

Ελλάδα ζείς ρε φιλάρακι ;) Ο κόσμος επηρεάζεται απο παντού και δεν εμπιστεύεται τίποτα. Αν η κυράτσα αυτή σε καμοιά άλλη χώρα προσπαθούσε να αποτρέψει σύλληψη κακοποιών μπορεί να έτρωγε και καμιά σφαίρα στα πόδια. :X Εδώ την έβγαλε ζάχαρη και σκοτώθηκαν και εξαιτίας της. Τζάμπα συζητάμε ο αλλος έχει φύγει ηδη.:fear:

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα!Είμαστε έλληνες ευηπόλητοι πολίτες,χριστιανοί ορθόδοξοι,που υποστηρίζουμε την κυβέρνηση για να πάει η Ελλαδίτσα μας μπροστά!Ξέρουμε κ έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ που μας ενημερώνουν τίμια και σωστά:X

ΧαΧαΧα όντως είναι χειροπιαστά τα παραδείγματα ;) +1

Δημοσ.

Πως δεν μας ενδιαφέρει; Φυσικά και είναι προβοκάτορες γιατί υποκινούνται από διάφορους "προοδευτικούς" (τα παραδείγματα πολλά Δεκέμβρης 08, εξέγερση μεταναστών, καταλήψεις κτλ) για να κάνουν κάποιοι πολιτική σπέκουλα και να νομίζουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Δημοσ.

Επί του θέματος λίγο, η τύπισσα στη συγκεκριμένη δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να επέμβει. Ούτε μπουνιές τραβούσανε οι μπάτσοι σε κανέναν, ούτε κατάχρηση γινόταν.

Από την άλλη, όταν δεις εσύ μπάτσο να ποδοπατά κάποιον ήδη πεσμένο, ε ναι, τότε εν ονόματι της δημοκρατίας, θα ασκηθεί βία στο μπάτσο.

Δημοσ.

Δεν έχεις δικαίωμα να ασκήσεις βία στον μπάτσο. Κατάλαβε το. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Ο άτομος που βρίσκεται από κάτω μπορεί να είναι από φοιτητής μέχρι Παλαιοκώστας και Πάσσαρης. Δεν δικαιούται κανένας να υποδείξει τη δουλειά του μπάτσου. Ο τυχαίος Ρομπέν που περνά από δίπλα δεν γνωρίζει τι έχει προηγηθεί, με ποιον έχει να κάνει και αν αξίζει αυτό που υπομένει. Έτσι σκέφτηκε και η κυράτσα τότε με τους αστυνομικούς, ότι ο μπάτσος είχε άδικο που "ποδοπατούσε κάποιον πεσμένο", και τώρα η Ελλάδα μετράει 1 ακόμη νεκρό αστυνομικό επειδή πήγε να συλλάβει (ορθά) δύο εγκληματίες.

Έξω από το χορό είμαστε όλοι φιλεύσπλαχνοι.

Δημοσ.

Από την άλλη, όταν δεις εσύ μπάτσο να ποδοπατά κάποιον ήδη πεσμένο, ε ναι, τότε εν ονόματι της δημοκρατίας, θα ασκηθεί βία στο μπάτσο.

Σαφώς θα ασκηθεί βία , γιαυτό οι πιό πολλοί αστυνομικοί κάνουν το παρακάτω απόλυτα νόμιμο και ας τραγουδάνε απο έξω τα πρόβατα και οι λοιποί καλοθελητές.

img004.jpg

Σελ. 194. Αστυνομική Αυτοπροστασία. (Ε ρε τι σου κάνει το ίντερνετ). Τροποι χειροπέδησης

Δεν έχεις δικαίωμα να ασκήσεις βία στον μπάτσο. Κατάλαβε το. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Ο άτομος που βρίσκεται από κάτω μπορεί να είναι από φοιτητής μέχρι Παλαιοκώστας και Πάσσαρης. Δεν δικαιούται κανένας να υποδείξει τη δουλειά του μπάτσου. Ο τυχαίος Ρομπέν που περνά από δίπλα δεν γνωρίζει τι έχει προηγηθεί, με ποιον έχει να κάνει και αν αξίζει αυτό που υπομένει. Έτσι σκέφτηκε και η κυράτσα τότε με τους αστυνομικούς, ότι ο μπάτσος είχε άδικο και "ποδοπατούσε κάποιον πεσμένο", και τώρα η Ελλάδα μετράει 1 ακόμη νεκρό αστυνομικό επειδή πήγε να συλλάβει (ορθά) δύο εγκληματίες.

Ο όρος αστυνομική βία ειναι σύνθετος. Υπάρχει νόμιμη αστυνομική βία που ακείται στα πλαίσια μια σύλληψης ή αντίστασης κατά της αρχής ή καταστολής για αποκατάσταση τάξης κλπ και προφανώς η παράνομη που ξέρουμε όλοι πια είναι.

Δημοσ.
Ο όρος αστυνομική βία ειναι σύνθετος. Υπάρχει νόμιμη αστυνομική βία που ακείται στα πλαίσια μια σύλληψης ή αντίστασης κατά της αρχής ή καταστολής για αποκατάσταση τάξης κλπ και προφανώς η παράνομη που ξέρουμε όλοι πια είναι.

Δεν λέω κάτι άλλο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν επεμβαίνεις σε μια σύλληψη είτε νόμιμη είτε όχι(κατά την άποψη σου). Δεν έχεις δικαίωμα γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζεις την κατάσταση.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται κάτω μπορεί να είναι καταζητούμενος 10 χρόνων για 5 δολοφονίες και 6 βιασμούς, να πιάστηκε και να τρώει το ξύλο της αρκούδας.

Ο περαστικός δεν το γνωρίζει αυτό, έχει ελλειπή ενημέρωση και "νομίζει" ότι αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο.

Όμως, όταν μια σύλληψη μπορεί να γίνει ειρηνικά τότε θα πρέπει να γίνεται.

Δημοσ.
Δεν λέω κάτι άλλο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν επεμβαίνεις σε μια σύλληψη είτε νόμιμη είτε όχι. Δεν έχεις δικαίωμα γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζεις την κατάσταση.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται κάτω μπορεί να είναι καταζητούμενος 10 χρόνων, να πιάστηκε και να τρώει το ξύλο της αρκούδας.

Ο περαστικός δεν το γνωρίζει αυτό, έχει ελλειπή ενημέρωση και "νομίζει" ότι αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο.

Συμφωνούμε απόλυτα :-) Αυτό ακριβώς που λές αποδείχτηκε στην πράξη. Αλλά και τον πλέον καταζητούμενο να έχεις πιάσει σε έλεγχο δεν δικαιολογούνται τα μπουνίδια σε καμοία περίπτωση. Μόνο αν σου επιτεθεί ;) Η περίπτωση αυτή των δύο αστυνομικών ήταν και δύσκολη. Στις σχολές διδάσκεται σε έναν τυπικό έλεγχο ο (+1 ύποπτος) που πιθανολογείς οτι μπορεί να υπάρχει. Εχοντας καθαρό μυαλό και αίσθηση του χώρου θα μπορέσεις να τον αντιληφθείς αν υπάρξει τελικά. Διέκοψε τον έλεγχο η θεία και βρήκε ευκαιρία ο αλλος και πυροβολησε απο πίσω.

Δημοσ.
Δεν έχεις δικαίωμα να ασκήσεις βία στον μπάτσο. Κατάλαβε το. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Ο άτομος που βρίσκεται από κάτω μπορεί να είναι από φοιτητής μέχρι Παλαιοκώστας και Πάσσαρης. Δεν δικαιούται κανένας να υποδείξει τη δουλειά του μπάτσου. Ο τυχαίος Ρομπέν που περνά από δίπλα δεν γνωρίζει τι έχει προηγηθεί, με ποιον έχει να κάνει και αν αξίζει αυτό που υπομένει. Έτσι σκέφτηκε και η κυράτσα τότε με τους αστυνομικούς, ότι ο μπάτσος είχε άδικο που "ποδοπατούσε κάποιον πεσμένο", και τώρα η Ελλάδα μετράει 1 ακόμη νεκρό αστυνομικό επειδή πήγε να συλλάβει (ορθά) δύο εγκληματίες.

Αναφορικά με τα μπολντ:

1) Θεωρώ το σκεπτικό από πίσω τους, εμετικό. Τίποτα λιγότερο.

2) Αν δε μπορώ να κρίνω εγώ "αν αξίζει" αυτό που υπομένει, σίγουρα δε μπορεί να το κρίνει ούτε ο μπάτσος ή οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος.

Αναφορικά με το αν έχω δικαίωμα να ασκήσω βία σε ένα μπάτσο -ενδέχεται να μην καλύπτομαι νομικά, όχι. Αυτό δε θα σταματήσει τίποτα από την εξέλιξη των πραγμάτων όμως. Όπως όταν κάποιος μπάτσος δεν έχει δικαίωμα να πυροβολεί άοπλους ανήλικους, αλλά παρ' όλα αυτά γίνεται. Tough luck.

Και επειδή ξεφεύγουμε, ξαναδιάβασε τον διαχωρισμό ανάμεσα στην άδικη βιαιοπραγία, την απαραίτητη "βιαιοπραγία" και το ρόλο της κυράς στο συγκεκριμένο σκηνικό.

(Για να βοηθήσω, "άδικη βιαιοπραγία" είναι αυτή που ασκείται όταν ο δέκτης δεν μπορεί να ανταποδώσει ή μπορεί και δεν το κάνει).

Δημοσ.

Και πώς ξέρεις εσύ ότι πριν εμφανιστείς στο περαστικό , 10 δευτερόλεπτα πριν ο άλλος επιτέθηκε στον μπάτσο και για να τον φέρει βόλτα έπρεπε να ασκήσει την βία , που εν τέλει εσύ έχοντας άγνοια του περιστατικού θα την δείς ώς άδικη και θα επέμβεις. Μιλάμε για περιστατικά ότι γενικότητες. Δεν είναι όλοι οι έλεγχοι ίδιοι.

Δημοσ.

(Για να βοηθήσω, "άδικη βιαιοπραγία" είναι αυτή που ασκείται όταν ο δέκτης δεν μπορεί να ανταποδώσει ή μπορεί και δεν το κάνει).

Συλλαβή-συλλαβή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...