Προς το περιεχόμενο

JAVA EE και JAVA SE στο ίδιο μηχάνημα

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα εγκατεστημενη την JAVA SE και εγκατεστησα και την JAVA EE.

Παρόλα αυτά όταν πάω στο command prompt και κάνω java -version μου βγάζει την έκδοση της SE.

Πως θα γίνει να χρησιμοποιηθεί η EE λοιπόν όταν κάνω compile και run αντίστοιχα?

Δημοσ.

βασικά δεν μπορώ να βρω το path της java EE, βρίσκω μόνο ένα φάκελο Sun/Appserver και πουθενά το EE SDK εγκατεστημενο

Μου φαίνεται ότι μπορώ να δουλέψω την enterprise μόνο μέσω Netbeans IDE.

Δημοσ.

Ψάξε να βρεις το javac.exe μέσα στο σύστημά σου. Λογικά η μία έκδοση θα είναι η SE και η άλλη η EE.

Δεν έχω δουλέψει Netbeans οπότε μπορεί απλά να την έχει κάπου "κρυμμένη" και να είναι ρυθμισμένο να "κοιτάει" αυτή.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται ποτέ κανένα java -version να σου τυπώσει ΕΕ version και το JAVA_HOME δεν χρειάζεται να το θέσεις ;). Οι javac και java είναι κομμάτι του SE JDK. Η ΕΕ είναι ένα σύνολο από extension libraries. Χωρίς την SE η EE δεν κάνει τίποτα.

Θα με βοηθούσες αν μου έδινες το λινκ για αυτό που κατέβασες και εγκατέστησες ως Java EE. Υπάρχει έκδοση του Netbeans που έχει bundled την Java . Έτσι το Netbeans θα χρησιμοποιεί μόνο του την ΕΕ όταν δημιουργείς Dynamic Web project (με Servlets/JSP/JSF και πάει κλαίγοντας). Μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις αυτό. Standalone EE θα σε δυσκολέψει μιας και ακόμα από ότι καταλαβαίνω, τώρα αρχίζεις.

ΗΤΗ :-)

Δημοσ.

thnx

Οι javac και java είναι κομμάτι του SE JDK. Η ΕΕ είναι ένα σύνολο από extension libraries. Χωρίς την SE η EE δεν κάνει τίποτα.

Οπότε αναγκαστικα για να βάλει κάποιος την EE πρεπει να εχει και την SE?

Κατέβασα απο εδω : http://java.sun.com/javaee/downloads/index.jsp

το GlassFish Java EE + Tools

Δημοσ.
nick[;2648994'']GlassFish Java EE + Tools

Επομένως ισχύει αυτό που σου είπα για το Netbeans. Τα έχει όλα (Java EE και application server: Glassfish) και συμφέρει ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...