jim_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 20GB για / και ακομα 2GB για swap ειναι υπεραρκετα για μια απλη εγκατασταση linux. Αν θες, κανεις και ενα ακομα partition για /home, οσο μεγαλο το θες, και εισαι αρχοντας. Η εγκατασταση στο σκληρο μιας διανομης απο cd (δισκακι των 700MB) δεν ξεπερναει τα 2GB. Αν μιλαμε για εγκατασταση απο dvd, τοτε ισως η τελικη εγκατασταση να ειναι πανω απο 10GB. Στα δικα μου εχω - Στο laptop, με σκληρο 60GB, εδωσα 15GB για /, 1GB για swap και τα υπολοιπα για /home. Το / ειναι κατα ~20% γεματο. - Στο desktop, με σκληρο 320GB και 2 partitions σε ntfs (60GB για xp και οσα περισσευουν για αποθηκευτικο χωρο) εδωσα 13.5GB για / και 1.5GB για swap. Δεν προεβλεψα για ξεχωριστο /home . To / ειναι ~40% γεματο. Σε 3ο pc φιλου μου, ολο με linux, με 640GB σκληρο εδωσα 18GB για /, 2GB για swap, 20 GB για /home και τα υπολοιπα 600GB για αποθηκευτικο χωρο σε ext3. To / ειναι κατα 15% γεματο, ισως και πιο λιγο. Οπως θα καταλαβες, δεν τα παω καλα με τους υπολογισμους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 20GB για / και ακομα 2GB για swap ειναι υπεραρκετα για μια απλη εγκατασταση linux. Αν θες, κανεις και ενα ακομα partition για /home, οσο μεγαλο το θες, και εισαι αρχοντας. Η εγκατασταση στο σκληρο μιας διανομης απο cd (δισκακι των 700MB) δεν ξεπερναει τα 2GB. Αν μιλαμε για εγκατασταση απο dvd, τοτε ισως η τελικη εγκατασταση να ειναι πανω απο 10GB. Στα δικα μου εχω - Στο laptop, με σκληρο 60GB, εδωσα 15GB για /, 1GB για swap και τα υπολοιπα για /home. Το / ειναι κατα ~20% γεματο. - Στο desktop, με σκληρο 320GB και 2 partitions σε ntfs (60GB για xp και οσα περισσευουν για αποθηκευτικο χωρο) εδωσα 13.5GB για / και 1.5GB για swap. Δεν προεβλεψα για ξεχωριστο /home . To / ειναι ~40% γεματο. Σε 3ο pc φιλου μου, ολο με linux, με 640GB σκληρο εδωσα 18GB για /, 2GB για swap, 20 GB για /home και τα υπολοιπα 600GB για αποθηκευτικο χωρο σε ext3. To / ειναι κατα 15% γεματο, ισως και πιο λιγο. Οπως θα καταλαβες, δεν τα παω καλα με τους υπολογισμους! Θα ήθελα να κάνω και /home αλλά μου φαίνεται δύσκολο, γιατί έχω ήδη 2 κατατμήσεις και νομίζω ότι πρέπει να καταφύγω σε λογικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Κανε το /home και το swap σε μια λογικη κατατμηση. Εγω αυτο λεω να κανω στο desktop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κανε το /home και το swap σε μια λογικη κατατμηση. Εγω αυτο λεω να κανω στο desktop. Ευχαριστώ για όλα. Μια ερώτηση ακόμη. Ο δίσκος μου είναι 1TB, έχει φορτωμένα τα vista και σε δεύτερη μικρή κατάτμηση τη rekover. Ανάφερα πιο πάνω πως θέλω να περάσω το ubuntu σε μια κατάτμηση και σε μια λογική το /home, το swap και μια κατάτμηση σαν αποθηκευτικό χώρο. Εκείνο που θα ήθελα να πληροφορηθώ είναι για το χώρο που πρέπει να αφήσω για τα vista, ώστε να τρέχουν άνετα. Οι εφαρμογές που τρέχω είναι το office, το photoshop και καμιά ταινία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Πιστευω οτι 20GB ειναι παραπανω απο αρκετα για το partition των vista, αν αποθηκευεις τα αρχεια σου στο μεγαλο αποθηκευτικο χωρο. Στο δικο μου partition των xp, απο τα 60GB του partition, εχω τα 30 πιασμενα, και απο αυτα τα 30, ειμαι σιγουρος οτι 25+ GB ειναι τα παιχνιδια (cod2, cod4, gta san andreas, nfsmw, pes2008). Δεν ειμαι gamer, απλα μερικες φορες θελω κατι να ξεσπαω και να χαλαρωνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.