ioannis Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Έχω έναν δίσκο που έχει τα vista. Θέλω να τον χωρίσω και να βάλω και το ubuntu. Το ubuntu χρησιμοποιεί το gparted ως γνωστόν για αυτή τη δουλειά, θα ήθελα να ξέρω αν το gparted δεν θα με πειράξει κατά την κατάτμηση τα vista. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Θα μικρυνεις λιγο το partition των vista, και τον ελευθερο χωρο που θα δημιουργηθει θα τον χωρισεις σε 2 partition για / και swap, ή 3 αν θες ξεχωριστο /home. Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι ο χρονος που χρειαζεται για να μικρυνει το ntfs partition και να μετακινηθουν τα δεδομενα μεσα σε αυτο. Τελευταια φορα που το εκανα, εκανε διψηφιο αριθμο ωρων για να τελειωσει το συγκεκριμενο task. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Θα μικρυνεις λιγο το partition των vista, και τον ελευθερο χωρο που θα δημιουργηθει θα τον χωρισεις σε 2 partition για / και swap, ή 3 αν θες ξεχωριστο /home. Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι ο χρονος που χρειαζεται για να μικρυνει το ntfs partition και να μετακινηθουν τα δεδομενα μεσα σε αυτο. Τελευταια φορα που το εκανα, εκανε διψηφιο αριθμο ωρων για να τελειωσει το συγκεκριμενο task. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ώστε μετακινούνται τα δεδομένα, πολύ ωραία, αν κανείς έχει 500 γιγα δίσκο και πάλι θα υπάρξει πρόβλημα με το χρόνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Εμενα για ~20 ψωρογιγα εκανε τοσο χρονο (σε laptop). Εχεις και τα 500GB σε χρηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 να ρωτήσω αυτό μπορώ να το κάνω και στον desktop που έχω τα xp σε έναν 250 ώστε να κάνει χώρο και για τα ubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 φυσικά, ναι ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εμενα για ~20 ψωρογιγα εκανε τοσο χρονο (σε laptop). Εχεις και τα 500GB σε χρηση? Όχι, σε χρήση 'εχω μόνο τα 25GB, ο Η/Υ είναι καινούριος (2 ημερών). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μόνο να μου πει κάποιος πως γίνεται αυτό!Από το livecd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γίνετε και από το live cd και από το gparted live cd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 και τι ακριβώς πατάω?Η απλά μειώνω το διαμέρισμα των windows και τα κάνει μόνο του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 και τι ακριβώς πατάω?Η απλά μειώνω το διαμέρισμα των windows και τα κάνει μόνο του? Εδώ από την τέταρτη εικόνα και μετά δες ... Απλα τα νούμερα είναι πλασματικά, βάλε τα δικά σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εκτός από αυτό το πρόγραμμα όταν έβαλα το cd στα windows μου έβγαλε την επιλογή "εγκατάσταση μέσα από τα WIndows" Αυτό λέει κάτι η καλυτερα με το gparted??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Κανεις boot με το live cd, δεν το τρεχεις απο τα windows! Αν θες προγραμμα που να το τρεχεις μεσα απο τα windows, βαλε το partition magic, κανε τη δουλεια σου, και μετα βγαλτο γιατι δεν ειναι τζαμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 τελικά το έκανα σύμφωνα με τον οδηγό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εδώ από την τέταρτη εικόνα και μετά δες ... Απλα τα νούμερα είναι πλασματικά, βάλε τα δικά σου... Έχω 2 κατατμήσεις, η c:\ που έχει τα vista και η d:\ που είναι η recover. Ο δίσκος έχει 1000GB. Θέλω να βάλω το ubuntu, σας παρακαλώ , αν έχετε την καλωσύνη, πληροφορήστε με πόσο χώρο να χρησιμοποιήσω για το ubuntu και τι κατατμήσεις; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.