Προς το περιεχόμενο

Ποια απο τις 4 ψυκτρες για socket 775?

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επεσε στα χερια μου ενας p4 3,0χωρις ψυκτρα-ισως μετα απο λιγο να μπει και σε εναν e4x00/e6x00/5x00dual core αν βρω..

1) Scythe Kama Cross στα 13ευρω.

2) COOLERMASTER RR-CCH-L9U1 HYPER TX2στα 15ε

3)AKASA AK-965στα 17ε

4) ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO στα 20ε

Eαν εχετε να προτεινετε και εσεις καμια αλλη...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:25 ----------

Mολις βρηκα και αυτο το συγκριτικο...

Οποτε σκεφτομαι μαλλον και την

5)Arctic Cooling Alpine 7στα 11ε

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Tελικα περασα απο πλαισιο και μιας και την ειχε ετοιμοπαραδοτη τσιμπησα την kama cross.

Την εβαλα στον e5200 με αναμικτα αποτελεσματα...

Σε load μου κατεβασε μονο 4-5 βαθμους απο την μικροσκοπικη intel του e5200.

Δοκιμασα μετα και με ενα 12αρη scythe που βρισκοτανε (ο συγκεκριμενος ομως δεν ειναι "βιωσιμη λυση" 24/7 μιας και κανει υπερβολικη φασαρια) και μου μειωσε αλλους 5 βαθμους(συνολο 10).

Οποτε σε σχεση με το μεγεθος της μαλλον μαπα το καρπουζι...

Αλλα ειπα να κανω μια δοκιμη και χωρις ανεμιστηρα,με αποτελεσμα :ιδιες θερμοκρασιες με την Intel(η ψυκτρα δεν ηταν καν θερμη!)...

Το βρισκετε λογικο?

Τα υπολοιπα αποτελεσματα τι σας λενε?

Δημοσ.

5 βαθμούς τι?Idle load?

Πόσο εχεις temp και σε τι συχνότητα και ρεύμα.

Σε idle -5 είναι καλά.

Eιδικά για την kama cross που ήταν η πιο αδύναμη του group.

• Moderators
Δημοσ.

Οντως η Kama Cross δεν ειναι καλη, εν αντιθεση με την Freezer ;)

Στα περισσοτερα reviews φαινεται αυτο..

Δημοσ.
5 βαθμούς τι?Idle load?

Πόσο εχεις temp και σε τι συχνότητα και ρεύμα.

Σε idle -5 είναι καλά.

Eιδικά για την kama cross που ήταν η πιο αδύναμη του group.

Σε load(~15λεπτο orthos) με τον e5200 default και κλειστο midi κουτι.

(θερμοκρασιες με easytune6)

stock intel : idle 23 load 47

kama cross: idle 21-22 load 42

kama cross με 12αρη:idle 21-22 load 38

kama cross χωρις ανεμιστηρα:idle 25 load 47

Συνεχιζει να με ξενιζει η τοσο μικρη διαφορα μεταξυ ανεμιστηρα και χωρις.:rolleyes:

Και να πεις οτι το συγκεκριμενο κουτι ειχε καλο airflow...Το μονο ανεμιστηρακι μεσα στο κουτι ειναι το 12αρη του τροφοδοτικου.

Οντως η Kama Cross δεν ειναι καλη, εν αντιθεση με την Freezer ;)

Στα περισσοτερα reviews φαινεται αυτο..

To ξερω οτι ηταν σιγουρα χειροτερη απο την freezer αλλα εψαχνα απλα κατι αντιστοιχο της stock,την ειχαν και στο ραφι στο πλαισιο κ ειπα να την δοκιμασω.

Συμφωνα με τα reviews την εδειχναν ναι μεν πισω απο τις υπολοιπες αλλα κατα πολυ μπροστα απο την stock c2d κατι που δεν φανηκε τελικα-ισως βεβαια να πρεπει να "κατσει" και η παστα λιγο-.

Τουλαχιστον ειναι πρακτικα αθορυβη και μπαινει σε ολα τα socket(εκτος του 1366)..

Δημοσ.
Συνεχιζει να με ξενιζει η τοσο μικρη διαφορα μεταξυ ανεμιστηρα και χωρις.

Και να πεις οτι το συγκεκριμενο κουτι ειχε καλο airflow...Το μονο ανεμιστηρακι μεσα στο κουτι ειναι το 12αρη του τροφοδοτικου.

Έτσι που είναι ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα της όλος ο αέρας δραπετεύει πριν ακόμα περάσει απο τα fins της ψύκτρας.

Δοκίμασε να κάνεις το εν λόγο mod το οποίο αν και για bigtyphoon παίζει να βοηθάει ακόμα περισσότερο thn kama cross.

Mε φελιζόλ κλείσε όλες τις τρύπες απο τις οποίες δραπετεύει ο αέρας πριν φτάσει τα fins. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθησε να τον εξαναγκάσεις να περνάει μέσα απο τα πτερύγια της ψύκτρας.

Λογικά για την δική σου χρειάζεται να κόψεις 2 τρίγωνα κομμάτια φελιζόλ για τα πλάγια και ενα μακρόστενο ορθογώνιο για το κέντρο.

Φελιζόλ, ενα χάρακα και ενα κοπίδι θα χρειαστείς. Στην δική μου TT - BT βοήθησε.:-)

Αν δουλέψει και πέσεις κανα 5άρι βγάλε φώτος με το mod ώστε να επωφεληθούν και άλλοι που εχουν το εν λόγω cooler το οποίο όντως εχει πέσει πολύ σε τιμή.;)

Δημοσ.

Επηρεασμένος απο την πρόσφατη μείωση στην τιμή της Kama Cross πήρα και εγω μια να δω τι ψάρια πιάνει.

Βλέπωντας την τιμή της στα 9 euros λοιπόν την πήρα και την έβαλα σε ενα celeron 347 Cedar Mill και ενα εχω να πω.

Τα πιο πεταμένα 9 ευρό που 'εδωσα ποτέ.

Κοιτάχτε χάλια.

3482007963_42c4291249_o.jpg

10 βαθμούς χειρότερα απο την default intel την ψιλή με την copper base.

Δεν εχω συναντήσει χειρότερη ψύκτρα.

Πρέπει να συναγωνίζετε την κοντή intel για τον τίτλο της πιο επίφοβης ψύκτρας για να κάψεις τη Cpu σου.

Κάτι πάει λάθος με το συγκεκριμένο cooler.

O αέρας αδυνατεί να διασχίσει τα fins της και η κακοσχεδιασμένη βάση της δεν μεταφέρει θερμότητα στα πολύ μακριά heatpipes της τα οποία με την σειρά τους δεν μεταφέρουν τη θερμότητα που θα έπρεπε στα fins.

Αν και θα δοκιμάσω να την λαπάρω και να γεμίσω με thermal paste το σημείο που ενώνονται τα heatpipes στην βάση θα πρότεινα γενικά να μείνεται μακριά.

Ακόμα και αν σας την χαρίσουν...

Δημοσ.

Μετά απο έλεγχο της Kama για να δω τι τρέχει και εχω 90αρες διαπίστωσα ότι είχα ξεχασει την προστατευτική ζελατίνα στην βάση της ψύκτρας.:lol::lol::lol:

Την ξαναέβαλα και ως δια μαγείας έπεσε στους 76-78.

Την ξαναβγάζω 2η φορά και διαπιστώνω πως η ψύκτρα πατούσε τη cpu μόνο στις άκρες του heatspeader. Προφανός η βάση της Kama είναι λιιιιγο κοίλη. :mad:

Βάζω μια βούλα AS5 στο κέντρο χωρίς να την απλώσω και πέφτει άλλους 5 βαθμούς.

Εντάξει τώρα είμαι πιο κοντά σε αυτά που γράφουν τα reviews αλλά και πάλι το cooler είναι μέτριο ακόμα και για 9 γιούρος...

Κάποιο απο τα επόμενα ΣΚ θα την λαπάρω μαζί με την cpu να δω μήπως και αρχίζει να νιώθει.

Στόχος να παίζει ο celeron στα 4,6 με 1,53 real ρεύμα και να μη σπάει τους 70. Είναι Cedar Mill celeron όχι core.

Για να δούμε θα εχει ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Και κάτι δε μου πήγαινε καλά, αλλά δε μου 'κοψε να σου πω να κοιτάξεις μήπως έχεις κάνει τίποτα λάθος.

Μια χαρά τότε, για 9 ευρώ (αφού είναι και αρκετά αθόρυβη) είναι καλή περίπτωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...