mits@kos Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 +1 για Corsair, αν και κάνεις τη δουλειά σου με λιγότερα χρήματα.
p_under Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 ναι το ξερω οτι κανει την δουλεια του με κατι πιο οικονομικο αλλα να παρει κ κατι πιο ποιοτικο .
drk2276 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 p_under συμφωνώ απόλυτα ! corsair με πολύ καλά timings και σε πολύ καλή τιμή (σύμφωνα με το skroutz).
FaRMaKhs Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Eτσι πληροφορικα με πανω απο 2 δεν εχεις προβλημα με τον imc στους ΑΜD?γενικοτερα εγω προσπαθω τα V να ειναι κατω απο 2 ειναι λαθος(αλλα δεν βρισκω,με εξαιρεση καποιες geil που ειναι 1.9-2.3)? Ακομα οσο αφορα τα timmings θεωρητικα μιλωντας μικροτερος χρονος ρολογιου δε συνεπαγεται και γρηγοροτερη αποκριση? πχ 4-4-4-12 με 5-5-5-15 ?
dr lag Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Έχω μπερδευτεί λιγάκι. Τα timings έχουν κάποια σχέση με τα volt που δουλεύει η κάθε μνήμη; Ρωτάω γιατί αυτή τη στιγμή έχω 2χ1 gb Geil 800 MHz 4-4-4-12 κι ο κατασκευαστής αναφέρει τάση 1,9-2,3. Αυτό δείχνει το επιτρεπόμενο εύρος λειτουργίας ή ότι στη μέγιστη τάση πετυχαίνει και τα αναφερόμενα timings; Πως ρυθμίζεται, αυτόματα ή χειροκίνητα μέσα από το bios; Τρέχω το cpuz αλλά στο spd μου δείχνει μόνο το module size, ενώ όλα τα άλλα τα έχει κενά κι έτσι δεν γνωρίζω ούτε τάση ούτε timings - κάνω κάτι λάθος;
gf030 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δηλαδη με timings 4-4-4-12 δεν μπορουμε να παμε καθολου προς τα πανω, εστω και λιγο;
liopyr Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πάμε απ' την αρχή. Περισσότερα Mhz (συχνότητα) καλύτερες επιδόσεις. Πολλά περισσότερα Mhz όμως, χωρίς το απαραίτητο ρεύμα = αστάθειες. Πολύ περισσότερο ρεύμα = σταθερότητα αλλά και υψηλότερες θερμοκρασίες, οπότε ή καλύτερη ψύξη ή ρίσκο κλαμμένου hardware. To ίδιο ισχύει και με τα timings, όπου μικρότερα timings = λιγότεροι "κύκλοι" = καλύτερες επιδόσεις = περισσότερο ρεύμα κλπ. Το πόσο θα αντέξει να ανέβει μία ram σε συχνότητα και να πέσει σε timings, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερους το chip που φοράει π.χ micron = go / elpida = no ελπίδα, και chipset/ικανότητα της μητρικής να τις ανεβάσει. Τα υπόλοιπα είναι και λίγο θέμα τύχης, καθώς και εμπειρίας/ενασχόλησης αυτού που το παλεύει. dr lag: Η τάση που σου αναφέρει ο κατασκευαστής, είναι αυτή που είναι ικανή να παίξει χωρίς ρίσκο. Για να δεις την τάση/timings/freq. καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το everest.
dr lag Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Η τάση που σου αναφέρει ο κατασκευαστής, είναι αυτή που είναι ικανή να παίξει χωρίς ρίσκο.Για να δεις την τάση/timings/freq. καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το everest. Δυστυχώς και στο Everest (όπως και στο cpuz όπως είχα γράψει νωρίτερα) η καρτέλα SPD αρνείται να δείξει το παραμικρό στοιχείο. Η καρτέλα Memory συνεργάζεται βέβαια άψογα, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνουμε. Τι φταίει άραγε; Επί τη ευκαιρία, να σου αναφέρω πως το cpuz αναφέρει για τον επεξεργαστή μου (C2D E7200 @ 2.53GHz) core voltage 1.120V (everest: 2.24), core speed 1603.6, bus speed 267.3, rated fsb 1069.1, multiplier x6. Το ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι απλά εντύπωση μου;
Dj_kourampies Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Πάντα έπαιρνα της φθηνότερες ram της αγοράς στα hz μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Στο desktop μου έχω 8 gb (2 kingston 18 euro η μία, και 2 trancend των 13 ευρώ) σε dual channel κανονικότατα. Δεν έχω δεί ποτέ μπλε οθόνη σε αυτό το pc. Στα laptop μου έχω 4GB crucial, με 20 ευρώ το dimmακι των 2GB. Επίσης δεν έχω δεί ποτέ πρόβλημα, και τα δουλεύω για cpu intensive real time audio (1ms latency, 0.070ms στο dpc latency checker ) Φυσικά ποτέ δεν πειράζω clocks και voltages, πάνω από όλα σταθερότητα.
EliasKir Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Πάντα έπαιρνα της φθηνότερες ram της αγοράς στα hz μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Στο desktop μου έχω 8 gb (2 kingston 18 euro η μία, και 2 trancend των 13 ευρώ) σε dual channel κανονικότατα. Δεν έχω δεί ποτέ μπλε οθόνη σε αυτό το pc. Στα laptop μου έχω 4GB crucial, με 20 ευρώ το dimmακι των 2GB. Επίσης δεν έχω δεί ποτέ πρόβλημα, και τα δουλεύω για cpu intensive real time audio (1ms latency, 0.070ms στο dpc latency checker ) Φυσικά ποτέ δεν πειράζω clocks και voltages, πάνω από όλα σταθερότητα. Μη μου πεις οτι εισαι ο μυθικος κουραμπιες του e-djs...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.