Προς το περιεχόμενο

Καλες μαρκες RAM

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 4 RAM (4χ1gb). Οι δυο ειναι της ADATA (A-Data DDR2 800G) και οι αλλες δυο της OCZ (OCZ XTC Special Ops Edition OCZ2SOE8001G). Απο οτι φενεται ειναι προβληματικες καθως τρωω συνεχως μπλε οθονη(BSoD). Θελω να τις αλλαξω και χρειαζομαι την συμβουλη σας.:rolleyes:

Τι μαρκα RAM να παρω?

Τι ειναι καλυτερο, 4χ1gb,2x2gb η 1x4gb?

Τι αλλο να προσεξω???

Σας ευχαριστω.:-)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορει να υπαρχει ασυμβατοτητα μεταξυ τους. Να μην ειναι προβληματικες. Εγω παντως εχω kingston D2N5 800 mHz 2x2GB και δεν ειχα ποτε προβλημα. Ειναι και overclocked μαλιστα στα 890 Mhz. Ειναι και πολυ φτηνες 40 ευρω εχουν τα 4 GB. 1χ4GB δεν υπαρχει...

Δημοσ.

Τα Hz είναι ίδια, τα Timings επίσης.. ΜΗΠΩΣ φταίει κάτι άλλο? :rolleyes:

Δοκίμασε να βγάλεις τις OCZ και να τρέξεις το PC με τα 2GB της ABit και το αντίθετο και πες μας..

Σε περίπτωση που τρέχει μια χαρά με τα 2 Kits της ίδιας μάρκας:

Πληροφοριακά τις ποιοτικότερες Ram βγάζουν (με σειρά) - Crucial, Kingston, OCZ, Corsair, Mushkin..

Το θέμα δεν είναι ποια μάρκα είναι καλή.. Πες μας τι Λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείς και αν θα κάνεις O/C και βλέπουμε μετά τη μάρκα..

Πάντως στη περίπτωση που όντως φταίνε οι RAM σου για την BlueScreen, θα σου συνιστούσα να πάρεις 2x1GB ή ABIT ή OCZ έτσι ώστε να μην πετάξεις και τις 4..

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

Crucial, Kingston, OCZ, Corsair, Mushkin..

Αληθεια αυτο απο που προκυπτει?Το λες απο πρωσοπικη σου εμπειρια?Ενημερωτικα ρωταω παντα. :-)

Δημοσ.

Τωρα εχω τα Ultimate x64, ενω πριν ειχα και τα Ultimate x32 και τα XP x32.

Δεν θα αγορασω αλλες, θα ζητησω να μου τις αλλαξουνε στο e-shop(εγγυηση).

Δημοσ.
Αληθεια αυτο απο που προκυπτει?Το λες απο πρωσοπικη σου εμπειρια?Ενημερωτικα ρωταω παντα. :-)

Δεν τις έχω φορέσει όλες. Μονάχα Kingston και OCZ και μόλις μεταπωλήθηκαν από 1 φίλο που του τα είχα πουλήσει πριν 8 μήνες :-) Τα λέει όλα νομίζω..

Τα υπόλοιπα ψάξε τα στο Blackle, όλο και κάποιο Review θα συναντήσεις. ;)

Τωρα εχω τα Ultimate x64, ενω πριν ειχα και τα Ultimate x32 και τα XP x32.

Δεν θα αγορασω αλλες, θα ζητησω να μου τις αλλαξουνε στο e-shop(εγγυηση).

Αρχικά, μείνε με Vista Ultimate χ64.. :P

Αν ασχολείσαι με Gaming θα σου πρότεινα 8GB στα 800mhz (Εγώ μετάνιωσα που αγόρασα 2χ1GB και είμαι με 4GB τώρα..) και θα ησυχάσεις μια και καλή..

Αν δεν ασχολείσαι με O/C και είσαι Gamer, πάρε 2x Geil 2x2GB.

Αν δεν είσαι τρελός Gamer αλλά λίγο από όλα, πάρε 2x TeamGroup Elite που έχω και εγώ και θα είσαι πανευτυχής..

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

χμ.... και αν ειμαι πολυ και απο τα δυο??? Γινετε?:P

Βασικα κοιτα. Πρωτα απο ολα θα παω το πιτσι μου σε εναν γνωστο να του κανει ενα τεστ να δει τι φταιει (Πιστευω κατι με τις RAM). Αν οντως φταινε αυτες,το παω στο e-shop να μου τις αλλαξουνε. Τωρα τι θα παρω εξαρτατε απο το ποιες ειχαν το προβλημα.

Παντως ασχολουμε με πολλα πραγματα στο πιτσι και κυριως κατεβασμα,photoshop και gaming. Αυτα τα 3 στο maximum!!B)

Δημοσ.

8gb ram για gaming?Δεν νομιζω να χρειαζεσαι 8giga...Καλυτερα παρε 800αρες με 4-4-4-12 αν δεν κλοκαρεις η 1066 με 5-5-5-15...Δεν βλεπω το λογο να πας σε 8 giga ram...Τωρα για το ποια μαρκα ειναι καλη...Πιστευω ειναι μια γενικη ερωτηση και μπορει να αναλυ8ει σε μεγαλη συζητηση....Καπου διαβασα οτι οι καλυτερες ειναι οι crucial....Nαι καποτε φορουσανε micron τωρα οι ballistix εχουν αρχισει να γινονται το πιο συχνο rma...

Δημοσ.
8gb ram για gaming?Δεν νομιζω να χρειαζεσαι 8giga...Καλυτερα παρε 800αρες με 4-4-4-12 αν δεν κλοκαρεις η 1066 με 5-5-5-15...Δεν βλεπω το λογο να πας σε 8 giga ram...Τωρα για το ποια μαρκα ειναι καλη...Πιστευω ειναι μια γενικη ερωτηση και μπορει να αναλυ8ει σε μεγαλη συζητηση....Καπου διαβασα οτι οι καλυτερες ειναι οι crucial....Nαι καποτε φορουσανε micron τωρα οι ballistix εχουν αρχισει να γινονται το πιο συχνο rma...

πολλες φορουσαν micron εγω εχω D9 σε cell shock .αυτες ειναι οι πιο καλες μνημες για μενα αν κ δεν υπαρχουν στην αγορα πλεον.

Δημοσ.
πολλες φορουσαν micron εγω εχω D9 σε cell shock .αυτες ειναι οι πιο καλες μνημες για μενα αν κ δεν υπαρχουν στην αγορα πλεον.

Ναι,ενδεικτικα το ειπα...Δεν ειπα οτι ηταν οι μονες...Και κυριως η διαφωνια μου ειναι στα 8giga...Πιστευω ειναι τζαμπα λεφτα...Προφανως ειναι δικη μ αποψη και μπορει να ειναι και λα8ος.

Δημοσ.

Τι Kingston ρε κοπέλα μου... Είμαστε σοβαροί??? Και μάλιστα καλύτερες από Mushkin και Corsair(!)???

Σε γνωστό μου που πήγε να βγάλει τις κουβέρτες από μια Kingston HyperX (και καλά η κορυφαία τους σειρά) έμεινε ένα τσιπάκι στο χέρι... Ποιότητα μηδέν, ενώ δεν είναι και μνήμες επιδόσεων. Ζητούν και περισσότερο ρεύμα από τον ανταγωνισμό, ενώ δεν κλοκάρουν βήμα σε ποσοστό 90% των κομματιών τους.

Από πού κι ως πού τις προτείνεις? Για κανένα φλασάκι καλή είναι η Kingston...

Δημοσ.
Τι Kingston ρε κοπέλα μου... Είμαστε σοβαροί??? Και μάλιστα καλύτερες από Mushkin και Corsair(!)???

Σε γνωστό μου που πήγε να βγάλει τις κουβέρτες από μια Kingston HyperX (και καλά η κορυφαία τους σειρά) έμεινε ένα τσιπάκι στο χέρι... Ποιότητα μηδέν, ενώ δεν είναι και μνήμες επιδόσεων. Ζητούν και περισσότερο ρεύμα από τον ανταγωνισμό, ενώ δεν κλοκάρουν βήμα σε ποσοστό 90% των κομματιών τους.

Από πού κι ως πού τις προτείνεις? Για κανένα φλασάκι καλή είναι η Kingston...

+1 εχω τις αναφερομενες και μαλλον πανε για επιστροφη...Τα ΒSOD μου τα εχω...Απο clock δεν ειδα και τπτ σοβαρο...

Δημοσ.

Μικρή διαφορά έχουν οι μνήμες βάση κατασκευαστή imho.

Τι OCZ, τι Mushkin, τι Transcend.

Όλες οι εταιρίες έχουν βγάλει κατά καιρούς καλά μοντέλα σε πολύ καλές τιμές, και μοντέλα που δεν ανεβάζουν Mhz.

Το θέμα είναι το chip φοράει η καθεμία.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα ίσως καλύτερης ψύξης, εμφάνισης-(ενίοτε καγκουριάς).

Πλέον οι DDr2 έχουν φτάσει σε πάτο από άποψη τιμής, αν έστηνα τώρα Pc με DDr2 θα επένδυα σε 8Gb, και ας μου χρειαστούν ...του χρόνου.

Το κακό είναι πως DDR2 με micron έχουν εκλείψει, οπότε όσοι θέλουν να clock-άρουν σκούρα τα πράγματα.

Δημοσ.
Micron φοράνε οι Crucial πάντα έχω την εντύπωση. Η τελευταία δεν είναι ο retailer της πρώτης?

Όχι. Κάποιες Crucial, φόραγαν, κάποτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...