Προς το περιεχόμενο

Χιλιάδες Ευρωπαίοι απο-βαπτίζονται !

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ πάλι αρκούμε μόνο στο να το λέω όταν κάποιος με ρωτήσει.

Δε πιστεύω σε κάποιο θεό, αλλά δεν το βρίσκω σκόπιμο ούτε να το διαλαλώ, ούτε να το κάνω επίσημο.

Συμφωνώ. Και εγώ έτσι κάνω.

Αλλά για μένα είναι πιο σοβαρό το να καλλιεργηθεί μια παιδεία που να διδάσκει στους ανθρώπους να σέβονται την θρησκεία του άλλου και να τον αποδέχονται ως έχει.

Ωραίος ρε pappou.

Δημοσ.

δεν ξερω ποιος πουλαει αυτα τα χαρτια και κατα ποσο ειναι καλυμενα νομικα και θρησκευτικα και αν εχουν αληθινη ισχυει (δλδ να μην ειναι σαν συγχωροχαρτι απλα) αλλα το να επισημοποιείς κατι τετοιο εχει πρακτικη αξια. οπως καποιος πολυ σωστα ανεφερε οτι το 90% του πληθυσμου της ελλαδας ειναι (και καλα) χριστιανοι και πρεπει να υποφερουμε καποια πραματα γτ το κρατος απλα παταει πανω σε στατιστικα στοιχεια. ειναι σαν να ειμαστε γραμμενοι σε μια ομαδα/συλογο κτλ στο οποιο δεν παταμε ποτε. το γεγονος ομως οτι ειμαστε θεωρητικώς εκει τους δινει δυναμη, κυριως διαφημιστηκη. οσο δεν ακουγεται η αντιδραση μας επισημως η εκκλησια κερδιζει κύρος

Δημοσ.

Βρε evabb, δηλαδη το επειδη ενας μαυροντυμενος κυριος σε εβαλε τρεις φορες μεσα στο νερο οταν ησουν ενος ετους, εχει ισχυ; Πως περιμενεις να εχεο ισχυ και αυτο το χαρτι;

Δημοσ.

Με την διαδικασια αυτη της απο-βαπτισης δινεται αξια στην βαπτιση. Προσωπικα, το οτι εκανα μικρος 3 βουτιες σε μια κολυμπηθρα δεν εχει καμια αξια. Βεβαια οι λογοι που ωθουν καποιον για να απο-βαπτιστει ειναι, πιστευω, διαφορετικοι. Δηλαδη, ακομα θυμαμαι οταν ημουν πιο μικρος και οι φιλοι μου μου ελεγαν "αφου δεν εισαι χριστιανος γιατι δεν πας να το δηλωσεις και στα χαρτια?". Βεβαια σημερα οι φιλοι μου δεν το λενε αυτο γιατι και αυτοι δεν ειναι πια χριστιανοι. Τελοσπαντων, αυτο που θελω να πω ειναι οτι η απο-βαπτιση ειναι μια πραξη αντιδρασης πρωτα αλλα και μια κριτικη σταση απεναντι στον Χριστιανισμο. Δεν εχει βεβαια καμια δυναμη οπως δεν εχει καμια δυναμη και η βαπτιση.

Δημοσ.

ακριβως αυτο πιστευω και εγω

μονο σαν μια πραξη αντιδρασης το βλεπω, οποιος δεν πιστευει, δεν πιστευει και τελος.

αλλιως τι νοημα εχει το χαρτι;

κατανταει σαν την παρανοια με τα συγχωροχαρτια

Με την διαδικασια αυτη της απο-βαπτισης δινεται αξια στην βαπτιση. Προσωπικα, το οτι εκανα μικρος 3 βουτιες σε μια κολυμπηθρα δεν εχει καμια αξια. Βεβαια οι λογοι που ωθουν καποιον για να απο-βαπτιστει ειναι, πιστευω, διαφορετικοι. Δηλαδη, ακομα θυμαμαι οταν ημουν πιο μικρος και οι φιλοι μου μου ελεγαν "αφου δεν εισαι χριστιανος γιατι δεν πας να το δηλωσεις και στα χαρτια?". Βεβαια σημερα οι φιλοι μου δεν το λενε αυτο γιατι και αυτοι δεν ειναι πια χριστιανοι. Τελοσπαντων, αυτο που θελω να πω ειναι οτι η απο-βαπτιση ειναι μια πραξη αντιδρασης πρωτα αλλα και μια κριτικη σταση απεναντι στον Χριστιανισμο. Δεν εχει βεβαια καμια δυναμη οπως δεν εχει καμια δυναμη και η βαπτιση.
Δημοσ.

Τι χαρτιά και @@ριες, για να δηλώσεις τι...?

Αν πραγματικά είσαι άθεος ή άθρησκος δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες βλακείες. Απλά δεν ασχολείσαι. Τέλος.

Δημοσ.
Βρε evabb, δηλαδη το επειδη ενας μαυροντυμενος κυριος σε εβαλε τρεις φορες μεσα στο νερο οταν ησουν ενος ετους, εχει ισχυ; Πως περιμενεις να εχεο ισχυ και αυτο το χαρτι;

αδμιν, για εμενα δεν εχει καμια απολυτως σημασια. αλλα απο την στιγμη που ισως ειναι καπου γραμμενο οτι ειμαι βαπτισμενη, τοτε εχει σημασια. η ολη ιστορια με τα χαρτια προφανως δεν εχει να κανει με το ποσο αθρησκος ειναι καποιος γτ αυτο δεν ειναι θεμα χαρτιου αλλα ειναι θεμα οτι αποκυρησεις επισημα μια ιδεολογια και ομαδα

Δημοσ.

Εμενα παντος θα ηθελα να με αποβαπτιση ο ιδιος παπας που με βαπτισε, τοτε μονο θα ειναι εγκυρη η αποβαπτιση :lol::lol::lol:

Δημοσ.
Εμενα παντος θα ηθελα να με αποβαπτιση ο ιδιος παπας που με βαπτισε, τοτε μονο θα ειναι εγκυρη η αποβαπτιση :lol::lol::lol:

Ανοησίες. Η βάπτιση είναι ένα κόλπο του ιερατείου, σαν να μας περνάει μια αλυσίδα στο λαιμό. There is no spoon.

Δημοσ.
Για μένα δεν θα'πρεπε να υπάρχει καν μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία. Και το αν είναι σωστό ή όχι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσοστό των ελλήνων χριστιανών. Και το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο, μιας και η ανάμιξη της θρησκείας με την μόρφωση δεν μπορεί παρά να είναι κουτσή.

Το άλλο που αναφέρεις είναι κατ'εμέ τυπικό και ανάξιο προσοχής. (στον καιάδα!)

Δεν έχω διαβάσει όλο το tοpic αλλά ήθελα να διευκρινήσω ότι τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία σχέση με το χριστιανισμό...τουλάχιστον δεν θα έπρεπε νά έχουν.... Η ίδια η λέξη βγαίνει από τη λέξη θρησκία.. που ΔΕΝ σημαίνει χριστιανισμός...! Άρα ή θα πρέπει να ονομαστεί κάπω που να μην παραπλανεί και να το παρακολουθούν όσοι είναι χριστιανοί (ή όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν) ή να υπάρχουν κατηγορίες ανάλογα με τη θρησκία του κάθε μαθητή ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα (και δικαιολογίες...!)

(τώρα το έχω διβάσει όλο..:P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...