Αδμιν Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Καποιοι εχουν ξεφυγει τελειως εκει στο UK. βεβαια εχω ακουσει 100δες φορες το: Πως και δεν εισαι χριστιανος; Αφου βαπτιστηκες. Που δεν θα με χαλαγε να ειχα ενα τετοιο χαρτι, αλλα οχι και να πληρωσω κιολας...
..MementoMori.. Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αμα θες να τους "τσουξεις" λιγο, απαντα τους οτι δεν εισαι επειδη δεν το αναγραφει στην ταυτοτητα σου
Tzimmys Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Με όλο τον σεβασμό, αλλά με το να αποβαπτίζεται κανείς τι κερδίζει?Θέλω να πω, δεν πιστεύει, οκ, αλλά ποιός ο λόγος να μπαίνει στον κόπο να αποβαπτιστεί? Ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω. pappou, νομίζω πως το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό και θεωρώ πως κάνουν καλά. Αποτάσσονται έναν χαρακτηρισμό που τους έχουν προσάψει αλλά το κάνουν επίσημα. Δεν αρκούνται στο να πουν εγώ δεν είμαι, αλλά κάνουν και τις απαραίτητες ενέργειες. Το βλέπω σαν δήλωση. Είναι κάτι το χειροπιαστό (το οποίο τον ενοχλεί) η βάπτισή του που τόσο πολύ θέλει να απαλαχθεί απ'αυτήν?Ειδικά απ'τη στιγμή που κάποιος δε πιστεύει σε κάποιο θεό, η βάπτιση για αυτόν είναι μια πράξη με κανένα απολύτως νόημα. Γιατί λοιπόν δίνουν τόση σημασία σε κάτι ανούσια? Για ποιον είναι χειροπιαστό pappou? Και για ποιον έχει νόημα η βάπτιση? Εσύ δηλαδή θυμάσαι την βάπτισή σου? Δίνεις κάποιο νόημα σε αυτήν? Όχι. Γιατί για να έχει νόημα θα πρέπει να το έχεις επιλέξεις εσύ, και μάλλον να το θυμάσαι. Που δεν θα με χαλαγε να ειχα ενα τετοιο χαρτι, αλλα οχι και να πληρωσω κιολας... Έχεις δίκιο. Αλλά εντάξει μωρέ, δε ζητάνε και τίποτα.
orck Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ανθρωπους τους λενε μετα :Ρ δεν ειναι ο χριστιανισμος/βουδισμος/μωαμεθανισμος η οποιαδηποτε αλλη ανωμαλια που σε χαρακτηριζει πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι Και όταν ξεβαφτιστούν, πώς τους λένε μετά;
slygeo87 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Είναι ωραία εμπειρία η βάπτιση ρε cs.Βάζοντας μπόλικο λαδάκι στο παιδί γίνεται γκαβλέουρας.Άσε που άμα δε το βαπτίσεις θα υποφέρει από υπνικές παραλύσεις και θα είναι βουτηγμένο στην αμαρτία.
million_voices Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 χαχαχαχαχα καθε μερα και μια hit μαλ**** παντα για το φαινεσθαι φυσικα
pappous_soulis Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 pappou, νομίζω πως το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό και θεωρώ πως κάνουν καλά. Αποτάσσονται έναν χαρακτηρισμό που τους έχουν προσάψει αλλά το κάνουν επίσημα. Δεν αρκούνται στο να πουν εγώ δεν είμαι, αλλά κάνουν και τις απαραίτητες ενέργειες. Το βλέπω σαν δήλωση. Εγώ πάλι αρκούμε μόνο στο να το λέω όταν κάποιος με ρωτήσει. Δε πιστεύω σε κάποιο θεό, αλλά δεν το βρίσκω σκόπιμο ούτε να το διαλαλώ, ούτε να το κάνω επίσημο. Άμα δεν πιστεύεις, δε πιστεύεις, αυτό αρκεί. Ούτε σταυρούς φοράς, ούτε συμμετέχεις σε χριστιανικές εορτές, ούτε πας στην εκκλησία, ούτε σταυροκοπιέσαι όταν περνάς μπροστά απο μια. Για ποιον είναι χειροπιαστό pappou? Και για ποιον έχει νόημα η βάπτιση? Εσύ δηλαδή θυμάσαι την βάπτισή σου? Δίνεις κάποιο νόημα σε αυτήν? Όχι. Γιατί για να έχει νόημα θα πρέπει να το έχεις επιλέξεις εσύ, και μάλλον να το θυμάσαι. Ούτε την θυμάμαι, ούτε θεωρώ πως έχει νόημα. Και συμφωνούμε. Αλλά για μένα είναι πιο σοβαρό το να καλλιεργηθεί μια παιδεία που να διδάσκει στους ανθρώπους να σέβονται την θρησκεία του άλλου και να τον αποδέχονται ως έχει. Και ίσως αυτός είναι ο λόγος που αποφασίζουν κάποιοι να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες. Δεν με ενοχλεί δηλαδή το ότι θεωρούν κάποιοι ότι επειδή με βάπτισαν χριστιανό θα πιστεύω σ'αυτόν. Με ενοχλεί το γεγονός ότι όταν μάθουν ότι δεν ισχύει αυτό, θα δω μια ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι μου. παιδια σορρυ για την διακοπη, αλλα μηπως ξερετε αν οι τραπεζες λειτουργουν κανονικα σημερα η εχουν απεργια??? ς.ο.ς Μετά.
klainmaingr Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Pολίστα επειδή μόλις γύρισα απο τραπεζοβόλτα, η αγροτική και η εθνική ήταν κλειστές εντελώς ενώ κάποιες άλλες τύπου millenium/marfin/πειραιώς κτλ ήταν ανοιχτές. Ανάλογα τι τράπεζα θέλεις.. Για τέτοιες ερωτήσεις υπάρχει το όφτοπικ thread παντως... Οντόπικ: Μπούρδες για τα μάτια του κόσμου.. Χαίρομαι που υπάρχει τέτοιος κόσμος. Με κάνει να νιώθω καλύτερα με τη δικιά μου βλακεία.
slygeo87 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 χαχαχαχαχα καθε μερα και μια hit μαλ**** παντα για το φαινεσθαι φυσικα Ban please.Δε σέβεται τις απόψεις μου ...
teo64x Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το θέμα της αποβάπτισης, μπορεί να περαστεί ένας νόμος που να απαγορεύει τη βάπτιση πριν μια ηλικία που το παιδί έχει επίγνωση του τι γίνεται. ανθρωπους τους λενε μετα :Ρδεν ειναι ο χριστιανισμος/βουδισμος/μωαμεθανισμος η οποιαδηποτε αλλη ανωμαλια που σε χαρακτηριζει πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι Στο όνομα εννοώ. Γίνονται Anonymous;
Lucifer Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Όσο η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική και δεν έχει κάποια δυσμενή επίδραση στα παιδάκια, είναι καθαρά θέμα παιδείας των γονέων. Και αναφορικά με την Αγγλία, απ' όσο γνωρίζω δεν αναγράφεται κάπου το θρήσκευμα όπως γινόταν σε εμάς με τις ταυτότητες, οπότε θεωρώ πως η κίνηση αποβάπτισης είναι απλώς για να τραβήξει την προσοχή.
Praetorianos Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το θέμα της αποβάπτισης, μπορεί να περαστεί ένας νόμος που να απαγορεύει τη βάπτιση πριν μια ηλικία που το παιδί έχει επίγνωση του τι γίνεται. Μπα θα γίνει σαν το θρησκευτικό γάμο. Μόνο και μόνο για το fun της υπόθεσης θα κάνουν κανονικά το μυστήριο στην εκκλησία. Στο όνομα εννοώ. Γίνονται Anonymous; Ο paredwse μου είχε απαντήσει σε προηγούμενο thread ότι η ονοματοδοσία γίνεται έτσι αλλιώς, δεν χρειάζεται η βάφτιση για να αποκτήσεις το όνομα. Οπότε αν σε έλεγαν Μπάμπη πριν, έτσι θα σε λένε και μετά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το θέμα της αποβάπτισης, μπορεί να περαστεί ένας νόμος που να απαγορεύει τη βάπτιση πριν μια ηλικία που το παιδί έχει επίγνωση του τι γίνεται. στην Ελλάδα αυτό? φαντάζεσαι τι έχει να γίνει?
teo64x Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 στην Ελλάδα αυτό? φαντάζεσαι τι έχει να γίνει? Υποθετικά μιλάω, γενικώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.