georgeadams Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Είδα στο tutorial της Apple για το Time Machine, ότι με το Time Capsule (αν το λέω σωστά), μπορείς να πάρεις backup κι από δύο Mac... Αυτό, πώς γίνεται; Το Time Capsule συνδέεται μέσω δικτύου (ασύρματου ή ενσύρματου) με το/τα Mac σου. Για κάθε ένα από τα Mac φτιάχνει ένα ξεχωριστό "Sparse Disk Image" (ένα .dmg που μεγαλώνει όσο του προσθέτεις δεδομένα) και εκεί μέσα "ρίχνει" τα backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ο εξωτερικός, που πήρα είναι 500 GB. Ο σκληρός του mac μου είναι 500 GB. Για το Time Machine θέλω να διαθέσω 350 GB. Γίνεται; Δε με νοιάζει να κρατάει πολλά backup "πίσω". Τί γίνεται, όταν ο σκληρός του mac ξεπεράσει τα 350 GB και για το Time Machine είναι δεσμευμένα μόνο 350 GB; Δεν ξέρω τι συμβαίνει όταν κατά τη διάρκεια της χρήσης εκεί που είχες λιγότερα από 350GB τα ξεπερνάς, πιθανώς να σου βγάζει προειδοποιητικό μήνυμα. Ξέρω, όμως, πως υπάρχει η επιλογή στα settings του time machine να αποκλείσεις όσους φακέλους επιθυμείς από τη διαδικασία, οπότε να μην κάνεις backup και τα 500GB του σκληρού σου δίσκου (αν και όταν γεμίσει), αλλά μέχρι 350GB. Αν εγώ όμως έχω κάνει για παράδειγμα backup πριν ένα μήνα τον φάκελο που βρίσκεται στο "Desktop" με το όναμα "Κώστας" και μέσα σε αυτόν μια φωτογραφία με το όνομα "1.jpg" και στο backup που κάνω πάλι σήμερα έχω μεταφέρει πλέον την φωτογραφία "1.jpg" που είχα τότε στον υποφάκελο "Summer 2009" του φακέλου "Κώστας" τότε το TimeMachine θα το καταλάβει ότι είναι η ίδια φωτογραφία και απλά έχει αλλάξει τοποθεσία ή θα ποιάσει για το ίδιο αρχείο διπλό χώρο? Αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Επειδή, όμως, μετακινώ βίντεο συχνά από φάκελο σε φάκελο, υποθέτω πως το αναγνωρίζει. Αντιγράφω λίγο από τον εαυτό μου και παλιότερο ποστ: Αν κάνεις browse στον εξωτερικό σου σκληρό όπου έχεις τα backup, θα βρεις φακέλους τακτοποιημένους ανάλογα με τις ημερομηνίες, όπου κάθε φάκελος έχει μέσα ένα πλήρες backup του σκληρού σου από εκείνη τη μέρα. Θα μου πεις, πώς γίνεται να έχεις κρατήσει 30 διαφορετικά backup ενός δίσκου πχ 300GB, σ' έναν δίσκο πχ 500GB. Το κάνει μέσω ενός ειδικού shortcut, που ονομάζεται symbolic link. Οπότε τα αρχεία που υπάρχουν σ' όλα τα backup (όπως ίσως τα αρχεία συστήματος), υπάρχουν μια φορά μόνο στον εξωτερικό σου σκληρό. Εμφανίζονται όμως μέσα σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους. Το symbolic link κάνει ένα πλήρες αντίγραφο του αρχείου και γενικά δεν έχει καμία διαφορά από το πρωτότυπο. Προσωπικά δεν γνωρίζω τρόπο να ξεχωρίζω ποιο είναι το original και ποιο είναι το symbolic link. Oπότε λογικά πρέπει να υπάρχει κάποια ρουτίνα που να αντιλαμβάνεται τα διπλά αρχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Και αν υποθέσουμε ότι εγώ κάποια στιγμή μένω μόνο με τον σκληρό του TimeMachine και Windows. Πώς περνάω τα δεδομένα μου στα Windows? Πώς θα το αναγνωρίσουν τον σκληρό TimeMachine τα Windows και πώς θα ξέρω ποιά είναι τα δεδομένα τα κανονικά και όχι τα "link" για να τα κάνω copy-paste στον σκληρό των Windows "NTFS"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 *** Συγκεντρώθηκαν σε ένα thread οι διάφορες απορίες για Time Machine *** Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Και αν υποθέσουμε ότι εγώ κάποια στιγμή μένω μόνο με τον σκληρό του TimeMachine και Windows. Πώς περνάω τα δεδομένα μου στα Windows? Πώς θα το αναγνωρίσουν τον σκληρό TimeMachine τα Windows και πώς θα ξέρω ποιά είναι τα δεδομένα τα κανονικά και όχι τα "link" για να τα κάνω copy-paste στον σκληρό των Windows "NTFS"? Υπάρχει ένα πρόγραμμα (αν δεν κάνω λάθος λέγεται MacDrive) που προσθέτει υποστήριξη HFS+ στα Windows. Δεν είναι δωρεάν όμως. Κατά τα άλλα, όταν έφτιαξε όλο το σύστημα του Time Machine η Apple, στοιχηματίζω πως δεν τους ένοιαξε καθόλου η περίπτωση να θέλεις να διαβάσεις τα δεδομένα του Time Machine από Windows... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Υπάρχει ένα πρόγραμμα (αν δεν κάνω λάθος λέγεται MacDrive) που προσθέτει υποστήριξη HFS+ στα Windows. Δεν είναι δωρεάν όμως. Κατά τα άλλα, όταν έφτιαξε όλο το σύστημα του Time Machine η Apple, στοιχηματίζω πως δεν τους ένοιαξε καθόλου η περίπτωση να θέλεις να διαβάσεις τα δεδομένα του Time Machine από Windows... Δηλαδή ακόμα και να διαβάσουν τα Windows το TimeMachine δεν θα μπορώ να πάρω τα δεδομένα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μπορείς να πάρεις τα δεδομένα σου απο τον σκληρό που έχεις για backup μέσο windows κανονικά, αρκεί να έχεις πρόγραμμα που να διαβάζει HFS+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Και αν υποθέσουμε ότι εγώ κάποια στιγμή μένω μόνο με τον σκληρό του TimeMachine και Windows. Πώς περνάω τα δεδομένα μου στα Windows? Πώς θα το αναγνωρίσουν τον σκληρό TimeMachine τα Windows και πώς θα ξέρω ποιά είναι τα δεδομένα τα κανονικά και όχι τα "link" για να τα κάνω copy-paste στον σκληρό των Windows "NTFS"? Όσο για αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ε, καλά, κάποια τακτοποίηση θα υπάρχει λογικά. Όπως και να έχει, τα symbolic links λογικά θα εμφανίζονται πολύ διαφορετικά στα Windows και βέβαια θα πιάνουν ελάχιστο χώρο. Άλλωστε δεν θα σου χρειαστεί να κάνεις και κανένα απίστευτο restore. Τα μόνα που θα πάρεις θα είναι βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία κάποιου «double team» προγράμματος, τέτοια πράγματα. Ε, κάνε πχ μια τακτοποίηση κατά μέγεθος (μιλάω για το χειρότερο σενάριο όπου τα πράγματα θα είναι απίστευτα ατακτοποίητα) και τελειώνει η υπόθεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Προσφατα εκανα ενα restore στο macbookpro απο τον imac και φανηκε οτι πηγαν ολα καλα. Στην πορεια προσεξα οτι το paragon ntfs - unrarx - steermouse δεν υπηρχαν. Λεω κατι μπορει να συνεβει και δεν εδωσα εκταση Σημερα αγορασα ενα δισκο 7200 και μεσω του t.m προσπαθησα να κανω αλλο ενα restore. Να τονιζω οτι ειχα ρυθμισει να γινει backup και στο bootcamp partition. Αυτη την φορα εγινε το restore χωρις καποιο προβλημα αλλα το bootcamp δεν φανηκε πουθενα. Ειμαι σιγουρος πως δεν εκανα καποιο λαθος. Τελικα αυτο το προγραμμα κανει full backup ή ειναι φημες ολα αυτα που ακουγονται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δεν πιστεύω ότι κάνει backup στο bootcamp partition.... Κάνει full backup αλλά μόνο στο partition του Leopard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2009 Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γίνει restore σε έναν δίσκο που δεν είναι χωρισμένος σε partitions, από ένα backup που παίρνει δεδομένα από δύο partitions. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, μπορείς να ξαναδημιουργήσεις το partition του boot camp κανονικά και έπειτα να βρεις τα δεδομένα σου μέσα στο time machine και να τα φορέσεις εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelakkas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 ρε παιδια πως χρησημοποιουμε αυτο το time machine ?? μου βγαζει κατι για airport και δεν κανει τπτ !!! μπορει καποιος να μας πει αναλιτικα ποσ γινετε ??? γιατι ειμαι και γω λιγο αρχαριος σε mac !!! ευχαριστω πολυ !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Την πρώτη φορά που συνδέεις έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, σε ρωτάει αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για Time Machine Backups. Αν δεν το έκανες, πήγαινε στο System Preferences/Time Machine, ενεργοποίησέ το και επέλεξε τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο. Τι εννοείς σου βγάζει κάτι για airport και δεν κάνει τίποτα; Πρέπει να μας πεις τι έκανες και σου το έβγαλε αυτό, καθώς και να μας πεις ακριβώς τι μήνυμα σου βγάζει. Δεν μπορούμε να καθόμαστε να μαντεύουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelakkas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 μα δεν μου βγαζει καποιον δισκο για να τον διαλεξο !!!! παταω choose backup disk και μου βγαζει ενα παραθυρο που δεν εχει τπτ μεσα !!!! και εχει τρεις επιλογες !!! set up time capsule ..... cansel ..... και use for backup το οποιο δεν μπορο να το επιλεξω οταν πατησο set up time capsule μου βγαζει ενα παραθυρο για το airport το οποιο κανει scan για wireless !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.