Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για Time Machine

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ok, γιατι ειχα δει σε ενα Keynote, νομιζω για το Leopard, και κατι εδειχνε ο Jobs, ειχε παρουσιασει και το Time Machine, και μετα κατι εγινε και του κολλησε χαχα, και απλα το κλεινει, βαζει ενα 2ο εξωτερικο σκληρο, το αναβει και ολα οπως τα ειχε πιο πριν, και ειπα μηπως χεχε.... και μαλιστα ειχε πει και "That's what backups are for"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Χαίρεται παίδες. Έχω ένα θέμα με το Time Machine! Εχω ένα Macbook λευκο 2.4 και έχω πάνω του έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Lacie 1TB συνδεδεμένο με usb και με δικιά του παροχή ρεύματος. Του έχω φτιάξει 2 partition, ένα 700 και ένα 300 gb. Το δεύτερο το έχω ονομάσει Time Machine και το έχω για back up. Επειδη είχαν μαζευτει αρκετές βλακείες απο παλιά back up πήγα να τον σβήσω με zeros από το disk utility για να κάνω φρέσκο back up file από την αρχή. Είδα όμως ότι χρειάζονταν πολύυυ ώρα και ακύρωσα την διαδικασία κάνοντας απλό delete των δεδομένων.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν όμως άρχισα να ξανακάνω back up είδα ότι τα δεδομένα μεταφέρονται με πολύ μικρή ταχύτητα. Συγκεκριμένα γυρω στα 50MB/λεπτό!! Για να κάνω λοιπόν back up θα χρειαστω καμια μέρα.

Όταν μεταφέρω αρχεία στο άλλο partition η ταχύτητα ειναι φυσιολογική (πολύ μεγαλύτερη δλδ) οπότε φαντάζομαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την usb, τον σκληρό ή το καλώδιο.

Όλο αυτό είναι φυσιολογικο? Έκανα εγώ κάποια βλακεία? Όπως και να 'χει μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Ευχαριστώ!

Έκανα "repair disk permissions" στον σκληρο του macbook (στον εξωτερικο δεν υπαρχει επιλογη για να το κάνω) αλλά δεν άλλαξε τιποτα.

Αν ενώσω τα volumes του σκληρου και ξανακάνω partition δεν θα σβηστούν τα αρχεία και από το δεύτερο κομμάτι που δεν έχει κανένα πρόβλημα? Εκεί έχω πολλά giga με ταινίες και δεν θέλω να χαθούν.

Αν ενώσω τα volumes του σκληρου και ξανακάνω partition δεν θα σβηστούν τα αρχεία και από το δεύτερο κομμάτι που δεν έχει κανένα πρόβλημα? Εκεί έχω πολλά giga με ταινίες και δεν θέλω να χαθούν.

Για να κάνεις αυτό θα πρέπει να βρείς έναν άλλον σκληρό να κάνεις backup

τα αρχεία που θέλεις.

Είναι φυσιολογικό την πρώτη φορά το time machine να αργεί, όχι όμως τόσο πολύ. Ίσως αν το άφηνες περισσότερη ώρα το time remaining να μειωνόταν πάντως.

Κάποια αρχεία έχουν πρόβλημα συμβατότητας κάποιες φορές με το time machine. Αν χρησιμοποιείς virtual machines (parallels, vmware κλπ) βάλε τον φάκελο με τα virtual machines στη λίστα "Do not backup". Όπως και το library του Aperture αν το χρησιμοποιείς. Επίσης υπάρχουν και προβλήματα με το Filevault, καλό είναι να το αποφύγεις σε συνδυασμό με το time machine.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά μερικές ερωτησούλες για το time machine.

Πήρα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 500GB για τον iMac και τα backup μου.

Μέχρι τώρα συνήθιζα να κάνω backup τύπου copy-paste. Πλέον λέω να δοκιμάσω το Time Machine.

Μερικές ερωτησούλες...

1) Κάνει backup μόνο τα αρχεία (π.χ. φωτό, τραγούδια, documents etc) ή και applications;

2) Αν κάνει backup 10 Ιουνίου και ξανακάνει στις 20 κι εγώ στο μεσοδιάστημα αυτό διαγράψω ένα τραγούδι θα μπορεί να το βρει στις 21 Ιούνη;

3) Το Time Machine θα "δεσμεύει" στον εξωτερικό σκληρό, πόσα GB;

Αυτά:-)

1) κάνει backup τα πάντα, απλά το βάζεις και το ξεχνάς

2) δεν κατάλαβα την ερώτηση, αν ρωτάς αν μπορείς να επαναφέρεις το τραγούδι που πέταξες, ne μπορείς

3) αν τον βάλεις έτσι θα τον δεσμεψει όλον, καλύτερα κανε ένα partition όσο είναι και το hdd του imac η λίγο μικρότερο και δώσε το partition στο time machine

1) Κάνει backup μόνο τα αρχεία (π.χ. φωτό, τραγούδια, documents etc) ή και applications;

Tα παντα .

2) Αν κάνει backup 10 Ιουνίου και ξανακάνει στις 20 κι εγώ στο μεσοδιάστημα αυτό διαγράψω ένα τραγούδι θα μπορεί να το βρει στις 21 Ιούνη;

Και στις 21 και στις 25 και οποτε θελεις :-D

Εμενα αυτη τη στιγμη εχει backup απο τις 11/04 που ξεκινησα να το χρησιμοποιω .

3) Το Time Machine θα "δεσμεύει" στον εξωτερικό σκληρό, πόσα GB;

Οσα θελεις εσυ .

Απλα θα σβηνει ποιο γρηγορα τα προηγουμενα backup αν δεν του εχεις δωσει αρκετο χωρο .

Βαλτο και θα κατα ενθουσιαστεις , ειναι ΤΕΛΕΙΟ !

Επισκέπτης

Η λογική του Time Machine είναι η εξής:

Έχεις ένα σκληρό δίσκο με δεδομένα που πιάνουν χώρο 100GB και βάζεις για Time Machine έναν δίσκο μεγέθους 150GB.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ένα πλήρες back-up ολόκληρου του συστήματος (μπορείς να κάνεις πλήρες restore ή πχ να μεταφέρεις ολόκληρο τον υπολογιστή σου σε έναν νέο Mac).

Μετά κρατάει κάθε μισή ώρα την πλήρη εικόνα του σκληρού σου δίσκου, σημειώνοντας με ειδική τεχνική μόνο τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σύστημά σου και αποθηκεύει κάθε νέο δεδομένο (χωρίς φυσικά να σβήνει τα παλιά), ΜΕΧΡΙ να γεμίσουν και τα υπόλοιπα 50GB του σκληρού σου δίσκου.

Όταν συμβεί αυτό, θα αρχίσει να διαγράφει τα παλιότερα δεδομένα και να τα αντικαθιστά με τα καινούργια.

Οπότε το παλιότερο backup που διαθέτεις εξαρτάται από το πόσα δεδομένα μπαινοβγαίνουν στον Mac σου κάθε μήνα.

Παράδειγμα (για όποιον δεν βαρέθηκε ακόμα), έχω έναν δίσκο 265GB, σχεδόν πάντα φίσκα με λίγο χώρο ελεύθερο. Ας πούμε λοιπόν γύρω στα 250GB δεδομένων. Τον έχω εδώ και 2 μήνες συνδεδεμένο με Time Machine μεγέθους 350GB. Αυτή τη στιγμή έχω ελεύθερα στον δίσκο Time Machine 50GB και 300GB δεσμευμένα, που σημαίνει πως έχουν χρησιμοποιηθεί τους τελευταίους 2 μήνες: 250GB (τα αρχικά) + 50GB όλες οι αλλαγές που έχω κάνει.

Λογικά, σε 2 μήνες ακόμα θα έχω κάνει αλλαγές στο δίσκο (θα έχω σβήσει, θα έχω γράψει αρχεία) μεγέθους άλλων 50GB (καθαρά στατιστικώς), οπότε και το Time Machine θα φουλάρει. Μέχρι εκείνη την στιγμή, θα έχω πλήρεις εικόνες του δίσκου μου όπως ήταν κάθε μέρα για 4 ολόκληρους μήνες. Δεν θα έχω χάσει ούτε ένα αρχείο.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το αρχείο που έσβησα πριν από 4 μήνες θα χαθεί κ.ο.κ.

Ο εξωτερικός, που πήρα είναι 500 GB.

Ο σκληρός του mac μου είναι 500 GB.

Για το Time Machine θέλω να διαθέσω 350 GB. Γίνεται;

Δε με νοιάζει να κρατάει πολλά backup "πίσω".

Τί γίνεται, όταν ο σκληρός του mac ξεπεράσει τα 350 GB και για το Time Machine είναι δεσμευμένα μόνο 350 GB;

Η λογική του Time Machine είναι η εξής:

Έχεις ένα σκληρό δίσκο με δεδομένα που πιάνουν χώρο 100GB και βάζεις για Time Machine έναν δίσκο μεγέθους 150GB.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ένα πλήρες back-up ολόκληρου του συστήματος (μπορείς να κάνεις πλήρες restore ή πχ να μεταφέρεις ολόκληρο τον υπολογιστή σου σε έναν νέο Mac).

Μετά κρατάει κάθε μισή ώρα την πλήρη εικόνα του σκληρού σου δίσκου, σημειώνοντας με ειδική τεχνική μόνο τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σύστημά σου και αποθηκεύει κάθε νέο δεδομένο (χωρίς φυσικά να σβήνει τα παλιά), ΜΕΧΡΙ να γεμίσουν και τα υπόλοιπα 50GB του σκληρού σου δίσκου.

Όταν συμβεί αυτό, θα αρχίσει να διαγράφει τα παλιότερα δεδομένα και να τα αντικαθιστά με τα καινούργια.

Οπότε το παλιότερο backup που διαθέτεις εξαρτάται από το πόσα δεδομένα μπαινοβγαίνουν στον Mac σου κάθε μήνα.

Παράδειγμα (για όποιον δεν βαρέθηκε ακόμα), έχω έναν δίσκο 265GB, σχεδόν πάντα φίσκα με λίγο χώρο ελεύθερο. Ας πούμε λοιπόν γύρω στα 250GB δεδομένων. Τον έχω εδώ και 2 μήνες συνδεδεμένο με Time Machine μεγέθους 350GB. Αυτή τη στιγμή έχω ελεύθερα στον δίσκο Time Machine 50GB και 300GB δεσμευμένα, που σημαίνει πως έχουν χρησιμοποιηθεί τους τελευταίους 2 μήνες: 250GB (τα αρχικά) + 50GB όλες οι αλλαγές που έχω κάνει.

Λογικά, σε 2 μήνες ακόμα θα έχω κάνει αλλαγές στο δίσκο (θα έχω σβήσει, θα έχω γράψει αρχεία) μεγέθους άλλων 50GB (καθαρά στατιστικώς), οπότε και το Time Machine θα φουλάρει. Μέχρι εκείνη την στιγμή, θα έχω πλήρεις εικόνες του δίσκου μου όπως ήταν κάθε μέρα για 4 ολόκληρους μήνες. Δεν θα έχω χάσει ούτε ένα αρχείο.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το αρχείο που έσβησα πριν από 4 μήνες θα χαθεί κ.ο.κ.

Αν εγώ όμως έχω κάνει για παράδειγμα backup πριν ένα μήνα τον φάκελο που βρίσκεται στο "Desktop" με το όναμα "Κώστας" και μέσα σε αυτόν μια φωτογραφία με το όνομα "1.jpg" και στο backup που κάνω πάλι σήμερα έχω μεταφέρει πλέον την φωτογραφία "1.jpg" που είχα τότε στον υποφάκελο "Summer 2009" του φακέλου "Κώστας" τότε το TimeMachine θα το καταλάβει ότι είναι η ίδια φωτογραφία και απλά έχει αλλάξει τοποθεσία ή θα ποιάσει για το ίδιο αρχείο διπλό χώρο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...