Street-Fighter Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Χτύπησα σήμερα έναν Seagate FreeAgent Desk και έχω ξεκινήσει διαδικασία Μέχρι στιγμής κατενθουσιασμένος από όλες τις απόψεις. Ο εξωτερικός δίσκος αθόρυβος (ταιριάζει και στο aluminium του iMac), το λειτουργικό κανένα εμφανές performance hit όση ώρα κάνει το backup. Όντως η seagate εχει πολυ καλούς δίσκους και αρκετά καλύτερους απο wd 5 χρονακια εγγύησή δίνει έτσι Εγώ τον έβγαλα και τον έκανα εσωτερικό τελικα εχω τωρα εναν 500gb για Time Machine και 250 Gb για τα Leopard και σύντομα αλλο εναν 250 gb για raid! Και εναν 80αρι για τα windows... Ερώτηση αν έχω 2 250αριδες σκληρούς σε raid θα χωράνε τα αρχεία στο Time machine που είναι 500αρης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Ερώτηση αν έχω 2 250αριδες σκληρούς σε raid θα χωράνε τα αρχεία στο Time machine που είναι 500αρης? 2x 250GB σε RAID 0 (ταχύτητα αλλά όχι ασφάλεια) : 500GB σύνολο. Αν γεμίσεις και τα 500GB, το Time Machine δεν θα μπορεί να κρατάει backup προηγούμενων ωρών. Μόνο της τελευταίας ώρας. 2x 250GB σε RAID 1 (ασφάλεια αλλά όχι ταχύτητα) : 250GB σύνολο. Άρα κανένα πρόβλημα με το Time Machine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 1000 tnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Καλημέρα! Διάβασα όλα αυτά που γράφονται και τώρα μια τελευταία ερώτηση για να ξεκινήσω και εγώ το Time Machine που όπως έχω καταλάβει κάνει θάυματα. Θέλώ ότι έχω στον εσωτερικό σκληρό του MacBook Pro να το έχω ανα πάσα στιγμή σας backup στον εξωτερικό μου δίσκο. Χρησμιμποποιώ το Time Machine ή συμβουλεύετε άλλο πρόγραμμα? Επίσης αν κάνω format το Mac ξαναπερνιούνται τα αρχεία που είναι σαν backup στον εξωτερικό μέσω Time Machine ? Κάτι ακόμα τα αρχεία μου π.χ. μουσική, βίντεο δεν τα έχω περάσει στους αντίστοιχους φακέλους του Mac παρά μέσα στον φάκελο Documents που έχει. Δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Καλημέρα! Διάβασα όλα αυτά που γράφονται και τώρα μια τελευταία ερώτηση για να ξεκινήσω και εγώ το Time Machine που όπως έχω καταλάβει κάνει θάυματα. Θέλώ ότι έχω στον εσωτερικό σκληρό του MacBook Pro να το έχω ανα πάσα στιγμή σας backup στον εξωτερικό μου δίσκο. Χρησμιμποποιώ το Time Machine ή συμβουλεύετε άλλο πρόγραμμα? Επίσης αν κάνω format το Mac ξαναπερνιούνται τα αρχεία που είναι σαν backup στον εξωτερικό μέσω Time Machine ? ναι σε όλα! Κάτι ακόμα τα αρχεία μου π.χ. μουσική, βίντεο δεν τα έχω περάσει στους αντίστοιχους φακέλους του Mac παρά μέσα στον φάκελο Documents που έχει. Δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι? Τι πρόβλημα να υπάρχει?? Απλώς ρύθμισε το iTunes να μην αντιγράφει αυτόματα τα τραγούδια σου στην τοποθεσία της μουσικής σου βιβλιοθήκης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 ναι σε όλα! Τι πρόβλημα να υπάρχει?? Απλώς ρύθμισε το iTunes να μην αντιγράφει αυτόματα τα τραγούδια σου στην τοποθεσία της μουσικής σου βιβλιοθήκης. Ok ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Καλησπέρα. Ο πατέρας μου μετέτρεψε καταλάθος έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε time machine για mac. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω σε ntfs format ώστε να αναγνωρίζεται και από pc ? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Καλησπέρα. Ο πατέρας μου μετέτρεψε καταλάθος έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε time machine για mac. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω σε ntfs format ώστε να αναγνωρίζεται και από pc ? Ευχαριστώ! Mε format. Βέβαια χάνεις το backup του πατέρα σου και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο Time Machine, το οποίο δουλεύει μόνο με δίσκους σε HFS+. Μην ξεχνάς ότι το NTFS είναι proprietary σύστημα της Microsoft και δεν υποστηρίζεται εγγενώς από το ΜacOS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Mε format. Βέβαια χάνεις το backup του πατέρα σου και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο Time Machine, το οποίο δουλεύει μόνο με δίσκους σε HFS+. Μην ξεχνάς ότι το NTFS είναι proprietary σύστημα της Microsoft και δεν υποστηρίζεται εγγενώς από το ΜacOS X. Ευχαριστώ για την απάντηση. Καθότι δεν είμαι χρήστης mac (και δεδομένου ότι το pc δεν αναγνώριζε το σκληρό) δεν ήξερα πως πρέπει να γίνει το φορμάτ. Η λύση δόθηκε από το Disc Utility και όλα καλά : ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nuxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Θελω να μου λυσετε μια απορια που εχω σχετικα με το Time Machine. Παρακαλω καντε reply οσοι το χρησιμοποιειτε και οχι αν εχετε διαβασει κατι απο το Internet κλπ. Πειτε λοιπον πως βαζω εναν εξωτερικο σκληρο και ενεργοποιω το Time Machine. 1. Κανει auto-backup ΟΛΑ τα αρχεια κλπ? Δεν χανεται τιποτα? 2. Πειτε οτι καιγεται-χαλαει ο σκληρος που ειναι μεσα στο Mac, μετα μπορω να μπω σε MacOS μεσω του εξωτερικου που ειχε το Time Machine? Αυτες οι δυο ερωτησεις με καινε. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charoui Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 1. κάνει backup τα πάντα, εκτος και αν του πεις εσύ να παραλείψει κάποια folders η applications κτλ 2. δεν μπορείς να bootareis από τον δίσκο του time machine αλλα κάνοντας install το osx μπορείς να κανεις restore from time machine τα πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nuxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 charoui, ευχαριστω για το γρηγορο reply Δηλαδη, πες οτι αλλαζω τον "καμενο" σκληρο, μετα ανοιγω το Time Machine, βρισκει τον "Time Machine" σκληρο και απλα παταω ας πουμε Restore και ολα ειναι οπως τα ειχα πριν καει ο κεντρικος σκληρος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αν χρησιμοποιήσω το Time Machine για Backup όλα τα αρχεία απο τις προηγούμενες ημερομηνίες backup τα έχει διπλά και τριπλά ή τα έχει σαν shortcut ? Θέλω να πώ θα έχω στον σκληρό πιάσει διπλό και τριπλό χώρο για το ίδιο αρχείο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Στο 1ο backup παίρνει τα πάντα (εκτός από τους φακέλους που του έχεις ζητήσει να εξαιρέσει). Στα επόμενα, παίρνει backup μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει ή προστεθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 charoui, ευχαριστω για το γρηγορο reply Δηλαδη, πες οτι αλλαζω τον "καμενο" σκληρο, μετα ανοιγω το Time Machine, βρισκει τον "Time Machine" σκληρο και απλα παταω ας πουμε Restore και ολα ειναι οπως τα ειχα πριν καει ο κεντρικος σκληρος? Ακριβώς. Για την ακρίβεια χρησιμοποιείς το Migration Assistant και του λές να σου μεταφέρει στον σκληρό τα αρχεία απο όποια ημερομηνία θες απ'αυτές που έχεις πάρει backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.