Street-Fighter Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Καλησπερα. 1 ερώτηση: Όταν κάνει buck up τα κάνει όλα τα δεδομένα δηλαδή φωτογραφίες,μουσική,βίντεο και οτι άλλο έχω στα documents τα παίρνει και αυτά στο buck up? 2 ερώτηση: Ο σκληρός που έχω μέσα είναι 500gb και ο εξωτερικός είναι 160 gb φτάνουν η να πάρω ενα TB όταν μπορέσω...Αυτή την στιγμή στον εσωτερικό δεν έχω πάνω από 80 gb αρχεία μέσα... 3 ερώτηση: Το buck up μπορώ να το κάνω restore και σε άλλο mac??? Και αν ναι πως?Χρειάζεται δηλαδή να έχεις κάνει εγκατάστασή τα leopard η τα κάνει εγκατάστασή αυτό?? 4 ερώτηση: Στα αρχεία μπορώ να εχω πρόσβασή μέσω ενος pc η mac? Τελικά γίνανε 4ης οι απορίες μου Ένα ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν στις ερωτήσεις μου ειμαι καινουργιος στα apple παίδες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 1) είτε όλο το σύστημα είτε μόνο αυτά που του έχεις δηλώσει 2) στο πρώτο backup θα αντιγράψει τα πάντα (εκτός αν του δηλώσεις να μην αντιγράψει συγκεκριμένους φακέλους π.χ. Library) και από εκεί και πέρα αποθηκεύει τις αλλαγές. Όταν ο εξωτερικός γεμίσει θα σε ενημερώσει για να διαγράψει παλαιότερα backup 3) δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αν δεν κάνω λάθος ναι 4) ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 1) Ναι, τα παίρνει όλα αυτά, εκτός και αν εξαιρέσεις εσύ ο ίδος κάποιους φακέλους στο Time Machine στο Preferences 2) Οι περισσότεροι από μας έχουμε συνδεδεμένο κάποιον δίσκο λίγο μεγαλύτερο από τον κύριο δίσκο μας (αυτόν που γίνεται backup δηλαδή). Επειδή, στην περίπτωσή σου, ο κύριος δίσκος δεν είναι μικρός (π.χ. δεν είναι 120-160 gb), τουλάχιστον φρόντιζε τα έχεις συνολικά δεδομένα λίγο λιγότερα από τα 160 gb του εξωτερικού σου δίσκου, έτσι ώστε πάντα να έχεις τουλάχιστον τα τρέχοντα αρχεία του σκληρού σου backed up στο Time Machine. 3) Νομίζω ναι. Το restore το κάνεις στο τέλος της εγκατάστασης του Leopard. Όταν τελειώσει την μεταφορά των αρχείων και την εγκατάσταση, σαν τελευταίο βήμα σε ρωτάει αν θες να κάνεις restore από κάποιον Time Machine δίσκο. Φυσικά πρέπει να έχεις συνδεδεμένο στο usb τον δίσκο του TM. 4) Μέσω mac ναι, έχεις πρόσβαση, αρκεί να καταλάβεις την (σχετικά απλή) ομαδοποίηση και ευρετηριοποίηση που κάνει το TM. Μέσω Windows δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει. Αμφιβάλλων πάντως, γιατί το filesystem του TM δεν είναι ούτε FAT, ούτε NTFS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexkass Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 να μου πειράξει τα αρχεία δύσκολο επειδή είναι σε nas. μην πηδήξει την library του itunes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά για της άμεσες απαντήσεις σας. Κάτι τελευταίο στα αρχεία του buck up πως μπορώ να έχω πρόσβασή?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 να μου πειράξει τα αρχεία δύσκολο επειδή είναι σε nas. μην πηδήξει την library του itunes. Τι εννοείς? Και εγώ σε NAS τα έχω (περίπου, εμένα είναι σε ubuntu server, shared με afp σε Leopard, XP και Ubuntu Desktop). Για τον φάκελο cache δεν εννοούσα ότι θα σου σβήσει τα mp3 σου, αλλά μήπως έχει κάποια artworks ή κάποια xmls που είναι σημαντικά για το iTunes library. Λογικά, από τη στιγμή που το λέει και το όνομά του, θα είναι απλώς cache files (που σημαίνει ότι αν τα σβήσεις θα ξαναγίνουν cache με την πρώτη ευκαιρία). Αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Ευχαριστώ παιδιά για της άμεσες απαντήσεις σας.Κάτι τελευταίο στα αρχεία του buck up πως μπορώ να έχω πρόσβασή?? Με 2 τρόπους: 1) είτε ανοίγεις το Time Machine από το Dock, κάνεις browse σε μια παλαιότερη ημερομηνία και κάνεις restore το αρχείο που σε ενδιαφέρει (προσοχή, θα κάνει overwrite το πραγματικό αρχείο) 2) είτε κάνεις browse κανονικά στον δίσκο του Time Machine, όπως θα έκανες και σε κάθε σκληρό δίσκο στο Leopard. υ.γ.: είναι "back up", όχι "buck up". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Με 2 τρόπους: 1) είτε ανοίγεις το Time Machine από το Dock, κάνεις browse σε μια παλαιότερη ημερομηνία και κάνεις restore το αρχείο που σε ενδιαφέρει (προσοχή, θα κάνει overwrite το πραγματικό αρχείο) 2) είτε κάνεις browse κανονικά στον δίσκο του Time Machine, όπως θα έκανες και σε κάθε σκληρό δίσκο στο Leopard. υ.γ.: είναι "back up", όχι "buck up". Να σε καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και απο εμένα! Σε λίγες ώρες θα έχω στα χέρια μου και ργώ επιτέλους ένα Macbook pro! Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε mac και έχω διάφορες ερωτήσεις σαν νέος στον χώρο των mac και μια άπο αυτές αφορά το time machine γι' αυτό και γράφω στο post του φίλου. Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής: Μέχρι τώρα ήμουνα χρήστης windows και είχα τον εσωτερικό δίσκο του laptop και έναν εξωτερικό για να έχω σαν backup όλα τα αρχεία που είχα στον εσωτερικό δίσκο. Για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιούσα το πολύ καλό πρόγραμμα syncback. Ερωτήσεις για το αν το Time Machine μπορεί να κάνει όλα τα παρακάτω και πώς: 1ον) πώς θα περάσω ότι αρχεία εχω στον εσωτερικό του mac στον εξωτερικό απο τη στιγμή που ο εξωτερικός είναι σε ntfs φορμαρισμένος? 2ον) πώς θα διαβάζουν και θα γράφουν τα windows στους δισκους του mac απο τη στιγμή που δεν θα είναι σε μορφή ntfs ή fat32? Πρόκειται να περάσω και windows στο mac γι'αυτό. 3ον) τα αρχεία που θα έχει ο εξωτερικός θέλω να είναι πάντα αυτά που θα έχω στον εσωτερικό. 4ον) Το Time Machine τα αρχεία τα οποία κάνει επαναφορά απο προηγούμενες ημερομηνίες τα κάνει με βάση τον δίσκο που έχουμε σαν Backup? Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πιά είναι η ερώτηση σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Καλησπέρα και απο εμένα! Σε λίγες ώρες θα έχω στα χέρια μου και ργώ επιτέλους ένα Macbook pro! Είναι η πρώτη μου φορά που πάω σε mac και έχω διάφορες ερωτήσεις σαν νέος στον χώρο των mac και μια άπο αυτές αφορά το time machine γι' αυτό και γράφω στο post του φίλου. Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής: Μέχρι τώρα ήμουνα χρήστης windows και είχα τον εσωτερικό δίσκο του laptop και έναν εξωτερικό για να έχω σαν backup όλα τα αρχεία που είχα στον εσωτερικό δίσκο. Για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιούσα το πολύ καλό πρόγραμμα syncback. Καλώς ήρθες. Ερωτήσεις: 1ον) πώς θα περάσω ότι αρχεία εχω στον εσωτερικό του mac στον εξωτερικό απο τη στιγμή που ο εξωτερικός είναι σε ntfs φορμαρισμένος? Θα διαμορφώσεις τον εξωτερικό σε HFS+ (το εγγενές filesystem του ΜacOS X). 2ον) πώς θα διαβάζουν και θα γράφουν τα windows στους δισκους του mac απο τη στιγμή που δεν θα είναι σε μορφή ntfs ή fat32? Πρόκειταινα περάσω και windows στο mac γι'αυτό. Υπάρχει πρόγραμμα που επιτρέπει στα Windows να διαβάζουν δίσκους διαμορφωμένους σε HFS+. Λέγεται MacDrive (είναι εμπορικό). 3ον) τα αρχεία που θα έχει ο εξωτερικός θέλω να είναι πάντα αυτά που θα έχουν καταχωρηθεί σαν τελευταία στον εσωτερικό. Επειδή δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση, είτε χρησιμοποιείς το Time Machine είτε χρησιμοποιείς το SuperDuper! με την επιλογή Smart Update (για να ενεργοποιηθεί η επιλογή, πρέπει να αγοράσεις το πρόγραμμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πιά είναι η ερώτηση σου? Έχεις δίκιο έγραφα απο κινητό και τα έκανα λίγο σαλάτα. Ξαναδές το post μου παραπάνω. Το διόρθωσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 1ον) πώς θα περάσω ότι αρχεία εχω στον εσωτερικό του mac στον εξωτερικό απο τη στιγμή που ο εξωτερικός είναι σε ntfs φορμαρισμένος? 2ον) πώς θα διαβάζουν και θα γράφουν τα windows στους δισκους του mac απο τη στιγμή που δεν θα είναι σε μορφή ntfs ή fat32? Πρόκειται να περάσω και windows στο mac γι'αυτό. Μην ανησυχείς για τέτοια πράγματα, τα έχει φροντίσει η Apple. Ο δίσκος του Mac, όταν θα περάσεις τα Windows, θα γίνει αυτόματα partition, θα σε ρωτήσει πόσο χώρο θέλεις κτλ και θα είναι κανονικά σε NTFS. Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι που βρίσκεται στο partition με το OSX, η λύση είναι αυτή που πρότεινε ο paredwse. Για το ανάποδο (και απαντάω εδώ ίσως και στο πρώτο σου ερώτημα) υπάρχουν δύο λύσεις: NTFS 3G (δωρεάν) και Paragon NTFS (εμπορικό) και ο Mac σου διαβάζει και γράφει κανονικά σε NTFS δίσκους. Προσωπικά τους εξωτερικούς μου δίσκους, τους έχω κρατήσει σε μορφή NTFS, για να μπορώ όταν τους μεταφέρω ν' ανταλάσσω αρχεία και με Windowsάκηδες. Δική σου επιλογή εδώ, τι προτιμάς. HFS+ και έξτρα πρόγραμμα στα Windows ή NTFS και έξτρα πρόγραμμα στον Mac. 3ον) τα αρχεία που θα έχει ο εξωτερικός θέλω να είναι πάντα αυτά που θα έχω στον εσωτερικό. 4ον) Το Time Machine τα αρχεία τα οποία κάνει επαναφορά απο προηγούμενες ημερομηνίες τα κάνει με βάση τον δίσκο που έχουμε σαν Backup? Το Time Machine, όταν συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο, θα σε ρωτήσει αν θέλεις να κρατάς backup σ' αυτόν. Θ' αρχίσει να γεμίζει τον εξωτερικό δίσκο με όλο σου τον εσωτερικό σκληρό και αφού τελειώσει, θα κάνει (αθόρυβα και χωρίς να επηρεάζει την ταχύτητα του Mac σου) κάθε μια ώρα backup αυτόματα, κρατόντας τα παλιά αντίτυπα του backup, μέχρι να εξαντληθεί ο χώρος του εξωτερικού σου σκληρού δίσκου, οπότε και θ' αρχίσει να σβήνει τα παλιότερα. Μάλιστα, κρατάει "εικόνα" του υπολογιστή σου για κάθε μέρα. Δηλαδή μπορείς να δεις ακριβώς πως ήταν ο Mac σου πριν 1 μήνα (και φυσικά να τον επαναφέρεις αν θέλεις). Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι αν κάνεις browse στον εξωτερικό σου σκληρό όπου έχεις τα backup, θα βρεις φακέλους τακτοποιημένους ανάλογα με τις ημερομηνίες, όπου κάθε φάκελος έχει μέσα ένα πλήρες backup του σκληρού σου από εκείνη τη μέρα. Θα μου πεις, πώς γίνεται να έχεις κρατήσει 30 διαφορετικά backup ενός δίσκου πχ 300GB, σ' έναν δίσκο πχ 500GB. Φαντάζομαι ότι το κάνει μέσω ενός ειδικού shortcut, που ονομάζεται symbolic link. Οπότε τα αρχεία που υπάρχουν σ' όλα τα backup (όπως ίσως τα αρχεία συστήματος), υπάρχουν μια φορά μόνο στον εξωτερικό σου σκληρό. Εμφανίζονται όμως μέσα σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους. Για να κάνεις βέβαια restore, δε χρειάζεται να ψάχνεις μέσα στους φακέλους, υπάρχει ειδικό πρόγραμμα. Θα τα βρεις αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Προσωπικά τους εξωτερικούς μου δίσκους, τους έχω κρατήσει σε μορφή NTFS, για να μπορώ όταν τους μεταφέρω ν' ανταλάσσω αρχεία και με Windowsάκηδες. Σωστός. Εκτός αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο για Time Machine. Τότε πρέπει να τον κάνεις υποχρεωτικά σε HFS+. Θα μου πεις, πώς γίνεται να έχεις κρατήσει 30 διαφορετικά backup ενός δίσκου πχ 300GB, σ' έναν δίσκο πχ 500GB. Φαντάζομαι ότι το κάνει μέσω ενός ειδικού shortcut, που ονομάζεται symbolic link. Οπότε τα αρχεία που υπάρχουν σ' όλα τα backup (όπως ίσως τα αρχεία συστήματος), υπάρχουν μια φορά μόνο στον εξωτερικό σου σκληρό. Εμφανίζονται όμως μέσα σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους. Ακριβώς! Έτσι το κάνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Σωστός. Εκτός αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον δίσκο για Time Machine. Τότε πρέπει να τον κάνεις υποχρεωτικά σε HFS+. Τον δίσκο που έχεις για Time Machine, δεν τον μεταφέρεις σχεδόν ποτέ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην είναι HFS+. Έχω έναν 500GB εξωτερικό και 320GB είναι ο εσωτερικός μου. Οπότε έκοψα τον 500άρη σε 400GB και 100GB, έκανα τον 400άρη time machine (320 o δίσκος μου + κάτι παραπάνω) και τα 100GB που περίσσεψαν τα χρησιμοποιώ σαν έξτρα χώρο του υπολογιστή μου, για πράγματα που και να τα χάσω (γιατί δε γίνονται backup), δε θα είναι τόσο τραγικό, όπως σειρές, ταινίες κτλ. Βέβαια όλ' αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν έχω macbook, αλλά iMac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Χτύπησα σήμερα έναν Seagate FreeAgent Desk και έχω ξεκινήσει διαδικασία Μέχρι στιγμής κατενθουσιασμένος από όλες τις απόψεις. Ο εξωτερικός δίσκος αθόρυβος (ταιριάζει και στο aluminium του iMac), το λειτουργικό κανένα εμφανές performance hit όση ώρα κάνει το backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.