Flying_Dutchman Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Εγώ έχω μόνο να διαπιστώσω:1. Η είδηση βγήκε 1η Απριλίου και το sdtv παρουσιάζει το "Δελτίο Τύπου". 2. Το "δελτίο τύπου" είναι ένα απλό χαρτί, δηλ. ΔΕΝ αναφέρει Υπηρεσία, Τομέα, Υπεύθυνο, κλπ.κλπ. Αυτά τα στοιχεία στα δημόσια έγγραφα γράφονται πάνω αριστερά. 3. Δεν αναφέρει ΚΑΝΕΝΑ όνομα, ούτε και το ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ κανείς. 4. Είναι γραμμένο με γραμματοσειρά courrier για να θυμίζει γραφομηχανή! 5. Άν και θυμίζει γραφομηχανή έχει περιοχές με bolds (που πρέπει δηλ. να τονιστούν κάποια σημεία νοηματικά). Για να το εμπεδώσουν οι δημοσιογράφοι δηλαδή xa και όχι οι αναγνώστες του forum! xaxa. 6. Όλα τα κανάλια και ο υπόλoιπος τύπος που περιμένουν πώς και πώς καμμιά ανάσα απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ για να "γεμίσουν" τα δελτία, στην συγκεκριμένη περίπτωση την κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Εγώ πάντως παιδιά το πιστεύω. Όπως πιστεύω ότι για μία ψήφο η ελληνική γλώσσα δεν έγινε διεθνής. EDIT: To σημαντικώτερο & πειστικώτερο όλων είναι η ακριβής εκτίμηση της ζημιάς : 30.520.000 Ευρώ. Σε λίγο θα ακολουθήσει λίστα item per item! Οτι ειναι αληθινα τα περιστατικα (καποια τουλαχιστο, δε ξερω για ολους οσους εχουν αναφερθει) ειναι 100% σιγουρο γιατι εχω προσωπικη επαφη με εναν απο τους συλληφθεντες. Τωρα βεβαια μπορεις να μου πεις 'ποιος εισαι εσυ που το λες'... αλλα ειπαμε, η πρωταπριλια περασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 EDIT: To σημαντικώτερο & πειστικώτερο όλων είναι η ακριβής εκτίμηση της ζημιάς : 30.520.000 Ευρώ. :lol::lol: Πως το υπολογίσανε οι μάγκες? αριθμός συλληφθέντων Χ πάγια 12 μηνών? Το υπολογίσανε με το ακριβό ή το φτηνό πακέτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
brandon Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Καλησπερα, ρε παιδια τελικα μαθαμε κατι παραπανω? τους πιασανε με καρφωτη η οντως μεσω ip? πιασανε και τους "511"? Δεν ήθελα να μιλήσω καθόλου σε αυτό το θέμα (γιατί έμαθα και μερικές λεπτομέριες) αλλά θα πω μόνο οτι... στην Ελλάδα του 2009 ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι καρφωτές ! Πιασανε 7 που ειχαν δεκτη dreambox σε ρολο server και ειχαν γραμμη Forthnet. Και για να σας προβληματίσω ... οχι δεν είχαν όλοι forthnet... Πιασανε 7 που ειχαν δεκτη dreambox σε ρολο server και ειχαν γραμμη Forthnet.Επειδη ειναι ιδια εταιρια μπορεσε και τους επιασε.Εχει κανει αιτηση και στους αλλους ISP για να σκαναρει το δικτυο τους αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει παρει το ΟΚ. Οι 511 δεν εχουν συλληφθει(ακομα) αλλα και παλι μπορει να κανουν την παπια. Πχ. Μου τον κανανε δωρο τον δεκτη ,Δεν ηξερα οτι πιανει και NOVA κτλ. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις φίλε. Έτσι ακριβώς είναι. Εγώ έχω μόνο να διαπιστώσω:1. Η είδηση βγήκε 1η Απριλίου και το sdtv παρουσιάζει το "Δελτίο Τύπου". 2. Το "δελτίο τύπου" είναι ένα απλό χαρτί, δηλ. ΔΕΝ αναφέρει Υπηρεσία, Τομέα, Υπεύθυνο, κλπ.κλπ. Αυτά τα στοιχεία στα δημόσια έγγραφα γράφονται πάνω αριστερά. 3. Δεν αναφέρει ΚΑΝΕΝΑ όνομα, ούτε και το ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ κανείς. Δεν τίθεται θέμα αν τους έπιασαν. Τους έπιασαν και υπάρχουν και ονόματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyx Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 EDIT: To σημαντικώτερο & πειστικώτερο όλων είναι η ακριβής εκτίμηση της ζημιάς : 30.520.000 Ευρώ. Σε λίγο θα ακολουθήσει λίστα item per item! :lol::lol:Πως το υπολογίσανε οι μάγκες? αριθμός συλληφθέντων Χ πάγια 12 μηνών? Το υπολογίσανε με το ακριβό ή το φτηνό πακέτο? υπενθυμίζω για όσους δεν διάβασαν προσεκτικά το δελτίο τύπου, οτι το περίεργο δεν είναι τόσο το ποσό, αλλά οτι αναφέρεται σε "κατ' εκτίμηση οικονομική ζημία για τα έτη 2008 και 2009" του Ελληνικού Δημοσίου... δεν μας λένε κι εμάς που μας τρώει η περιέργεια, αυτή η έκθεση πως κατέληξε να λέει οτι το Δημόσιο "έχασε" 30,5 εκατομμύρια από τις παράνομες συνδρομές 511 ατόμων; έστω οτι ΚΑΙ οι 511 είχανε την ακριβότερη συνδρομή (full pack + τσόντες) 68,5 Ευρώ... 68,5 x 511 = 34.748 Ευρώ το μήνα 34.748 x 24 μήνες (2008,2009) = 833.952 Ευρώ άντε δηλαδή να έχασε το Δημόσιο από το ΦΠΑ γύρω στα 150 χιλιάδες ευρώ... τα υπόλοιπα 30,35 εκατομμύρια ευρώ ζημιάς του Δημοσίου, που τα βρήκανε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το θέμα έχει 2 διαστάσεις. Πρώτον, η δουλιά έγινε κανονικά, και σκοπός ήταν να σταματήσουν οι σερβιτόροι να σερβίρουν. Δεύτερον, η ανακοινωση βγήκε για να τρομάξει όλους όσους μείνανε απέξω από την επιχείρηση (σερβιτόρους και πελάτες) για να "τα κόψουν" οικειοθελώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyx Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεύτερον, η ανακοινωση βγήκε για να τρομάξει όλους όσους μείνανε απέξω από την επιχείρηση (σερβιτόρους και πελάτες) για να "τα κόψουν" οικειοθελώς. και φυσικά πέτυχε προς στιγμήν γιατί είμαστε συνήθως λαός χαίστης και ρουφιάνοι... οι μισοί χαιστήκανε χωρίς να ξέρουνε τι εχει γίνει και οι άλλοι μισοί φοβηθήκανε τους ρουφιάνους οι ομάδες φίλων/γνωστών που δεν βγάζουνε κέρδος από το card sharing, aπλά μοιράζονται το κόστος, συνεχίζουνε με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια... ας είναι καλά το openvpn... αλλάχτηκανε και τα default ports σαν επιπρόσθετο μέτρο... ας έρθει λοιπόν τώρα η forthnet να σκανάρει όλους τους ISP και τις IP τους... επί 65.000 και κάτι ports/IP, πως θα ξέρει οτι το τάδε 128-bit SSL Encrypted πακέτο, είναι το κλειδί του card share? όλο αυτό το σκηνικό, δούλεψε υπέρ αυτών των ομάδων, αυξάνοντας την ασφάλεια και δίνοντας τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ μπούλο στην forthnet/nova... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2009 από Psyx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 και φυσικά πέτυχε προς στιγμήν γιατί είμαστε συνήθως λαός χαίστης και ρουφιάνοι...οι μισοί χαιστήκανε χωρίς να ξέρουνε τι εχει γίνει και οι άλλοι μισοί φοβηθήκανε τους ρουφιάνους οι ομάδες φίλων/γνωστών που δεν βγάζουνε κέρδος από το card sharing, aπλά μοιράζονται το κόστος, συνεχίζουνε με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια... ας είναι καλά το openvpn... αλλάχτηκανε και τα default ports σαν επιπρόσθετο μέτρο... ας έρθει λοιπόν τώρα η forthnet να σκανάρει όλους τους ISP και τις IP τους... επί 65.000 και κάτι ports/IP, πως θα ξέρει οτι το τάδε 128-bit SSL Encrypted πακέτο, είναι το κλειδί του card share? όλο αυτό το σκηνικό, δούλεψε υπέρ αυτών των ομάδων, αυξάνοντας την ασφάλεια και δίνοντας τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ μπούλο στην forthnet/nova... Και φυσικα για τις παρέες αυτές υπάρχει και νομικό εμπόδιο, γιατί ούτε άρση απορρήτου μπορεί να γίνει, ούτε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης σε ιδιωτικό χώρο (σπίτια) μπορεί να γίνει επειδή ΙΣΩΣ 5-6 άτομα να πειρατεύονται την Nov@. Αυτό που θέλω να πω είναι πως, εκτός της δυσκολίας να εντοπιστούν, υπάρχει και δυσκολία ("δεν αξίζει") να κυνηγηθούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosH Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Πάντως δεν πιστεύω ότι οι ISPs θα δώσουν το ελεύθερο στη Φορθ να σκανάρει τα IPs, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα με τα προσωπικά απόρρητα.. Το θέμα είναι οι απλοί clients έχουν νομικές ευθύνες ή μόνο οι σερβερς? Γιατί clients εγώ ξέρω τουλάχιστον 20, συμπ. πολλά καφέ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Πάντως δεν πιστεύω ότι οι ISPs θα δώσουν το ελεύθερο στη Φορθ να σκανάρει τα IPs, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα με τα προσωπικά απόρρητα.. Το θέμα είναι οι απλοί clients έχουν νομικές ευθύνες ή μόνο οι σερβερς? Γιατί clients εγώ ξέρω τουλάχιστον 20, συμπ. πολλά καφέ... τι δικαιοδοσία έχουν οι άλλοι ISPs στην Forthnet για να μην μπορούν να την αφήσουν να κάνει κάτι τέτοιο στο ίδιο της το δίκτυο? ρε παιδιά τα σκέφτεστε αυτά που γράφετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Παντως οσο περναει ο καιρος, τοσο πιστευω οτι ηταν πρωταπριλιατικη ειδηση, που απλα δεν διαψευστηκε για να εχει το αντικτυπο που ειχε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atroul Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Φιλε ThReSh νομιζω οτι ο φιλος εννοουσε δεν θα την αφησουν να σκαναρει τις δικες τους IPs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 και πως να το κάνει άλλωστε... η είδηση αναφέρει υποτιθέμενο scannάρισμα μόνο στο δίκτυο της Forthnet... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Street-Fighter Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 υπενθυμίζω για όσους δεν διάβασαν προσεκτικά το δελτίο τύπου, οτι το περίεργο δενείναι τόσο το ποσό, αλλά οτι αναφέρεται σε "κατ' εκτίμηση οικονομική ζημία για τα έτη 2008 και 2009" του Ελληνικού Δημοσίου... δεν μας λένε κι εμάς που μας τρώει η περιέργεια, αυτή η έκθεση πως κατέληξε να λέει οτι το Δημόσιο "έχασε" 30,5 εκατομμύρια από τις παράνομες συνδρομές 511 ατόμων; έστω οτι ΚΑΙ οι 511 είχανε την ακριβότερη συνδρομή (full pack + τσόντες) 68,5 Ευρώ... 68,5 x 511 = 34.748 Ευρώ το μήνα 34.748 x 24 μήνες (2008,2009) = 833.952 Ευρώ άντε δηλαδή να έχασε το Δημόσιο από το ΦΠΑ γύρω στα 150 χιλιάδες ευρώ... τα υπόλοιπα 30,35 εκατομμύρια ευρώ ζημιάς του Δημοσίου, που τα βρήκανε? Στα μπαλονια που εχεις στην υπογραφη σου ισως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atroul Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Τι να σου πω , απλά το είχα ακούσει κι εγώ ότι θα ζητούσε η forth από τους άλλους ISPs να τσεκάρει τις γραμμές τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiorgosH Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 τι δικαιοδοσία έχουν οι άλλοι ISPs στην Forthnet για να μην μπορούν να την αφήσουν να κάνει κάτι τέτοιο στο ίδιο της το δίκτυο? ρε παιδιά τα σκέφτεστε αυτά που γράφετε? Ναι παιδί τα σκεφτόμαστε... Μόνο με την αιτιολογία κακουργήματος & εννοειταί εισαγγελική παρέμβαση μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία, τρίτος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα