Προς το περιεχόμενο

Αγορά μαύρων και άσπρων cold cathodes-Υπάρχουν;

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Να μαι κι εγω. Θα σας δωσω μια αποψη για το πώς τα Cold Cathodes μπορουν να αξιοποιηθουν για το φωτισμο ενος δωματιου. Ελπιζω να συμφωνησετε μαζι μου οτι ειναι πιο ωραια "εμπειρια" απο το φωτισμο απλα του εσωτερικου ενος κουτιου..

Πιστευω να αξιζει το ξεχυλωμα του thread αυτου :-) (ΜΗ πατησετε να δειτε τις φωτογραφιες πιο μεγαλες, ειναι καλυτερα οπως τις κανει resize αυτοματα το φορουμ).

Εχουμε και λεμε λοιπονννν!

Πώς θα τροφοδοτησουμε κατ αρχας τις λαμπες μας?

1) Παιρνουμε ενα παλιοοο AT PSU απο καποιο Pentium I υπολογιστη...

2) Παιρνουμε ενα ο,τι να ναι κουτι που να μας ψιλοταιριαζουν οι διαστασεις, το οποιο βρισκεται πεταμενο καπου στην αποθηκη μας.

3) Παιρνουμε μερικα διακοπτακια.

4) Παιρνουμε ενα 8cm φαν για να αεριζεται η ολη κατασκευη.

5) Για να βαλουμε και λιγο εφφε παιρνουμε ενα αναλογικο αμπερομετρο καθως και διχρωμα leds (πρασινα/κοκκινα κατα προτιμηση).

Τα ανατακευουμε ολα μαζι... και ετοιμο το τροφοδοτικο των λαμπων μας! (απαιτειται γνωση κολλητηριου και στοιχειωδων ηλεκτρονικων :P )

Το τροφοδοτικο που μολις δημιουργησαμε απο κοντα:

HPIM1579.jpg

Και λιγο πιο μακρυα, οπως εχει κατσει πανω στο γραφειο: (πισω απο το αφρολεξακι που φαινεται βρισκεται ο ανεμιστηρας που βαζει αερα, ενω στο πλάι βρισκεται ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου που βγαζει αερα απο τη κατασκευη)

HPIM1581.jpg

Επειτα αναβουμε ολες τις λαμπες και εχουμε

Πανω μερος δωματιου:

HPIM1583.jpg

Λιγο πιο κατω:

HPIM1584.jpg

Κατω μερος:

HPIM1585.jpg

Επειτα δοκιμαζουμε συνδυασμους (προσεξτε στις επομενες φωτος στο τροφοδοτικο τα λαμπακια κοκκινα/πρασινα):

Αναμμενες μονο οι μωβ:

HPIM1589.jpg

Αναμμενες μονο οι 4 πλευρικες του γραφειου μπλε:

HPIM1591.jpg

Αναμμενη μονο η μια μπλε κατω απο το γραφειο:

HPIM1593.jpg

Αναμμενες και οι 5 μπλε:

HPIM1595.jpg

Αναμμενες ολες:

HPIM1596.jpg

Πριν τελειωσει αυτο το ποστ, ας ριξω αλλες 2 φωτογραφιες με ολες τις λαμπες αναμμενες, αλλα αυτη τη φορα εχοντας κανει ληψη φωτογραφιων απο εμπρος:

Εμπρος-κατω:

HPIM1599.jpg

Εμπρος - συνολικο αποτελεσμα:

HPIM1600.jpg

Ελπιζω να το απολαυσατε μαζι μου και εν τελει να πειστηκατε οτι ο φωτισμος ενος ολοκληρου δωματιου καθ αυτον τον τροπο αποτελει πιο διασκεδαστικη εμπειρια απο τον φωτισμο ενος pc. Επισης το απολαμβανεις για χροονια μετα με τη ψυχη σου :-)

Υστερογραφο: Μην ακουσω τιποτε για την οθονη που φαινεται στις φωτογραφιες! Ειναι συλλεκτικη ασπρομαυρη AOC 12" του 1994. Ουτε και για το Pentium II server που βρισκεται κατω απο το γραφειο σε ενα Full tower case του 1999. :devil:

Edit: Παιδια προσοχη με τα UV... Φερνουν κατι που λεγεται Καρκινος.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Nai p_under ειναι blacklight. @georgeman: Για να σε στενοχωρησω λιγο, ειναι ατυχης ο συνδυασμος μπλε-μοβ. Θα μπορουσες να κανεις ενα συνδιασμο με ασπρες μπλε η ασπρες κοκκινες, θα ταιριαζε πιο πολυ. Ομως εχεις κανει πολυ καλη δουλιτσα!

• Moderators
Δημοσ.

Μανια με τις ασπρες εσυ :P

Βασικα παιζουν στο σπιτι πορτοκαλι/μωβ/μπλε/κιτρινες (!), οποτε αυτο ειναι το πιο ευκολο πραγμα να αλλαξει.

Τις ειχα ολες μπλε, αλλα... δοκιμες κανουμε :P

(φτιαξε το quote σου γιατι το αποτελεσμα ειναι τελειως αντιαισθητικο :P )

Δημοσ.

Georgeman γαματο !!!!! Ποσα θελεις για να μου κανεις κ μενα το δωματιο μου ετσι?

Εχω πολλες δουλειες κ δεν προλαβαινω!!

• Moderators
Δημοσ.

Ενα πεταμενο τροφοδοτικο 50W και κανα 10ρικο για τα διακοπτακια/σκατουλακια/αμπερομετρακια σου βρισκεται?

Εχει φαση να αναβεις λαμπες και να κουνιεται ο δεικτης του αμπερομετρου :P

Δημοσ.

Εχω τροφοδοτικο ενα καφρικο απο παλιο pc. Και κανενα 70ρικο δινω χαλαρα για λαμπες κτλ...Οποτε θα χρειαστω τα φωτα σου για τα περαιτερω...

• Moderators
Δημοσ.

6€ οι 2 λαμπες απ οτι βλεπω εχουν, τα διακοπτακια/λεντακια/αντιστασουλες αααντε να ειναι 5€ και αλλα 5 το αμπερομετρο. Απλα ειναι λιγο μπελαλιδικες οι κολλησεις, ειδικα για να κανεις το λεντακι να αλλαζει χρωμα μολις κουνας το διακοπτη.

Θελουν περιπου 0,4Α οι 2 λαμπες να φανταστεις... δε ρουφανε ρευμα.

Να φανταστεις το τροφοδοτικο που εβαλα εγω ειναι τοσο αχρηστο, που οταν αναβεις τη τελευταια διαδα λαμπων, πεφτει η φωτεινοτητα ολων λιγο! λοολ

Δημοσ.

Βε Georgeman σε λεω δεν κατεχω γρι απο ρευματα και καλαϊα..Ασε που δε μ κοβει και απο decoration για το που θα βαλω τις λαμπες...πωπω ρε φιλε βλεπω κ ξαναβλεπω τις photo σου...respect..

• Moderators
Δημοσ.

Ε μιση μερα να χει κανεις διαθεσιμη και να μη βαριεται :-D

Thanks για τα καλα σου λογια :-) (Βαζω και τα ηχειακια που βλεπεις καμια φορα, ετσι για "ατμοσφαιρα" χεχε!! Δεν ειναι αναγκη να υπαρχει pc σε αυτο το δωματιο οπως καταλαβαινεις :P )

• Moderators
Δημοσ.

Το διαβασες ολο εκεινο το τεραστιο ποστ μου...? :P Ξαναδιαβασε το κατω κατω...

CRT 12" ασπρομαυρη συλλεκτικη ειναι ;) Και δουλευει!

Δημοσ.

Georgeman εχω σκεφτει κι εγω να κανω αυτο το κολπο. Εχω ενα παλιο τροφοδοτικο αλλα εδω και μια βδομαδα ψαχνω μανιωδως να βρω λαμπες sound activated. Πουθενα στην Ελλαδα ομως. Αν εχεις καποιες και δεν τις θες στις αγοραζω:-)... Οχι τις μοβ ομως:lol::lol:

• Moderators
Δημοσ.

Βρες κανενα kit και φτιαξε sound activation τοτε ;) Ψαξου! Χωρις ψαξιμο κανεις δεν εμαθε.

Οι μωβ αδικουνται απο τις φωτο. Ειναι πολυ πιο σκουρες. Γ@μ@νε ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...