Προς το περιεχόμενο

Ελαφρία διανομή μόνο για Internet

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ψάχνοντας σε Linux forum στο Internet βρήκα το Universal Extractor που κάνει αυτή την δουλειά.

Και πάλι όμως δεν μπορεί να το αποσυμπιέσει...

Χρόνο όσο θες, αύριο το πρωί μπαίνω μέσα οπότε θα λείπω όλη μέρα :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω άμα κάνεις install το exe σε windows στον φάκελο εγκατάστασης θα σου δημιουργήσει το inf αρχείο που χρειάζεσαι, οπότε μετά το παίρνεις από εκεί και κάνεις την δουλειά σου.

Με διπλο κλικ πανω στο .exe το αυτο-αποσυμπιεζομενο δημιουργει καποια αρχεια μεσα στο temp (~/.wine/drive_c/windows/temp) που περιεχουν τους drivers μεσα σε καποιο απο τα .cab αρχεια.

Ελα ομως που τα .cab δεν ανοιγουν με τιποτα!

Με cabextract εγκατεστημενο δοκιμασα!

Δεν ειναι μονο το οτι ειναι σε linux, oυτε μεσα απο τα xp με 7zip δεν γινονται extract!

>jim@lenny:~/Desktop/Disk1$ cabextract data1.cab 
data1.cab: WARNING; found InstallShield header. This is probably an InstallShield file. Use unshield (from the unshield package) to unpack it.
data1.cab: no valid cabinets found

All done, errors in processing 1 file(s)
jim@lenny:~/Desktop/Disk1$ cabextract data2.cab 
data2.cab: WARNING; found InstallShield header. This is probably an InstallShield file. Use unshield (from the unshield package) to unpack it.
data2.cab: no valid cabinets found

All done, errors in processing 1 file(s)

Ψάχνοντας στο Google βρήκα αυτό: http://forum.ubuntuusers.de/topic/netgear-wg311v3-wird-erkannt-...-trotzde-kein/

Αν και δεν έχω ιδέα από Γερμανικά, κάτω - κάτω έχει ένα μικρό αρχείο που όταν το ανοίξεις σου βγάζει τους drivers σε sys και inf.

Μήπως είναι αυτό το πολυπόθητο αρχείο;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:24 ----------

Γεια σας και πάλι και καλό Πάσχα σε όλους.

Μπόρεσα σήμερα και δοκίμασα αυτό το αρχείο που βρήκα στο Ιντερνετ αλλά και πάλι τζίφος :-( Μου λέει πως είναι invalid driver...

Η μόνη λύση πλέον που σκέφτομαι είναι να εγκαταστήσω το wine και μετά μέσα από wine να κάνω εγκατάσταση το .exe στο οποίο περιέχεται ο driver. Γίνεται να δουλέψει κάτι τέτοιο ή δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα;

Δεν λειτουργει ετσι το wine.

Το wine ειναι "emulation" για προγραμματα οχι για drivers. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να εγκαταστησεις το πολυποθητο .inf σε καποιο υποφακελο του .wine και τελος. Δεν μπορει να το χρησιμοποιησει το linux ετσι.

Δες μηπως μπορεις να παρεις το .inf απο καποιο site σαν το driverguide.com.

Χριστος ανεστη και χρονια πολλα.

Τελικά κατάφερα και βρήκα το .inf!!!!

Να το link ftp://downloads.netgear.com/files/wg311v3_1_0.zip

Πάω να δοκιμάσω να το εγκαταστήσω και ποστάρω τα αποτελέσματα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:44 ----------

ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από αρκετές δοκιμές και μπόλικο σπάσιμο νεύρων ο driver δούλεψε!!!

Το puppel μου τον έβγαζε ως invalid και έτσι είπα να δοκιμάσω στο puppy.

Εκεί λοιπόν η εγκατάσταση έγινε κανονικά. Μπόρεσα μάλιστα και scannαρα για δίκτυα!

Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα και μετά θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για να σετάρω την ασύρματη σύνδεση...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας και πάλι.

Ο φαντάρος (εγώ) είναι και πάλι εδώ και αύριο πρέπει να τελειώνω με τον υπολογιστή για να τον παραδώσω στον πατέρα μου.

Για να γίνει αυτό πρέπει για αρχή να κάνω μόνιμη εγκατάσταση στον σκληρό το puppy linux. Πως γίνεται αυτό; Η διανομή που έχω κατεβάσει μόνο ως live cd μου δουλεύει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...