Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Καλησπέρα. Θέλω να βάλω μια διανομή στον παλιό σταθερό υπολογιστή του πατέρα μου (μόνο 92 ΜΒ Ram) με στόχο να μπαίνει αποκλειστικά στο Ιντερνετ. Αν παίζει και τραγούδια το pc, δεν θα πω όχι, κυρίως όμως με ενδιαφέρει να μπαίνει στο Ιντερνετ σε όλες τις σελίδες. Επίσης να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση αλλά και τη χρήση (προορίζεται για τον πατέρα μου). Ποια διανομή μου προτείνετε; Το damn small linux ή το puppy linux? Σημείωση: Ο σταθερός συνδέεται στο Internet με μια κάρτα ασύρματου δικτύου Netgear WG311. Θα την αναγνωρίσουν οι διανομές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Θα ελεγα debian με lxde, μαζι με αυτα που ειπες, το οποιο το μονο προγραμμα που εχει προεγκατεστημενο ειναι το firefox, αλλα με μολις 92MB ram το flash ειναι σκοτωμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j11h Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 πολυ ελαφρια διανομη ειναι το puppy linux http://www.puppylinux.org/ με λιγες απαιτησεις συστηματος http://www.puppylinux.org/wiki/hardware/general/minreq Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Οπότε θα βάλω το puppy linux και ελπίζω να δουλέψει γιατί στις ελάχιστες απαιτήσεις λέει πως θέλει 128 mb ram. Κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να μην μου αναγνωρίζει την κάρτα δικτύου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δεν χρειαζεται καν window manager, απλα να εχει Χ για να σχεδιαζει το παραθυρο του browser σε ολη την οθονη. Διαβασα οτι ο midori ειναι πολυ lite browser. Με 92ΜΒ RAM, δεν τρεχει flash. Αν ειχες τουλαχιστον 128 κατι γινεται. Απο επεξεργαστη, τι φοραει ο υπολογιστης; Κατω απο 1GHz; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:58 ---------- Αντι για Puppy Linux, βαλε Puppel που ειναι η ελληνικη εκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ναι, κάτω από ένα 1GHz σίγουρα. Νομίζω πως έχει 400 Mhz για την ακρίβεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissyg Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 αν την έκδοση αυτή puppy linux την βάλω σε ένα νετβοοκ acer aspireone 110L που έχω θα παίζει? το wifi θα το αναγνωρίζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ξεχνα το Flash Εδω με 2GHz P4 και οποτε τρεχει, κτυπαει 30αρια στο CPU Usage. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:10 ---------- αν την έκδοση αυτή puppy linux την βάλω σε ένα νετβοοκ acer aspireone 110L που έχω θα παίζει? το wifi θα το αναγνωρίζει? Λογικα θα χρειαστει αρκετο tuning για να παιξει ολο το hardware. Επισης δεν προτινεται το puppy αν δεν εχεις εμπειρια με το Linux. Τα Aspire One ειναι πολυ χαρουμενα οταν τους βαζεις Fedora 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ξεχνα το Flash Εδω με 2GHz P4 και οποτε τρεχει, κτυπαει 30αρια στο CPU Usage. Ξέχνα το Flash, ουσιαστικά σημαίνει πως ξεχνάω και τις περισσότερες σελίδες, σωστά; Αν είναι έτσι, να μην μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάχνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μπορεις να βαλεις και flashblock, ή, ακομα καλυτερα, να μην εγκαταστησεις flash και αλλα plugins. O midori ειναι ακομα πολυ ασταθης, ασε που δεν μπαινει στο facebook και δεν σωζει cookies και αναγκαζομαι να δινω καθε φορα ονομα χρηστη και κωδικο απο την αρχν. Ελαφρυς μεν, δυσχρηστος δε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ξέχνα το Flash, ουσιαστικά σημαίνει πως ξεχνάω και τις περισσότερες σελίδες, σωστά;Αν είναι έτσι, να μην μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάχνω. Απο ποτε το World Wide Web βασιζεται στο Flash? Εγω ενεργοποιω το Flash μονο οταν μπαινω στο YouTube. Σε ολες τις αλλες σελιδες το εχω disabled και δεν νομιζω οτι δεν εχω προσβαση στις περισσοτερες σελιδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Οκ, τότε θα προχωρήσω κανονικά την εγκατάσταση και σε 2 - 3 μέρες θα σας πω τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 puplet για το aspire one (πειραγμενο puppy): http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=35424 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Ριξε μια ματια στο thread μου..http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304376 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ένα συγκεκριμένο revision αυτής της κάρτας είναι απλά ασύμβατο. Δεν υπάρχουν drivers, δε λειτουργεί ΟΎΤΕ με ndiswrapper. ...το ανακάλυψα στο net, αφού δε μπορούσα με τίποτα να το κάνω να αναγνωρίσει την κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.