Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Format σε laptop...

UpToDate_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια τα φωτα σας αν γινεται.

Ακολουθησα αυτον τον οδηγο:http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=275133 ..για να εγκαταστησω τα Windows XP σε αυτο το λαπτοπ(Hp Pavilion dv8000)...στο οποιο ειναι εγκατεστημενα τα Windows Vista Ultimate.

Και αντιμετωπισα ενα προβλημα μετα το 1ο περιβαλλον εγκαταστασης(δηλ.αφ'οτου πατησω το Enter για να ξεκινησει το φορμαρισμα/εγκατασταση)

Μου βγαζει το εξης προβλημα(Οποιος εχει την διαθεση ας το διαβασει):o

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το προγραμμα Εγκαταστασης δεν εντοπισε εγκατεστημενες μοναδες σκληρου δικου στον υπολογιστη σας.

Βεβαιωθειτε οτι εχουν ενεργοποιηθει οι μοναδες σκληρου δισκου και οτι ειναι

κανονικα συνδεδεμενες με τον υπολογιστη σας και οτι τυχον ρυθμισεις παραμετρων

υλικου σχετικες με τον δισκο ειναι σωστες.Μπορει να χρειαστει να εκτελεσετε

διαγνωστικο προγραμμα ή προγραμμα εγκαταστασης το οποιο να παρεχεται απο τον κατασκευαστη.

Η εγκατασταση δεν ειναι δυνατον να συνεχιστει.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μπορει καποιος να βοηθησει μπας και λυσουμε το προβλημα;;;:-(

Υ.Γ:Ακομα και γρηγορο Format να κανω(δεξι κλικ στον δισκο και διαμορφωση δηλ.) παλυ προβλημα βγαζει:-(

~Δεν ειναι δυνατον η διαμορφωση αυτου του τομου

Περιεχει την εκδοση των Windows που χρησιμοποιειτε.Η

διαμορφωση αυτης της μοναδας δισκου μπορει να προκαλεσει

τη διακοπη της λειτουργιας του υπολογιστη σας~

Συν οτι κατα την εκινηση των Windows λεει το εξης.

~Παρουσιαστηκε σφαλμα κατα την φορτωση:

C:\Windows\system32\vtUmjhEU.dll

Δεν ηταν δυνατο να εντοπιστει η καθορισμενη μοναδα~

(δεν εχω ιδεα τι ειναι κ αν εχει σχεση με το θεμα,απλως το αναφερω μηπως και ειναι ενας απο τους λογους του προβληματος)

Οποιος ειχε το κουραγιο να διαβασει ολα τα παραπανω τον ευχαριστω πολυB)

(Το θεμα αυτο δεν γνωριζω αν θα επρεπε να τοποθετηθει εδω ή στο section "Μονάδες Αποθήκευσης" και αν εκανα λαθος ζηταω συγνωμη κ θα παρακαλουσα να μετακινηθει)B)

• Moderators
Δημοσ.

Μαλιστα...

Εγω απορω για κατι.

Αν δεν εβρισκε δισκο (ετσι φαινεται απο το πρωτο προβλημα λαθους), δε θα επρεπε να φτανει στην επιλογη "τυπου φορματ".

Για διευκρινισε το λιγο αυτο.

(και κατι αλλο: Μιλησες για δεξι κλικ και quick format... δεξι κλικ που? δεν υπαρχει καν υποστηριξη ποντικιου στυο setup των XP).

Δημοσ.
Μαλιστα...

Εγω απορω για κατι.

Αν δεν εβρισκε δισκο (ετσι φαινεται απο το πρωτο προβλημα λαθους), δε θα επρεπε να φτανει στην επιλογη "τυπου φορματ".

Για διευκρινισε το λιγο αυτο.

(και κατι αλλο: Μιλησες για δεξι κλικ και quick format... δεξι κλικ που? δεν υπαρχει καν υποστηριξη ποντικιου στυο setup των XP).

GeorgeMan τι ακριβως να σου διευκρινισω στο πρωτο δηλαδη;:rolleyes:

Οσο για το δευτερο,ενοω οτι ενω ειμαι στο περιβαλλον των Ultimate παταω δεξι κλικ στον σκληρο και μετα "Διαμορφωση" και μου βγαζει αυτο που αναφερω παραπανω.

• Moderators
Δημοσ.

Μεσα απο τα Windows προσπαθεις να κανεις format το δισκο του λειτουργικου? Ε καλα κανει και δε σε αφηνει :P

Οσο για το πρωτο που λεω, απλα δε καταλαβαινω που ακριβως παρουσιαζεται το προβλημα σχετικα με το φορματ για περασμα των XP.

1) Λες μετα το Enter για να ξεκινησει φορμαρισμα, αρα εχει δει το δισκο και τον εχεις επιλεξει, καθως επισης εχεις επιλεξει και τον τυπο του φορματ που θελεις.

2) Απο το μηνυμα λαθους που βγαζει (το οποιο δε λες πότε το βγαζει), συμπεραινω οτι δε βλεπει το δισκο σου (π.χ. λογω ελλειψης Sata οδηγων). Ομως αυτο αντιφασκει με το (1)...:fear::rolleyes:

Δημοσ.
Μεσα απο τα Windows προσπαθεις να κανεις format το δισκο του λειτουργικου? Ε καλα κανει και δε σε αφηνει :P

Οχι ρε συ,απλως λογο απελπισιας και μη γνωσης για το τι συμβαινει,ειπα να δοκιμασω και ετσι :fear:

Οσο για το πρωτο που λεω, απλα δε καταλαβαινω που ακριβως παρουσιαζεται το προβλημα σχετικα με το φορματ για περασμα των XP.

1) Λες μετα το Enter για να ξεκινησει φορμαρισμα, αρα εχει δει το δισκο και τον εχεις επιλεξει, καθως επισης εχεις επιλεξει και τον τυπο του φορματ που θελεις.

2) Απο το μηνυμα λαθους που βγαζει (το οποιο δε λες πότε το βγαζει), συμπεραινω οτι δε βλεπει το δισκο σου (π.χ. λογω ελλειψης Sata οδηγων). Ομως αυτο αντιφασκει με το (1)...:fear::rolleyes:

020.png

Μετα απο εδω βγαζει το προβλημα.

και απ'την στιγμη που μπουταρει το λαπτοπ,βγαζει την μαυρη οθονουλα που λεει να πατησω οποιοδηποτε πληκτρο.μετα μπενει στην οθονη που βλεπεις παραπανω,παταω εντερ και τσουπ να σου το fault. :fear:

• Moderators
Δημοσ.

Αν προσεξεις, πριν φορτωσει στην αρχη αρχη λεει "Πατηστε F6 για drivers".

Προφανως τα XP τραβανε καποιο ζορι στο λαπτοπ σου να αναγνωρισουν τον (πιθανοτατα Sata) σκληρο δισκο.

Πρεπει να βρεις τους Sata drivers και να τους περασεις σε ενα cd/USB flash/δισκετα.. Εγω μεχρι εκει ξερω. Απο κει και περα, δε μου χει τυχει προσωπικα, οποτε ας σε βοηθησει παραπανω καποιος που του χει τυχει.

Δημοσ.

ειναι πολυ απλο...στα VISTA βλεπει SATA σκληρους στα WIN XP δεν βλεπει.αρα μπαινεις μεσα στο bios πριν αρχισεις και πας εκει που λεει για SATA και το αλλαζεις σε IDLE η IDE αναλογα τι γραφει,ενα απο τα δυο εχει αλλα δεν θυμαμαι πιο.μετα κανεις save changes και ξεκινας να κανεις το format σου οπως σε σταθερο.ελπιζω να βοηθησα...

• Moderators
Δημοσ.

"IDE" mode δεν νομιζω να εχουν τα laptop, αλλα και παλι δεν υπαρχει "Sata mode", μονο "Raid mode/IDe mode".

Παντως ας το δοκιμασει καλου κακου...

Δημοσ.
Αν προσεξεις, πριν φορτωσει στην αρχη αρχη λεει "Πατηστε F6 για drivers".

Προφανως τα XP τραβανε καποιο ζορι στο λαπτοπ σου να αναγνωρισουν τον (πιθανοτατα Sata) σκληρο δισκο.

Πρεπει να βρεις τους Sata drivers και να τους περασεις σε ενα cd/USB flash/δισκετα.. Εγω μεχρι εκει ξερω. Απο κει και περα, δε μου χει τυχει προσωπικα, οποτε ας σε βοηθησει παραπανω καποιος που του χει τυχει.

ναι αυτο με το F6 που λες το εχω προσεξει.

SATA 2 ειναι ο σκληρος του λαπτοπ.

μηπως ξερεις που μπορω να βρω αυτους τους οδηγους;μιας και σου γραφω απο το desktop μου τωρα κ διπλα εχω το λαπτοπ του φιλου μου,να τους κατεβασω,να τους περασω σε ενα cdακι κ μετα τι κανω ακριβως;:rolleyes:

Κατι ακομα,στα Bios του λαπτοπ εχει ενα tab "Diagnostics" και απ'οτι καταλαβα τρεχει καποιο τεστακι στον σκληρο,μηπως να δοκιμασω και αυτο;

:-(σορρυ για την ταλαιπωρια:-(

αν μπορει καποιος ας απαντησει:o

Υ.Γ τωρα θα δοκιμασω αυτο που πρωτεινε το παιδι απο πανω και θα σας πω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:26 ----------

Μολις ξανακοιταξα, δεν βρηκα κατι "σχετικο" με αυτο που ειπατε.

Το μονο που φερνει καπως προς τα εκι...ειναι στην καρτελα "System Configuration"..

λεει: SATA Native Support...λετε να εχει σχεση;:rolleyes:

Δυστηχως δεν βρισκω κατι αλλο :fear:

BIOS

PhoenixBIOS

BIOS Version F.13

Δημοσ.
ναι αυτο με το F6 που λες το εχω προσεξει.

SATA 2 ειναι ο σκληρος του λαπτοπ.

μηπως ξερεις που μπορω να βρω αυτους τους οδηγους;μιας και σου γραφω απο το desktop μου τωρα κ διπλα εχω το λαπτοπ του φιλου μου,να τους κατεβασω,να τους περασω σε ενα cdακι κ μετα τι κανω ακριβως;:rolleyes:

Κατι ακομα,στα Bios του λαπτοπ εχει ενα tab "Diagnostics" και απ'οτι καταλαβα τρεχει καποιο τεστακι στον σκληρο,μηπως να δοκιμασω και αυτο;

:-(σορρυ για την ταλαιπωρια:-(

αν μπορει καποιος ας απαντησει:o

Υ.Γ τωρα θα δοκιμασω αυτο που πρωτεινε το παιδι απο πανω και θα σας πω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:26 ----------

Μολις ξανακοιταξα, δεν βρηκα κατι "σχετικο" με αυτο που ειπατε.

Το μονο που φερνει καπως προς τα εκι...ειναι στην καρτελα "System Configuration"..

λεει: SATA Native Support...λετε να εχει σχεση;:rolleyes:

Δυστηχως δεν βρισκω κατι αλλο :fear:

BIOS

PhoenixBIOS

BIOS Version F.13

Αν απενεργοποιήσεις το Sata Native Support λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα μετά να προχωρήσεις με το format. Αν όμως το πρόβλημα παραμένει ψάξε λίγο στο google πως να φτιάξεις ένα slipstream cd για Windows XP. Θα πρέπει να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα, νομίζω nLite λέγεται, το οποίο θα σε βοηθήσει να κάψεις ένα cd που θα έχει μέσα τα Windows+drivers για τον SATA δίσκο του λαπτοπ.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Μία φορά που το δοκίμασα σε ένα Fujitsu Siemens δεν τα κατάφερα. Πάντως θυμάμαι όταν έψαχνα ότι αν ήσουν "τυχερός" και είχε στο bios επιλογή που να λέει sata native support τη γλίτωνες και δεν χρειαζόταν να φτιάχνεις cd κλπ.

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο λύσεις:

Η εύκολη λυση ειναι αυτό που περιγράφει ο Αρκάς (από την Πάτρα). Απενεργοποιείς το SATA στην επιλογή που ανέφερες στο BIOS και περνάς νερό τα ΧΡ.

Η άλλη λύση είναι να κατεβάσεις τους sata drivers για το σκληρό σου και να τους ενσωματώσεις σε ένα νέο CD των ΧΡ που θα δημιουργήσεις με το προγραμμα nlite (με ένα search θα βρεις δεκάδες οδηγούς για το πως να το κανεις πχ. εδώ ή αλλιώς εδώ κ εδώ με φωτό). Μετά τοποθετείς το cd κανονικά και κάνεις την εγκατάσταση έχοντας το SATA native support ενεργοποιημένο στο ΒΙΟΣ.

Δεν υπαρχει κανένας απολύτως λόγος να μπεις στη διαδικασία.

Με πρόλαβε ο kokolikos στο fotofinish lol !!!

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια!!!απενεργοποιησα το Sata Native...κ

περασα το 1ο κολημα!!!:P

για να δουμε....:o

Δημοσ.

Πάντως είναι καλύτερα να ακολουθήσεις έναν οδηγό και να ενσωματώσεις τους οδηγούς για την υποστήριξη SATA, κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο.

Αν προτιμάς κατι στα ελληνικά δες τον οδηγό του WAntilles στο adslgr.com

Δημοσ.
Πάντως είναι καλύτερα να ακολουθήσεις έναν οδηγό και να ενσωματώσεις τους οδηγούς για την υποστήριξη SATA, κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο.

Αν προτιμάς κατι στα ελληνικά δες τον οδηγό του WAntilles στο adslgr.com

Οκ:-)

Θα το προτεινω στον φιλο μου,γιατι εγω αυτη την στιγμη,μονο χρονο για να του κανω το φορματ εχω:-)

Κατι τελευταιο,το SATA Native Support,αφ'οτου τελιωσω με την εγκατασταση των Windows,το γυρνω παλυ στο "Enable";:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...