Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω φθηνο Virtual Printer Driver

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω φθηνο Virtual Printer Driver. Εχω βρει καποιους αλλα ειναι ακριβοι. Ψαχνω για καποιον που δεν θα απαιτει να αγοραζω ξεχωριστη αδεια για καθε υπολογιστη στον οποιο θα τρεχει. Με ενδιαφερει να κανει silent εγκατασταση και να υποστηριζει πολλα αρχεια (jpg, bmp, pdf κλπ). Εχετε να μου προτεινετε καποιο;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το ανοικτού κώδικα PDFCreator. Υποστηρίζει σίγουρα τα formats εικόνας που σε ενδιαφέρουν και έχει πέραν αυτού και αρκετά χρήσιμα features. Εδώ για περισσότερα.

Δημοσ.

Δεν ψαχνω προγραμμα μετατροπης αρχειων doc, xls κλπ. Ψαχνω virtual printer δηλαδη να παταω εκτυπωση απο το word και αντι να εκτυπωνει τις σελιδες να τις αποθηκευει σε εικονες (tiff, bmp, jpg κλπ).

Δημοσ.

Αν δοκίμαζες τον PDFCreator, θα έβλεπες ότι είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις...

Για silent installation

/SILENT, /VERYSILENT

Instructs Setup to be silent or very silent. When Setup is silent the wizard and the background window are not displayed but the installation progress window is. When a setup is very silent this installation progress window is not displayed. Everything else is normal so for example error messages during installation are displayed and the startup prompt is (if you haven't disabled it with DisableStartupPrompt or the '/SP-' command line option explained above)

If a restart is necessary and the '/NORESTART' command isn't used (see below) and Setup is silent, it will display a Reboot now? message box. If it's very silent it will reboot without asking.

Η άδεια χρήσης του είναι αυτή.

Δημοσ.

thanks vagpap αλλα δεν μου λεει οτι δεν ειναι διαθεσιμο οταν παω να το κατεβασω. Εχω βρει αρκετους drivers και ολοι εχουν ενα προβλημα. Όταν επιλεγω να εκτυπωσω σε δυο αντιτυπα μονο την τρεχουσα σελιδα απο το word αλλα και απο αλλες εφαρμογες, την αποθηκευει μονο μια φορα δηλαδη δημιουργει μονο ενα αρχειο. Απ'ότι παρατηρησα δεν κανει overwrite απλως δημιουργει ενα αρχειο. Αυτο που ζηταω ειναι να βρω εκτυπωτη που να δημιουργει 2 ξεχωριστα αρχεια της εκτυπωσης τα οποια θα ειναι ιδια.

Δημοσ.

Μπορείς να το κατεβάσεις και από εδώ.

Αν δεν κάνω λάθος, μιας και μπορεί να μου διαφεύγει κάποια από τις ρυθμίσεις του, και ο PDFCreator έτσι συμπεριφέρεται στην περίπτωση που αναφέρεις.

Η περίπτωση Copy-Paste σε επίπεδο αρχείου μετά προφανώς δε σε βολεύει, σωστά?

Edit: Επιλέγοντας "Wait Collect" σε βγάζει στο PDFCreator - PDF Print Monitor όπου σου λέει τα jobs που έχει στην ουρά. Μπορείς να σώσεις κάποιο από αυτά που σε ενδιαφέρουν για πολλαπλά αντίτυπα σε μορφή PS και μετά να το κάνεις πάλι add. Μόλις προχωρήσεις την εκτύπωση, θα σου ζητήσει 2 φορές το να σώσεις το αρχείο. (ΟΚ, όχι ότι πιο εύχρηστο, ίσως η διαδικασία Copy-Paste και κάποιο mass rename tool εμένα μου κάνει πιο εύκολη)

Δημοσ.
Μπορείς να το κατεβάσεις και από εδώ.

Αν δεν κάνω λάθος, μιας και μπορεί να μου διαφεύγει κάποια από τις ρυθμίσεις του, και ο PDFCreator έτσι συμπεριφέρεται στην περίπτωση που αναφέρεις.

Η περίπτωση Copy-Paste σε επίπεδο αρχείου μετά προφανώς δε σε βολεύει, σωστά?

Edit: Επιλέγοντας "Wait Collect" σε βγάζει στο PDFCreator - PDF Print Monitor όπου σου λέει τα jobs που έχει στην ουρά. Μπορείς να σώσεις κάποιο από αυτά που σε ενδιαφέρουν για πολλαπλά αντίτυπα σε μορφή PS και μετά να το κάνεις πάλι add. Μόλις προχωρήσεις την εκτύπωση, θα σου ζητήσει 2 φορές το να σώσεις το αρχείο. (ΟΚ, όχι ότι πιο εύχρηστο, ίσως η διαδικασία Copy-Paste και κάποιο mass rename tool εμένα μου κάνει πιο εύκολη)

Τι εννοεις copy paste σε περιπτωση αρχειου; Θελω να λειτουργει μεσα απο προγραμματα του office ακριβως οπως ενας κανονικος εκτυπωτης. Στην περιπτωση που αναφερα δεν λειτουργει σωστα γιατι του ζηταω 2 αντιγραφα μιας συγκεκριμενης σελιδας και δημιουργει μονο ενα αρχειο. Θέλω επισης να λειτουργει silent δηλαδη οταν επιλεγει ο χρηστης εκτυπωση απο το word να μη του εμφανιζεται καποιο παραθυρο απο το virtual printer.

Δημοσ.

Για να δουλέψει silently, και όχι μόνο εγκατάσταση, κάτι αναφέρουν εδώ.

Από εκεί και πέρα, αυτόματα να βγάζει 2+ αρχεία, δεν το κάνει...

Copy-Paste εννοώ να παραχθεί ένα μόνο αρχείο, και με το χέρι μετά να το κάνεις όσα αντίγραφα θες, και να τους δώσεις ονόματα με κάποια αρίθμηση.

Αν επιτρέπεις, ποιός ο λόγος που θες να βγάζει 2 φορές το ίδιο αρχείο αν επιλέξεις 2 αντίγραφα?

Δημοσ.

Αν το μοναδικό αρχείο (π.χ. picture.tiff) που πήρες από τον εικονικό εκτυπωτή το θέλεις σε N αντίγραφα με αντίστοιχη αρίθμηση στο τέλος του filename, δίνεις την παρακάτω εντολή σε Command Prompt και ενώ έχεις μεταφερθεί στον ίδιο κατάλογο (π.χ. C:\Temp) που βρίσκεται το αρχείο:

>C:\Temp> for /l %i in (1, 1, N) do copy picture.tiff picture%i.tiff

αντικαθιστώντας το N με τον αριθμό αντιγράφων που θέλεις.

Μπορείς να το μετατρέψεις και σε batch file και να το αντιγράψεις σε κατάλογο που συμπεριλαμβάνεται στο δηλωμένο PATH σου, οπότε θα είναι διαθέσιμο για να το καλείς από οποιονδήποτε κατάλογο και αν βρίσκεσαι στο Command Prompt.

Δημοσ.

Θελω να ελεγξω αν αυτο που ζητησα απο τον χρηστη, το εκανε σωστα, δηλαδη να εκτυπωσει σε καποια αντιτυπα την τρεχουσα σελιδα. Τα αποτελεσματα θελω να τα παιρνω σε αρχεια εικονας και οχι εκτυπωμενα σε χαρτι. Οποτε αν βλεπω οτι υπαρχει ενα αρχειο εικονας στο δισκο μετα την εκτυπωση θα υποθετω οτι το εκτυπωσε μια φορα αντι για δυο που του ειπα ας πουμε. Εκτος και αν υπαρχει αλλος τροπος να το ελεγξω τον οποιο δεν ξερω.

Δημοσ.

ΟΚ, φαίνεται ότι έχεις μία πολύ εξειδικευμένη ανάγκη που δεν δικαιολογεί την προσθήκη τέτοιου feature (παραγωγή αντιγράφων σε ξεχωριστά αρχεία) σε virtual printer drivers. Τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να έχω δει τέτοια επιλογή στο interface όσων έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα. Όμως, το PDFCreator έχει μία επιλογή που ίσως μπορεί να βοηθήσει σε αυτό που θες να κάνεις, αν τη συνδυάσεις με την ιδέα για script που ανέφερα πιο πάνω:

Κλικ για προβολή σε κανονικό μέγεθος

post-4351-129062993741_thumb.png

Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο από άποψη ευχρηστίας όμως, γιατί πρέπει να εισάγεις χειροκίνητα κάθε φορά τον αριθμό επιθυμητών αντιγράφων στο πεδίο "Program Parameters", μαζί με την ήδη υπάρχουσα παράμετρο "<OutputFilename>".

Είναι παρ' όλα αυτά ενδιαφέρον feature και ίσως αν υπέβαλες ένα σχετικό feature request στους developers του προγράμματος, να το βλέπαμε υλοποιημένο σε επόμενες εκδόσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...