Belouxiotis Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Εχω την asus p5w dh η οποια εχει onboard καρτα δικτυου. Προσπαθω να ενεργοποιησω το wifi αλλα τζιφος. Ειδα πως υπαρχει το mod rt8187.ko το οποιο απο οτι εψαξα ειναι ο driver για την καρτα ( δεν ειμαι σιγουρος ο τι αυτος ειναι ο driver για τη καρτα δικτυου, αν ξερει κανεις αλλον για αυτν την κάρτα...?), εκανα modprobe αλλα δεν ειδα τπτ με την iwconfig Δοκιμασα με livecd και με ndisgtk περασα τους drivers για windows αλλα μου λεει πως δεν υπάρχει το hardware. Τι λετε να φταιει? Θα ειναι καλύtερα να βγάλω τον networkmanager και να βαλω τπτ αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Υποθετοντας παντα οτι εισαι με ubuntu 8.10 που εχει τον προβληματικο network manager 0.7 και οτι εισαι σιγουρος οτι η καρτα σου δουλευει με το παραπανω module, βγαλε τον network-manager. Περισσοτερες πληροφοριες εδω, για να μην γραφω τα ιδια συνεχεια. http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=307910 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Belouxiotis Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δεν ειμαι σιγουρος οτι ηκάρτα δουλεύει με αυτο το module. Το εκανα modprobe αλλα δεν ειδα πουθενα να αναγνωρίζεται η κάρτα. Πως θα καταλάβω οτι το λειτουργικο εχει αναγνωρίσει την κάρτα (δεν ειναι pci, ειναι onboard) Και αν δεν ειναι αυτο το module για αυτη τη καρτα τι να κάνω? Η asus δεν δινει καποιο driver για to wifi....?!?!?! Αυτο το pc δεν εχει καμια αλλη δυνατοτητα για internet εκτος απ το wireless και ποσταρω απο αλλο pc αυτη τη στιγμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 για κάνε ένα lspci Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Για να δεις ποιο module χρησιμοποιει η καρτα σου τωρα, δινεις ενα "lspci -k" και το εντοπιζεις μεσα στη λιστα. πχ σε μενα >00:0c.0 Ethernet controller: [b]Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet[/b] (rev 10) Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device 006e [b] Kernel driver in use: r8169 Kernel modules: r8169[/b] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Belouxiotis Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 @the_eye με lspci |grep wireless δε μου δεινει τπτ Εγκατέστησα το wicd και δε βλέπει κανενα wireless δικτυο.. @jim φαντάζομαι οτι, εφόσον δε μου δινει τπτ στο lspci σχετικο με wireless δε θα μου αναφερει τπτ για module καρτας με το lspci -k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μηπως η καρτα που εχεις ειναι usb ? Αν ειναι usb, πρεπει να εμφανιζεται στο >lsusb | grep [b]W[/b]ireless ενω αν ειναι pci (εσωτερικη) >lspci | grep [b]W[/b]ireless Το κεφαλαιο W εχει σημασια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Belouxiotis Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δε μου βγαζει τπτ με lspci | grep Wireless ουτε με lsusb | grep Wireless Απο οτι φαινεται ειναι σα να μην βλεπει καν οτι υπάρχει κάρτα wireless. Καμια αλλη ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εισαι σιγουρος οτι εχεις ασυρματη καρτα που να ειναι ειτε εσωτερικη ειτε σε usb? Μηπως ειναι σε pcmcia? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δώσε σκέτο lspci Στο bios κόιταξες μην είναι disable ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Belouxiotis Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Ως δια μαγείας.... Αρχισα να κάνω modprobe ενα ενα τα modules που μου εβγαλε με modprobe -l | grep wireless Ωσπου επεσα πάνω στο σωστο! rtl8187 και τελικα η καρτα ειναι onboard usb! ! Και με iwconfig μου εβγαλε wlan0....! Ευχαριστω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Onboard usb = ? Τα laptop με καμερα ξερω οτι καβατζαρουν μια usb για την συνδεση της καμερας εσωτερικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.