Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με την 4850 ????

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δευτερη φορα που το παθαινω. Οπως αραζα και επαιζα (την πρωτη φορα δεν θυμαμαι τι εκανα, ηταν 2-3 βδομαδες πιο πριν) Empire, ξαφνικα ακουγεται λιγο περιεργα το τροφοδοτικο (μπορει και να ειναι η ιδεα μου αυτο) και σβηνει η οθονη και υστερα και ο υπολογιστης. Τον ξανανοιξα (παιζει και να ανοιξε μονος του, δηλαδη με το που εσβησε η οθονη να εγινε επανεκινηση,αλλα μπορει και αυτο να ειναι η ιδεα μου) αλλα δεν ανοιγε η οθονη (ολα τα αλλα ακουγοντουσαν αρα υποθετω πως λειτουργουσαν ενω και το πληκτρολογιο και το ποντικι αναψαν). Η διαφορα με την πρωτη φορα ειναι οτι τοτε ,οταν τον ξανανοιξα (και τοτε μπορει απλα να εγινε επανεκινηση με το σβησιμο της οθονης), λειτουργησε και η οθονη με αποτελεσα να μην ασχοληθω αλλο με το θεμα.

Για να μην τα πολυλογω, κοιταω πισω να δω μηπως κατι πεχτηκε με την 4850 και τελικα κατι ειχε πεχτει με τη 4850. Ηταν αναμενο το κοκκινο λαμπακι. Και αναρωτιεμαι, τι ειναι το κοκκινο λαμπακι? Εσβησα το τροφοδοτικο τελειως και μετα απο κανα 10λεπτο ξαναδοκιμασα μηπως και αλλαξε κατι. Και αλλαξε. Δεν αναβε το κοκκινο λαμπακι πια με αποτελεσμα να ανοιξει και η οθονη, να βγω στο μισητο logo των Windows και αργοτερα να ανοιγω αυτο το θεμα. Ο επεξεργαστης ειναι ο Ε6300, η μητρικη η p5l-mx και το τροφοδοτικο το Chieftec 650W απο πλαισιο. Τι παιζει να παιχτηκε? :eek:

Δημοσ.

Kαποιο προγραμμα παρακολουθησης θερμοκρασιων εχεις?Νομιζω το gpuz εχει και δυνατοτητα logfile οποτε κατεβασετο τρεχτο και πηγαινε παιξε κανα game βαρυ να δεις τι παιζει με τις θερμοκρασιες σε πρωτη φαση και αν ειναι αυτο απλα ανεβασε τα rpm στο ανεμηστηρακι(fan control απο ccc η απο κανα rivatuner).Τωρα επειδη ειπες κοκκινο λαμπακι αν δε δουλεψουν αυτα που ειπα ανωτερο ισως να παιζει κατι με τη τροφοδοσια της καρτα σου οποτε τσεκαρεις εκει

Δημοσ.

Ποιο κοκκινο λαμπακι φιλε? Μηπως αυτο που ειναι στην PciEx θυρα και αναβει οταν δεν εχεις βαλει καλα την καρτα?

Δημοσ.

Οι 4850 έχουν 2 LED στην πίσω μεριά της πλακέτας. Αυτό που είναι κοντά στο βύσμα τροφοδοσίας δείχνει ότι δεν υπάρχει τροφοδοσία όταν ανάβει. Το άλλο ανάβει όταν υπερθερμαίνεται.

• Moderators
Δημοσ.

Υπερθερμανση ναι. Δε παιζει να ηταν ανεπαρκες το ρευμα με 650W PSU...

Δυναμωσε τις στροφες του ανεμιστηρα της με το RivaTuner.

• Moderators
Δημοσ.

Μολις, το ανοιξεις, στο πρωτο παραθυρο, πατησε στο βελακι του Customise, και μετα στο δευτερο (αν θυμαμαι καλα εικονιδιο). Μετα σε αυτο που θα ανοιξει, πηγαινε στη καρτελα fan, πατησε "Enable Low Level fan control".

Στο Fixed, αυξησε το ποσοστο % του ανεμιστηρα, τοσο ωστε ο θορυβος του να μη σε ενοχλει.

Tip: Αν θες βαλτο 100% και παιξε με τις ωρες, και πες μας αν στο ξαναεκανε.

Δημοσ.

Μεχρι τωρα επαιζα (πανω κατω 3 ωρες :-D) χωρις να ακουμπησω το RivaTuner. Δεν αναψε το κοκκινο λαμπακι, ουτε εσβησε η οθονη (obviously). Τελοσπαντων, θα ανεβασω το ανεμιστηρακι στο 50% και βλεπουμε.

Απ' οτι φαινεται μαλλον η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι το προβλημα. Με το core temp η θερμοκρασιες κυμαινονται στα 72-75 ενω υπαρχουν και φορες που ξεπερναει τα 80 και μενει σταθερο εκει στο βαθυ κοκκινο χρωμα !!!. Why ?

Θελω να πω οτι πριν λιγο καιρο δεν ειχα τετοιο προβλημα αφου η θερμοκρασια εμενε σταθερη κατω απο 50 ενω με το orthos (small FFTs) μου το ανεβαζε το πολυ μεχρι 75-77. Λογικα πρεπει να ειναι το Ninza Scythe που οσο να'ναι δεν εχει εφαρμοστει καλα. Αλλα απο την αλλη, και στην αρχη ηταν ετσι μετεωρη η ψυκτρα αλλα μια χαρα χαμηλες θερμοκρασιες μου εβγαζε.

Εντιτ: Μου ξανασβησε παλι πριν λιγο οταν επαιζα Empire. :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

ώρα για καθάρισμα man, βγάζεις και την ψύκτρα αλλάζεις θερμοαγώγιμη και την ξαναβάζεις (σωστά)

Δημοσ.

No !!!!!! C 'mon.

Πρεπει να βγαλω και την μητρικη παλι. Εχω μικρο κουτι ρε πουστη μου (εν αντιθεση με αλλα πραγματα που εχω μεγαλα :P). Ειναι αναγκαιο να αλλαξω και την παστα (δεν εχω αλλη)?

Δημοσ.

Kαλά δοκίμασε με ένα μεγάλο (πιο μεγάλο από τα άλλα) ίσιο κατσαβίδι να κουμπώσεις καλά το clips της ψύκτρας.

Πρόσεξε (συμβαίνει συχνά) μη σου ξεφύγει το κατσαβίδι από την υπέρπροσπάθεια και καρφώσει πάνω στην μητρική.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, σημερα θας σας μιλησω για την δημιουργικοτητα. Πρωτα ομως θας σας κανω μια ρητορικη ερωτηση. Πως μπορεις να σταθεροποιησεις μια ψυκτρα η οποια ειναι μετεωρη και κοιτα απειλητικα την καινουργια σου καρτα γραφικων χωρις να χρειαστει να ακουμπησεις τα clips της? Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα σχοινι και πολλη φαντασια. Ουτε κατσαβιδια, ουτε ξανασυναρμολογηση του υπολογιστη. Μονο φαντασια και ενα σχοινι. Οι θερμοκρασιες ειναι κατω απο 50 και............... YEAH !!! LEGENDARY !!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...