Προς το περιεχόμενο

Στο παρατσάκ δεν χωράνε σε double layer

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα σύνολο από αρχεία (divx video) που πρέπει οπωσδήποτε να τα χωρέσω σε ένα DVD Double Layer, αλλά για καμιά 100ή MB δεν χωράνε. Πρόκειται για TDK DL dvds, να φταίνε τα δισκάκια? Θέλω να γράψω 8.52GB αλλά δεν χωράνε, έχω απελπιστεί! Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα χωρέσω, καμιά πατέντα... ξέρετε!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...όπως είπε κι ο Φωτιασταμπατζάκιας, ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις re-encoding τα videos. Αν μιλάμε για ταινίες (10 με 15 ας πούμε), η καλύτερη φάση είναι να αλλάξεις το bitrate της κάθε μιας, ούτως ώστε η κάθε μία να χάσει και από λίγο (πιο εύκολο βάβαια θα ήταν να το κάνεις σε μία και μόνο, μια κι έξω, για να κερδίσεις με τη μία καμμιά 200αριά MB - καλύτερα αρκετά πάνω από 100 πάντως, δεν είναι καλή ιδέα το "τσίμα-τσίμα"...). Μπορείς πχ να κουτσουρέψεις την μεγαλύτερη, ή την "χειρότερη" ή έστω μία στην οποία δεν παίζει τόσο ρόλο η ποιότητα εικόνας.

Επίσης, αν τυχόν και ΔΕΝ είναι ο ήχος encoded σε mp3, αλλά σε PCM, εντιτάροντας ΜΟΝΟ τον ήχο, να κερδίσεις σημαντικό χώρο σε MB. Kαι το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι και πάλι ικανοποιητικό.

Ολα τ αποπάνω τα κάνεις με το VirtualDub, και οδηγίες χρήσης του υπάρχουν νομίζω και στο wiki section του Ινσόμνια.

Η πλάκα είναι ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα κάνεις....αρκεί όμως να το καταλάβεις ή να το συνηθίσεις ως πρόγραμμα...

Επίσης, αν και σχετικά είναι όλα, είναι διαδικασία (το re-encoding) που παίρνει και κάποιο χρόνο.....τον οποίο δεν ξέρω αν τον έχεις.

Κι ένα τελευταίο : ΑΝ τελικά μιλάμε κατά βάση για καμμιά ντουζίνα ταινίες όπως είπα, μπορείς να δοκιμάσεις (σε όλες όμως) την επιλογή direct stream copy του VirtualDub (στο μενού του βίντεο), και μετά save as. Παίζει τρελλά να συμβούν τα εξής:

α) να γλιτώσεις 10-20MB ας πούμε από κάθε ταινία (θα ρίξει μια ιδέα το video bitrate, πχ από 130/Κbps στα 125/Κbps)

β) ο χρόνος του να γίνει το σώσιμο της κάθε ταινίας θα είναι απειροελάχιστος....δευτερόλεπτα έως λεπτό/α.

Εναλλακτικά γράψε ΔΥΟ dl dvds, και άσε και αρκετό free space γαμώ το κέρατο στο καθ' ένα :P.

Kαι καλό είναι αυτό για την "ζωή" του κάθε δισκακίου, και δεν κουτσουρεύεις τα βίντεο, και άμεση "λύση" στο πρόβλημά σου...

Θα έχεις φαντάζομαι λόγο που θες να είναι ένα το δισκάκι, αλλά χωρίς κάποια υποχώρηση (ή τη μια ή την άλλη) δεν γίνεται αυτό που θες...

Ή σε χρόνο/ποιότητα θα χάσεις, ή σε χώρο...

Δημοσ.

Τα videakia που έχω είναι σε divx, γίνεται re encoding στα ήδη encoded, ή πρέπει να το κάνω αυτό στα original, α και κάτι άλλο... έχω mac!

Δημοσ.

...ε τί m.....acας είσαι και 'συ............:P

...Τί να σε πω τότε...ρώτα τον paredwse άμα είναι (macάριος γνωστός, κι αυτός...) :P

Tεσπα, καλύτερα ρώτα στο Video και Audio section του μαγαζιού....Αυτό είναι που χρειάζεσαι άλλωστε. Και στρίμωξε τον parsifal, που όταν αυτός έκανε video authoring, τον Chuck Norris τον δέρνανε ακόμα στην αυλή του σχολείου...

Επίσης υπάρχουν και συγκεκριμένα sections για Mac.

...όσο για το άλλο που ρώτησες, όχι, είτε από τα "original" αρχεία κάνεις re-encoding, είτε από τα περαιτέρω encoded, το "ίδιο" θα είναι....(οπότε, "ναι, γίνεται"...)

Ίσως γλυτώσεις κάποιο χρόνο αν δεν το κάνεις απ' τα ορίτζιναλ βέβαια...

Δημοσ.

Tσου.

Άλλο η αλλαγή του bitrate ( = ποιότητα εικόνας, ας πούμε ) - άλλο το fps (frames per second).

Δε θ' αλλάξει κάτι με τον συγχρονισμό. Το κάθε καρέ θα πέφτει με την ίδια ταχύτητα, αλλά πιο "χάλια".

Δημοσ.

συγνωμη δεν εχω να προσθεσω κατι ωφελειμο

απλα μου αρεσε ΠΟΛΥ η παρακατω φραση :)

ολα τα λεφτα :)

...ε τί m.....acας είσαι και 'συ............:P
Δημοσ.

ε όχι και θα πατώσει...

Βασικά όσο πιο πολύ πειράζεις κάτι,,,τόσες απώλειες έχεις, αλλά το πιο βασικό είναι το πόσο θα κατεβάσεις το bitrate.

Aν το original είναι των 130Kbps, και το ήδη encoded 120, είτε φτιάξεις ένα νέο στα 110 από το original, είτε από το δεύτερο, το ίδιο πάνω-κάτω αποτέλεσμα θα 'χεις

Δημοσ.

@washcloud

Δεν μιλούσα για τον ήχο αλλά για την εικόνα. Αν επανασυμπιέσεις με τον ίδιο encoder ένα video τότε τα deltas το "χάνουν" και το αποτέλεσμα είναι ανακόλουθο του νέου bitrate. Για αυτό και αν αναγκαστείς να κάνεις re-encode το cbr δίνει συνήθως καλύτερα από το vbr :shock: Αλλά αν μιλάμε για ήχο, και δη δικάναλο έχεις δίκιο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...