furtune Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Γεια σας παιδια.Εχω ενα προβλημα και δεν μπορω να βρω λυση.Εκανα φορμα τα windows xp sp3 που ειχα, για να τα ξαναεγκαταστησω.Το προβλημα ειναι οτι οταν πιγα να τα βαλω, την ωρα που ηταν να βαλω το serila number το πληκτρολογιο ηταν off. Λες και το ειχα αποσυνδεσει.Μονο το ποντικι ηταν οκ. Τελος παντον εβαλα ενα πληκτρολογιο με usb ωστε να συνεχεισω την εγκατασταση. Οταν εβαλα τα windows, απο την αρχη μου φανικαν οτι δεν λειτουργουσαν σωστα, σαν να κολουσαν, και το πληκτρολογιο ακομα ηταν off.Τα ξαναεκανα εγκατασταση αλλα παλι τα ιδια. Εβαλα τα ubuntu και το πληκτρολογιο λειτουργει αψογα. Με τα windows τιποτα. Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Help pls...........
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ξανά φορματ, αφού λες "σα να κολλάνε". εκτός κι αν θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου (που δε στο προτείνω)* , απεγκαθιστώντας το πληκτρολόγιο απ' το device manager, και restart Eπίσης, κάνε έναν έλεγχο του δίσκου με το διαγνωστικό της εταιρίας του * "δοκίμασμα τύχης" = να ΜΗν κάνεις φορμάτ, αλλά να προσπαθήσεις απλά να βρεις την άκρη με το πληκτρολόγιο... Η απεγκατάσταση/restart του οποίου δεν ενεχει κανέναν "κίνδυνο"...
dancer Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 βασικα το καλωδιο usb δε σημαινει οτι απαραιτητα θα παιξει αν δεν ειναι γνωστης μαρκας και να χρειαζεται κανονικη εγκατασταση αφου εχεις κανει φορματ.
duffyduck Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Πανε αργά γιατί δεν έβαλες τους drivers ίσως?
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 χμ ; δεν καταλαβαίνω κανέναν σήμερα μου φαίνεται.... Ποιoύς drivers ;
anchelo Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Εγώ πρόσφατα όταν έκανα φορμάτ στην αρχή σαν ένα προβληματάκι να είχε και τα windows να είχαν εγατασταθεί μισά...έλειπαν κάποια πράγματα...Αυτό με repair δεν έφτιαξε...Του έκανα κατευθείαν φορμάτ και ήταν ολα οκ...Σου προτείνω φορμάτ
Lena13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γεια σας....είχα και εγώ εάν προβληματάκι προχθές με τα windows xp sp3(έκανα update.....και καταλαβαίνετε τι έγινε!) και έκανα format. Στην αρχή όλα καλά. Επανεγκατέστησα όλα τα προγράμμα και μπήκε και στο internet. Και μου λέει ένα site να κάνω update sto acrobat reader. Με το που κάνει, σβήνει ο υπολογιστής και μετά τα windows είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αφού φόρτωναν, γινόταν μπλε η οθόνη με κάτι ερωτηματικά και έκανε επανεκκίνηση. Τώρα ούτε στο safe mode δεν με βάζει. Η απορία μου είναι η εξής.....τα windows είναι προβληματικά ή κάτι τρέχει με ιό σε κάποιο προγραμματάκι;
iant Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 ....Τα ξαναεκανα εγκατασταση αλλα παλι τα ιδια. Εβαλα τα ubuntu και το πληκτρολογιο λειτουργει αψογα. Με τα windows τιποτα. Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Help pls........... Αφού σε θέλει το Linux γιατί δεν το αφήνεις!!! Δώσε του μια ευκαιρία! Δοκίμασες να κάνεις εγκατάσταση τα ΧΡ μέσα σε κανένα Virtual Machine στο Ubuntu?
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γεια σας....είχα και εγώ εάν προβληματάκι προχθές με τα windows xp sp3(έκανα update.....και καταλαβαίνετε τι έγινε!) και έκανα format. Στην αρχή όλα καλά. Επανεγκατέστησα όλα τα προγράμμα και μπήκε και στο internet. Και μου λέει ένα site να κάνω update sto acrobat reader. Με το που κάνει, σβήνει ο υπολογιστής και μετά τα windows είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αφού φόρτωναν, γινόταν μπλε η οθόνη με κάτι ερωτηματικά και έκανε επανεκκίνηση. Τώρα ούτε στο safe mode δεν με βάζει.Η απορία μου είναι η εξής.....τα windows είναι προβληματικά ή κάτι τρέχει με ιό σε κάποιο προγραμματάκι; ...κάνε ξανά-μανά φορμάτ, αφού είναι τόσο νέα τα windows, και μην το ψάχνεις τί έφταιξε...
GrandGamer Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Η απορία μου είναι η εξής.....τα windows είναι προβληματικά ή κάτι τρέχει με ιό σε κάποιο προγραμματάκι; Τα windows είναι προβληματικά... από πάντα. Γι αυτό το λόγο ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής: Με την καθαρή εγκατάσταση και αφού βάλουμε όλα τα απαραίτητα για να λειτουργεί ο η/υ(drivers και anti-virus), πριν κάνουμε οτιδήποτ άλλο κάνουμε με το ghost(ή κάποιο άλλο) ένα image του δίσκου, αφού φυσικά τσεκάρουμε ότι όλα παίζουν τέλεια. Μόλις δούμε ότι κάνει "παιχνίδια" κάνουμε φορμάτ και αντί να κάνουμε εγκατάσταση από την αρχή φορτώνουμε το image που λειτουργεί σωστά. Πάντως το καλήτερο φάρμακο είναι το format, αυτό είναι γεγονός.
Lena13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Τα windows είναι προβληματικά... από πάντα. Γι αυτό το λόγο ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής: Με την καθαρή εγκατάσταση και αφού βάλουμε όλα τα απαραίτητα για να λειτουργεί ο η/υ(drivers και anti-virus), πριν κάνουμε οτιδήποτ άλλο κάνουμε με το ghost(ή κάποιο άλλο) ένα image του δίσκου, αφού φυσικά τσεκάρουμε ότι όλα παίζουν τέλεια. Μόλις δούμε ότι κάνει "παιχνίδια" κάνουμε φορμάτ και αντί να κάνουμε εγκατάσταση από την αρχή φορτώνουμε το image που λειτουργεί σωστά. Πάντως το καλήτερο φάρμακο είναι το format, αυτό είναι γεγονός. xaxa....όντως...αλλά δεν είμαι έτοιμη να τα αποχωριστώ ακόμα (για linux ή οποιοδήποτε λιγότερο εμπορικό λογισμικό)....και βασανιζόμαστε και πρέπει να τα σκάμε χοντρά στον billako! Αυτό με το ghost δεν το πολυκατάλαβα...προγραμματάκι είναι; Και κάτι άλλο...μήπως ξέρετε....στο πρηγούμενο format όταν διέγραψα το παλιό partition και έκανα εγκατάσταση σε καινούριο μου έδειχνε μετά στο παλιό να έχουν μείνει 8 Mb...(ή Kb)...δεν θυμάμαι καλά. Είναι φυσιολογικό αυτό;;;;;
GrandGamer Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ναι το ghost είναι ένα πρόγραμμα που σου κάνει backup ουσιαστικά όλο το δίσκο όπως είναι εκείνη τη στιγμή και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να το περάσεις μόλις κάνεις ένα format πχ.
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 xaxa....όντως...αλλά δεν είμαι έτοιμη να τα αποχωριστώ ακόμα (για linux ή οποιοδήποτε λιγότερο εμπορικό λογισμικό)....και βασανιζόμαστε και πρέπει να τα σκάμε χοντρά στον billako!Αυτό με το ghost δεν το πολυκατάλαβα...προγραμματάκι είναι; Και κάτι άλλο...μήπως ξέρετε....στο πρηγούμενο format όταν διέγραψα το παλιό partition και έκανα εγκατάσταση σε καινούριο μου έδειχνε μετά στο παλιό να έχουν μείνει 8 Mb...(ή Kb)...δεν θυμάμαι καλά. Είναι φυσιολογικό αυτό;;;;; ...στον Μπιλάκο όχι πλέον, έχει λίγο καιρό που έχει "αποχωρίσει" απ' τα διοικητικά. Το δε Ghost της Norton (όπως και το Τrue Image της Acronis) (κανένα τους freeware), είναι προγράμματα που "παίρνουν ένα image του δίσκου". Όπως δηλαδή είναι ο δίσκος (ή και ξεχωριστά partitions), "παίρνουν μια φωτογραφία του" (τον αντιγράφουν όλο δλδ), και φτιάχνουν ένα συμπιεσμένο αρχείο (αν ο δίσκος είναι 10GB πχ, θα σου φτιάξει ένα αρχείο των περίπου 8GB το πρόγραμμα). Το οποίο όποτε θες, το αποσυμπιέζεις σε κάποιον άλλο δίσκο ή partition (που δεν έχει ήδη αρχεία που ΘΕΛΕΙΣ μέσα, εννοείται), και ΤΣΟΥΠ έχεις ένα δίσκο (ή partition), ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν αυτός του οποίου πήρες την "φωτό". Το "ωραίο" της υπόθεσης είναι, ότι αυτή τη φάση μπορείς να την κάνεις, και σε δίσκο/partition που έχει τα WINDOWS. Ας πούμε δηλαδή ότι μόλις εγκατέστησες windows, και έχεις αρχίσει να περνάς και τα βασικά/συνηθισμένα προγράμματα που βάζεις κάθε φορά, και να τα ρυθμίζεις κι όλας όπως τα θέλεις. Ε αφού το κάνεις αυτό (διαδικασίες που σημαίνουν "αρκετές ώρες δουλειάς") και τελειώσεις, φτιάχνεις ένα τέτοιο image αρχείο με αυτά τα προγράμματα (και μετά κι ένα αντίγραφό του, για κάθε ενδεχόμενο), και είτε τα αντιγράφεις σε dvd (κόβοντάς το με κάποιο file splitter όπως πχ το Chainsaw), είτε σε κάποιον άλλο δίσκο, κι όποτε χρειαστείς windows, απλά αποσυμπιέζεις αυτό το αρχείο σε κάποιο τουλάχιστον ισομέγεθες του αρχικού, δίσκου/partition, και μέσα σε μόνο λίγα λεπτά (κανένα μισάωρο το πολύ, αν και εξαρτάται από το μέγεθος), έχεις έτοιμα windows και προγράμματα όπως την άλλη φορά... * τα 8 MB είναι απόλυτα φυσιολογικό σαν δεσμευμένος χώρος σ' ένα partition.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.