Προς το περιεχόμενο

Aπορίες περί άδειας-μεταβίβασης.

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω πως ξέρω ότι είμαι μλκς, οπότε δέχομαι πιθανά μπινελίκια. (βγάλτε το άχτι σας).

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Είχα πιτσιρικάς ένα παπάκι 50άρι. Χάλασε. Πήρα άλλο καινούριο, και αυτό το πούλησα χαλασμένο σε έναν (τότε) φίλο, ο οποίος θα το έφτιαχνε και θα το έδινε στον αδερφό του.

Εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Επειδή αυτός ο φίλος μου δούλευε, και δούλευα και εγώ ανάποδες ώρες από τις δικές του, του έκανα μία υπέυθυνη δήλωση ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει αυτός απ'ευθείας στον αδερφό του.

Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση, (απ'όσο γνωρίζω) δεν ισχύει επ αορίστου, νομίζω για ~20 μέρες.

Η μεταβίβαση δεν έγινε μάλλον ποτέ, και μέχρι και ένα χρόνο αφού του το είχα πουλήσει το μηχανάκι υπήρχε στην ταράτσα του προς επισκευή.

Από τότε έχουν περάσει ~5 χρόνια, και ο φίλος μου, (που έχει αλλάξει το κινητό του, αλλά μπορώ να τον βρω) δεν με έχει ενοχλήσει για αυτή την μεταβίβαση.

Επειδή πρόσφατα ένας άλλος μου γνωστός "την πάτησε" με παρόμοια περίπτωση, όπου το μηχανάκι ήταν ακόμα στο όνομά του, και έτυχε να γίνει ληστεία με αυτό ( :eek: ) και να τον τραβάνε, έχω αρχίσει και ανησυχώ.

(ναι, ξέρω, νωρίς το θυμήθηκα).

Αν είχε γίνει κάποια μαλακία με το μηχανάκι (που πιθανότατα είναι ακόμα στο όνομά μου) πιστεύω θα το είχα μάθει right?

Νταξ, δεν θέλω να σκέφτομαι ακραίες περιπτώσεις όπως ληστείες ή κάνα ατύχημα./

Αν το κυκλοφορεί κάποιος και αρπάζει κλήσεις, παίζει να φτάσουν αυτές σε εμένα?

Ισχύει πως για να γίνει η μεταβίβαση, πρέπει να πληρωθούν στην τροχαία τα παράβολα όλων των χρόνων που πιθανόν (ελπίζω) το μηχανάκι κάθεται?

Θα πάω αύριο αν προλάβω να τον βρω.

Θα απαιτήσω να γίνει άμεσα η μεταβίβαση.

Αν δεν δεχθεί, (προφασιζόμενος πως δεν έχει λεφτά για τα παράβολα κλπ.) θα ζητήσω να μου το δώσει να το έχω στην αποθήκη, και όταν γουστάρει μου λέει και πάμε να κάνουμε την μεταβίβαση.

Αν δεν δεχθεί πάλι, θα πάω να το δηλώσω "κλοπή".

Υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να είμαι εγώ καλυμμένος σε πιθανή στραβή?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:36 (2 μέρες μετά με λίγα λογια) ----------

Φχαρστώ για την άμεση ανταποκριση ρε παιδιά, να'στε καλά.

Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σας... :P

Η εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα είναι η εξής:

Βρήκα τον φίλο μου, και μου είπε πως το έχει δώσει για σίδερα σε παλιατζή.

Η άδεια αγνοείται.

Πήγα να δηλώσω κλοπή, πέτυχα έναν τύπο που προφανώς βαριόταν να ασχοληθεί, και μία μου έλεγε να περάσω μετά τις 3, μία μου έλεγε θέλει την άδεια, μία έχει δουλειά τώρα κλπ., με τα πολλά μόνο που δεν με πέταξε έξω.

(και φαίνομαι και καλό παιδί γαμώτ). :-D

Ελληνική αστυνομία πάντα στο πλευρό του πολίτη...

Να πάω στην τροχαία να το δηλώσω, όπου αν μου ζητήσουν άδεια να τους πω να επανεκδόσουν (καθώς είναι 50άρι άρα ανήκει εκεί) ή να μην ξαναασχοληθώ ποτέ?

Δημοσ.

Σίγουρα δεν ξέρω να σε βοηθήσω, αλλά για να σπάσω τη μουγκαμάρα, έχω ερωτήσεις:

πληρωθούν στην τροχαία τα παράβολα όλων των χρόνων

Δλδ, εννοείς ότι αυτά τα χρόνια δεν πλήρωνες τέλη κυκλοφορίας; Τις πινακίδες ποιος τις έχει; Ή με τα παπιά δεν είναι το ίδιο;

Δημοσ.

Σίγουρα δεν ξέρω να σε βοηθήσω, αλλά για να σπάσω τη μουγκαμάρα, έχω ερωτήσεις:

Δλδ, εννοείς ότι αυτά τα χρόνια δεν πλήρωνες τέλη κυκλοφορίας; Τις πινακίδες ποιος τις έχει; Ή με τα παπιά δεν είναι το ίδιο;

Τα 50άρια παπάκια δεν ανήκουν στο υπουργείο, αλλά στην τροχαία.

Κάθε χρόνο πας και ανανεώνεις εκεί την άδεια, και πληρώνεις ένα συμβολικό παράβολο ταλαιπωρίας.

Δημοσ.

Φιλε liopyr αν και εγω ο ιδιος εχω πολλα χροννια να ασχοληθω με 50ρι ρωτησα φιλο με συνεργειο λοιπον ολα αυτα τα χροννια το μηχανακι σου χρεωνεται κανονικα ηδη το ποσο πρεπει να ειναι αρκετο μπορεις να πας να ρωτησης αν δεν το καθαρισης προφανως θα συνεχιση να χρεωνεται σαν την δικια σου περιπτωση υπαρχουν πολλες κανεις δεν ξερει τι θα γινη με αυτα τα χρεη τα οποια η τροχαια δεν εχει μηχανογραφηση ακομα με λιγα λογια χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα.

Γνωμη μου πηγαινε στην τροχαια μαθε το χρεος σου και κοιτα να βγαλης εκτος κυκλοφοριας το μηχανακι .

Δημοσ.

lef50 με αγχωσες, αλλά thanx/ :-)

Οπότε στην προκειμένη περίπτωση πάω και τους λέω να το βγάλουν εκτός κυκλοφορίας, μιας και η τύχη του αγνοείται.

Δεν μπλέκω με δηλώσεις κλοπής (που σημαίνει ερωτήσεις/μυνήσεις κατ αγνώστου και τα συναφή).

Right?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...