dimitris2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 καλησπερα παιδια, τωρα κανω τα πρωτα βηματα μου στη c και θελω να γραψω εναν κωδικα για να λυνει μια 2βαθμια εξισωση. (με την προυποθεση αν το α ειναι 0 να εμφανιζει οτι ειναι 1ου βαθμου) εχω βρει μια λυση αλλα ενω νομιζω οτι ειναι σωστη οταν το τρεχω τις 2 ριζες τις εμφανιζει #INF00-1.#INF00 χρησιμοποιω το visual studio 08 >#include "stdafx.h" #include "math.h" int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) { float a,b,c,riza1,riza2,diak; printf("dose a,b,c"); scanf("%f%f%f",&a,&b,&c); diak=b*b-4*a*c; if (a=0) printf("einai 1ou vathmou"); else if (diak>0) {riza1=-b+sqrt(diak)/(2*a); riza2=-b-sqrt(diak)/(2*a); printf("%f%f",riza1,riza2); } else if(diak==0) {riza1=-b/(2*a); } else printf("exei migadiki lisi"); return 0; }
evabb Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 απο C δεν ξερω (ξερω C++) στο τριτο else εχεις λαθος το riza1 δεν ειχε καμια τιμη εκεινη την ωρα. πρεπει να του πεις abs(diak) και μετα να σου εμφανισει -b/2 + isqrt(abs(diak))/2 και το ιδιο με - και ρε παιδι μου τα cout cin χαθηκαν; η δεν υπαρχουν στην C?
dimitris2006 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 thanks για την απαντηση Ευα αλλα ειμαι ακομα πολυ αρχη στην c. να φανταστεις ακομα το abs δε ξερω τι κανει .... btw το αφαιρεσα αυτο που λες αλλα δε νομιζω να ειναι εκει το προβλημα... ασχετο αλλα τις εμφωλευμενες καλα δεν τις εχω συνταξει?
georgemarios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 καλησπερα παιδια, τωρα κανω τα πρωτα βηματα μου στη c και θελω να γραψω εναν κωδικα για να λυνει μια 2βαθμια εξισωση. (με την προυποθεση αν το α ειναι 0 να εμφανιζει οτι ειναι 1ου βαθμου)εχω βρει μια λυση αλλα ενω νομιζω οτι ειναι σωστη οταν το τρεχω τις 2 ριζες τις εμφανιζει #INF00-1.#INF00 χρησιμοποιω το visual studio 08 >#include "stdafx.h" #include "math.h" int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) { float a,b,c,riza1,riza2,diak; printf("dose a,b,c"); scanf("%f%f%f",&a,&b,&c); diak=b*b-4*a*c; if ([color=Red]a==0[/color]) <--- [color=Red]>> == oxi = <<[/color] printf("einai 1ou vathmou"); else if (diak>0) {riza1=-b+sqrt(diak)/(2*a); riza2=-b-sqrt(diak)/(2*a); printf("%f%f",riza1,riza2); } else if(diak==0) {riza1=-b/(2*a); } else printf("exei migadiki lisi"); return 0; } 10 xarakthres
dimitris2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 thanks! βρηκα και γω κατι ακομα που ειχα λαθος και τωρα δουλευει κανονικα. ηθελε >{riza1=[b]([/b]-b+sqrt(diak)[b])[/b]/(2*a); riza2=[b]([/b]-b-sqrt(diak)[b])[/b]/(2*a);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.