SpyrosR Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Την προηγούμενη Δευτέρα (όχι χθες) κάνοντας με ποδήλατο τη διαδρομή Εύξ. Πόντος - ΑΒ Εθνικής (συγκεκριμένα πέρασα απ' τις περιοχές Σταμάτας, Δροσιάς, Εκάλης [διαδρομή λεωφορείου ΟΑΣΑ 535], παράδρομος Εθνικής) έχασα το "μπλε πορτοφολάκι" που έδινε πριν περίπου 2 χρόνια ο ΟΑΣΑ, όταν εξέδιες κάτα απεριορίστων διαδρομών. Μέσα περιείχε: 1. Μετρητά 80,00 ευρώ 2. Την αστυνομική μου ταυτότητα 3. Τη φοιτητική μου ταυτότητα (πάσο - ειδικό δελτίο ΟΑΣΑ) 4. Την κάρτα απεριορίστων διαδρομών μου, μαζί με το κουπόνι Μαρτίου καθώς και αρκετών προηγούμενων μηνών 5. Διάφορα μικροπράγματα άνευ αξίας (αποδείξεις, προφυλακτικά, διαφημιστικά καθώς και μια φωτογραφία μου, "τύπου ταυτότητας") Μέσα σε 2 ώρες είχα καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στο τμήμα της περιοχής μου. Έχω όμως και απορίες. Α. Για την έκδοση νέας ταυτότητας, μπορώ αν θέλω να κάνω μια "εξέταση αίματος για προσδιορισμό ομάδας". Αυτή η εξέταση πως λέγεται; Είναι η "γενική αίματος" που λέμε (όπου αναγράφεται και η ομάδα αίματος φυσικά) ή κάτι άλλο; Έτσι όπως το γράφει είναι πολύ γενικό και η υπάλληλος στο τμήμα δε βοήθησε και πολύ. Β. Είμαι εγγαγραμμένος στη σχολή μου, αλλά δε φοιτώ γιατί δε με ενδιαφέρει το αντικείμενο. Ξαναδίνω φέτος Παννελήνιες. Η σχολή βρίσκεται στο Ηράκλειο (Κρήτη) ενώ εγώ στην Αθήνα. Μπορώ να ξαναβγάλω το πάσο χωρίς να "πεταχτώ" στη γραμματεία; Μέσω ΚΕΠ ίσως; Ειδάλως, μπορώ με κάποιο άλλο τρόπο (με το πιστοποιητικό εγγραφής π.χ.) να έχω τις μειωμένες τιμές σε εισιτήρια κλπ; Σχεδόν καθημερινά μετακινούμαι, οπότε δεν είναι "λίγη" η έπτωση για να την αγνοήσω. Γ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ξαναβρώ; Προφανώς η ταυτότητα δε με ενδιαφέρει μιας και έχει ήδη ακυρωθεί και θα βγάλω άλλη. Στο πορτοφολάκι δεν υπήρχε τίποτε άλλο, όπως κάποιο τηλέφωνο ας πούμε ώστε να επικοινωνήσει όποιος το βρει. Μόνο τα παραπάνω. Για τα χρήματα δε το συζητώ, ντάξει (). Τα υπόλοιπα όμως; Μπορώ να κάνω κάτι;
lary7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Με την ταυτοτητα δεν ξεμπερδεψες. Καλο ειναι να παρεις τηλεφωνο στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και να την δηλώσεις και εκει την απωλεια ωστε να μην μπορει ν γινει καμια τραπεζικη συναλλαγη. Πριν 2 χρόνια ειχα χασει και εγω ενα τσαντακι και ειχα δηλώσει απώλεια ταυτοτητας στην αστυνομια και αιτηση ακυρωσης της. Μετα απο 5 μερες την βρηκα (δεν ήταν στο τσαντάκι) και επειδη βαριώμουνα να βγάλω άλλη συνεχισα να την χρησιμοποιώ (τραπεζες, εφορια κτλ). Μετα απο κανα χρονο με σταματαει αστυνομικος για εξακρίβωση στοιχείων, ''την ταυτότητα σας παρακαλω''. Δινω την ακυρωμενη, δινει τα στοιχεία ταυτότητας μεσω κινητου στα κεντρικα και μου λεει ''ειστε εντάξη, μπορείτε να φύγετε''. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο μετράει η ακύρωση στην αστυνομία και μόνο...
Lucifer Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Χωρίς να γνωρίζω τίποτα ιδιαίτερο για τα υπόλοιπα, η ταυτοποιήση ομάδας και Rhesus πρέπει να γίνει "κατά παραγγελία", εννοώντας πως δεν αναγράφεται by default στην γενική αίματος. Πρέπει να ζητήσεις να γίνει και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
freedubus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Η άχρηστη απορία μου, την οποία μπορείτε να αγνοήσετε, είναι 1. Μετρητά 80,00 ευρώ2. Την αστυνομική μου ταυτότητα 3. Τη φοιτητική μου ταυτότητα (πάσο - ειδικό δελτίο ΟΑΣΑ) 4. Την κάρτα απεριορίστων διαδρομών μου, μαζί με το κουπόνι Μαρτίου καθώς και αρκετών προηγούμενων μηνών 5. Διάφορα μικροπράγματα άνευ αξίας (αποδείξεις, προφυλακτικά, διαφημιστικά καθώς και μια φωτογραφία μου, "τύπου ταυτότητας") πώς ΔΙΑΟΛΟ χώρεσαν όλα αυτά στο μπλέ πλαστικό πορτοφολάκι του οασα;; Μήπως γι αυτό φρίκαρε και έφυγε μόνο του;
darksoho33 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Στο κεπ δυστυχως δεν μπορεις να κανεις αιτηση για την απωλεια πασσου, αλλα μπορεις να κανεις αιτηση για πιστοποιητικο γεννησης που χρειαζεται για ταυτοτητα.
kabamaru21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Χωρίς να γνωρίζω τίποτα ιδιαίτερο για τα υπόλοιπα, η ταυτοποιήση ομάδας και Rhesus πρέπει να γίνει "κατά παραγγελία", εννοώντας πως δεν αναγράφεται by default στην γενική αίματος. Πρέπει να ζητήσεις να γίνει και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. μιας που μεθαυριο θα παω να κανω μια γενικη αιματος.. απο απορεια αν τους το ζητησω να βρουν και ομαδα θα με χρεωσουν extra?
GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Για το πάσο,χωρίς να είμαι σίγουρος δε νομίζω ότι γίνεται.Στο site του ΚΕΠ πάντως δεν αναφέρει τίποτα για φοιτητική ταυτότητα,μόνο για βεβαίωση σπουδών,αναλυτική βαθμολογία και πτυχία λέει.Τώρα από προσωπικές εμπειρίες έχω συμπεράνει ότι αν είναι ό,τι να'ναι η γραμματεία της σχολής(ή κανένα κ$#@λοχανείο),παίζει να σου κάνει τη δουλειά κάποιος φίλος που βρίσκεται εκεί(φυσικά χρειάζεται και την φωτο σου).Διαφορετικά,αν η γραμματεία είναι της επισημότητας και του όλα-να-γίνονται-στην-πένα,πρέπει να είσαι εσύ παρών. Δε χάνεις τίποτα πάντως να πάρεις ένα τηλ να τους ρωτήσεις. Η άχρηστη απορία μου, την οποία μπορείτε να αγνοήσετε, είναι πώς ΔΙΑΟΛΟ χώρεσαν όλα αυτά στο μπλέ πλαστικό πορτοφολάκι του οασα;; Μήπως γι αυτό φρίκαρε και έφυγε μόνο του; Και τα 80 ευρώ ήταν και σε 2ευρα,5ευρα...
freedubus Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Λοιπόν πάσο παίζει να βγάλεις και στον ΟΑΣΑ, με βεβαίωση σπουδών από τη σχολή σου. Ρώτησέ τους. Επίσης κοίταξε αν μπορείς να βρείς μέσω γνωστού κάποιον υπεύθυνο από παράταξη ή το φοιτητικό σύλλογο και να σου βγάλει αυτός το πάσο "παρακάμπτοντας" τη γραμματεία. Υπάρχουν τέτοιοι στα τει που κάνουν τέτοιες δουλειές, και στις παρατάξεις δίνουν πάντα αρκετά πάσο που τα χρησιμοποιούν για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.