Προς το περιεχόμενο

Java 2...διαφορετική από την Java 6?

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα'θελα να μου πείτε αν και κατά πόσο είναι διαφορετική η Java 6 απο την έκδοση 2.

Και αν είναι δυνατόν να μου προτείνεται ένα βιβλίο για εκμάθηση σε αρχάριο.

Αυτά τα λίγα προς το παρών.

Δημοσ.

Άλλο ένα θύμα της παλαβής αρίθμησης που έχει ακολουθήσει η Sun στα versions της Java. (Φυσιο)λογικό.

Λοιπόν:

Με λίγες λέξεις: Η Java 6 είναι version της Java 2 και επομένως είναι το ίδιο πράμα.

Με λίγη περισσότερη ανάλυση : Από την έκδοση 1.2 λόγω των πολλών προσθηκών στα core classes αναφέρεται και ως Java 2. Όλα τα versions από τότε είναι Java 2 (J2SE). Έτσι συνεχίστηκε μέχρι και την 1.5 οπότε και καταργήθηκε το 1.. Έτσι έχουμε J2SE5 και Java SE 6 (στην 6 καταργείται και το J2).:eek:

Μέχρι την έκδοση 5 το συντακτικό της γλώσσας ήταν ίδιο. Στην έκδοση 5 έγιναν σημαντικές προσθήκες στην γλώσσα που (φυσικά) υπάρχουν και στην Java SE 6.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Java_version_history

Ή ψάξε "java version history"

Για βιβλίο, το all times classic Java Tutorial είναι μια καλή αρχή. Για βιβλία και IDE (περιβάλλον ανάπτυξης - eclipse κλπ) υπάρχουν διάφορα threads στο φορουμ προγραμματισμός που μπορούν να βοηθήσουν.

HTH :-)

Δημοσ.

Να υποθέσω πως για έναν πρωτάρη οι διαφορές μεταξύ J2SE και Java SE 6 δεν είναι ορατές? Θέλω να πω, είναι πιο πολύ λειτουργικές παρά συντακτικές οι αλλαγές, σωστά?

Επειδή στη σχολή μας διδάσκουν πάνω στην Java 2, και εγώ παρείγγηλα βιβλίο που πραγματεύεται την Java 6, πιστεύεις θα'χω πρόβλημα?

Βέβαια υπάρχουν τα PDFs και e-books, αλλά όσο να'ναι κουράζουν τα μάτια. :-)

Δημοσ.
Να υποθέσω πως για έναν πρωτάρη οι διαφορές μεταξύ J2SE και Java SE 6 δεν είναι ορατές? Θέλω να πω, είναι πιο πολύ λειτουργικές παρά συντακτικές οι αλλαγές, σωστά?

Επειδή στη σχολή μας διδάσκουν πάνω στην Java 2, και εγώ παρείγγηλα βιβλίο που πραγματεύεται την Java 6, πιστεύεις θα'χω πρόβλημα?

Βέβαια υπάρχουν τα PDFs και e-books, αλλά όσο να'ναι κουράζουν τα μάτια. :-)

Απλά έχε υπόψιν σου ότι όσο ανεβαίνεις εκδόσεις, τόσο μεγαλώνει το API, δηλαδή όλο και περισσότερες κλάσεις προστίθενται στο JDK για να τις χρησιμοποιήσεις. Επίσης, κατά καιρούς γίνονται και μερικές αλλαγές στη σύνταξη της γλώσσας. Γενικά πάντως, η Java είναι ιδιαίτερα ευέλικτη στο backwards compatibility. Have fun with Java!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...