w4tt4n4b3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Πήγα να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα, το mp3gain, και μου έβγαλε το μήνυμα ότι λείπει ένα αρχείο, το mscomctl.ocx. Σαν τρόπο διόρθωσης του προβλήματος βρήκα τον εξής: 1. Κατεβάζω το αρχείο και το τοποθετώ στο φάκελο των Windows/system32 2. Κάνω χειροκίνητη εγγραφή του στη registry πηγαίνοντας στην Εκτέλεση/Run και πληκτρολογώντας "regsvr32 \windows\system32\MSCOMCTL.OCX" Είναι όμως ακίνδυνο να μπαίνουν αρχεία στο φάκελο system32 των Windows με απλό copy/paste; Υπάρχει άλλος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα, π.χ. βάζοντας το cd των windows και κάνοντας επιδιόρθωση;
PCharon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Βάλ'το έτσι, δεν τρέχει τίποτα. Το βήμα 2 δεν είναι απαραίτητο.
Βασίλειος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Το αρχείο αυτό είναι κομμάτι των Windows και κανονικά θα' πρεπε να υπάρχει στο system 32 και να μην χρειαστεί εγκατάσταση από πουθενά εκτός Windows. Ιδού και του λόγου το αληθές: Αν ανησυχείς για το κατέβασμα και την εγκατάσταση του στοιχείου, θα' λεγα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν η ανησυχία σου είναι γενικότερη, θα σου πρότεινα (αν δεν το είχες εγκαταστήσει ήδη) να έκανες μια επιδιόρθωση (repair) του λειτουργικού σου, χρησιμοποιώντας το CD εγκατάστασης και την εντολή R. Κατά πάσα πιθανότητα, θα αναπλήρωνε κάθε DLL που λείπει, καθώς και όποιο στοιχείο ο χρόνος και οι συνεχείς καθαρισμοί και οι παρεμβάσεις μας, έκαναν να μην λειτουργούν πλέον. Πάντως, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με την εγκατάσταση που έκανες... Βασίλειος
PCharon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Το αρχείο αυτό είναι κομμάτι των Windows και κανονικά θα' πρεπε να υπάρχει στο system 32 και να μην χρειαστεί εγκατάσταση από πουθενά εκτός Windows. Ιδού και του λόγου το αληθές: Το "αληθές" του λόγου είναι πως το έχεις εσύ στο system32? Προφανώς κάποιο πρόγραμμα στο έχει εγκαταστήσει διότι το αρχείο αυτό δεν αποτελεί μέρος της εγκατάστασης των Windows XP. Η επιδιόρθωση δεν θα κάνει τίποτα. Ά, όντως θα χρειαστεί να το καταχωρήσεις μιας και είναι ActiveX.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 H αλήθεια είναι ότι όταν είχα εγκαταστήσει τα XP pro x64 δε μου έβγαλε τέτοιο μήνυμα, όταν έκανα εγκατάσταση στο mp3gain... Έκανα φορμάτ και εγκατάσταση Windows Xp Pro 32. Ίσως απεγκατέστησα κάτι και σβήστηκε και αυτό(. Λέω να δοκιμάσω με το cd των Windows πρώτα, να δω αν λείπει και τίποτα άλλο και αν εξακολουθεί να υπάρχει σαν πρόβλημα θα κάνω χειροκίνητη εγκατάστασή του.
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ...όποιος ανακατεύεται με τα windows, τον τρων οι μπλε οθόνες όμως. Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνεις. Όπως σου είπε ο PCharon, δεν είναι ορίτζιναλ windows η σκούφια του. Αν έχεις πρόβλημα με το prog, απλά δοκίμασε έναν καθαρισμό δίσκου/μητρώου με Ccleaner. Aν γενικώς θες όμως να κάνεις ένα ρετούς, βάλε cd win στο drive, πάνε start, run, γράψε sfc /scannow, enter, και κάνε καφέ...
duffyduck Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 http://majorgeeks.com/faqshow.php?id=8 'Ο,τι σου είπε ο washcloud και ο PCharon Συνήθως με το mscomctl.ocx πάει και το comctl32.ocx Και τα δύο αρχεία είναι τα Microsoft Visual Basic 6.0 Common Controls Download from: http://www.microsoft.com/Downloads/details.aspx?familyid=25437D98-51D0-41C1-BB14-64662F5F62FE&displaylang=en
w4tt4n4b3 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 ...όποιος ανακατεύεται με τα windows, τον τρων οι μπλε οθόνες όμως. Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνεις. Όπως σου είπε ο PCharon, δεν είναι ορίτζιναλ windows η σκούφια του. Αν έχεις πρόβλημα με το prog, απλά δοκίμασε έναν καθαρισμό δίσκου/μητρώου με Ccleaner. Aν γενικώς θες όμως να κάνεις ένα ρετούς, βάλε cd win στο drive, πάνε start, run, γράψε sfc /scannow, enter, και κάνε καφέ... Για αυτό και εγώ ρώτησα αν είναι προτιμότερο να βάλω το cd των Windows. Μου φαίνεται μπακάλικο να προσθέτω χειροκίνητα σε φακέλους των windows αρχεία. Ρετους δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνω μιας και τα Xp Pro 32 τα έβαλα πριν λίγες μέρες. Οπότε σκέφτομαι αυτή τη λύση, Θα κατεβάσω το πακετάκι (VisualBasic6-KB896559-v1-ENU.exe) από τη σελιδα της Microsoft αφού κάνω ένα καθαρισμό στη registry... Σας ευχαριστώ όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.