w4tt4n4b3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα WinFast PVR 2 της Leadtek WinFast 3200 H. Στις επιλογές capture μου δίνει τη δυνατότητα για ασυμπίεστο avi στο οποίο όμως, αν θέλω, μπορεί να κάνει ταυτόχρονα συμπίεση επιλέγοντας μια σειρά από codecs. Οι codecs όμως που μου δίνει ως επιλογή είναι cinepak, Intel, mpeg 1 και 2, Windows, Microsoft και διάφοροι αλλοι, όχι όμως Xvid και άλλοι γνωστοί. Έχω εγκαταστήσει το Xvid codec pack αλλά για κάποιο λόγο δε συνεργάζεται καλά με το WinFast PVR2. Έχετε να μου προτείνετε άλλους codecs που μπορώ να τους εγκαταστήσω στο pc ώστε να μπορώ να τους επιλέγω μέσα από το WinFast 2 ωστε να γίνεται ταυτόχρονα με την εγγραφή και η συμπίεση; Εναλλακτικά έχετε να μου προτείνεται κάποιο άλλο πρόγραμμα με το οποίο να κάνω ταυτόχρονα εγγραφή και συμπίεση σε κάποιο καλό φορματ, xvid, x264 κτλ; Ευχαριστώ.
markelos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Capture από που κάνεις? Videocamera ή tv card? Σίγουρα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά προγράμματα για να κάνεις τη δουλειά σου αλλά δεν πολυασχολούμαι. Μία ψακτική στο γούγλη έφερε αυτά τα αποτελέσματα, δες αν είναι κάποιο που σε ενδιαφέρει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:16 ---------- Προσπάθησε να κάνεις capture σε mpeg και μετά επεξεργασία/συμπίεση με το autogk που δουλεύει με xvid codec.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Capture από που κάνεις? Videocamera ή tv card? Σίγουρα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά προγράμματα για να κάνεις τη δουλειά σου αλλά δεν πολυασχολούμαι. Μία ψακτική στο γούγλη έφερε αυτά τα αποτελέσματα, δες αν είναι κάποιο που σε ενδιαφέρει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:16 ---------- Προσπάθησε να κάνεις capture σε mpeg και μετά επεξεργασία/συμπίεση με το autogk που δουλεύει με xvid codec. Έχω συνδέσει το scart της τηλεόρασης με το composite της κάρτας τηλεόρασης. Εγκατέστησα το ffdshow και φαίνεται ότι το WinFast PVR 2 συνεργάζεται μαζί του χωρίς κολλήματα όπως με το Xvid... Θα ανεβάσω μερικά δείγματα να ρίξετε μια ματιά, όσοι θέλετε, να μου πείτε τη γνώμη σας.
Αδμιν Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Καλο ειναι να επιλεξεις καποιο lossless codec ´η hardware encoding.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 To hardware encoding έχει 2 προφίλ τα οποία μπορεις και τα προσαρμόζεις -εννοώ το bitrate- αλλά στον ήχο έχω πρόβλημα. Όταν επιλέγω το mpeg2 hardware encoding στον ήχο αναγκαστικά μου βάζει επιλογή για συμπίεση MPEG-1 Layer 2. To ρυθμίζω στα 48.000KHZ stereo 384kbps για να πάρω αυτό το αποτέλεσμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.