Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κάτοχοι multimedia υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του 90, θα θυμούνται σίγουρα έναν από τους κορυφαίους τίτλους cd-rom, την Encarta της Microsoft.

Η Encarta ήταν η πρώτη προσπάθεια να χωρέσει μια εγκυκλοπαίδεια σε ένα cd-rom με αρκετό οπτικοακουστικό υλικό. 'Εκανε πιο ενδιαφέρουσα την ενασχόληση του χρήστη ο οποίος γνώριζε μέχρι τότε τις έντυπες εκδόσεις ενώ το Internet έκανε τα πρώτα του βήματα.

Η Microsoft πριν αρκετά χρόνια ανακοίνωσε τη μεταφορά της Encarta σε υπηρεσία στο Internet και συγκεκριμένα της διαδικτυακής πύλης MSN που διατηρεί. Όμως στις 31 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, η υπηρεσία MSN Encarta θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη όπως και οποιοδήποτε μαθητικό προϊόν που σχετίζεται με αυτή. Όπως παραδέχεται η Microsoft, η κατηγορία των παραδοσιακών εγκυκλοπαιδειών έχει αλλάξει σημαντικά όπως και ο τρόπος αναζήτησης πληροφοριών από τους χρήστες.

Ανεπίσημα βέβαια, το Internet και ο ισχυρός ανταγωνισμός δεν αφήνει περιθώρια για συγκρίσεις ειδικά όταν η Wikipedia διαθέτει 2.7 εκατομμύρια άρθρα έναντι μόλις 42.000 της Encarta. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι το Internet ήταν ο λόγος που οδήγησε τη Microsoft στις αρχές του 2000 να σταματήσει την ανάπτυξη δύο ακόμα δημοφιλών multimedia τίτλων, της Cinemania και του Music Central.

Link.png Site: Ανακοίνωση MSN Encarta

Δημοσ.

απο το 96-01 είτε αυθεντική είτε αντιγραμμένη μου άρεσε η encarta, μετά σταμάτησα να ασχολούμαι για άσχετους λόγους. η 09 που είδα πριν απο λίγο έχει πολύ ενδιαφέροντα concept, αλλά είναι της ταλαιπωρίας έτσι όπως είναι γραμμένα τα άρθρα και το βασικό της interface, θυμίζει περισσότερο ιστοσελίδα με πολύ flash που αντιγράφει τη wiki...

κρίμα γιατί οι παλαιότερες εκδόσεις πραγματικά είχαν ενδιαφέρον και ήταν πολύ περισσότερο ευχάριστες, ξεκινούσες απο ενα άρθρο και κατέληγες σε ενα σωρό άλλα, ή χρησιμοποιόντας τα multimedia feature's έπαιρνες ενα πρώτο ερέθισμα για να ψαχτείς με σχετικά άρθρα και μετά και μέσα απο το ιντερνετ.

αλλά με wikipedia, όσο πλάκα και να έχει το interface της encarta (που πλέον το θεωρώ μέτριο/πρόχειρο), άλλο τόσο παρωχημένη φαίνεται.

Δημοσ.

Ας ευχηθούμε πως το wikipedia θα χειριστεί τα 6 μύρια από δωρεές όπως πρέπει.Αν το κάνει (που το πιστεύω) θα υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα κ θα βελτιωθεί κιόλας.Πάντως με την ενκάρτα έχω να ασχοληθώ από τότε που είχαν βγεί τα failenium.Καλά κάνει η microsoft ας ασχοληθεί να κάνει τα λειτουργικά που βγάζει καλύτερα κι ας αφήσει τομείς της που δεν είναι παραγωγικοί.

Δημοσ.

Δεν το περίμενα, αλλά συγκινήθηκα όταν το άκουσα.

Γέρασα ρε γαμώτο...

Η πρώτη εμπειρία μου με την Encarta με είχε αφήσει άφωνο. Την είχε φέρει ο πατέρας μου, αυθεντική. Αφού αυθαδίασα λίγο γιατί πλήρωσε τη μεγάλη κακιά Microsoft την εγκατέστησα να την δω και...

...χάζεψα! Ξενύχτησα πρώτη φορά για κάτι διαφορετικό από games, μπροστά στο PC. Είχα χαρεί απίστευτα με εκείνο το μαραφέτι που έδειχνε το ηλιακό μας σύστημα. Και εννοείτε ότι δεν είχα ξανακουμπήσει εγκυκλοπαίδεια (έντυπη) στη ζωή μου. Για πρώτη φόρα παραδέχτηκα οτι η Microsoft είχε φτιάξει κάτι φοβερό.

Και τώρα... πέθανε. Οι καιροί άλλαξαν. Δεν την χρειαζόμαστε πια. Ο κόσμος αλλάζει και κάτι τέτοια με κάνουν και το συνειδητοποιώ. Ώρα και για κρίση ηλικίας. :-D

Y.Γ. "multimedia υπολογιστής" :-D:-D:-D θεός!

Δημοσ.

...και μενα με 'άγγιξε' η είδηση. Εννοείται οτι δεν την χρησιμοποιούσα πια αλλα ηταν μια απο τις πρωτες multimedia εφαρμογες που ειχα χρησιμοποιήσει σε pc. :) 199..κατι :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...