capthookb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα νέο pc. Θέλω να πάρω για μητρική, την Asus 5PQ. Δεν ξέρω όμως τι επεξεργαστή και τι μνήμες να πάρω. Σκέφτομαι για τον Intel Core 2 Duo 8400, λόγω των 6mb cache. Η μεγαλύτερη cache θα δώσει όντως παραπάνω επιδόσεις στο σύστημα; Ή αξίζει να πάρω τον Intel Core 2 Quad 8200 (s775, 2.33, Cache 4MB, Tray) με λιγότερη cache, συχνότητα αλλά τετραπλό πυρήνα; Με τις μνήμες τι γίνεται; Όσο ανεβαίνει η τιμή ανεβαίνουν και οι επιδόσεις; Λέω για 4Gb αλλά δεν ξέρω ποια μάρκα... Είναι καλύτερο να πάρω 2χ2 ή κατευθείαν 1χ4Gb; Αυτές που έχουν γύρω στα 50€ θα σέρνονται; Τα timings που αναφέρονται στις μνήμες τι καθορίζουν; Ο υπολογιστής θα τρέχει μόνο linux, εφαρμογές γραφείου/internet/multimedia. Παιχνίδια καθόλου και δε με ενδιαφέρει overclocking κτλ. Επίσης έχω ένα τροφοδοτικό Fortron 350Watt. Μου κάνει ή θα χρειαστώ και τροφοδοτικό; Κάρτα γραφικών θα πάρω καμιά nvidia που να επαρκεί για αναπαραγωγή 1080p και να έχει normal επιδόσεις σε OpenGL. Τι τροφοδοτικό θα χρειαστεί για όλα αυτά;
liopyr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Aν οι εφαρμογές σου εκμεταλεύονται 4 πυρνήνες, πήγαινε για Q8200. Αλλιώς ο 8400 είναι μια χαρά. Απ'οσο καταλαβαίνω πάντως, και ο E5200 μια χαρά θα σε καλύψει. Αν δεν σε απασχολεί η firewire, μπορείς να εξοικονομήσεις και από την μητρική λεφτά, παίρνοντας αυτή. Μνήμες πάρε αυτές. Δεν αξίζει να πάρεις ακριβότερες, ουσιαστική διαφορά δεν πρόκειται να παρατηρήσεις imho. Aπό opengl δεν έχω ιδέα, για τα υπόλοιπα υποθέτω πως αυτή θα σε καλύψει. Το Psu πιθανότατα θα τα βγάλει πέρα.
capthookb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μητρική έκλεισα προς την 5PQ επειδή έχει 3 pci και πιθανότατα θα μου χρειαστούν, και λόγω P45. Firewire δε χρησιμοποιώ αλλά καλό είναι να υπάρχει. Τώρα για το αν υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν 4 πυρήνες δεν ξέρω. Τουλάχιστον το gcc που χρησιμοποιώ για compile αρκετά, υποστηρίζει πολλαπλούς πυρήνες. http://techgage.com/article/intel_core_2_quad_q9450_266ghz/11 Επίσης το kde 4.χ φαίνεται να έχει μια βιβλιοθήκη (threadweaver) που εκμεταλλεύεται πολυπύρηνους επεξεργαστές, οπότε θα βοηθούσαν οι περισσότεροι πυρήνες. Όμως κάπου διάβασα πως ο συγκεκριμένος τετραπύρηνος δεν έχει καλές επιδόσεις και δεν υποστηρίζει Virtulization (VT). Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορώ να τρέχω κανένα virtualbox;
grimpr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Η καλύτερη επιλογή σου είναι σε AMD λόγω του ανώτερου και πιο γρήγορου virtualization σε σχέση με τις προτάσεις της Intel. o 8400 της Intel δεν υπερέχει πουθενά μπροστά στον Phenom II X3 720BE της AMD. Ουσιαστικές διαφορές (compiling κτλπ) θα δεις όταν μεταφερθείς σε 64bit distro ανεξάρτητος CPU. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526802 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553829 http://www.steel.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=465&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=55
drk2276 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θες διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή.δες αν όντως σου χρειάζονται οι παραπάνω πυρήνες.ο 8400 φτάνει τα 3.6 ghz σχετικά εύκολα.αντίθετα ο q8200 και ο q8300 δεν πουσάρονται καλά.αν χρειαζόμουνα τετραπύρηνο θα κοίταγα από τον q9400 και πάνω. όσον αφορά τις μνήμες διάλεξε ανάμεσα σε corsair , mushkin , kingston . όποια διαλέξεις φρόντισε να είναι dual channel kit (2x2gb).
liopyr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θες διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή.δες αν όντως σου χρειάζονται οι παραπάνω πυρήνες.ο 8400 φτάνει τα 3.6 ghz σχετικά εύκολα.αντίθετα ο q8200 και ο q8300 δεν πουσάρονται καλά.αν χρειαζόμουνα τετραπύρηνο θα κοίταγα από τον q9400 και πάνω. Αφού το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος, δεν τον απασχολεί το overclocking.
capthookb Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ίσως τελικά το σκεφτώ για τον Q9400 με τα 6mb L2 cache και υποστήριξη VT, μιας και δε σκοπεύω να αγοράσω σύντομα πάλι υπολογιστή.
eSATA Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 αν δε σκοπευεις συντομα να αγορασεις υπολογιστη σιγουρα πας σε χ4 εγω προτεινω q9xxx 2x2gb αν σε παιρνει το χρημα παραπανω απο 800αρες ραμ και τη μητρικη που λες:-)
capthookb Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Άμεσα θα αγοράσω υπολογιστή. Απλά ο επόμενος, θα αργήσει κάποια χρόνια . Αυτό εννοώ
mangai Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 '' Η καλύτερη επιλογή σου είναι σε AMD λόγω του ανώτερου και πιο γρήγορου virtualization σε σχέση με τις προτάσεις της Intel. o 8400 της Intel δεν υπερέχει πουθενά μπροστά στον Phenom II X3 720BE της AMD. Ουσιαστικές διαφορές (compiling κτλπ) θα δεις όταν μεταφερθείς σε 64bit distro ανεξάρτητος CPU.'' ...Εγώ εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί πρέπει να γίνονται παραπομπές σε τέτοιες ''τουλάχιστον περίεργες'' ιστοσελίδες! Και το κάνουν πολλοί τελευταία...
capthookb Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Οι παραπομπές δεν είναι αρνητικές. Η αποδοχή των γραφόμενων χωρίς κρίση είναι το πρόβλημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:49 ---------- Τελικά πήρα τον Ε8400. Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια
mangai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Οι παραπομπές δεν είναι αρνητικές. Η αποδοχή των γραφόμενων χωρίς κρίση είναι το πρόβλημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:49 ---------- Τελικά πήρα τον Ε8400. Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια Αν απαντάς σε εμένα,δεν κατάλαβες τι έγραψα.Αν δοκιμάσεις να ανοίξεις την συγκεκριμένη ιστοσελίδα με Firefox που έχεις εγκαταστήσει το Add-on WOT ή κάποιο παρόμοιο θα καταλάβεις καλύτερα.(http://www.mywot.com/en/scorecard/windowsvistaplace.com)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.