liopyr Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μουσικη = "ήχος οργανωμένος με ανθρώπινο τρόπο" Για δώσε και μία έννοια του "οργανωμένος".
yiannis72 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Εντάξει σε λίγο καιρό θα τα βαρεθείς αυτά τα κλαψοτράγουδα και θα τα ακούς μόνο σε στιγμές νοσταλγίας των 19 σου χρόνων... Xμμ...37 χρονών και συνεχίζουν να αποτελούν σεβαστό μέρος των μουσικών μου προτιμήσεων αυτά τα..κλαψοτράγουδα(???!!!)
BaLsAmoMenos Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Για δώσε και μία έννοια του "οργανωμένος". Οργανωμενος ειναι αυτος που ειναι σχεδιασμένος με τάξη και πρόβλεψη. Να και ενα παραδειγμα Δεν θυμιζει αρκετα το τελευταιο δαιμονισμενο πραμα στο ισπανικο REC ?
-nick- Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δίκιο έχεις, κάτι τέτοιο εννοώ.Το ίδιο μου κάνει δηλαδή το: "Ακούω μόνο tool" με το: "Ακούω μόνο σκυλάδικα" ή ακόμα χειρότερα το σκέτο: "Ακούω τα πάντα" (με θαυμαστικά) Το 'ακούω τα πάντα' είναι ξενέρωμα όταν κατάλαβεις ότι το 'τα πάντα' του άλλου είναι απλά πολύ περιορισμένο. Εγώ δεν λέω 'τα πάντα', λέω πάρα πολλά, μπορώ να βρω κομμάτια που να μ'αρέσουν σχεδόν σε όλα τα είδη, αλλά θα πω ότι 'ακούω' αυτά στα οποία έχω εντρυφήσει και έχω ψάξει αρκετούτσικα. Το last.fm γαμάει για να βλέπεις και να συγκρίνεις γούστα παρεπιμπτόντως.
slygeo87 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Tα ίδια και τα ίδια...σας βαρέθηκα people.Δε γουστάρω να βλέπω φλωρο dj's να αποθεώονται από χαζογκόμενες.Δε γουστάρω να βλέπω π_ρν_δι@ με mini φούστες πάνω στα τραπέζια.Σόρυ ρε παιδιά...το θεωρώ κατάντια.Βλάκας εγώ...ποζεράς...οτιδήποτε!Αλλά και αυτοί κάγγουρες και μπαστουνόβλαχοι.
Praetorianos Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Νόμοι :1.Όποιος ακούει μπουζουκοτράγουδα είναι άξεστος και βλάχος. 2.Όποιος ακούει ελληνική pop είναι χαζός. 3.Όποιος ακούει έντεχνοτέτοια συστηματικά είναι συναισθηματικά ανώριμος. Tα ίδια και τα ίδια...σας βαρέθηκα people.Δε γουστάρω να βλέπω φλωρο dj's να αποθεώονται από χαζογκόμενες.Δε γουστάρω να βλέπω π_ρν_δι@ με mini φούστες πάνω στα τραπέζια.Σόρυ ρε παιδιά...το θεωρώ κατάντια.Βλάκας εγώ...ποζεράς...οτιδήποτε!Αλλά και αυτοί κάγγουρες και μπαστουνόβλαχοι. Βλέπεις ρε παιδί μου, αυτοί που δεν ακούνε σκυλάδικα έχουν ένα τακτ, ένα επίπεδο, μια μόρφωση, μια ανώτερη αντίληψη ρε παιδί μου πως να το κάνεις τώρα... Είδες πως ξεχωρίζει από την μουσική που ακούει ο ανοιχτόμυαλος ο άνθρωπος, αμ πως.. Στην δική μου εντελώς υποκειμενική άποψη λοιπόν για τον όρο μουσική, δεν χωράνε τα σκυλάδικα.Με επιείκεια, μπορώ να τα θεωρήσω κακοποίηση της μουσικής. (με επιείκεια ε). Δέχομαι παρ'ολα αυτά την άποψη κάποιου, που με την ίδια λογική θα θεωρήσει το Punk κακοποίηση αυτής. Βρε ονόμασε την όπως θες δεν έχω πρόβλημα. Ουδέποτε υποστήριξα ότι γίνεται άδικη επίθεση από άποψη ποιότητας του είδους ή ότι κάλλιστα μπορεί κάποιος να πάει μπουζούκια αντί μέγαρο. Εμένα η προκατάληψη με πειράζει (καλά όχι και πολύ να σου πω την αλήθεια) την οποία τη θεωρώ παρόμοιου επιπέδου με το όποιος έχει δοκιμάσει μπάφο θα καταλήξει ή είναι ήδη πρεζάκιας. Επειδή γουστάρεις στον ελεύθερο χρόνο σου κάτι που δεν είναι παραγωγικό/πνευματικό δεν σημαίνει ότι όλη σου η ζωή και η συμπεριφορά καθορίζεται από αυτό.
slygeo87 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Βλέπεις ρε παιδί μου, αυτοί που δεν ακούνε σκυλάδικα έχουν ένα τακτ, ένα επίπεδο, μια μόρφωση, μια ανώτερη αντίληψη ρε παιδί μου πως να το κάνεις τώρα... Είδες πως ξεχωρίζει από την μουσική που ακούει ο ανοιχτόμυαλος ο άνθρωπος, αμ πως.. Έτσι είναι είτε σου αρέσει είτε όχι.Αν εσύ είσαι μάγκας, έξυπνος και ανοιχτόμυαλος τότε πραγματικά χαραμίζεσαι αν γουστάρεις Γονίδη.
Ceridwen Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Το να βγάζεις συμπέρασμα για κάποιον με βάσει τα μουσικά του γούστα είναι αντίληψη δημοτικού τουλάχιστον. Όπως και το να τη λες σε κάποιον για τις μουσικές του προτιμήσεις, λες και πρόκειται για ποδόσφαιρο. Χάβινγκ σεντ δατ, και με την ελάχιστη πείρα που έχω από μπουζουκοκαταστάσεις, πιστεύω πως στα μπουζούκια πάει κανείς για λόγους που δεν έχουν τόσο να κάνουν με την απόλαυση της μουσικής. Ή τέλος πάντων η μουσική δεν είναι από τους βασικούς λόγους. Πάλι μπορεί να κάνω και λάθος.
slygeo87 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Είπα και στην αρχή ο,τι δε μου αρέσει να βγάζω συμπεράσματα για κάποιον με βάση τη μουσική που ακούει.Ο τέο στη 2η σελίδα είπε Γενικώς, έχοντας φτιάξει κάποιες (ας πούμε) "κατηγορίες" ανθρώπων στο μυαλό μου, το είδος της μουσικής που ακούει ένας άνθρωπος είναι ένα γνώρισμα που πάντα (πάντα, πάντα) βλέπω να ταιριάζει στα υπόλοιπα γνωρίσματα της "κατηγορίας" του. ...και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.Εσυ δε το βλέπεις ρε φίλε;Σε ποιό κόσμο ζεις;Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, μπορεί να έχεις φίλο σκυλά που είναι και γ@μώ τα παιδιά αλλά σου μιλάω σαν σύνολο.Όταν μπαίνεις σε ένα σκυλάδικο τι βλέπεις;Να σου πω εγώ τι βλέπω;Αρχοντόβλάχους που κατεβαίνουν απ' τα βουνά για να ακούσουν μπουζούκι και κλαρίνο, 40άρες + γυναίκες που έρχονται γυναικοπαρέες και το παίζουν και καλά φτασμένες και ντίβες αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι έκαναν στα νάτια τους.Πιτσιρίκια με λάδι στο μαλλί, σακάκι και μπεγλέρι στη πόρτα και καλά να πούμε είμαι θαμώνας και έτσι και μη με κοιτάς γιατί θα σου βγάλω στιλέτο, μια χαζουπουτ@ν_ιτσα στην είσοδο που κόβει αποδείξεις και πάνω στα τραπέδια χορεύουν διάφορα κοριτσάκια...εκστασιασμένα με τη φοβερή μουσική που ακούνε δείχνοντας τα κάλλη τους...μπούτια με κυταρίτιδα βυζί μέχρι το γόνατο κλπ. Υπάρχουν κατηγορίες και κατηγορίες και κάπως έτσι εγώ μπορώ να κρίνω με το δικό μου μάτι τη συγκεκριμένη.Έχω δεν έχω αντιλήψεις δημοτικού το παίζω δε το παίζω ιστορία δυστυχώς δεν επιθυμώ να ανήκω στην κατηγορία αυτή..δε μου ταιριάζει, δε την ασπάζομαι και τη θεωρώ παρακμή.Υποκειμενικά.
kurokokoro Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Η αλήθεια είναι οτί τα μουσικά μας ακούσματα μας χαρακτηρίζουν. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ακούει το Τσικουλάτα τσικι τα τσικι τσικι τσικι τα και να το θεωρεί τραγούδι και να ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να ακούσει εναν στίχο που ειναι τουλάχιστον για τα πανηγύρια. Αν κάποιος πληρώνει για να ακούσει ένα τέτοιο τραγούδι τότε τί πρεπει να κάνει για να ανταμείψει έναν καλλιτέχνη με στιχο που έχει κάτι να πει. Όπως και να το κάνουμε οι πράξεις αυτές μας χαρακτηρίζουν και γεγονός είναι πως αυτός που θα ακούσει το τσικουλατα τσικι τα τσικι τσικι τσικι τα είναι αύτος που θα παρει την γκόμενα να την επιδείξει στον κόσμο και θα πάνε σε ένα σκυλοκλαμπομαγαζο για να διασκεδάσουν. Είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι.
Teaser Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εμένα πάλι μου την δίνει (λίγο) όταν κάποιος μου απαντάει "ακούω τα πάντα". Πες μου ακούω κλασσική μουσική, θα το σεβαστώ, μπορεί να σου αρέσει, πές μου δεν ακούω/δεν μου αρέσει, πάλι θα το σεβαστώ. Αλλά τι πάει να πεί τα πάντα? Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ότι κάτσει? Δεν υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ σ'αρέσει? Δεν υπάρχει κάτι να προτιμάς σε σχέση με κάτι άλλο? Σίγουρα απο αυτό δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για τον χαρακτήρα του αλλά εμένα μου δίνει μια αίσθηση αναποφάστιστου/"ότι νάναι" ανθρώπου. Το "τα πάντα" σημαίνει "τα πάντα". Δεν έχω δηλαδή κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα είδος μουσικής και θεωρώ ότι όλα τα είδη έχουν κάποια καλά τραγούδια και κάποια άσχημα. Έτσι όταν πέσω σε ένα οποιοδήποτε ωραίο τραγούδι, το ακούω, το κατεβάζω και στο pc και είμαι κομπλε. Είτε μιλάμε για Γονίδη είτε μιλάμε για Beethoven ακούω ότι μου αρέσει από αυτά που έχουν δημιουργήσει. Δεν κολλάω ούτε στον Γονίδη ούτε στον Beethoven ακούω και τους δύο εφόσον όμως έχουν κάποιο έργο που με ελκύει. Είναι δηλαδή καλλιτεχνικό το θέμα και αισθητικό, όχι ιδεολογικό. Αυτό θα πει και μουσική παιδεία ε πρέπει να έχεις διάφορα ακούσματα. Κρατάς όμως αυτά που σε εκφράζουν. Αυτό σημαίνει τα πάντα!
Praetorianos Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Έτσι είναι είτε σου αρέσει είτε όχι.Αν εσύ είσαι μάγκας, έξυπνος και ανοιχτόμυαλος τότε πραγματικά χαραμίζεσαι αν γουστάρεις Γονίδη. Υπονοείς κάτι? Βρε μπας κι έχεις κάνει καμιά διαφήμιση τελευταία: ...και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.Εσυ δε το βλέπεις ρε φίλε;Σε ποιό κόσμο ζεις;Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, μπορεί να έχεις φίλο σκυλά που είναι και γ@μώ τα παιδιά αλλά σου μιλάω σαν σύνολο.Όταν μπαίνεις σε ένα σκυλάδικο τι βλέπεις;Να σου πω εγώ τι βλέπω;Αρχοντόβλάχους που κατεβαίνουν απ' τα βουνά για να ακούσουν μπουζούκι και κλαρίνο, 40άρες + γυναίκες που έρχονται γυναικοπαρέες και το παίζουν και καλά φτασμένες και ντίβες αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι έκαναν στα νάτια τους.Πιτσιρίκια με λάδι στο μαλλί, σακάκι και μπεγλέρι στη πόρτα και καλά να πούμε είμαι θαμώνας και έτσι και μη με κοιτάς γιατί θα σου βγάλω στιλέτο, μια χαζουπουτ@ν_ιτσα στην είσοδο που κόβει αποδείξεις και πάνω στα τραπέδια χορεύουν διάφορα κοριτσάκια...εκστασιασμένα με τη φοβερή μουσική που ακούνε δείχνοντας τα κάλλη τους...μπούτια με κυταρίτιδα βυζί μέχρι το γόνατο κλπ. Εφόσον δεν σου αρέσουν αλλά ξέρεις τι γίνεται φαντάζομαι έχεις πάει μια φορά και μετά δεν ξαναπήγες (ή είσαι κρυφοσκυλάς). Άρα έφτασες σε τόσα συμπεράσματα από μια φορά, τόσο απόλυτος πια? Η εικόνα που δείχνεις είναι στιγμιότυπο από καταγώγια-σκυλάδικα της δεκαετίας του '80 σαν αυτά που δείχνει η τηλεόραση ή από κάτι τρύπες σε διάφορα χωριά. Και χθες ήμουν σε παρόμοιο χώρο δεν είδα πουθενά τέτοιο θέαμα. Μια χαρά τίγκα στην νεολαία ήταν, η είσοδος μια χαρά παιδιά κανείς δεν κρατούσε μπεγλέρι ούτε είχε μάγκικο στυλ και όλοι χόρευαν με όλους. Ημίγυμνες κορασίδες υπήρχαν στα τραπέζια αλλά δεν ήταν χαζογκόμενες -τουλάχιστον όχι όλες- καθώς αρκετές από αυτές σπουδάζουν ή δουλεύουν απλά γουστάρουν να το ρίξουν και λίγο έξω. Καλά τα ροκάκια και τα έντεχνα αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες. Όσες ανέβηκαν στην μπάρα κυτταρίτιδα ούτε για αστείο και μια χαρά όλα στην θέση τους ήταν Η αλήθεια είναι οτί τα μουσικά μας ακούσματα μας χαρακτηρίζουν. Αν κάποιος πληρώνει για να ακούσει ένα τέτοιο τραγούδι τότε τί πρεπει να κάνει για να ανταμείψει έναν καλλιτέχνη με στιχο που έχει κάτι να πει. Όπως και να το κάνουμε οι πράξεις αυτές μας χαρακτηρίζουν και γεγονός είναι πως αυτός που θα ακούσει το τσικουλατα τσικι τα τσικι τσικι τσικι τα είναι αύτος που θα παρει την γκόμενα να την επιδείξει στον κόσμο και θα πάνε σε ένα σκυλοκλαμπομαγαζο για να διασκεδάσουν. Είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι. Αυτές τις απόλυτες αλήθειες "Είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι" πολύ μ' αρέσουν. Επειδή όπως φαίνεται όμως έχετε μπλέξει τα μπούτια σας πάμε μια. Όταν πας σε σκυλάδικο/μπουζούκια δεν πας για να ακούσεις το τσικουλατα, πας για να διασκεδάσεις με το όλο κλίμα. Για τον κόσμο που θα μαζευτεί, για το τραπέζι που θα σου δώσουν να κάτσεις με την ησυχία σου, για την ατμόσφαιρα, πληρώνεις δηλαδή το πακέτο. Σε άλλους αρέσει αυτό το πακέτο ως διασκέδαση σε άλλους δεν αρέσει, κατανοητό. Το ότι σε τέτοια μέρη έχω δει να περνάνε καλά άτομα με διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις -από παπακωνσταντιναίους μέχρι χεβιμεταλάδες (πιο σπάνια)- σημαίνει ότι ίσως, ίσως λέω να είναι άδικο αυτό το τσουβάλιασμα.
slygeo87 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Ok, μη δίνεις σημασία απλά το βλέπουμε διαφορετικά...
kurokokoro Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Ρε συ Praetorianos εγώ την διασκέδαση την αντιλαμβάνομαι αλλιώς. Δεν μου αρεσεί να βλέπω γυναίκες να κωλοχτυπιούνται σε ρυθμούς ανατολίτικους. Δεν μπορεί να διασκεδάζεις το ίδιο με τον Καβάφη και με αυτόν που έγραψε την μπουρνουζοπετσέτα...γιατι ας το πάρουμε και απο την οικονόμικη του πλευρά. Αυτός που έγραψε ένα τραγούδι το οποίο δεν είναι εμπορικό ομως ο στίχος του έχει ένα νοημα δεν θα πληρωθεί αρκετά με αποτέλεσμα είτε να μην ξαναβγάλει τραγούδι είτε να βγάλει ένα απόλυτα εμπορικό κομμάτι το οποίο θα έχει γραφτεί για να είναι ευπεπτο. Το τι μουσική θα μας δινουν το επιλέγουμε εμείς...ας επιλέξουμε λοιπόν να δισκεδάζουμε με κάτι που θα μας εξυψώση σαν ανθρώπους ανεξάρτητο απο το είδος μουσικής και όχι με κάτι ώστε να δούμε μπουτάκι βυζάκι κλπ.... Λοιπόν άντε...πάω να ακούσω Πανταζή τώρα....τα λέμε...
slygeo87 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Κάτι του είπες τώρα..σα να είσαι στο Oslo ένα πράγμα και να λες μην ακούτε Immortal.Το ο,τι ακούω εγώ συγκεκριμένα μια μουσική η οποία δεν είναι mainstream στη χώρα μου δε με καθιστά ούτε ποζερά ούτε ανοιχτόμυαλο.Ακούω, κρίνω και επιλέγω.Αποψείς είναι αυτές...τέλοσπα όπως το βλέπει κανείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.