Προς το περιεχόμενο

Η μουσική στις διαπροσωπικές σχέσεις

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω πως σημασία δεν έχει το είδος από μόνο του, αλλά η ποικιλία. Έχω γνωρίσει γαμάτους ανθρώπους που ακούνε από Godspeed και Beirut μέχρι Κέλτικα παραδοσιακά και Μπαχ, αλλά την κωλοβρίσκουνε να χτυπιούνται στον Μπουγά. Από την άλλη, έχω γνωρίσει ατομάκια που ακούγανε μόνο Σοπέν ή μόνο TooL που ήταν για Καιάδα.

Το θέμα είναι να ξέρεις γιατί ακούς αυτό που ακούς. Νομίζω.

ελα και ειναι οι tool τπτ intellectual?

η μουσικη ειναι ισως μια ενδειξη αλλα εγω προτιμω το test drive σε σημαντικοτερα πραγματα αλλωστε παιζει και πολυ ποζαρισμα nowdays

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κανένα είδος μουσικής δεν είναι intellectual νομίζω. Απλώς θεωρώ πως ο ήχος των TooL (όχι αποκλειστικά ε, αυτών και άλλων 400 συγκροτημάτων) απαιτούν μεγαλύτερη εξοικείωση στο μέσο αυτί από το να-νανανα-τιριριρι-σουτιέν.

Δημοσ.

Νόμοι :

1.Όποιος ακούει μπουζουκοτράγουδα είναι άξεστος και βλάχος.

2.Όποιος ακούει ελληνική pop είναι χαζός.

3.Όποιος ακούει έντεχνοτέτοια συστηματικά είναι συναισθηματικά ανώριμος.

:-)

Δημοσ.
Εντάξει μην το παίρνεις βαριά, πόσο χρονών είσαι?

19. Αλλά δεν το παίρνω βαριά, το ξέρω ήδη. Απλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μου δεν το είχα συσχετίσει με τη μουσική.

Δημοσ.

Ωραίο θέμα, Physics_Rulez. Να πως το βλέπω εγώ:

Ποτέ δεν ρωτάω κάποιον τι μουσική ακούς. Μου την δίνει να με ρωτάνε και εμένα. Μου φαίνεται τόσο χαζή ερώτηση, που θα μου φαινόταν λογική μόνο για να γεμίζει τις σελίδες λευκωμάτων. Και αυτό γιατί η απάντηση είναι καταδικασμένη απο οποιαδήποτε πλευρά, αλλά τώρα βαριέμαι να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ και μάλλον και εσείς θα βαριόσασταν να διαβάσετε τι θα γράψω διότι έχω αυτογνωσία και ξέρω πως η άποψη μου είναι λίγο προκατηλημένη. Anyway. Όταν με ρωτάν τι μουσική ακούω, λέω πως δεν ακούω.

Δημοσ.
19. Αλλά δεν το παίρνω βαριά, το ξέρω ήδη. Απλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μου δεν το είχα συσχετίσει με τη μουσική.

Εντάξει σε λίγο καιρό θα τα βαρεθείς αυτά τα κλαψοτράγουδα και θα τα ακούς μόνο σε στιγμές νοσταλγίας των 19 σου χρόνων...

Δημοσ.
Νόμοι :

τέσπα...

1.Όποιος ακούει μπουζουκοτράγουδα είναι άξεστος και βλάχος.

2.Όποιος ακούει ελληνική pop είναι χαζός.

3.Όποιος ακούει έντεχνοτέτοια συστηματικά είναι συναισθηματικά ανώριμος.

Προσθέτω και εγώ για να γίνουμε κουλουβάχατα:

4.Όποιος συνεχίζει να ακούει Καββαδία μετά τα 30 να θεωρείται αυτομάτως ύποπτος παιδεραστίας :P:p

Δημοσ.

Κατερίνα δε νομίζω, πάντα τέτοια με βλέπω να ακούω.

4.Όποιος συνεχίζει να ακούει Καββαδία μετά τα 30 να θεωρείται αυτομάτως ύποπτος παιδεραστίας :P:p

Όντως!! Ξέρω παραδείγματα. Αλλά ποια λογική κρύβεται πίσω από αυτό;

(Ρε σεις, μήπως τελικά να τα γράψουμε σε βιβλίο; :P)

Δημοσ.

Θεωρώ την ερώτηση "τι μουσική ακούς" ως μία από τις δυσκολότερες που μπορούν να μου κάνουν.

Και αυτό γιατί είναι κάπως δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον (σε εύλογο χρονικό διάστημα) ένα γούστο που μπορεί να ξεκινάει από DeadKennedys και NOFX, και να καταλήγει σε Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Νομίζω πως η μουσική είναι ένας τεράστιος παράγοντας που επηρρεάζει πολύ την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, αλλά δεν την καθορίζει.

Περί ρατσισμού, χμ. Δεν θεωρώ πως είμαι ρατσιστής όταν καταλάβω τι ακούσματα έχει κάποιος, αλλά μία προκατάληψη την έχω, και δεν είμαι περήφανος για αυτήν.

Με λίγα λόγια, αν κάποιος μου πει πως ακούει νεοελληνικοπόπ, θα είναι ύποπτος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου για μένα.

Ίσως κάποτε να το ξεπεράσω, τώρα όμως έτσι διαβάζω τα πράγματα.

Και τέλος, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι εννοεί ο καθένας μας με τον όρο μουσική.

Τί είναι μουσική?

Για κάποιον μπορεί να είναι οτιδήποτε παράγει ήχο. Μέσα και τα σκυλάδικα. Από αυτόν όμως, απαιτώ να θεωρήσει μουσική και ένα παράδειγμα κάποιου που έχει δέσει σε ένα σχοινί κουτάκια κοκακόλας και τα κοπανάει στον δρόμο.

Στην δική μου εντελώς υποκειμενική άποψη λοιπόν για τον όρο μουσική, δεν χωράνε τα σκυλάδικα.

Με επιείκεια, μπορώ να τα θεωρήσω κακοποίηση της μουσικής.

(με επιείκεια ε).

Δέχομαι παρ'ολα αυτά την άποψη κάποιου, που με την ίδια λογική θα θεωρήσει το Punk κακοποίηση αυτής.

Δημοσ.

Και τέλος, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε λίγο τι εννοεί ο καθένας μας με τον όρο μουσική.

Τί είναι μουσική?

Για κάποιον μπορεί να είναι οτιδήποτε παράγει ήχο.

Μουσικη = "ήχος οργανωμένος με ανθρώπινο τρόπο"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...