Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση macbook unibody με εξωτερική οθόνη

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς,

Συγγνώμη, αν έχει ξαναρωτηθεί (κάτι θυμάμαι αλλά δεν βρήκα το topic).

Θέλω να συνδέσω το macbook μου με μια εξωτερική οθόνη και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1) Τι αντάπτορα θα χρειαστώ και πόσο κάνει;

2) Πώς θα μπορώ να κλείνω το macbook χωρίς να μπαίνει σε sleep και να συνεχίζω να δουλεύω στην εξωτερική;

3) Θα μπορώ να έχω διαφορετική ανάλυση στην εξωτερική; Πώς :-) ;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1) ανάλογα με τι θες να τι συνδέσεις VGA i DVI, αντοίχτηχα minidisplay to VGA, DVI

2)ποντίκι και πληκτρολόγιο

3) την ανάλυση που υποστηρίζει η κάρτα γραφικών σου!

Δημοσ.

2. Χρειάζεσαι εξωτερικό πληκτρολόγιο/ποντίκι. Κλείνοντας το καπάκι (την εσωτερική οθόνη), το MacBoook θα προσπαθήσει να μπει σε Sleep. Πατώντας όμως ένα κουμπί στο (εξωτερικό) πληκτρολόγιο ή το ποντίκι θα ξυπνήσει ξανά αμέσως και θα δουλεύει πλέον με την εξωτερική οθόνη.

3. Μπορεί να δουλέψει είτε σε Mirror Mode είτε σαν ανεξάρτητη οθόνη. Σε Mirror mode θα δείχνει ακριβώς τα ίδια με την οθόνη του MacBook, στην ίδια ανάλυση με αυτήν. Σαν ανεξάρτητη οθόνη, θα μπορείς να έχεις άλλα παράθυρα ανοιχτά στη μία και άλλα στην άλλη οθόνη. Κάθε οθόνη θα δουλεύει στην κανονική ανάλυση της.

• Super Moderators
Δημοσ.
τί εννοείς ποντίκι και πληκτρολόγιο :-) ;

Αφού θέλεις να συνεχίζεις να δουλεύεις όταν θα κλείνεις το laptop με την εξωτερική οθόνη, προφανώς και θα χρειαστείς ένα σετ πληκτρολόγιο ποντίκι!

Αν αυτά είναι συνδεδεμένα με το macbook και είναι σε sleep mode, πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο στο εξωτερικό πληκτρολόγιο, θα "ξυπνάει" και θα στέλνει αυτόματα εικόνα στην εξωτερική οθόνη.

Σχετικά με τις αναλύσεις, υποστηρίζει άνετα τα πάντα το macbook και σου εμφανίζει τις επιλογές για τη ρύθμιση της ανάλυσης στην κάθε οθόνη (μπορείς άνετα να συνδέσεις και 30" οθόνη με full hd ανάλυση, παράλληλα με την οθόνη του φορητού).

Οι αντάπτορες κάνουν περίπου 30 ευρώ (http://www.document.gr/store/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=81&Itemid=56)

B)

Δημοσ.

Οκ. Συνδέω την εξωτερική οθόνη. Μετά κλείνω το macbook και πέφτει σε sleep mode. Πατώντας ένα πλήκτρο του έξτρα πληκτρολογίου θα επανέλθει. Η ερώτηση είναι, η οθόνη του macbook θα είναι κλειστή ή ανοιχτή; Καλό θα ήταν φαντάζομαι για λόγους συντήρησης να μένει κλειστή και μόνο η εξωτερική να δουλεύει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Οκ. Συνδέω την εξωτερική οθόνη. Μετά κλείνω το macbook και πέφτει σε sleep mode. Πατώντας ένα πλήκτρο του έξτρα πληκτρολογίου θα επανέλθει. Η ερώτηση είναι, η οθόνη του macbook θα είναι κλειστή ή ανοιχτή; Καλό θα ήταν φαντάζομαι για λόγους συντήρησης να μένει κλειστή και μόνο η εξωτερική να δουλεύει.

Προφανώς και η οθόνη του macbook θα είναι κλειστή!

B)

Δημοσ.

Μέσα στο μυαλό μου είστε σήμερα. Δουλεύω το MB Unibody με μια Samsung SM-245B, αντί για micro-display to dvi δυστυχώς υπάρχει micro-display σε VGA.

Επειδή δεν το χρησιμοποιώ σε desktop substitute αλλά έχω ανοιχτή και την οθόνη του MB, και φέρνοντας μια φωτογραφία περίπου στη μέση βλέπω τεράστια διαφορά απεικόνισης των χρωμάτων. Προσπαθώ λοιπόν να καλιμπράρω τα χρώματα στην Samsung ώστε να έχω ναι μεν την καλύτερη απεικόνιση (και να πλησιάζει αυτή του MB αλλά από την άλλη να είναι κοντά στο τι θα φαίνεται και από κανονικό pc ή εκτύπωση, επειδή σχεδιάζω διαφημιστικά φυλλάδια που έχουν και φωτογραφίες από τοπία κτλ.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω στις ρυθμίσεις του Colorsync? Το profile που δίνει αυτόματα στην SyncMaster είναι πολύ φτωχό, και οι ρυθμίσεις που κάνω με το Calibration φαίνονται "παράξενες"... από την άλλη προσπαθεί και η οθόνη να κάνει αυτόματη ρύθμιση από τα δικά της προφίλ και τα ψιλοχάνει...

Δημοσ.

δεν κανει να εχει κλειστη την οθονη του μακ και να δουλευεις. δεν θα γινετι σωστος εξαερισμος του φορητου . θα εχεις προβλημα με τη διαρκεια ζωης του φορητου και της οθονης. η οθονη πανω απο 50c δεν παει καλα...

κατι ετσι ειναι καλυτερο¨:

img27251657069.th.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν κανει να εχει κλειστη την οθονη του μακ και να δουλευεις. δεν θα γινετι σωστος εξαερισμος του φορητου . θα εχεις προβλημα με τη διαρκεια ζωης του φορητου και της οθονης. η οθονη πανω απο 50c δεν παει καλα...

κατι ετσι ειναι καλυτερο¨:

img27251657069.th.jpg

Καμία σχεση αυτό που λες! Ρίξε μια ματιά για το πως είναι σχεδιασμένο το σύστημα εξαερισμού στο νέο macbook και θα δεις πως διώχνει περισσότερο ζεστό αέρα όταν είναι κλειστό παρά ανοιχτό το καπάκι!

B)

Δημοσ.
Μέσα στο μυαλό μου είστε σήμερα. Δουλεύω το MB Unibody με μια Samsung SM-245B, αντί για micro-display to dvi δυστυχώς υπάρχει micro-display σε VGA.

Επειδή δεν το χρησιμοποιώ σε desktop substitute αλλά έχω ανοιχτή και την οθόνη του MB, και φέρνοντας μια φωτογραφία περίπου στη μέση βλέπω τεράστια διαφορά απεικόνισης των χρωμάτων. Προσπαθώ λοιπόν να καλιμπράρω τα χρώματα στην Samsung ώστε να έχω ναι μεν την καλύτερη απεικόνιση (και να πλησιάζει αυτή του MB αλλά από την άλλη να είναι κοντά στο τι θα φαίνεται και από κανονικό pc ή εκτύπωση, επειδή σχεδιάζω διαφημιστικά φυλλάδια που έχουν και φωτογραφίες από τοπία κτλ.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω στις ρυθμίσεις του Colorsync? Το profile που δίνει αυτόματα στην SyncMaster είναι πολύ φτωχό, και οι ρυθμίσεις που κάνω με το Calibration φαίνονται "παράξενες"... από την άλλη προσπαθεί και η οθόνη να κάνει αυτόματη ρύθμιση από τα δικά της προφίλ και τα ψιλοχάνει...

εγω εχω samsung 2253bw.

το εχεις σαν mirror η αλλιως?

Δημοσ.
εγω εχω samsung 2253bw.

το εχεις σαν mirror η αλλιως?

Δεν το έχω mirror mode... κεντρικό monitor είναι στην Samsung και 2ον στο MB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...