Προς το περιεχόμενο

Αγορά υδρόψυξης

mooo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με τα παρακάτω εξαρτήματα καθώς και τι ακόμα θα χρειαστώ για να ολοκληρώσω το σύστημα υδρόψηξης,τι υγρό θα πρέπει να βάλω και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μια διαρροή στο σύστημα?υπάρχει κίνδυνος απώλειας συσκευών?

Το σύστημά μου αποτελείτε απο έναν q6600,p35-dq6,8800gts 640mb.Δεν βάζω block για κάρτα γραφικών γιατί φέτος πάω για να αναβάθμηση μάλλον:-)

Το ποσό που διαθέτω είναι απο 250 μέχρι 300 euro.

Ψυγείο:ThermoChill Radiator PA 120.2 (79 E)

block:Swiftech Waterblock Apogee GTX (55E)

αντλία:Swiftech Αντλία MCP655 12V (70 Ε)

reservoir:EK Waterblocks EK-DCC X-RES 100 Reservoir(50 E)

σύνολο:253Ε(είναι απο πλαίσιο όλα)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι τα παρτς που προκειται να παρεις με την αλλαγη μονο στο ψυγειο.

Μπορεις να παρεις απο τωρα αυτο το οποιο θα ειναι πολυ καλο και θα σου χρειαστει σε περιπτωση που θες καποια στιγμη να βαλεις

και στην γραφικων ψυξη.

Οσο για το υγρο, κατι σε παραφλου ή απιονισμενο με λιγο οινοπνευμα ειναι οτι πρεπει.

Μπορεις επισης αφου στησεις την υδροψυξη μεσα στο κουτι, να βγαλεις τα κομματια εξω να την γεμισεις με το υγρο που θα επιλεξεις και να την αφησεις να λειτουργησει να δεις για τυχον διαρροες.

Ετσι θα γλυτωσεις απο την περιπτωση να την γεμισεις οταν ειναι στο κουτι και να πεσει υγρο

σε καποιο μερος απο το hardware που λογικα θα σημαινει και απωλεια του, χωρις αυτο να σημαινει

οτι μπορει να σταθεις και τυχερος και να λειτουργει(δυσκολο).

Δημοσ.

δωσε λιγα παραπανω και παρε απο εξω (overclockers.co.uk) το Swiftech Waterblock Apogee GTZ που ειναι το καλυτερο block που υπαρχει με τα ταχυδρομικα 20 ευρω παραπανω αντε να βγει..

οσο για το υγρο δωσε 10-15 ευρω και παρε κανα ετοιμο να περιεχει και αντι-διαβρωτικα, anti-algea τιποτα uv και λοιπα μεσα και μην πας σε Home made λυσεις δεν αξιζει..

Δημοσ.

Δηλαδή ακόμα και με τα υγρά που λένε οτι δεν είναι ηλεκτρικά αγώγημα υπάρχει περίπτωση να γίνει μ@μ@κία?:confused:

Δημοσ.

Μια χαρά τα κομμάτια που διάλεξες, αν θες να επεκταθείς και σε vga, όπως είπε και ο geobot24, πάρε 3πλο ψυγείο, είτε αυτό που σου πρότεινε, είτε το thermochill, το αντίστοιχο 3πλο από αυτό που διάλεξες (αν το έχουν στο Πλαίσιο ακόμα)... Ύγρο, μπόρεις να πάρεις ένα από το εμπόριο, τα περισσότερα θέλουν διάλυση σε απιονισμένο νερό να ξέρεις... Ή μπορείς να κάνεις αυτό που σου πρότεινε ο Geo πάνω, its up to you..

Ναι και φυσικά παίζει να γίνει μ@λ@κία αν πέσει υγρό μέσα..

@swiftech δεν αξίζει να πάρει την GTZ και ειδικά από το εξωτερικό, ίδια κατασκευή και σύσταση έχουν με την GTX... αν την είχαμε στην Ελλάδα τότε ίσως ναι, αλλά έτσι δεν αξίζει... Επίσης γιατί ποιό λόγο πιστεύεις ότι δεν αξίζει η home made λύση υγρού;;:rolleyes:

Δημοσ.

hmmm απο αυτά που μου λέτε μου φένεται λίγο ριψοκίνδυνο να βάλει κανείς υδρόψυξη...ρισκάρεις όλο το hardware στην ουσία:X

Δημοσ.

απο τα reviews που ειδα το GTZ εχει διαφορα εως και 10 βαθμους με το GTX στοιχεια που δινει η ιδια η συνονοματη swiftech..

εμενα μου ηρθε σε μια εβδομαδα σπιτι μου και εκανε κοντα στα 70 ευρω

οσο για το υγρο εγω πηρα απο Αγγλια το Feser One VSC με κοστος κοντα στα 12 ευρω αστειο δηλαδη ποσο, και απλα το ριχνεις μεσα.. και θεωρειται ενα απο τα καλυτερα και δεν θα διαβρωθουν ολα με τιποτα.. τεσπα ετσι κι αλλιως η αποδοση ειναι το ζητουμενο αμα μου ελεγες ριξε μεσα κοκα κολα και θα πεσει 15 βαθμους κατω μπορει και να βαζα..

http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?products_id=880?osCsid=940210b87cf58c5cafeefdff1ac02747

και αυτα για το ρισκο στην ουσια δεν υπαρχει αμα προσεξεις λιγακι και το κοιτας συχνα εισαι οκ.. μια φορα εσταζε και το κλεισα και ξαναφτιαξα τις ενωσεις και ολα μια χαρα.. απλα αξιζει αμα θες να κανεις σοβαρο o/c αλλιως πας και με αερα μια χαρα

Δημοσ.
hmmm απο αυτά που μου λέτε μου φένεται λίγο ριψοκίνδυνο να βάλει κανείς υδρόψυξη...ρισκάρεις όλο το hardware στην ουσία:X

αν κάνεις σωστή δουλειά και σωστό έλεγχο, δεν είναι καθόλου ριψοκίνδυνο... Για ποιό λόγο όμως θες να βάλεις υδροψυξη δεν μας είπες :-D...ενδιαφέρεσαι για o/c κλπ;.

[offtopic] Feser έχουμε και δω ρε man τι το πήρες απέξω :lol:.. Θα μπορούσα να δω την πήγη σου σχετικά με τους -10 βαθμούς διαφορά; [/offtopic]

sorry για το offtopic :o

Δημοσ.

Για overclocking ναι,εχω την true black τωρα και ελεγα να παω σε υδροψυξη.Ο επεξεργαστης ειναι στα 3.2ghz τωρα και πιανει 65+σε full load:X

Δημοσ.

Μα γιαυτο θα πρεπει να τσεκαρεις το κυκλωμα σου πρωτη φορα

εξω απο το κουτι. Εγω εβαλε φετος ορωτη φορα υδροψυξη την τσεκαρα εκτος κουτιου

ειδα αν εχει καποια διαρροη και μετα την εβαλα μεσα στο κουτι.

Απλα αν θες μπορεις να διαβασεις διαφορους οδηγους για το πως να στηνεις

μια υδροψυξη, να διαβασεις διαφορα θεματα οπου εκει σιγουρα θα δεις

λαθη αλλων ωστε να μην τα κανεις εσυ.

Δημοσ.

λοιπον σιγουρα αλλαγη το ψυγειο και παρε ενα τριπλο( ιδιως αφου θες να βαλεις και στη καρτα αργοτερα, ισως και σε κανα chipset). ΚΑλο θα ηταν να παρεις και το χοντρο , αλλα ειναι ακριβο...(π.χ gtx 360)

mplok επεξεργαστη, εγω θα σου προτεινα ενα λιγο πιο ακριβο( το dtek fusion V2 ).

Εχω διαβασει απο συκγριτικα οτι ειναι καλυτερο

για το ρεζερβουαρ,εχω ακουσει οτι ραγιζουν τα συγκεκριμμενα ( χωρις λογο).

Αν θες στειλε μου ενα π.μ να σου προτεινω κατι αλλο

Η αντλια πολυ καλη...και δυνατη

για υγρο..ΕΔΩ θα ειμαι απολυτος.

Αν θες χρωματα και ιστοριες FEZER.

ΑΛΛΙΩΣ, πας στο φαρμακειο και ζητας WFI (με τα κοκκινα γραμματα).

Διπλα απιονισμενο και αποστειρωμενο( ΒΕST CHOICE)

TEΛΟΣ μπορεις να κανεις το εξης για τη δοκιμη σου,χωρις να δουλευει το hardware soy.

ΑΠΛΑ να βραχυκλωσεις το τροφοδοτικο σου( μη τρομαζεις, ενα συνδετηρα βαζεις), απλα για να δωσεις ρευμα μονο στην αντλια να κυλησει το νερο και να ελεγξεις για διαρροες.

Αν και δε θα χεις αν τα πιασεις με σιδερενια σφυγκτηρακια( και οχι τα χαζα τα πλαστικα)

Δημοσ.

thx guys:-) Όσο αναφορά τα ρακόρ και τα λάστιχα ποσα και τι να προτιμίσω?

Επειδή αναφέρθηκε αυτό με το resvoir προτίνετε κατι δοκιμασμένο αν θέλετε:shifty:

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

έχω μπλέξει λίγο τα μπούτια μου

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, όλα τα parts (waterblock, ψυγείο, αντλία) έχουν μια είσοδο και μια έξοδο όταν θα τα ενώσω όλα με τα λάστιχα θα πρέπει να βάλω και ρακόρ; η απλά θα βάλω τους σφιγκτήρες;

δηλαδή τα ρακόρ είναι απαραίτητα; γιατί διαλέγω τα κομμάτια από πλαίσιο και μάλλον τους λείπουν κάποια πράγματα γιατί νομίζω ότι κάτι μου λείπει...

έχω διαλέξει (waterblock, ψυγείο, αντλία, reservoir, λάστιχο)

δεν έχω διαλέξει, ρακόρ(δεν ξέρω τι) σφιγκτήρες (γιατί το πλαίσιο πρέπει να έχει βλακείες) και υγρό

WB: Apogee GTZ

Ψυγείο: ST Radiator MCR320QP 3X120

Αντλία: ST MCP655 12V

Λάστιχο: Tubing Tygon R3603 19.1/12.7 Transparent (1m)

reservoir: δικής μου κατασκευής...

Δημοσ.

τα ρακορ φυσικα χρειαζονται..αλλα parts εχουν μεσα, αλλα οχι.

Αν χρειαζονται,θες 2 για καθε part.

Η αντλια που διαλεξες δε χρειαζεται ουτως η αλλως.

για σγιγκτηρες, βαλε σαν αυτα που βαζουμε στα λαστιχα στο μπαλκονι.

Τα κυκλικα που τα σφιγγουμε με το κατσαβιδι.

Για υγρο, 2 ειναι οι καλυτερες λυσεις:

Αν θες με χρωμα,μοστρα κλπ FEZER

Αν θες διαφανο(για πολλους και το καλυτερο ολων) ,θα πας στο φαρμακειο και

θα ζητησεις WFI ( ΠΡΟΣΟΧΗ,με τα κοκκινα γραμματα).Διπλα αποστειρωμενο και απιονισμενο νερο.THE BEST

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...