Βίκυ-Μαρία Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 καλημέρα ειμαι καινούργια και ειναι πρώτη φορά που γράφομαι σε κάτι τέτοιο.λοιπον ο λογος που γράφτηκα ειναι για να μαι βοηθήσετε στην εργασία μου που αφορά την δημιουργία μιας καφετέριας λεει οτι θέλω να δημιουργίσω μια καφετέρια στην Γλυφάδα που θα λειτουργεί 24 ώρες. 1)επέλεξε την πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρεις σχετικά με κάθε λειτουργία μάνατζμεντ δλδ α)το προγραμματισμό β)την οργάνωση γ)τη διεύθυνση δ)τον έλεγχο 2)συζητείστε το πεδίο δράσης των λειτουργιών μάρκετινγκ, πώλήσεων και χρηματοοικονομικών στην καφετέρια 3)προτεινεται κριτήρια που θα αξιολογηθεί ποσο επιτυχημένη ειναι η καφετέρια Βοήθεια απο κπ σύμβουλο επιχειρήσεων, καθηγητή μαντζμεντ, κπ που να έχει ανοίξει καφετέρια, απο οποιοδήποτε που θελει να βοηθήσει......πρεπει να την παραδώσω την τρίτη ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Το θέμα μεταφέρθηκε από την ενότητα Insomnia Wiki στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ.
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 καλημέρα ειμαι καινούργια και ειναι πρώτη φορά που γράφομαι σε κάτι τέτοιο.λοιπον ο λογος που γράφτηκα ειναι για να μαι βοηθήσετε στην εργασία μου που αφορά την δημιουργία μιας καφετέριας λεει οτι θέλω να δημιουργίσω μια καφετέρια στην Γλυφάδα που θα λειτουργεί 24 ώρες. 1)επέλεξε την πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρεις σχετικά με κάθε λειτουργία μάνατζμεντ δλδ α)το προγραμματισμό β)την οργάνωση γ)τη διεύθυνση δ)τον έλεγχο 2)συζητείστε το πεδίο δράσης των λειτουργιών μάρκετινγκ, πώλήσεων και χρηματοοικονομικών στην καφετέρια 3)προτεινεται κριτήρια που θα αξιολογηθεί ποσο επιτυχημένη ειναι η καφετέρια Βοήθεια απο κπ σύμβουλο επιχειρήσεων, καθηγητή μαντζμεντ, κπ που να έχει ανοίξει καφετέρια, απο οποιοδήποτε που θελει να βοηθήσει......πρεπει να την παραδώσω την τρίτη ευχαριστώ Είναι πολύ εύκολη, ως υποτιθέμενη καφετέρεια, αλλά θέλει μπλα μπλα! Τα δύσκολα είναι στην πράξη. 1) Για την 1 ανάτρεξε στο βιβλίο σου που ορίζει τις έννοιες και με βάση αυτούς τους ορισμούς βγάλε μερικές αποφάσεις. Είναι γελοίο δηλαδή αλλά αφου σου τα ζητάει κάνε αυτό που σου είπα και αυτοσχεδίασε. 1st rule. 2)Κάτι από bussines plan αλλά όχι ολοκληρωμένο δηλαδή. Μάρκετινγκ: Το μίγμα μάρκετινγκ που θα χρησιμοποιήσεις με βάση το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Αν στοχεύεις σε ηγεσία κόστους προτίνεις χαμηλότερες τιμές, αν στοχεύεις στην ποιότητα και το διαφορετικό τότε μιλάς για "διαφοροποίηση" άρα μπορείς να έχεις αυξημένες τιμές αλλά μοναδικές υπηρεσίες. πχ Starbucks αφού μιλάμε για καφετέρεια. Πωλήσεις: Με ποιον τρόπο θα προωθήσεις τις πωλήσεις σου, σε τι target group στοχεύεις, τι έσοδα θα βγάζεις από ποιους πελάτες κτλ Χρηματοοικονομικά: Πως θα ιδρύσεις την εταιρία σου? Με δάνεια ή με ίδια κεφάλαια? Θα είναι ανώνυμη εταιρία... ΟΕ ? κα 3)Βασικούς αριθμοδείκτες ζητάει. Υπάρχουν πολλοί αλλά εξαρτάται από εσένα ποιους θα χρησιμοποιήσεις για να αποτιμήσεις και να αξιολογήσεις το βαθμό επιτυχίας της καφτέρειας σου. πχ Αν μιλάμε για ΑΕ, Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων, Καθαρό περιθώριο Κέρδους (αποδοτικότητα πωλήσεων) κερδοφορία μακροχρόνια και πολλά άλλα. Πάντως ψάξε το θέμα, μην ζητάς άλλες έτοιμες λύσεις, για να μάθεις κάποια πράγματα για σένα πρώτα.
black_widow Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 1 business plan θέλει όπως είπε και ο Τeaser, βρίσκεις τι περιλαμβάνει ένα business plan από τη βιβλιογραφία ( έχω link με αγγλική βιβλιογραφία, αλλά και εσύ λίγο αργά το θυμήθηκες), εστιάζεις σε αυτά που σε ρωτάει για το marketing plan, τις πηγές χρηματοδότησής σου για τα χρηματοοικονομικά γράφεις για SWOT analysis, νεκρό σημείο, cash flow forecasting και τα σχετικά, συγκεκριμένα πράγματα που αναφέρονται στη βιβλιογραφία περί business plan.
Toufas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 χαχα swot....τα κανα περσυ αυτα στο hospitality management puzzles horses dogs & stars κανετε εσεις black widow?
zazik Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 ανοιξε κανα Kotler και θα τις βρεις τις απαντησεις ......
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Τι μπορεί να έκανε τώρα η κυρα Βικυ Μαρία? Παίζει να χάθηκε με την μετακίνηση του ποστ από τον parsifal και να μην δει καθόλου τις απαντήσεις...
black_widow Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Τι μπορεί να έκανε τώρα η κυρα Βικυ Μαρία? Παίζει να χάθηκε με την μετακίνηση του ποστ από τον parsifal και να μην δει καθόλου τις απαντήσεις... Κοίτα αν εννούσε Τρίτη τη σημερινή Τρίτη δε νομίζω να το δει ποτέ...:p ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:27 ---------- χαχα swot....τα κανα περσυ αυτα στο hospitality management puzzles horses dogs & stars κανετε εσεις black widow? Δεν τα εχουμε κάνει αυτά νομίζω, δεν παρακολουθούσα και ιδιαίτερα τα μαθήματα management, είμαι των οικονομικών πιο πολύ:devil: Ναι τα έχω διαβάσει πάντως. Κάποιες θεωρίες του '70 πάντως δε ξέρω κατά πόσο βοηθάνε στη σημερινή εποχή που έχουμε στρατηγικές συμμαχίες, εξαγορές, συγχωνεύσεις κ.λ.π. Έχω χάσει τη μπάλα με τόσες θεωρίες που υπάρχουνε...
zazik Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Strengths Weaknesses Opportunities Threats 4 Ps : Price , Place , Promotion , Product θελετε να το παίξουμε λίγο μούρη με τις γνωσεις μας στο Μανατζμεντ - Μαρκετινγκ?
black_widow Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 A δε ξέρω από τέτοια εγώ, σε τμήμα μηχανικής υποστήριξης με βάλανε στην πρακτική. Ερώτηση προισταμένου : είσαι από τμήμα πληροφορικής, ε? απάντηση: όχι διοίκηση επιχειρήσεων , προιστάμενος: ...
Praetorianos Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 A δε ξέρω από τέτοια εγώ, σε τμήμα μηχανικής υποστήριξης με βάλανε στην πρακτική. Ερώτηση προισταμένου : είσαι από τμήμα πληροφορικής, ε? απάντηση: όχι διοίκηση επιχειρήσεων , προιστάμενος: ... Μην ψαρώνεις είμαστε σαν την coca-cola, πάμε με όλα και κυρίως σαν τον Μύθο, παντού υπάρχει ένας ΟΔίτης
black_widow Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μην ψαρώνεις είμαστε σαν την coca-cola, πάμε με όλα και κυρίως σαν τον Μύθο, παντού υπάρχει ένας ΟΔίτης Έτσι όπως τα λες Καλά δε με χαλάει, είναι και πιο χαλαρό το ντύσιμο σε αυτά τα τμήματα, μη πηγαίνω και κάθε μέρα κυριλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.